АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 47 704
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
И на мен успоредно с кръвните ми взеха и микробиология в 12та седмица.
Цитонамазка ме посъветваха да се разпиша, че отказвам, тъй като АГ счита, че е опасна заради мястото на взимане на материала /шийката/.

# 136
На мен 2 пъти ми е пускала кръвни, първия път като ѝ писах за + теста по Вайбър ми каза какво да си пусна, после преди няколко седмици пусна стандартните неща - ПКК, Васерман, ХИВ, Хепатит Б и т.н., вкл. урина, микробиология и микоплазми. За цито каза, че няма да пускаме, имам от декември при нея и е ок.

Успоредно посещавам ендокринолог, който ми пуска всеки месец ТСХ и фт4, като при следващия преглед ще помоля и за вит Д и Б12, защото така или иначе при нея минавам всичко през застраховател безкасово.

# 137
  • Варна
Момичета, копирам съобщение от страницата на Комсед във Фейсбук.
Мисля да се възползвам за количката, че намалението хич не е малко, дано ви е полезно Simple Smile
😍 HAPPY WEEKEND с -30% с промокод "ХЕПИУИКЕНД" в КОМСЕД!
🎁 Подаръците подготви – любовта сподели!

Само от 10.11 до 12.11.2023г. и с много 😊 настроение избери подаръци за малки и големи с 30% намаление. 🌟

💁‍♀️ Заповядай в нашите магазини като заявиш на касата, че желаеш да използваш промокод "ХЕПИУИКЕНД" или ако пазаруваш онлайн - избери желаните подаръци, добави ги в 🛒 количката и от 22:00 ч. на 09.11.2023г., приложи промокода "ХЕПИУИКЕНД" и приключи поръчката 👉 https://comsed.net/

🔔 Промокодът важи за всички налични продукти, с изключение на тези с трайно ниски цени. Отстъпката не се комбинира с други промоции, талони и карти за намаления. КОМСЕД не гарантира наличност на всички продукти за целия период на валидност на промокода.

# 138
  • София
Минавам да кажа, ако някой му е интересно - Fashion days имат добри намаления на детски дрехи сега на черния петък. Взех на баткото няколко неща и покрай него и на беборана 3 летни гащеризона. Вчера сложих в гардероба и дрехите, които взех от племенницата и едвам се стърпявам да напълня целия гардероб Grinning

# 139
Добро утро! Как сте, момичета?
Споделихте ли вече на близки и приятели, че очаквате бебче?

# 140
Добро утро! Как сте, момичета?
Споделихте ли вече на близки и приятели, че очаквате бебче?

Да, най-близките знаят вече.

# 141
  • София
Семейството знаят от началото. Близки приятели като навърших 3м. Останалите, които ме виждат отдавна честитят големия корем. Аз след 2 дни влизам в 19гс и няма къде да крия и да искам Grinning Днес дори се уговорихме с личната на сина ми да поеме и малката пролетта и отметнах и тази задача.

# 142
  • София
Аз все още изчаквам, искам да се уверя, че всичко е наред и тогава ще споделя с близки и роднини. Дори на баткото не сме казали. Остават ми разни изследвания да направя и консултация с ендо. Ако можех, щях да крия до последно, но корема растеее Smile

# 143
И при нас стана точно като при JayRay . Имаше и две съседки ,които ме разконспипираха по-рано ,но това е защото ми беше изключително зле ,а се виждаме всеки ден с децата .
За останалите вече е очевидно,тъй като тумбачето вече много личи 18+5г.с.[video][/video]

# 144
И аз в началото казах на семейството, по-близките приятели след 3м., иначе на мен не ми личи много, ако съм с тесни дрехи си се познава, но иначе с широка риза и сако, половината колеги от офиса не знаят (те са и мъже де)

# 145
Другия понеделник ме приемат за серклаж, който ще се случи във вторник и в сряда ще ме изпишат. От днес спирам аспирина и от утре започвам Клексан 0.6 до понеделник. Head Band

По принцип имам предвидено пътуване петъка след изписването, полет до Германия, като трябва да се върна в понеделник (т.е. от 17ти до 20ти), но докторката не ми каза ясно може или не може, каза че в сряда при изписването ще може да даде оценка. Каза ако не ми е важно, да не пътувам, което аз го разбирам, че ако ми е важно, мога... Не знам, ще обсъдим с ММ какво да правим, в крайна сметка мога и да не летя, просто много тъпо се получава. Не знам защо решението някакси остана за мен да го взема (според зависи дали ми е важно да пътувам), като аз не съм човека, който да оцени риска.

# 146
Fearlina ако е удобно, защо се налага серклаж при вас? Аз също съм с поставен серклаж и моят АГ ми каза, че след серклажа е хубаво да лежа поне 10 дни. Даже ми остави 4 дни след поставянето в болница, за да е сигурен, че ще почивам.

# 147
Fearlina ако е удобно, защо се налага серклаж при вас? Аз също съм с поставен серклаж и моят АГ ми каза, че след серклажа е хубаво да лежа поне 10 дни. Даже ми остави 4 дни след поставянето в болница, за да е сигурен, че ще почивам.

При мен е заради поставян серклаж при предишната бременност, когато шийката ми падна до 28мм и АГ постави серклажа в 20та седмица, което беше последният момент. Засега няма скъсяване (поне не толкова бързо), днес измери шийката 37мм, но все пак беше решила още преди месец, че ще сложи серклаж профилактично. Питах може ли песар, вместо серклаж като няма скъсяване, но каза не.

Иначе аз миналия път лежах 2 нощувки и след това ми каза да не се залежавам. След като ме изписаха не съм правила нищо специално или различно отпреди това.

# 148
И при мен е сложен, заради скъсяване при предишната бременност. За съжаление тогава беше късно за серклаж и бях изцяло на легло. Онзи ден и моята беше 39 мм, надявам се този път да не се скъси.

# 149
Аз също съм със серклаж направен през 15 г.с. Шийката ми е къса по рождение. Първата бременност я износих до 38 г.с. без серклаж, но с много лежане. Тогава АГ мислеше, че скъсяването е от подготвителните контракции, но след като родих измери шийката, че е 2,5 см.
Сега с този серклаж се тревожа от инфекции... Но стриктна хигиена, чести микробиологии и така ще държим нещата под контрол.

Общи условия

Активация на акаунт