Пубертетът при момчетата - тема 15

• 43 669
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
Да, така е. Тя знаеше, че харесват точно този герой. Просто предлагам вариант.

# 166
  • Варна
Точно, като не знаем нищо за детето и интересите му сме съвсем в небрано лозе. Тоя парфюм е много интересен, но моето примерно грам не се интересува от парфюми. Предполагам би се впечатлил от бутилката. Ей затова мразя тези размени на подаръци. Много ме натоварват. Въпреки голямото ми желание да не е “отбий номера” никога не съм сигурна дали не изглежда точно така на отсрещната страна.

# 167
Идвам в темата, защото трябва да измисля подарък за 14г тийн, който искал пари. Да де, ама в класа ще си разменят подаръци, няма как дъщеря ми да му подаде плик. Уффф, много трудно пубери има

# 168
Не е нужно парите да са в плик - има малки подаръчни кутийки, които биха свършили работа.

# 169
Не искам пари да подарявам. Затова търся идеи

# 170
Ваучер? ....или пак ти стои като пари?

До каква сума? Геймърски слушалки, блутут колонка, безжични слушалки, худи (много са вървежни на тази възраст).

# 171
В класа са решили до 30лв

# 172
Момичета, имам нужда от съвет. Как бихте постъпили в следната ситуация?

Вчера синът ми с класа са били на екскурзия в един аквариум. Бях му дала 20 евро да си купи сувенир, ако иска, тъй като учителите изрично бяха писали, че може да носят в себе си малка сума пари. Един съученик обаче го помолил да му даде тези пари, за да си купи нещо по-голямо (или вероятно не е имал пари, не знам) и моят син, въпреки че не имал особено желание, му е дал 20-те евро. Естествено моят син нищо не си е купил, защото не е имало с какво вече.

И сега се чудя как да постъпя. Изобщо не ме интересува, че синът ми не си е купил нищо, даже по-добре. Но това не означава, че трябва да спонсорира другите. И като цяло трябва да казва ‘не’, когато е необходимо. Вече му обясних това, но си мисля дали да не говоря с родителите на въпросното дете - за мен принципно е неприемливо да искаш пари от други и трябва да се разполагаш ‘според чергата’. Синът ми каза, че изобщо не е споменало детето за връщане на пари, но те са малки 11-годишни и нямат навика да боравят самостоятелно с пари. Поне моят син няма. Досега родителите не са се свързали с мен.

Вие какво мислите? Мерси предварително.

# 173
Първо накарай сина ти да говори с него и да си ги иска.

# 174
И при нас е същият проблем. Дава пари "назаем" на други деца и не мога да го убедя, че не се прави така. Всеки трябва да разполага с парите,  които има. Ако не давал, щели да го помислят за "скръндза".Rolling Eyes

# 175
Първо накарай сина ти да говори с него и да си ги иска.

Изобщо няма да го направи. А и не ми е за парите. Постъпката ме дразни - и на другото дете, и на моя син. И не желая да се повтаря повече, защото следващия месец ще ходят на друго място.

# 176
Ами само така ще си научи урока.Иначе му кажи, че няма да му даваш повече пари, след като не носи отговорност за тях.

# 177
Бих говорила с др родители само ако парите са отнети на сила. Детето е поискало, твоето дете му ги е дало. Няма какво да натискаш другото дете.

# 178
Да, има деца, като моето и твоето явно, които за да не изглеждат по-определен начин в очите на другите постъпват необмислено. Ако още при даването не са се договорили, че парите са на заем и после трябва да ги върне, наистина няма какво да се очаква от детето. Родителите му са тези, които трябва да реагират, ако той им е представил истината...Може да им е казал, че парите, с които е разполагал са му стигнали да си купи желаното нещо и те въобще да не знаят, че той е взел пари от друго дете. Ако синът ти няма да говори с него, то това ще е урок за него и занапред трябва да знае как да постъпва така, че след това да не се чувства зле/прецакан. Малък е, ще се научи.

# 179
Бих говорила единствено с детето си.
Каква е идеята на разговор с другите родители?
Първо на 11 децата изобщо не са малки. Второ другото дете просто е искало нещо по-голямо и го е получило. Размяната на пари между деца не е чудно невиждано.
Моя син отиде с деца от квартала на лунапарк. Едно ит децата го беше помолио за пари за някаква въртележка и моя му дал - не виждам нищо лошо. Предценили сме ,че можем да му дадем 50 лева. Как ще ги харчи е негов проблем.
Избора е бил на твоето дете - ако то не е искало да му го даде, защо ги е дало?

Общи условия

Активация на акаунт