КОЛЕДА 2023/2024

• 123 687
  • 1 254
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Марчева, ако не намеря семола, може ли да се замени с нещо друго?
Хм..семола има в итал. магазини, има и в Метро, оттам си купувам брашното 00, на големи пакети по 5 кг, разкошно е и няма нищо общо с нашето, разликата е огромна, две мнения - няма, оттам купувам и брашно за сладкиши и торти, последното също ми е важно. Не са скъпи. Дали може да се замени семолата, на този въпрос може да ти отговори само Мики, тя знае и е наясно, това е. Ще дойде и ще ти каже, извинявай наистина не зная.

# 451
  • Euskal Herria
Благодаря! Не съм в България, та да знам какво да търся.

# 452
  • In transit
Благодаря! Не съм в България, та да знам какво да търся.
Яна, кажи къде си да помогнем? По принцип семолата, може да я замениш с пшеничен грис, една идея по хрупкаво може да ти стане тестото, но според мен ще е вкусно. Т.е тази, която използва Марчева в рецептата си е двойно смлян пшеничен грис. Ако си в Германия, знам, че продават на Molisana в Кауфланд, може и в други вериги да видиш.
Така изглежда, само, че надписите са на немски. Мога да снимам утре, имам един пакет вкъщи, ако искаш.
Скрит текст:

# 453
  • Euskal Herria
Мики, в Испания съм. Сега рових в нета да видя какво предлагат и къде. Определено в суперите, от които пазарувам, няма. Или поне при нас не зареждат. Брашно за пица  има.

# 454
G. D. , аз купувам брашно тип 650 от Лидл и го използвам за всичко - коледни сладки, козунак, кифли, питки.
Получават се печивата.

# 455
  • In transit
Мики, в Испания съм. Сега рових в нета да видя какво предлагат и къде. Определено в суперите, от които пазарувам, няма. Или поне при нас не зареждат. Брашно за пица  има.
Брашното за пица е от мека пшеница, с изключение на това, което ти показах...просто се сетих, че съм го виждала навън. На теб ти трябва брашно от твърда пшеница или пшеничен грис. Като това:
https://www.elcorteingles.es/supermercado/0110118038200012-el-mo … eir-paquete-1-kg/

# 456
  • Euskal Herria
Направо изключих за тази верига, рядко ходя там. А в супера им - съвсем.  Има магазин до нас, ще проверя. Благодаря, Мики!

# 457
Момичета ,ходих до лидл за други неща,но тази седмица има промоция на млени бадеми 200 гр на 2 и нещо и ей така импулсивно взех 5 пакета да си имам Joy  смятам част от тях да отидат в тесто за линцери,но ако може някоя друга изпитана рецепта да препоръчате

# 458
  • София
Момичета ,ходих до лидл за други неща,но тази седмица има промоция на млени бадеми 200 гр на 2 и нещо и ей така импулсивно взех 5 пакета да си имам Joy  смятам част от тях да отидат в тесто за линцери,но ако може някоя друга изпитана рецепта да препоръчате
ЛИНЦЕР БИСКВИТИ
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_270.html

# 459
Марчева,точно тази твоя рецепта съм набелязала за линцерите тази година, твоите рецепти винаги са страхотни Heart

# 460
  • софия
Бисквити с печати.

# 461
  • In transit
Торта Капрезе

Бадемов сладкиш Фриулиано

Амандие - френски бадемов сладкиш

Бурдалу - традиционен френски сладкиш с круши и бадемов крем

Френски тарт с круши по рецепта на шеф сладкаря на хотел Риц в Париж

Финансиери с кафе и орехи

Брауни с кокос по Марта Стюард, без глутен

Торта Бароци - италиански шоколадов сладкиш с кафе

Брауни с орехи и бадемово брашно

Надявам се, че ще ти стигнат идеите за 5 пакета бадемово брашно.Joy

# 462
  • София
Здравейте, мили хора! Прекрасна темичка и страхотни рецепти и изпълнения има тук!
Моля предложете някаква торта, която да не е силно шоколадова (Гараш или шоколадов мус), да не е и от рода на Френска селска.
Благодаря! Flowers Four Leaf Clover

# 463
Една година сякаш видях нугат в Лидл, като марципан разфасовка. Дали ще пуснат и тази година? Има в Зоя такова нещо, но цената е доста висока.

# 464
  • In transit
Една година сякаш видях нугат в Лидл, като марципан разфасовка. Дали ще пуснат и тази година? Има в Зоя такова нещо, но цената е доста висока.
Мисля, че вчера видях точно такова. Беше Фаворина, при коледните неща. Бяха останали няколко пакетчета. Точно като коледния марципан изглеждаше опаковката му.

Общи условия

Активация на акаунт