Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 74

• 34 728
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Не при всички е така с тези хапчета  ! Аз бях на Rubelsus. Никакви странични ефекти. Но само по себе си хапчета не може да свърши чудеса. Трябва си време режим и воля. Аз го спрях от раз при прием може би 4-5 седмици не помня точно колко защото ся разболях от Covid. Но не ми се ядяло повече от преди . Нито съм загубила мускулна маса.
E за 2-3-5 седмици надали ще загубиш много, поне не видимо.
Като не става без режим и воля, за какво са хапчета, пък, питам аз.

На мен ми дадоха начален старт и тласък да започна нещо което все не започвах. Аз смъквах зо тези седмици едно 10 кт +/-
После реших да проява ината си в.друга посока и взе че се получи особено слид като резултатите за които си мечтал ги виждаш сам и по очите на околните 😃

# 316
Клечо, ти колко общо свали 😀
Показа снимки по едно време, преди и след. Сега си още едно ниво след, предполагам

# 317
Клечо, ти колко общо свали 😀

🤣🤣🤣
Започнах 95 кг ужас егати свинята дето бях 😃
Сега съм последно преди седмица се мерих 68-7
Не са  малко 😃

# 318
Но си метър и седемдесет и много, м. Браво, човече!

# 319
Скрит текст:
Т.е. ти си била на 24-часово следене на кръвната захар?
КЗ като се е вдигала, когато не си била на режим - когато си трупала килограми - примерно, нали и инсулинът се е вдигал с много, защо да не е се е случвало да е свалил много КЗ, макар и за кратко? А може да ти е било комбинирано заради щитовидната жлеза и кръвните показания.
Не видях къде съм написала, че съм била на 24 часа следене на КЗ.😉 Просто имаше кой да ми мери КЗ вкъщи, когато поискам. И нито веднъж КЗ не е била със стойност под 3,9 /поне това срещам като определение за хипогликемия масово/. Възможно е иначе и по-рязко падане на КЗ да се усеща като хипогликемия, без да пада под 3,9, обаче аз по-скоро имах предвид, че не мисля, че съм имала толкова резки спадове в КЗ. То и от няколко години, откакто сама си я меря с глюкомера, пак не забелязвам да имам толкова рязък спад, който да ме кара да се чувствам като с хипогликемия...По-скоро, ако е по-висока КЗ, спада си по-равномерно и за повече часове, отколкото изведнъж и рязко.
Nevermoresleep, и според доктор Боз Оземпик води и до голяма загуба на мускули, тъкмо снощи попаднах на поредното и' видео по темата...
Brandywine18, благодаря! Да, и аз харесвам тибетците.🙂 Ще погледна и чи-гун. За желязото- знам, че може да се влияе от вируси, за пикочната киселина не съм сигурна. Разбира се, възможно е и да имаш нужда от желязо по принцип.
Дара, браво, браво!🙂
Моята цел за октомври беше задържане на свалените кг след фастовете и е постигната. Доволна съм! За ноември ще поставям нова цел.😉

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 14:43 от dolce miele

# 320

На мен ми дадоха начален старт и тласък да започна нещо което все не започвах. Аз смъквах зо тези седмици едно 10 кт +/-

Няма лошо, ако ги предлагат като тласък, а не като решение, а те /тези, които ги промотират/ правят точно това - обещават решение, при това със странични ефекти, които дори не са изследвани напълно.

# 321
Скрит текст:
Т.е. ти си била на 24-часово следене на кръвната захар?
КЗ като се е вдигала, когато не си била на режим - когато си трупала килограми - примерно, нали и инсулинът се е вдигал с много, защо да не е се е случвало да е свалил много КЗ, макар и за кратко? А може да ти е било комбинирано заради щитовидната жлеза и кръвните показания.
Не видях къде съм написала, че съм била на 24 часа следене на КЗ.😉
И аз не виждам да твърдя подобно нещо, а питам дали не си била, след като прочетох, че си нямала спадове, което може да се установи само при непрекъснато наблюдение. Или и с това не си съгласна? Риторичен е въпросът.

# 322
Тайс, не съм убедена, че има някаква разлика. Аз стартирах с диета от инсулин 10-11, ГХ 5.7, 72 кг. Първите 6 кг паднаха в рамките на 4-5 месеца, после включих хапчето и после още половин година за 4 кг. Сега инсулин е 7, ГХ е 5.3. Ще видим като спра хапчетата дали ще се качат. Но е факт, че вече година и половина не мога да сваля останалите 10 кг. Бях стигнала до 58, но се поотпуснах с яденето и сега съм 61. За мен изводът е, че основното е храната, движението и чак след това хапчето.

# 323
Радвам се за хората, които започват да приемат метформин и като с магическа пръчка започват да отслабват и без промяна в хранителния режим...Ама такива късметлии са някакъв малък процент от хората (според мен), а и не означава, че отслабването е автоматично равно на голямо подобрение в лабораторните показатели.
Росита, мисля, че добре съм обяснила в предишните ми публикации какво съм имала предвид. Че нито съм усещала симптоми на хипогликемия в онзи период, нито при някое от измерванията КЗ ми е била с хипогликемична стойност...
Веднъж в тийн годините ми, по време на "плодолечение", ми се случи да припадна даже, та подобно нещо никога след това не съм усещала. Защото тогава си имаше типични симптоми на хипогликемия и преди да припадна...

# 324
Тайс, не съм убедена, че има някаква разлика. Аз стартирах с диета от инсулин 10-11, ГХ 5.7, 72 кг. Първите 6 кг паднаха в рамките на 4-5 месеца, после включих хапчето и после още половин година за 4 кг. Сега инсулин е 7, ГХ е 5.3. Ще видим като спра хапчетата дали ще се качат. Но е факт, че вече година и половина не мога да сваля останалите 10 кг. Бях стигнала до 58, но се поотпуснах с яденето и сега съм 61. За мен изводът е, че основното е храната, движението и чак след това хапчето.
Ти май наистина нямаш нужда от хапче. Защо такава висока доза ти е изписала ендото при тези показатели 😳. Никога няма да ги разбера тези хора. Или пък моята нещо ме зарибява, да тръгна от малко и да ме ускори. Охххх.
Чета и стари теми, чета и пак Код Диабет, Фънг добри неща пише за тези препарати. А то ще излезе плацебо накрая.

# 325
Някой пробвал ли е Рибелсус/Оземпик? Аз вече пия Рибелсус 2-ри месец, като дозата ми бе вдигната от 3 мг на 7 мг и всичко е нормално, нямам странични ефекти. Свалям килограми, не се чувствам отпаднала, просто нямам такъв апетит, както преди. Храня се нормално, но изяждам много по-малко.

Дано като дойде време да спра това лекарство да не озверея за храна. Но доктора ми каза, че след като вкараме инсулина в норма, не би трябвало да изпитвам такъв апетит, при положение че хормоните ми са в нормите.

# 326
Ето и вечерята днес, пак всичко в един тиган с мас- кюфтета, яйца с течни жълтъци, карфиолен "ориз", извън кадър имаше и консерва сардини:

Все повече започва да ми харесва такъв "ориз".😀

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 21:13 от dolce miele

# 327
Ха, Долче на плодови дни и аз съм припадала.
Нормално.

Аливи, а фастове правиш ли?
То всъщност с метформинови неща не е хубаво.

# 328
Някой пробвал ли е Рибелсус/Оземпик? Аз вече пия Рибелсус 2-ри месец, като дозата ми бе вдигната от 3 мг на 7 мг и всичко е нормално, нямам странични ефекти. Свалям килограми, не се чувствам отпаднала, просто нямам такъв апетит, както преди. Храня се нормално, но изяждам много по-малко.

Дано като дойде време да спра това лекарство да не озверея за храна. Но доктора ми каза, че след като вкараме инсулина в норма, не би трябвало да изпитвам такъв апетит, при положение че хормоните ми са в нормите.
Наистина голям оптимист е тоя доктор. Късмет ти желая, но ако не си оправиш храненето, а си ядеш както преди, пък макар и по-малко, ще се върнеш в изходна позиция много скоро. Нали си чувала за йо-йо ефект. Е ми с хапчетата е същата работа, все едно си на диета и като я спреш...

# 329
Елора, издържах си аз добре на плодовите дни тогава. Имах предвид, че конкретно онзи път минах през различните симптоми на хипогликемия /начални, последващи/ и успях да ги "оценя" така да се каже...😅

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 01:05 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт