Отговори
# 780
  • София
shantall,прегръдки!
Не се отчайвай,при Салсера също положението не беше розово, но пък си имат ембрионче.
Салсера, тези магнитни на всички ни разказаха играта,а при теб има и нещо хормонално щом ще ти идва,хайде да идва,ще усетиш облекчение.Ииии ... един от последните цикли да ти е
Moonlit, дано да се е спукал.
Аз честно казано никога не съм успявала да усещам кога се спукват. Кога си пак на лекар?

# 781
Ох и при мен настроението е супер криво…

Напряга ме, че още нямам силно кървене, до вчера само ми зацапваше. Сега започнах да кървя, но изглежда е по-леко и от цикъл. От време на време имам менструални болки, а снощи даже се събудих от тях и преди да взема хапче цялото ми тяло се тресеше неконтролируемо. За първи път ми се случва такова нещо No Mouth

Иначе вече яко съм във филма, че имам сраствания от кюретажа и от там идва неуспехът с тази бременност. Мисля да запазя час при Калчев и да потърся друг репродуктивен междувременно. Знам, че една БХ не значи задължително проблем, но като разбрах, че О е била от ляво се засили усещането, че нещо не е окей. Аз там си имам странни усещания при оргазъм и ембриончето предишния път беше от същата страна… Не знам, не ми изглежда случайно и не ми се чака втори такъв случай Frowning1

# 782
  • Замък сред облаците
Това с тресенето може да е сигнал за инфекция по принцип. Ако продължава, отивай на незабавен преглед. А при аборт не се взимат никакви спазмолитични впрочем, а нурофен, парацетамол и подобни могат да маскират усложнени състояния като замажат симптомите.

# 783
За мен количеството не е толкова зле. При добри други показатели и с толкова става.
Колко бебета има заченати от пазене чрез "прекъснат полов акт"...
По притеснително за мене е че има много висок % спермита с главични дефекти.
А това може да индикира за висок % днк фрагментации.
Светослава, от колко време правите опити и забременявала ли си до сега?
Забременявала съм два пъти
Това е много хубаво, особено ако се е случвало за не особено дълъг период от време.
Явно при тебе няма проблем откъм тръби, овулация,  и подобни.
Може да опитате с инвитро с ИКСИ. Така ще изберат спермита с хубави главички и има голям шанс да се преодолее мъжкия фактор.
ПП : Аз бих настоявала съпругът да си пусне и вдно ТСХ и обременяване с глюкоза за да се види  глюкоза + инсулин. Че се случва и при мъжете да има ИР, а това вреди на спермитата.

# 784
Шанталче, стискам палци днес да имаш най-добрите новини. Трудно е да бъдеш силна, но съм сигурна, че накрая ще видиш мечтания резултат и чаканата рожба. И още нещо, но няма да ти се наложи. Ако все пак нещата не са ок с развитието на ембриончетата там, може да пробваш и в Афродита. Там ембриологът е супер. Защото качествените яйцеклетка и сперматозоид се нуждаят от добри ръце, които да сторят магията...

Светослава, пуснете наистина ДНК фрагментация да видите как е материалът. Моят мъж е с 2% морфология, подвижността варира, понякога е в норми, друг път е ниска, 4 спермограми пускахме и отделно 4 неуспешни инсеминации имаме. Но пък инвитрото беше успешно при Станулов, оплождането беше ИКСи заради материала, да подберат хубави сперматозоиди. При нас фрагментацията беше ок.

Ето и моите предложения за заглавия:

Звездопад от две черти новата година ще дари
Чакането ще приключи, чудото вече ще се случи
Трудностите вече зад гърба, виждам втората черта
Подаръци ще ни озарят - положителни тестове ще завалят

# 785
Шанталче, стискам палци днес да имаш най-добрите новини. Трудно е да бъдеш силна, но съм сигурна, че накрая ще видиш мечтания резултат и чаканата рожба. И още нещо, но няма да ти се наложи. Ако все пак нещата не са ок с развитието на ембриончетата там, може да пробваш и в Афродита. Там ембриологът е супер. Защото качествените яйцеклетка и сперматозоид се нуждаят от добри ръце, които да сторят магията...

Светослава, пуснете наистина ДНК фрагментация да видите как е материалът. Моят мъж е с 2% морфология, подвижността варира, понякога е в норми, друг път е ниска, 4 спермограми пускахме и отделно 4 неуспешни инсеминации имаме. Но пък инвитрото беше успешно при Станулов, оплождането беше ИКСи заради материала, да подберат хубави сперматозоиди. При нас фрагментацията беше ок.

Ето и моите предложения за заглавия:

Звездопад от две черти новата година ще дари
Чакането ще приключи, чудото вече ще се случи
Трудностите вече зад гърба, виждам втората черта
Подаръци ще ни озарят - положителни тестове ще завалят

Аз да кажа при мен. 8 годни яйцеклетки от тях 7 оплодени в Афродита. Според мен или не са много опитни в клиниката при Сенкова, или не знам. За сравнение в Надежда от 7 само три оплодени.

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 10:42 от Jakito999999

# 786
  • София
Значи такива заключения като не са опитни ембриолозите няма да слагам. Нели е страхотен човек и е зарадвала много двойки със сладки пухкави бебета!
So close, последна заповед каза ММ, тъй че се надявам Нели да ни сътвори и на нас едно сладко пухкаво бебче!
Жаки, аз за Надежда си имам лично мнение и няма да коментирам болницата. Стискам ти палци от тези 7 да станат хубава реколта бластоциди.
Аз все повече си мисля може ли клетките ми да отхвърлят клетките на ММ, макар, че дори с лошата морфология на Я на предните опити все пак стигахме до някакво оплождане....Не знам .... в главата ми е хаус... премислям какви въпроси ще задам като се обадят днес. И съответно какво ще подобряваме за следващите месеци.

Едитвам: нямаме успех! Преценили са да е ИКСИ, за да могат да огледат морфологията на Я. Предлагат следващият път да ги делим, споменаха и за някаква хранителна среда, в която да се поставят след оплождане. Ембриоложката каза, че определено положителното е състоянието на Я - качеството й е нормално без фрагментации. Та така... малко рев, наместваме короната и напред.....

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 11:18 от shan^tall

# 787
Шанталче Не съм спирала са стискам палци. Дано днес има много хубави новини. Предполагам, че днес ще ти се обадят ?

Edit: Ех, съжалявам. Поне са дали обяснения и имат план Б. Дано следващият път да имате успех. А и добавките ще си дадат своят принос. Шанталче, намествай короната и само напред.

За ембриолога в Нео Витро и аз не мога да се съглася, че не е опитна. Ние от 9 яйцеклетки имаме 6 ембриончета, които са на 5 дни и вече са замразени. Не съм сигурна, че всичко е въпрос само на късмет. Поне за мен този резултат е чудесен.

# 788
  • София
Пълнолуние, благодаря! Знам, че не си само ти! Благодаря на всички за подкрепата и положителните мисли! Реално погледнато шанса за успех на мойте години клони към 15тина % тъй, че ... нали....Силно се надявам на някой от следващите пъти да стигнем до ембрионче, малко лакомо ми се иска поне до 2, но 1 да е стига да е нашето ще съм повече от щастлива/

# 789
Жаки аз мисля, че при теб добавките са оказали също добро влияние. Супер резултати, браво. Ама като четох как се подготвяш го очаквах, де.

# 790
Жаки аз мисля, че при теб добавките са оказали също добро влияние. Супер резултати, браво. Ама като четох как се подготвяш го очаквах, де.
Не знам кое е оказало влияние, сигурно съвкупност плюс сега приложиха калциева активация, но все пак 8 не са били годни, не знам какво им е било още, може и просто доктора да ги е изпуснал. Извадиха 16, но 8 са били годни за оплождане, и от тези 8 7 са се оплодили, което за мен е голямо постижение сравнение с първия опит. Според мен и инжекциите много скапват качеството. Също факт е, че спрях цигарите и пиех добавки, плюс други неща промених. Сега се моля накрая да има повече ембриончета

# 791
Шанталче, Аз съм на 39г и половина 😁 Не съм първа младост, а и съм без нито едно дете и без нито една бременност. И инвитрото го правихме в периода на слънчево затъмнение 😁 Сигурно астрологически не е добре. И моите шансове не са големи, пък съм с ПКЯ.

Моя приятелка от 18 яйцеклетки мисля, че имаше само 1-2 оплодени в Щерев. Всички лекари на които беше отишла после казаха, че ембриолога не си е свършил работата.

# 792
Шантал, силно гуш! На верен път сте, ще се получат нещата!
Жаки, супер резултат сте постигнали! Успех!
В крайна сметка всичко е тото. Не може да знаем кое ще помогне.  Със сигурност при стимулация няма как всички яйцеклетки да са качествени. Добавките само помагат.
А за клиниките,  напомням,  че навсякъде има успешни бременности.
За справка  последното инвитро беше катастрофа.  И Станулов не е магьосник. Каза вървят 5,6 яйцеклетки.  Извади 6, от тях се опроди само 1. Все пак стигнахме до трансфер,  дори и неуспешен.  Една година по-рано в Надежда от 9 се оплодиха 6. На трети ден имахме 4 , на пети ден остана 1 бастоцист.
Така че не мога да обвинявам никого. Разликата тук е че имам връзка с доктора и ембриолога.

# 793
  • София
Ами сега пак преглеждам добавките, евентуално дали да добавя още нещо. Гледам да мисля полоцително - все пак имаме още 3 опита. Ако и Сенкова се съгласи да пробваме да извадим по 3 Я Grinning Почвам да наглея усещам Grinning

# 794
  • гр. София
Ехх Шанталче, съжалявам за резултата! Не очаквах такова развитие. Гуш! Hug
Но да, имате още 3 цикъла да събирате яйчица, вярвам, че поне 1 или 2 от тях ще стигнат до перфектни ембриончета и пухкаво бебе. Heart

За съжаление, при мен новините също не са добри. От 9 пунктирани яйцеклетки, 6 са били годни за оплождане. Дотук горе-долу добре, но от тези 6, само 1 се е оплодила за момента (всички са ги пуснали ИКСИ). Другите 5 остават все пак под наблюдение и утре ще получим ъпдейт за тях.
Причината била много лошо качество на мъжкия материал, което ме шокира, преди 2 години си му беше ок спермограмата. Anguished
Вярно, вчера от притеснение е имал проблем с даването на материал и се е наложило втори път да отдели. Не знам дали е от това, но при всички положения много ме е яд. Толкова инжекции, прегледи, изследвания, лекарства, време, пари и накрая може и до трансфер даже да не стигнем. Cry

Общи условия

Активация на акаунт