МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 19

• 47 658
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, колко дни преди спермограма трябва да се спрат добавки? Приема вит д? Б12, цинк, убиквинол, л- карнитин.
Също как точно се броят трите дни въздържание?
Ако днес вечерта е имало акт 01.08, утре 1 ден, другиден 2 ден, по-другиден 3 ден и чак на следващия ден 05.08 спермограма или как? Извинявайте за тъпия въпрос.

# 631
Момичета,
Трябва да пуснем разширена спермограма + ДНК фрагментации в София, може ли мнение къде да пуснем за реални резултати?
Ако работят в Събота, ще е страхотно.
Благодаря ви предварително!

# 632
Където и да решите, доколкото знам, се запазва час за изследването. За клиника, може да пуснете в Щерев или Надежда.

# 633
Момичета, ще пускаме разширена спермограма и ДНК фрагментации в Надежда
Реших да изследваме и инфекции, като така или иначе мъжа ми ще дава материал. До сега не сме изследвали изобщо, може ли да ме насочите какво да пуснем?
В сайта им намирам някакъв пакет генитална система, който включва бактериална флора, кандида, микроплазми, трихомонас и отделно намирам микробиология, като не знам тя какво включва. Уреаплазми не виждам никъде, тя също ли се тества в еякулат, понеже я намирам като ДНК диагностика? Има ги и без ДНК диагностика в списъка, но реално не разбирам с какво се тества, кръв, секрет или еякулат
Благодаря предварително!

# 634
Това са назначените от андролог в Щерев изследвания за мъжа ми при първо посещение. Спермограма с днк фрагментации и микроделеции на У хромозома са ми на отделен файл.

В Надежда не сме ходили и не мога да дам мнение по останалите въпроси.

# 635
Когато ние пускахме разширена спермограма и ДНК фрагментации в Надежда, поискахме да ползват материала за тест за някакви инфекции, но ни обясниха, че няма да е възможно, защото не е добре да се бърка толкова в пробата, защото може да компрометира другите изследвания.
Момичета, ще пускаме разширена спермограма и ДНК фрагментации в Надежда
Реших да изследваме и инфекции, като така или иначе мъжа ми ще дава материал. До сега не сме изследвали изобщо, може ли да ме насочите какво да пуснем?
В сайта им намирам някакъв пакет генитална система, който включва бактериална флора, кандида, микроплазми, трихомонас и отделно намирам микробиология, като не знам тя какво включва. Уреаплазми не виждам никъде, тя също ли се тества в еякулат, понеже я намирам като ДНК диагностика? Има ги и без ДНК диагностика в списъка, но реално не разбирам с какво се тества, кръв, секрет или еякулат
Благодаря предварително!

# 636
Момичета, здравейте, ще помоля за мнение за спермограмата на ММ. 🙏🏻 Пуснахме я профилактично, за негово спокойствие, че всичко е наред, затова и сме пуснали най-обикновената а не разширена. Аз също си направих изследвания. Казаха че всичко ми е наред и започваме с опити за бебеправене 🥰🍀 и все пак ми се иска по-запознатите от мен да я погледнат, аз не че нещо разбирам, но обема не е ли малко?

Дали не трябва да му взема някакви витамини? Някакви препоръки? Аз си пия фолиева киселина, предписана ми от АГ.

# 637
  • Ст Загора
Toffee. Мн голямо въздържание. Трябва от три до пет дни

# 638
Здравейэ къде е пускана спермограмата?

Резултатите изглеждат добре. Препоръчително е да се пуска и морфология по Крюгер.

Момичета, здравейте, ще помоля за мнение за спермограмата на ММ. 🙏🏻 Пуснахме я профилактично, за негово спокойствие, че всичко е наред, затова и сме пуснали най-обикновената а не разширена. Аз също си направих изследвания. Казаха че всичко ми е наред и започваме с опити за бебеправене 🥰🍀 и все пак ми се иска по-запознатите от мен да я погледнат, аз не че нещо разбирам, но обема не е ли малко?

Дали не трябва да му взема някакви витамини? Някакви препоръки? Аз си пия фолиева киселина, предписана ми от АГ.

# 639
Здравейэ къде е пускана спермограмата?

Резултатите изглеждат добре. Препоръчително е да се пуска и морфология по Крюгер.

Благодаря за отговора Flowers Hibiscus В Щерев е правена.

# 640
Аз съм съгласна с Наси, че е много голямо въздържанието. Морфология и ДНК фрагментация е добре да има, но според мен ако не станат нещата до 6-8 месеца, тогава може да мислите в тая посока. Сега се наслаждавайте на процеса Simple Smile

# 641
Здравейте,

Пиша, понеже имам нужда от съвет, мнение... малко разяснение от хора, минали по този път. Simple Smile

С жена ми вече искаме деца и правим опити от известно време. Relieved

През април разбрах, че имам варикоцеле (правих си СГ, лоша подвижност и морфология). Ходих в Св. Марина в Плевен, при проф. Атанасов (с жена ми живеем в Русе и ни е сравнително близо).

На 1-ви май се оперирах от варикоцеле, пак в Св. Марина, безкръвна операция.

От изписването започнах да пия профертил.

На контролния преглед докторът каза, че след три месеца трябва да си направя контролна СГ. Днес (три месеца след отстраняване на варикоцелето) си направих такава, но няма много голямо подобрение.

Някой имал ли е успешен опит по естествен път с подобни резултати? Simple Smile

Не знам дали има значение, СГ е правена в Тутракан.

Благодаря предварително. Simple Smile

# 642
Здравейте, моля за помощ за разчитане на спермограмата на приятеля ми:

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 09:43 от temp-acc

# 643
Здравейте,

Пиша, понеже имам нужда от съвет, мнение... малко разяснение от хора, минали по този път. Simple Smile

С жена ми вече искаме деца и правим опити от известно време. Relieved

През април разбрах, че имам варикоцеле (правих си СГ, лоша подвижност и морфология). Ходих в Св. Марина в Плевен, при проф. Атанасов (с жена ми живеем в Русе и ни е сравнително близо).

На 1-ви май се оперирах от варикоцеле, пак в Св. Марина, безкръвна операция.

От изписването започнах да пия профертил.

На контролния преглед докторът каза, че след три месеца трябва да си направя контролна СГ. Днес (три месеца след отстраняване на варикоцелето) си направих такава, но няма много голямо подобрение.

Някой имал ли е успешен опит по естествен път с подобни резултати? Simple Smile

Не знам дали има значение, СГ е правена в Тутракан.

Благодаря предварително. Simple Smile

Здравейте, след операция от варикоцеле мисля че трябва малко повече време за възстановяване, пуснете нова спермограма след още 3 месеца за сравнение.
ДНК фрагментацията изглежда добре, което е много важно, морфологията вероятно също ще се подобри, нонтам рядко в голямо подобрението.
Пийте антиоксиданти, движете св достатъчно, хранете се здравословно, без цигари и алкохол и също се сещам да си проверите нивата на кръвната захар, трябва да са в норма и на двамата.
Успешно възстановяване и скорошно сбъдване на мечтите ви пожелавам. 🍀

# 644
Напротив, 3месеца след операция са достатъчни да се види резултат. Една сперматогенеза трае около 60-90дни.
z_hope, шанс за естествено забременяване има естествено, и то не малък. Не показвате на колко дни е въздържанието, а то е важно. Като съвет бих ви дала в периода малко преди и по време на овулация да зачестите опитите многократно (да са всеки ден и ако трябва и сутрин и вечер) Така увеличавате многократно шансовете си за успех, ще намалее обема и бройката, но ще се се увеличат недеформираните сперматозоиди.

Общи условия

Активация на акаунт