АПРИЛСКИТЕ мишлета със навирени нослета чакат снежеца

• 9 226
  • 291
  •   1
Отговори
# 255
  • 2 етажа над тавана
Аги, на Маги доки беше изписала Стодал, не че го е пила, но за всеки случай - ако почне да ме притеснява кашлицата. Но може би е най-добре да питаш педиатъра дали е подходящ за Тони.

Енви, спагети купих едни, които са с чушка и коприва - в самите спагети има пюре от чушки и брашно от коприва - от диетичния щанд на Фантастико в Ситито, но сигурно ги има и другаде. От тях варя различно количество - на око всеки път, около 10-на минути. После ги изцеждам, но не напълно, за да мога да ги пасирам леко, че с намачкване не става нищо, само се навират между зъбците на вилицата. Добавям им малко масло и извара и Маги си ги хапва с апетит.

Днес менюто беше овесени ядки с извара, а следобяд мисля да й дам малко кисело мляко.

# 256
  • София
Мерси за отговорите за Ц-то.

Аги, миналия път пихме Мукоплант на Д-р Таис. И Вентолин против спазми.
Днес сутринта и дадох Проспан.
Много странно-на Соня кашлицата не започна суха, ами такава разкъртена направо newsm78

# 257
  • София
Честити рожденни дни на Данчето и Мама 79! малко на патерици

ЧЕСТИТИ ТИ (2+6-4+12)*2-(2+8-4+11-5)/3 ГОДИНКИ  Grinning
Хи, хи, тва много ми хареса  Laughing  Напомня ми за Швейк.  Laughing  Mr. Green

Давам инстантни каши всеки ден, че имаме 3 твърди хранения и не ми хрумва какво да давам друго, пък и останалите 2 твърди му ги правя аз, та поне това да ми е готово, да не му се чудя и на него.
Юлче, аз отскоро давам на малкия тази каша на Хумана с банани и череши и малкия страшно я хареса!

Игри играем каквито ми хрумне на момента, но той напоследък не обича да го занимаваме ние, предпочита той да си вършее наоколо и да прави поразии. Обикновено като сме около него, любимото му е да ни бърка в устата и очите и да дърпа косата. Вчера цял ден си е играл с една кутийка с цветни кламери.

Аз съм пила сироп Стодал, той е хомеопатичен, но въобще не ми помогна. За бебоците, обаче, може и да е подходящ  newsm78

Малките дрешки ги изпращам за следващото хлапе в родата, което трябва да се роди след около 2 мес. Имахме и едно приятелско бебче, което се роди през лятото, но не можа да се възползва от нашите дрехи, не му бяха подходящи за сезона, затова си мисля, че не е особено удачно да пазя някакви дрехи, дори и да имаме един ден 2-ро лапе, ако не се роди в същия сезон, или ако е момиче, тези дрехи няма да може да ги ползваме.

Последна редакция: ср, 31 яну 2007, 14:40 от Renkata

# 258
  • София
Renka май само ти си се вързала да изчисляваш  Mr. Green

Все да попитам и забравям, сънувате ли децата си? Какво правят? В сънищата ми Ани ВИНАГИ ми обяснява някакви сложни неща, някакви прозрения, теории дори теореми нощес пак сънувах нещо такова  newsm78

# 259
Аги, ние лекувахме кашлицата на Юли 1 месец с 4 вида сиропи-Флудитек, Сиракол още някакъв/не му помня името/ и Мукоплант.НИТО единия не ни помогна/лекуваха ни в Търговище чужди доктори-некадърници/.Накрая си дойдохме и нашето педи ни изписа КРЕМ за нос/приготвен в аптека/,който излекува тъпата кашлица за 1 седмица тотално.Та моя съвет е лекар да прецени каква е кашлицата/на Юл беше секрет в гърлото/ и от там съответно да се прецени какво трябва да пие детето.

# 260
  • София
Браво на малката мецанка! bowuu
За водата- ние не се кърмим на поискване,но почти не пие вода-няколко глътки след ядене и това е. Особено откакто ползваме 4ашата с накрайник.
За цикъла-на ме ми дойде през юни и сега през януари.
И аз давам от готовия микс и не го пасирам.
ЕКсче,аз съм санувала един-два пъти Давид и дори не си спомням точно какво праве6е.

# 261
  • София
Не съм го смятала, че като един типичен математик, тая дейност много не ми се отдава  Whistling  само прецених, че ще се получи положително число и се успокоих...  Mr. Green Shocked

Валката съм го сънувала веднъж, ама вече не си спомням какво беше  Thinking

Малкият спи от 13.30 и още не се е събудил  Shocked Е те такова чудо никога не е било! Даже взех да се чудя какво да правя... Ако знаех, че ще му удари такъв спандак, щях да отида на кафе или по магазините.  Mr. Green

# 262
Не съм го смятала, че като един типичен математик, тая дейност много не ми се отдава  Whistling  само прецених, че ще се получи положително число и се успокоих...  Mr. Green Shocked
Абе то хубаво е положително, ама да не е дробно???

Не помня кой писа за пълзенето и ходенето - да, така е, Иво се изправя много хубаво и ходи по мебелите, пази равновеси без да се държи (вдига ръцете и даже не се клати), но като се умори или ако желае да стигне бързо до нещо, веднага пада на колене и отпълзява. Всъщност, той никога не се пуска на дупе - винаги на коляно. Нито пък допуска да го държиш прав и да ходи. Просто очаквам един ден да се пусне сам и да тръгне по собствено желание. Дотогава ще щъка напред-назад като хлебарка.

# 263
Купихме Стодал, дадох му, надявам се поне малко да помогне. Саш е забравил да попита за капки, този човек помни като маймуните 3 секунди и вече започвам да се ядосвам , ама много!!! #Cussing out Twisted Evil Crossing Arms

И без това да ви се оплача...вчера вечерта Тони хъркаше, мяташе се, кашляше, ставах да го завивам, обръщам , да го проверявам диша ли, какво става, накрая след 7-мото ставане го вдигнах спящ, разбудих го и му пръснах Стеримар с надеждата да отпуша нослето му, той ревна естествено, при което аз вече бях бясна и се развиках на Саш как може да се опитва да спи в такъв момент, а той "ме слушал какво правя, т.е. взимал участие"  Rage newsm50 Hands Fist Абе само моят мъж ли е през деня работещ, а вечер уморен от работа и само той ли мисли, че така се става баща?! smile3556

# 264
  • Boston, MA
... Не помня кой писа за пълзенето и ходенето - да, така е, Иво се изправя много хубаво и ходи по мебелите, пази равновеси без да се държи (вдига ръцете и даже не се клати), но като се умори или ако желае да стигне бързо до нещо, веднага пада на колене и отпълзява. Всъщност, той никога не се пуска на дупе - винаги на коляно. Нито пък допуска да го държиш прав и да ходи. Просто очаквам един ден да се пусне сам и да тръгне по собствено желание. Дотогава ще щъка напред-назад като хлебарка.

Да, и при нас е същото положението. Снощи се опитах да го пробвам дали ще ходи, като го държа за ръце, ама няма никакво желание (и по-добре де).

Ново 20 през нощта - запушен нос и се буди 100 пъти. Дано днес да му се размине, че ако го влачи пак цяла седмица...

Чаена, и аз като мъжът ти  Mr. Green Аз смятам, че работата плюс нощните ми дежурства (неказано аз съм тази, която става през нощта, всъщност не е неказано, просто дори и баща му да е "дежурен", аз чувам Дани все едно насън и обикновено съм реагирала преди той да се е събудил) са ми достатъчни и през седмицата съм аутсорснала къпането и по-голямата част от храненето на баща му. Та така, връщам се от работа, играем си, някой го храни, баща му го къпе и аз го приспивам. Като заспи пооправям кухнята, събирам играчките, евентуално някоя пералня и в повечето случаи и аз заспивам.

# 265
  • София
Уф, не мога да стигна да ви разкажа за снощи, а сега пък съм много гроги. НО накратко, вчера изкарах доволен ЧРД, вие ми направихме най-голямата емоция през деня, а вечерта двамката със Ст си `апнахме и пийнахме доволно. Все пак отидохме в Рибената Яфа, останах много доволна, позабавлявах се да огледам заведението от-до, с възможно най-критичните очи и спокойно мога да кажа, че ми хареса, препоръчвам го на следващите чудещи се къде да празнуват.

# 266
  • София
Много са пораснали сладките ни априлчета  Heart Eyes Бубка, ама и твоя Дани прилича много на теб, като котенце - сладичък и миличък, гушливко пу, пу, пу  Hug Цуни го по сладката гушка от мен  Heart Eyes Вие няма ли да си идвате лятоска? Май беше писала, но не помня  EmbarassedА, Дани бейби, бг разбира ли, т.е. слуша ли?

# 267
Бубка, но ти като работиш, то нощем ставаш ли?
Защото при нас важи едно правило - от 10 месеца и ...5 дни имаме бебе и от 10 месеца и 5 дни само аз ставам, само аз кърмех  Mr. Green, само аз преповивам, често само аз храня, за лекари само аз мисля, и изобщо как да кажа, 10 месеца съм на работа 24 часа, с всичко на всичко 5 дни ако ми се събират да съм била свободна - 2 пъти на сватби /т.е. Саш пак не е правил нищо/, ведъж на кафе, веднъж на вечерно парти, но винаги не Саш е гледал Тони.
И така се получава, че той защото работи няма нужда да прави нищо, вечер като го изкъпем пак аз поемам щафетата с обличането, храненето, готвенето, сервирането, чиниите, всичко!
Заканила съм се да спра да чистя една седмица и да висдим на какво ще заприлича къщата, за да преценим дали нищо не правя по цял ден... Tired

# 268
На мен доктора ми каза, че не можело да се дава витамин С преди навършване на 1 година, не ми обясни защо... Но обяснението на Юлчето, че се изхвърля с урината ми звучи...
Чаена, моя любим и той цял ден работи и вечер е изморен, само 5 минути си играе с Марти и "повече НЕ МОЖЕ..." Такива сме си ги харесали...
Като заговорихме за нашия тати, се сетих да ви питам, той се разболява май - боли го глава, киха...
Как опазвате малките сладури от домашните болни?
Не давам да го гушка и целува, но дали е достатъчно? Маска ли да си слага?

С Марти играем на една нова игра - питам го къде е кравата и той си гледа паничката с наклонена главичка -  ето снимки /има ги и Юлчето с Иво/
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2065348

Лека!

# 269
Честит рожден ден на всички готини мами Водолей с най-добри пожелания.
Честито и на месечковцити Heart Eyes
Страхотни са априлчетата Hug Бурка прегръдки и на двата котака:)

АНи, сънувам я главно как говори.
Вода май почти не пие, пък през деня е само на твърдо гориво.
Ето напомнихте ми утре да питам Мими, дали пишка нормално и да и предлага по-често вода.
Друг проблем с пиенето на вода е, че Симона е като Монк. Като види нещо което не му е там мястото и бърза да въведе ред. => Като извада шишето от термобокса и и го дам бърза да го прибере, като и махна капачката веднага иска да го затвори Rolling Eyes

При нас игрите тези дни са предимно с топка - подаваме си я, гледа ме как я ритам, после тя рита.
А любимата и е да гледа как я хвърлям на кучето и то я отбива, като тюленче. Тогава се киска все едно някой я гъделичка.
Много ми се иска да го документирам, но Клио като види апарата и започва да позира вместо да отбива топката Crazy.

Дрешките
на Симона не са много в обръщение, но всички други бебешки артикули - кошница, шезлонг, кенгуру са при следващото приятелско бебе.

Открих начин да ви чета от офиса - преглеждам последните публикации на някой потребител и ако е сложил цитат, като кликна  се отваря страницата от темата, на която е цитата newsm44 Някой доброволец, да цитира по често Wink за да преглеждам само неговите публикации, а не да се ровя Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт