Дългото чакане след трансфер – тема 108

• 46 790
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
От петък съм спряла лекарствата....днес пак пуснах чхг - 52,87.....цикъл не идва, не ме боли нищо....а то макар и супер слабо си расте.... какво ще рече и каква да правя? Днес съм 17 ден от трансфера на 3 дневни, на 12 ден бях 40....Някакви предположения как да се изчистя, явно не расте като хората и дали е в тръбата? Нямам кафеникаво течение или е много рано още да се разбере?
При мен Расте бавно. На 03.10 - 120
Днес - 206
В сряда пак ще пусна
На УЗ нищо не се вижда.
Следят ме.
Нямам кървене. Нямам болки
Продължавам с естрофем, дуфастон и утрогестан....
За сега изключват извънматочна, но.... Времето ще покаже

Надежда има, при мен беше подобно нарастването, сега е на 3. Трудното е да се въздържаш от прегледи твърде рано, тогава се информирах, че не е полезно за още крехкия ембрион, а така или иначе сакче се вижда при стойност над 1000. Ако нямаш болки, кървене, не виждам повод за притеснение. А за кръвните тестове, то е ясно, че ще сте в лабораторията през ден два, и аз бях така. Изчетох къде що има по темата. Важното е, че расте!

# 226
От петък съм спряла лекарствата....днес пак пуснах чхг - 52,87.....цикъл не идва, не ме боли нищо....а то макар и супер слабо си расте.... какво ще рече и каква да правя? Днес съм 17 ден от трансфера на 3 дневни, на 12 ден бях 40....Някакви предположения как да се изчистя, явно не расте като хората и дали е в тръбата? Нямам кафеникаво течение или е много рано още да се разбере?
При мен Расте бавно. На 03.10 - 120
Днес - 206
В сряда пак ще пусна
На УЗ нищо не се вижда.
Следят ме.
Нямам кървене. Нямам болки
Продължавам с естрофем, дуфастон и утрогестан....
За сега изключват извънматочна, но.... Времето ще покаже

Надежда има, при мен беше подобно нарастването, сега е на 3. Трудното е да се въздържаш от прегледи твърде рано, тогава се информирах, че не е полезно за още крехкия ембрион, а така или иначе сакче се вижда при стойност над 1000. Ако нямаш болки, кървене, не виждам повод за притеснение. А за кръвните тестове, то е ясно, че ще сте в лабораторията през ден два, и аз бях така. Изчетох къде що има по темата. Важното е, че расте!
Това е първият коментар, който дава някаква надежда. И аз изтечох много статии и коментари и подобни случаи. И никъде не прочетох, че въпреки бавното нарастване-има успешна бременност.
Докторката, от друга страна, не казва нищо-нито отписва опита, нито дава надежда.
Аз имам странното вътрешно чувство, че ще се случи чудо и нещата ще се подобрят, но като се замисля, реално, едва ли има има шанс. Да-в лабораторията съм през ден, вече десетина дена.
Почна от 70 на 26.10. 80 на 30.10. Пак 80 на 01.11. 120 на 03 .11, 206 на 06.11. Не знам какво да мисля, даже не знам какво да чувствам.

# 227
Първата стойност на кой ден от трансфера беше?

# 228
Момичета, втора потенциална бременност ще ми е, но да попитам кога сте на първи преглед, кога може са се чуе сърцето и при какви стойности спирате да пуслате чхг? Също ако има тромбофлибия и хашимото, кога се консултирате със съответните специалисти и какви допълнителни кръвни изследвания пускате. На всички желая успех!

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 11:06 от Анонимен

# 229
Първата стойност на кой ден от трансфера беше?
На 9 ти ден от трансфера

# 230
Как хубаво е тръгнало, но какво се случва после...Двечки ли бяха? Дано имате късмет, знам какво е през ден или всеки ден да се ходи в лабораторията и да няма яснота.

# 231
Как хубаво е тръгнало, но какво се случва после...Двечки ли бяха? Дано имате късмет, знам какво е през ден или всеки ден да се ходи в лабораторията и да няма яснота.
Да. Две бяха. Петдневни

# 232
Момичета, днес ми е 16ти ден от трансфера и прогестеронът ми е 646 nmol/l.
От клиниката казват, че бил много висок. Но аз знам, че не е проблем да е висок, нали от него се храни плода... вие какво мислите? Има ли причина за притеснение?

# 233
  • София
Да. Две бяха. Петдневни

В такъв случай е възможно да са се развивали и двете в началото и сега да се развива едното, а другото постепенно да спира и от това да е бавното показване. Т.е. едното да расте, другото да намалява.
Дано да е това!

Моята приятелка, за която питах още не е направила тест. Чухме се преди малко. Ще го направи в петък. Имала е зацапване непосредствено след трансфера, после е вдигнала 37,2. Болките и неразположенията са продължили до 7-ми ден. На 8-ми ден е имала точно 2 капки кафеникава кръв при забърсване. До 10-ти ден е била супер бодра. На самия 10-ти ден е имала голям стрес у дома със загуба на близък. На 11-ти ден е хванала вирус - болки в гърлото и лека хрема. Не смее да пие лекарства. Температурата междувременно я поддържа 37,3-37,4 от 8-ми ден насам. Няма кървене, няма никакви симптоми. Леко напрегнати гърди само. Вирусът още я държи и затова е решила да не се тества днес на 12-ти ден, а да отиде в петък, за да не лепне още нещо по лабораториите.
Стискайте палци, но тя се е отчаяла, заради изживения стрес и заради вируса. На 45 години е.

# 234
  • гр. София
Fever Ray, много силно стискам палци. Flowers Four Leaf Clover

eyeswideopen, моля се за чудо при теб. Hands Pray

# 235
От клиниката казват, че бил много висок. Но аз знам, че не е проблем да е висок, нали от него се храни плода... вие какво мислите? Има ли причина за притеснение?

Много е висока стойността. Тези таблици може да ползвате за референтни стойности

https://naprotechnology.com/progesterone/

Може и да е индикация за проблем, например моларна бременност но лекарят ви най-добре знае. Може да смени дозата ви на прием или да назначи допълнителни изследвания.

# 236
Скрит текст:

Много е висока стойността. Тези таблици може да ползвате за референтни стойности

https://naprotechnology.com/progesterone/

Може и да е индикация за проблем, например моларна бременност но лекарят ви най-добре знае. Може да смени дозата ви на прием или да назначи допълнителни изследвания.

Последно слагах неделя вечер и днес по обяд пуснах отново - 540 nmol/l. Спаднал е малко.  Има ли възможност тялото вече да произвежда прогестерон и да не се налага допълнително поставяне?

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 00:10 от Не се сърди, човече

# 237
Нe. Когато се образува плацентата, тогава се спира прогестерона по схема. По колко инжекции, песари си слагаш? Попитай в клиниката, може да ти намалят дозите. Това ЗЕТ или СЕТ е?

Сега ми хрумна. Може и лабораторията да е забравила да сложи някоя точка или запетайка в резултата.

# 238
  • София
Прогестеронът не се спира изведнъж, защото тогава започва да спада рязко. Само по схема и съвсем леко.
Колко е чхг-то при този прогестерон?

# 239
Последно чйг пуснах на 13ти ден, в събота. Беше 940.
Слагам един кринон вечер.
Не е грешка при лабораторията, в събота резултатът за прогестерон беше 640 nmol/l.
След свеж трансфер съм.

Общи условия

Активация на акаунт