КОЛЕДА 2023/2024

• 122 010
  • 1 254
  •   1
Отговори
# 465
Една година сякаш видях нугат в Лидл, като марципан разфасовка. Дали ще пуснат и тази година? Има в Зоя такова нещо, но цената е доста висока.
Има го и тази година. Бях взела няколко, защото са уникално вкусни. Трябва да ги има все още😊

# 466
  • София
Здравейте, мили хора! Прекрасна темичка и страхотни рецепти и изпълнения има тук!
Моля предложете някаква торта, която да не е силно шоколадова (Гараш или шоколадов мус), да не е и от рода на Френска селска.
Благодаря! Flowers Four Leaf Clover
Тук има всякакви,  общо 71 рецепти, и шоколадови и много шоколадови и без шоколад, трябва да се разгледа ето тук -
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8

# 467
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте, мили хора! Прекрасна темичка и страхотни рецепти и изпълнения има тук!
Моля предложете някаква торта, която да не е силно шоколадова (Гараш или шоколадов мус), да не е и от рода на Френска селска.

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/01/blog-post_8.html

# 468
Момичета ,ходих до лидл за други неща,но тази седмица има промоция на млени бадеми 200 гр на 2 и нещо и ей така импулсивно взех 5 пакета да си имам Joy  смятам част от тях да отидат в тесто за линцери,но ако може някоя друга изпитана рецепта да препоръчате
Свалила съм ей тази рецепта на кравайчета от нета, разкошни стават.

# 469
  • София

Торта с извара и боровинки

Милфьой с маскарпоне и парченца шоколад

Торта с кестенов крем

Кростата с крем от маскарпоне и малини

Момичета ,ходих до лидл за други неща,но тази седмица има промоция на млени бадеми 200 гр на 2 и нещо и ей така импулсивно взех 5 пакета да си имам Joy  смятам част от тях да отидат в тесто за линцери,но ако може някоя друга изпитана рецепта да препоръчате

Сладкиш от Капри (Torta Caprese)

Кекс с брашно от лимец, смлени бадеми и конфитюр

Сладкиш с рикота, бадемово брашно и конфитюр

Бадемови сладки

# 470
  • под тепетата
Sofyia, може да направиш спаначена торта
https://www.bg-mamma.com/?topic=600004
Скрит текст:

# 471
А, прекрасна, направо вредна темичка Simple Smile
Чета ви, чета ви, и ми идва да се скрия някъде или да спра да работя и да почна, ама не ми е момент, че дори и сега работя.
До Коледа надали ще успея да приготвя всичко, което харесах тук, а никак не е малко, но славно и полека ще подкарам всички рецепти. Естествено, ще пиша за резултатите. Ако успея и да снимам, преди да изям /аз съм и с ранг "Главен опустошител", не съм само готвачът в къщи Satisfied /...

# 472
Имам едно питане - миналата година подарявах сладки в кутии, тази година се чудя дали може да ги сложа в нещо като опаковка. Въпросът е дали сте виждали/купували такива опаковки с панделки за бисвикти.

# 473
  • Sofia
Имам едно питане - миналата година подарявах сладки в кутии, тази година се чудя дали може да ги сложа в нещо като опаковка. Въпросът е дали сте виждали/купували такива опаковки с панделки за бисвикти.

В Джъмбо има голямо разнообразие - от найлонови пликчета с форма на Дядо Коледа например, през картонени кутии, торбички от органза, други торбички, метални кутии и какво ли не.

# 474
  • София
Здравейте!
Мислех да пропусна темата тази година,но не издържах и хвърлях по едно око.
Набелязала съм белгийските канелени бисвити на Мики.Дори си купих захар Панела от Зоя.Остава да се сдобия с килимчето.Само не разбрах върху него се месят бисквитите или се пекат.Предполагам трябва да поръчам размер 30х40 е ,че има и по-голям.Извинявам се,ако вече е коментирано.
Тестото за меденки,може ли да се замеси предварително и да се остави в хладилник за 1-2 3 дни?Мислех да ги пропусна тази година,но все още умувам.
Рохличките на Наталина няма как да не ги направя.Но там знам,че може предварително да се замеси,правила съм го.
Нещо не си направих добре сметка на времето и сега май на части ще замесвам тестото и ще пека,там,където това е възможно.
Предварително благодаря!

# 475
  • In transit
Али, върху килимчето се пекат, за да станат релефни. Правилно си се ориентирала за размера на килимчето. Този размер ще го събереш в тавата, която върви към фурната, стига да е стандартна. Ако е малко по-малка, може да завъртиш тавата и да го поставиш на дъното.

# 476
Aз не изтраях Алиекспрес, и взех едно килимче от Змеебореца. Обаче е доста голямо. Не съм го мерила още на тавата, но ми се стрва, че ще го режа на две  за да покрие две мои тави. Размерът е малко под 60 см към малко под 40.
Ся като дойде и втория килим от Алито, ще почна да произвеждам продукция за продан Simple Smile
Али, белгийските бисквити са топ!
Аз вчера проучвах и дженовези-то на Марчева. Точно моя тип сладка - сочна , с пълнеж.  Само дето се съмнявам да успея да я изпека без да се разтече крема. Имам едно приспособлениев за мини калцонета и банички - кръгчето се слага на нещо като челюсти, в средата се поставя пълнежа и челюстите се затварят за да затворят крема вътре в сладката. Резълтатът е полумесец с  къдрави краища. Ако се реша да ги правя, ще ползвам това приспособление.

# 477
  • София
Благодаря момчичета!Не се и съмнявам,че са топ бисквитите на Мики.Всички нейни рецепти са ми допадали.
А за колко дни идват  тези килимчета от Змееборец?Надявам се да не ги забавят много.Али експрес или Шейн е ясно,че нямам за кога да ги чакам.
Ако някой ми каже и дали мога предварително да замеся тесто за меденки ще съм още по-благодарна.Друга година тесто,печене и украса ги правя в един ден.Тази нямам време и ще пропусна украсата,а може и направата въобще.

# 478
  • Czech Republic
Благодаря момчичета!Не се и съмнявам,че са топ бисквитите на Мики.Всички нейни рецепти са ми допадали.
А за колко дни идват  тези килимчета от Змееборец?Надявам се да не ги забавят много.Али експрес или Шейн е ясно,че нямам за кога да ги чакам.
Ако някой ми каже и дали мога предварително да замеся тесто за меденки ще съм още по-благодарна.Друга година тесто,печене и украса ги правя в един ден.Тази нямам време и ще пропусна украсата,а може и направата въобще.

Всяко тесто може да се съхранява за няколко дни в хладилник.  Не знам по каква рецепта ще ги правиш,  но ако ще изрязваш  фигурки от тестото, бих намалила содата.

# 479
  • София
Благодаря!Ето по тази рецепта правя меденките.Но винаги всичко в един ден, досега.
https://www.mycookingbookblog.com/medenkite-na-djuli-ot-natalina/

Общи условия

Активация на акаунт