👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 2

• 24 440
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
Яде в 21. Буди се между 6 и 8 сутринта. В денонощието има понякога 5, понякога 6 хранения. Направо ми е нереално като го сравня с баткото.
Баткото беше като часовник - на 3 часа се будеше. Нощно хранене имаше до 1г. и 4-5 месеца, когато аз му го спрях.

# 106
За косопада и аз съм така от около две седмици и обмислям някакви ампули да втривам в скалпа- преди време, когато имах пак косопад помогнаха бързо- само да се сетя кои бяха и ще дам и линк към тях.
Къпането- бяхте прави - вече се справям сама под течащата струя на чешмата 😄
Обаче имам следното притеснение - от два дена моето момченце ака в цвят greenish tan (от по схемата от първата страничка) а преди това си беше винаги mustard yellow … Има си апетит, наддава, спокоен е и весел… Млякото е същото още от родилното hipp combiotic ha 1. Дозата от седмица е 170мл готова течност за пиене- 5 пъти… Единственото , което е в повече всеки ден е т. нар “плюнчене”  - лигите си текат и балончетата стават все повече и повече- забърсвам го с памучена кърпичка постоянно 🫠
Та мисля си трябва ли да се притеснявам за цвета на акото или не. Дали е заради зъбки - гледам че обича и да дъвче наедната страна и биберона на шишето и съм му поръчала една много мека гризалка от жирафчето Софи. На лекар сме чак на 9-ти…..

# 107
Боядисване-аз се боядисвам редовно,дори 2 пъти в месеца с амонячна боя, няма проблем.
За косопада- четох някъде, че масло от шипка много помага. Взрива се в скалпа и се стои 2-3ч после си миете косата. Така на всяко миене. Аз лично нямам този път, но пак казвам пия хранителни добавки, не специално за косата, а за всичко. Много съм доволна. Никога не ми е била по-хубава косата.
Кърмене- и при нас се случва да се дърпа от гърда. Особено ако й се спи много, а аз й давам да суче , а тя не е гладна.
Нправихме първото дълго пътуване с нея-6ч.с кола. Досега сме я водили на море и планина, но не повече от 3ч път. Добре се представи, само с едно спиране за кърмене. Доволна съм. Ще свикне с режима ни и честите пътувания.

# 108
Момичета, каква вода давате на бебетата,  с каква правите АМ?

# 109
Чешмяна преварена

# 110
вода на Bebelan

# 111
Ние почнахме да купуваме от различните с розов етикет. Общо взето, което намерим на добра цена.  Водата в нашия град е много варовита и нещо като гледах отлаганията на стерилизатора, решихме да минем на бутилирана. И филтърните кани не се справяха твърде.

# 112
Ние почнахме да купуваме от различните с розов етикет. Общо взето, което намерим на добра цена.  Водата в нашия град е много варовита и нещо като гледах отлаганията на стерилизатора, решихме да минем на бутилирана. И филтърните кани не се справяха твърде.
А преварявате ли я?

# 113
Ние купуваме на сердика, розов етикет. Не сменям минералната вода, по съвет на мои приятелки давам една и съща. В началото давах непреварена, защото никой не сподели за някаква особеност, но след това педиатърката ми каза до 1-вата година задължително да го правя (след поредното неразположение на малкия с изхождането).

# 114
А преварявате ли я?

Ползвам машините за адаптирано мляко и тя си я наглася. Преди машината преварявах.

# 115
Моята бебка нещо много разстроена се събужда от дневните дремки. Не винаги, обаче както си спи и изведнъж наддава такъв рев… нещо сънува ли, боли ли я не знам… после се успокоява, даже се усмихва като ни види. Случвало ли ви се е?

# 116
Моята бебка нещо много разстроена се събужда от дневните дремки. Не винаги, обаче както си спи и изведнъж наддава такъв рев… нещо сънува ли, боли ли я не знам… после се успокоява, даже се усмихва като ни види. Случвало ли ви се е?
Да и при нас се случва, според мен сънува нещо и се стряска.

# 117
И при нас се стряска през деня докато спи. Даже и аз се стряскам .. Разперва ръце и ококорва очи, все едно падна от високо насън. Питахме педито и каза, че е рефлекс на Моро и е съвсем нормално - трябва да го има, когато го няма е лошо. Все още му се развива нервната система. Също така каза, че към 4-6 месец ще отмине 😇

# 118
При нас е така от 4-5 дни, буквално от някои дремки се буди с писъци и после все едно не е било.

# 119
Здравейте. Отдавна не съм писала в темата. Оказа се, че моя юнак има дерматит, според мен атопичен дерматит. Има много.бяла кожа.
Има ли и някой друг като нашия проблем? С какво мажете?

Общи условия

Активация на акаунт