Дългото чакане след трансфер – тема 108

• 46 888
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Извинявайте за невежеството от моя страна.. може ли някой да ми разясни разликата между биохимична бременност, извънматочна бременност и кухо яйце и на какво се дължи всяко едно нещо

# 406
Извинявайте за невежеството от моя страна.. може ли някой да ми разясни разликата между биохимична бременност, извънматочна бременност и кухо яйце и на какво се дължи всяко едно нещо

Здравей, Суити,
доколкото съм запозната най-общо казано:
1. Биохимична бременност- има оплодена яйцеклетка, която се закрепя, но не следва имплантация и бременността приключва (спонтанен аборт).
2. Кухо яйце- има оплодена яйцеклетка, закрепя се, успява да се имплантира, но не се развива ембрион.
3. Извънматочна бременност- оплодената яйцеклетка се закрепя към място извън матката- в тръбите, в маточната шийка, в яйчниците (в последните две, доколкото съм чувала е изключително рядко).

Конкретни причини не знам дали има- може да е мъжки фактор, липса на витамини (Вит.Д най-вече), ендометриоза, общо взето лекарят трябва да изследва всичко от-до при един такъв неуспех.

Дано да съм помогнала и ако съм сгрешила, моля да ме поправят другите Blush

# 407
Ели, извинявай, не мислех да пиша, нито искам да спамя, но ръцете ме сърбят. Дали си чувала за "ембрион"?

# 408
При БХ има имплантация, но ембрионът не продължава за се развива и загива. Биохимична се нарича, защото рядко се визуализира бременност, а за такава се съди само по биохимичните показатели (повишаване на ЧХГ). При моята Бх имахме визуализация на много малко сакче, но като цяло в толкова ранна фаза е по-скоро изключение.

# 409
Здравейте момичета. Тези дни много тъжни резултати виждам тук. За жалост исках да се запиша с положителен коментар, но моят резултат на 9 ден на 5 дневен ембрион след пид е 47, прогестерон 58 nmol.
Предния трансфер започнах с чхг 75, не нарастваше нормално и завърши с кухо яйце. Сега имам същото предчувствие. Лошото е, че не знам къде да насоча вниманието си и да търся проблема. Ние сме с мъжки фактор, но въпреки това отгледахме 3 здрави ембриона. След предния неуспех посетих д-р Сигридов и приемах добавки няколко месеца, правих маточни промивки и хистероскопия за корекция формата на матката и пак резултата е плачебен.
Недей така, не го отписвай! 50 си е положителен, понякога след това рязко скача, или пък си върви нагоре с удвояване. Много чужд опит съм изчела с такива стойности на тези дни, ами има си много случаи, завършили добре. Не се влияй от стария опит, защото знаеш, опит с опит не си прилича:)
След 48 часа пак, или направо в понеделник, ще видиш, че нещата могат съвсем ок да си тръгнат. На този етап броим, че има имплантация, и леко нагоре, стъпка по стъпка го мисли.

# 410
Здравейте. Някой знае ли как се спира медрол/преднизолон по схема? Пила съм го месец и половина. Понеже бременноста приключи и се наложи да спра всички лекарства. Медрола го пиех по две на ден. След това няколко дена по едно на ден и лекаря каза да го спирам от раз. Мен ми се видя твърде рязко и намалих няколко дни на половинка и го спрях. Имам силна умора и се чудя дали е от спирането му ако не е правилна схемата.
Благодаря предварително

# 411
  • гр. София
Ооо много съжалявам за лошото развитие при теб! Следващия път да е до финал ти пожелавам! Heart

Иначе аз съм пила 2 пъти Медрол след трансфер - първия път само около 10 дни до тест (отрицателен), а втория път около 2 месеца до 10-12 гс някъде. И двата пъти съм го спирала от раз и нямах проблем. По 1 на ден пиех.

# 412
На мен ми казаха след като го намаля до половинка да го спирам.

# 413
Благодаря ви момичета❤️

# 414
Момичета, днес е денят Close Супер ми е притеснено да не би пак да се разочаровам и мъжа да разочаровам... Нямам никакви предчувствия. Само надежда...Pensive
През всички дни ту ми се струваше, че усещам симптоми преди цикъл, ту нищо не усещах, ту леки подръпвания там , където го сложиха. Ще споделя резултата по-късно.

# 415
И аз се записвам с кръгла нула. От петък вечерта спрях всички лекарства и чакам да вземе да ми дойде цикъла за да започне подготовка за ЗЕТ. При други с неуспешен трансфер, колко дни след спирането на медикаментите ви дойде?

# 416
При всеки е различно, на мен си ми дойде точно на датата на очаквания цикъл, а трябваше да направя тест два дена по-късно.
Baby1313 стискам палци всичко да е ок, и теста да е положителен ❤️.

# 417
  • Пловдив
На мен ми дойде 5 дни след спирането на лекарствата.

# 418
Baby, успехна теста Flowers Four Leaf Clover Но не мисля, че нещо, което не зависи от теб може да е повод за евентуално разочарование.

# 419
Baby, успех и от мен!
И не, ти не си причина за разочарование в случай на негативен резултат! Избий си от главата, че “ще разочароваш мъжа”! Това е път, по който вървят и двамата в двойката, без значение при кого е “проблемът”.

Общи условия

Активация на акаунт