АПРИЛСКИТЕ мишлета със навирени нослета чакат снежеца

• 9 226
  • 291
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ех, забравих месечковците!

ЧЕСТИТ МЕСЕЧНИК НА ВЕНИ И НА ИЦКО!

Ето ни и нас - пресни - пресни:
http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=100630

Последна редакция: ср, 31 яну 2007, 09:46 от Вени*

# 241
такааа.... мама меца нали си е завеяна  Embarassed да обясня недоразумението, детето не казва "пари" в смисъл на "мангизи" а в смисъл на "горещо". научи се защото всяка сутрин си пием рано рано кафето в леглото и я взимаме при нас, и тя гони чашите с кафе, а ние винаги сме и давали да пипа лекичко като е горещо (нали не е вряло) и казвахме "пари". И тя миналата седмица като пипна сама каза "пари" и се дръпна, и така няколко пъти. Много е смешно, защото пробва първо ту с "П" ту с "Б" но накрая установи че с "п" ще да е. Ползата е огромна - онзи ден поиска да се хване за радиатора и като и казах "Пари" го погледна стреснато и се отказа.

# 242
сега като се обясних за "паричките"  Mr. Green (хубаво би било да я научим обаче, да посреща бабите си така  Mr. Green) да продължа -

Честито на всички месечничковчета   bouquet

Данче, Мама79, като се събудите да разкажете как сте изкарали  Grinning

Татянче, таман озни ден се фуках на мъжа ми че моето дете вече има зъби а не хапе - е снощи ме захапа гадинката! Както спря да суче, аха да се пусне, изведнъж лапна само зърното и захапа! Изписках и я оставих на леглото, тя се разрева малко, казах и аз като тебе "боли" няколко пъти и пак я взех, не е повторила още ама да видим. Но иначе при самото сукане не усещам нищо, може би защото имаме само долин зъби и езичето ги покрива.

Кърмещи на поискване мами, пропиха ли бебоците вода? Вени най-накрая от една-две седмици почна да разграничава вода от кърма и да си иска според случая, сега изпива към 100мл на ден водичка.

# 243
Мецанке, разбрахме се!  Wink Но това с бабите е добра идея!  Mr. Green Не, не пием вода - имаме някакъв напредък, но нищожен... Rolling Eyes

# 244
  • 2 етажа над тавана
Здравейте, момичета.

Честито на Вени и на Ицко!  bouquet

Набързо да пробвам да се включа по темите, които помня, и отивам да лягам, че изкарах поредната безсънна и ужасна нощ Tired

Вода Маги пие различно - някой път хич не пие през деня, друг път около 50мл, максимум 100 дневно ми е изпивала.

Всички мъници са страхотни на снимките - вече хич не са мъници, де, много са пораснали.

Зачервяването на бузите и при Маги го има - на моменти са много червени и като на пъпчици, на моменти са абсолютно чисти. Отдавам го на лазенето й по пода и мушенето къде ли не.

Играем на джак, най-често танцуваме, буба лази, на Бам - тя хвърля нещо, вика Бам, мама го дава и така до безкрай, понякога си играе с играчките, но иска някой да седи с  нея, на гоненица с проходилката, от което най-много страдат комшиите под нас. Blush

Каши давам чат-пат, готовата царевична е на привършване, а иначе домашна оризова и елдова.

Масло слагам на попарата и на спагетите по малко.

Дрешки пазя за второто дете, живот и здраве.

На болничките - скорошно оздравяване.

Момичета, отивам да си полегна, че едвам си държа отворени очите, само дано Маги поспи повече, че и аз да намажа

# 245
Добро утро Hug
Да кажа изкарахме си супер, но купона беше само от нас тримата Mr. Greenи голяма шоколадова торта WhistlingСкромно отбелязахме28-те годинки на мама Crazy
Честито на месечинките Вени и Ицко!!!!!! Heart Eyes Heart Eyes
Страхотни снимки  Hug

# 246
Привет.
Момичета, благодаря ви за пожеланията за рождения ми ден  Heart Eyes
Нас обаче ни хвана ужасния вирус и от седмица вкъщи е като болница. Само се чуват кашляния и подсмърчания. Аз 5 дена изкарах в леглото, защото нямах сили да стана. От загубата на апетита пък ми намаля и кърмата  Cry От вчера съм горе-долу по-добре и съм и на работа.
Пламен и той от вчера живна, че иначе само спеше и гледаше тъжно. Той иначе си хапва добре. През деня е основно на пюрета - плодови и зеленчукови. Оня ден му разбърках плодовото пюре с бисквити и си го изяде с голям кеф. И от нашите манджи му давам вече. Зъби има 6. Много набързо му излязоха. За около 2 месеца и то без да усетим. За говоренето - сме далеееч от тази работа. Ама той и Митко проговори чак след втората година, тъй че явно му е рано още на Пламен.
Да питам аз има ли още кърмещи мами без цикъл?

# 247
  • София
Здравейте!

Честито на рожденничките на патерици!!!  bouquet

И ние вчера бяхме по скитня, на гости с други бебета.
Днес сърцето ми е свито на 15-Соня пак нещо се разболява-леко и хърка нослето и покашля. Дадох и 1 ампулка витамин Ц. Кажете по колко мога да и давам на ден????? Есчето беше писала май за някаква ударна доза от 2 ампули на ден. Да не  е много?
Много ми е притеснено. В началото на месеца пак беше болна. Май приза "лоша майка" е за мен Sad

# 248
ехооо кумичкатааа, да ми пазиш снахичката... чакай аз да те засрамя:)
като разберат кума ти и кумеца ми как си говорим ще има да ни се смеят:)

# 249
Рени, дозата е 1 мл на ден (1/2 ампула), а ударната е 2 мл (1 ампула). Излишното се изхвърля с урината, не се натрупва в организма.

Иво също не говори, но те момченцата са по-бавно проговарящи - така съм чувала. Иначе прави изказвания от сорта на "абе айде дееее", но освен мама друго не казва съзнателно. Джомоли по цял ден и е много забавно да го слушаш как съсредоточено си обяснява нещо, докато търси телефона или се катери по прахосмукачката.

На едни познати дъщерята почна да казва думички на 9 месеца - миналата Коледа имаше пак едни играчки на Кока-кола, само че джуджета. И я бяха научили да казва "джидже", защото много ги харесваше Simple Smile

# 250
  • Добрич
Здравейте
И ние се тръшнахме болни. Витамин Ц им давам по половин ампула сутрин и вечер! Даже сега ги мажа с пулмекс бебе кремче, което много мирише, ама пък се надявам да има полза! За сега не давам антибиотици, дано с това се разминем!
хайде чао за сега,че пиша с една ръка(едното все е отгоре ми)

# 251
Много болни пак...  Confused Бързо оздравяване! Praynig

Бабълка, как приготвяш спагетите?   chef Заинтригува ме!

Кате, аз съм без М. Дори вчера ходих при моята гинеколожка, че се притесних ужасно, т.к. от няколко дни много ми се повръща.  Sick Всичко е ОК при мен, а повръщането май е от вируса, който в някаква лека форма го карам на крак.  Rolling Eyes Трябва да посетя и ДжиПи-то си. Бързо да се оправяте! Praynig

Проговарянето при момченцата наистина е по-бавно - това от опит го казвам. Пепи като тръгна на ясла на 2,2 г. и като чух, там как говорят момиченцата, си мислех едва ли не, че му има нещо на детенцето ми.  Sick Но сега пък не млъква! hahaha

Игри - още нещо се присетих - показвам й как, да почуква 2 играчки едва в друга и й казвам "троп-троп", след което тя повтаря движенията. Peace

Менюто днес:  chef
закуска - просо+извара+ябълка - изяде 1/3 от приготвеното и то със зор
обяд - праз+ориз+домат+пиле /за пръв път правя - не знам, дали ще й хареса/
следобяд - пак ще мъча с просото, а ако "папагалчето ми" пак не ще - ще пробвам друго.

# 252
Привет Hug
Честито на мама79 на патерица  bouquet
Честито на всички имащи повод да празнуват Heart Eyes
Болничките да оздравяват вечееее Praynig

Нуни, как е Янчето, все ви мисля?

Деси, все забравям, да питам - този зърнен микс, за който писа - готов ли е или ти сама го миксираш? Thinking
Енви, аз си го миксирам, а иначе съм купила и един готов микс от ечемичени, овесени. ръжени и пшенични ядки, понякога и от него правя.

Кърмещи на поискване мами, пропиха ли бебоците вода? Вени най-накрая от една-две седмици почна да разграничава вода от кърма и да си иска според случая, сега изпива към 100мл на ден водичка.
Ми не иска вода плюе я, изобщо с течностите е назад, пие по 20-30 мл на ден примерно водичката, в която съм варила ябълка или някакъв друг плод или му давам специално направен за него плодов сок, ама от варени плодове и без захар, нашите през лятото му консервираха такива

И аз да си кажа, че имам едно пристрастено кърмаче, цица не отказва и без нея трудно заспива ...

Последна редакция: ср, 31 яну 2007, 12:43 от десито

# 253
  • София
renni79 за вит Ц точно както юлка ти е казала 2 мл ( 1 ампула ) а не две, успех  Hug при нас до сега работеше. Цикъла за даване е 5 дни.

Пак Ни държа диването до 3 сутринта  ku-ku . И ми прави впечатление, че през ноща адски бързо напредва с думи и игри. Снощи започнахме на дай - на, отдавна крещи дай и хайде, но нощес го върза с действие. Също започна НОЩЕС да слага обратно в джоба каквото е извадила, на мама чистницата вече си имам отмяна  newsm79 Embarassed не съм я учила мислех, че е mission imposible, сама си го е решила. Само памперсите засега не иска да си ги връща на място. А тази сутрин най-после слезе човешки и с извъртания от кревата  newsm44  (дядо и я учи от няколко дни каот прочетах тук че някой го правят ) Въобще растат с часове. Иначе се изправя сама и върви от мебел на мебел от няколко седмици нищо, че повечето време вилнее в проходилка.
В момента незнайно как отворила шкафа с чаршавите и кърпите и вади всичко наред, едва ли ще може да ги върне обратно  Joy , е баба и ще пере пак, какво да прави wash  ooooh!
Айде стига съм правила PR как свакята вика  Mr. Green, а тя къде ли се губи? голямо пируване ще да е паднало  Crazy

Мецанке добре  сте я научили на топлото, и майка ми пробва но Ани се изплаши и ревна.

Дрешките ги пазя за второто

Вчера бяхме на гости на една кака и ми казаха че 70 % от децата първо прохождат после пролазват и тези който са пролазили има шанс да проходят по-бавно, просо нямат стимул така и така вече се придвижват и докопват каквото искат, има логика нали  newsm78

Последна редакция: ср, 31 яну 2007, 13:29 от х_diabet_mama

# 254
Може ли някой да ми каже какъв сироп за кашлица да купя на Тони, билков някакъв, че кашля ужасно и не мисля, че ще мине ей така.

Общи условия

Активация на акаунт