👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 2

• 24 861
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
Може ли снимка на пилата?
Благодаря предварително! 😊
Дъщеря ми има родилно петно между очите и на едоняи клепач, така нар. "ангелска целувка" и има на вратлето също,когато се ядоса и плаче личи повече, казаха,че ще се вижда по-малко,но няма да изчезне напълно.
Иначе за ноктите аз взех ел.пила от амазон, бебешка, супер доволна съм. Не е шумна, лесно се намалят ноктите, не може да порежеш бебето 😄 и тя си чака като я ползвам, беше 11 евро някъде.

# 151
Забелвам и аз. Внимателно и без сила. С баткото процедирах по същия начин, почти изцяло забелен е вече.

# 152
Дъщеря ми има родилно петно между очите и на едоняи клепач, така нар. "ангелска целувка" и има на вратлето също,когато се ядоса и плаче личи повече, казаха,че ще се вижда по-малко,но няма да изчезне напълно.
Иначе за ноктите аз взех ел.пила от амазон, бебешка, супер доволна съм. Не е шумна, лесно се намалят ноктите, не може да порежеш бебето 😄 и тя си чака като я ползвам, беше 11 евро някъде.
Това в пилата, по спомен за по-малко в взех, но сега е 13 евро.

# 153
С какво третирате крустите?
На моето момиченце освен на главичката, появиха се и в основата на веждите. Купих кремче на Мустела, с авокадо мисля, че е, за крусти. Много съм доволна, изчезнаха на веждите. За главичката ( не смея да мажа крем ), мами ми казаха, че най - ефикасно било, преди къпане, главичката да се намаже с бебешко олио ( нямало значение какво ), после се отмива с шампоан и като се подсуши косичката, сресва се, но наобратно на крустите, за да може да се отлюспят. Не било хубаво да се чоплят с ръка. Не съм пробвала все още, но ще опитам и ще дам мнение.

# 154
Не знам Temu имат ли доставка до БГ, но аз редовно си пазарувам оттам и бях купила същата пила за 5€. В Temu е многооо, многооо евтино и има всякакви неща 1:1 със Shein, но и от Shein е по-евтино. Нужна е само поръчка до 10€ за безплатна доставка. Преди да чуя за Тему бях поръчала от амазон от тези играчки (картинки) за бебе 0-3 месеца и дето се вика се прецаках 😃 ще прикача снимка да видите разликата в цените..

Това в пилата, по спомен за по-малко в взех, но сега е 13 евро.

# 155
Цяла седмица малкия е с хрема, изписаха му капки с адреналин и физиологичен разтвор, но няма промяна, пие и стОдал.
Пръскам ствримар и термална вода на Uriage.
Допълнително слагам и премията маз в носа е няма и няма. Някой сблъскал се с този вирус. Не знам какво да правя вече.

Ние сме с вируса, вече 2-ра седмица. Понамаляват сополите, но не са изчезнали напълно. Аз пръскам само стеримар, нищо друго не съм давала. Без температура и други симптоми. Ние също го изкарахме и истината е, че и нашата хрема е упорита и не е минала.

# 156
Момичета след раждането правиха ли някакви изсредвания на бебчетата ви ? Защото аз не съм в България и тук само го теглят всеки месец без друг преглед и слагат ваксини.Други изсредвания не правят тук🤷♀

# 157
Поръчах пила и аз.
С ножичката не ми се получава ,страх ме е.

# 158
  • Варна
И при мен на консултация само мерят бебчето у ваксини.
Предполагам, че ако не наддава или има други оплаквания, тогава се правят изследвания.
Инапе знам, че в 6ти месец се пускат кръв и урина по здравна каса.

# 159
Момичета след раждането правиха ли някакви изсредвания на бебчетата ви ? Защото аз не съм в България и тук само го теглят всеки месец без друг преглед и слагат ваксини.Други изсредвания не правят тук🤷♀

Ние правим заради жълтеницата на всеки 10 дена, за да се следят чернодробните ензими. Но доколкото знам не е необходимо, ако всичко е наред с бебето.

# 160
  • Варна
Някоя от вас може ли да ми препоръча книга за съставене на режим на бебето?

# 161
Аз не мога, но ми е интересно, ако някой има опит с някоя, да препоръча.
Аз също с въпрос. От няколко дни мъничето като заспива, особено по това време и вечерта, почва да се мята като риба на сухо милата. Коликите ли са още, друго ли е? Прави го в просъница и след 10-15 минути се успокоява или каталясва и заспива непробудно до сутринта. Мирише ми още сякаш на колики, защото повдига и краката нагоре и се извива на една страна, но не чувам пръцкане. Не плаче, но помрънква, особено като изтърве и бибата. Ще се радвам да споделите дали и при някой друг се случва.

# 162
Аз не мога, но ми е интересно, ако някой има опит с някоя, да препоръча.
Аз също с въпрос. От няколко дни мъничето като заспива, особено по това време и вечерта, почва да се мята като риба на сухо милата. Коликите ли са още, друго ли е? Прави го в просъница и след 10-15 минути се успокоява или каталясва и заспива непробудно до сутринта. Мирише ми още сякаш на колики, защото повдига и краката нагоре и се извива на една страна, но не чувам пръцкане. Не плаче, но помрънква, особено като изтърве и бибата. Ще се радвам да споделите дали и при някой друг се случва.
Моята дъщеря прави същото, мисля,че са газове. Снощи например така се мяташе и даже проплакваше и се ядосваше,но не беше акала от ден и според мен я мъчеше запек.
Мислех,че пробиотика ще помогне с газовете, уви няма разлика, пръцка много и това е. 😒

# 163
Ttd, при нас понякога се случва нещо подобно. Мисля, че се преуморява и ѝ е трудно да се отпусне.

# 164
Благодаря момичета май е й двете или поне реакцията е подобна и за двете. След като писах ми го направи същото, но бяха колики. Когато се напръца, мина всичко. Лошото е, че не можа да заспи после и е будна вече близо 2 часа и нещо, та идва момента й с превъзбудата 😀. Както казва мъжът ми няма ли една реакция, която да е само за едно нещо.
 Gab170 аз също давам пробиотик първо пандата, после го смених с био гая. От вторият съм определено по-доволна, но трябваха близо 20 и повече дни (един флакон), за да видя осезаем ефект. Пак има газове, но кризата минава за 10-на минути и не реве, а по-скоро е неспокойна. (Само вметка, че нашите колики бяха с ревове по 3-4 часа, понякога и повече) Регулира и акането, и сме по часовник сутрин към 9 и следобед към 6.

Общи условия

Активация на акаунт