АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 50 719
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Здравейте, момичета 🤗
Не съм от най-активните в писането, но ви чета редовно.
Искам да попитам, дали съм единствената с болки между краката, подути срамни устни, набъбнала вагина и ужасен дискомфорт 😣
АГ казва, че е нормално, но от всички познати, които са раждали.. нито една не е имала такъв дискомфорт в 6м. 🤯
Бебчо е добре, изследванията са ок, шийката също.
ЕДИНСТВЕНАТА бременна жена ли съм с този ужасен дискомфорт 🥺
Не си, и аз съм така....
Болки чак нямам, но също съм надута много. Слагам утрогестан, доктора каза, че е от прогестерона и да свиквам, ще става по-зле 🤦‍♀️
Аз също слагам Утрогестан още от началото, но нямам подуване. С предишната бременност слагах от началото до края и пак не съм имала, явно при всеки е различно!
Аз като цяло реагирам бурно на всякакви хормони, тъй че наистина зависи от организма. С инжекциите прогестерон ми беше по-добре, но няма как..

# 556
Момичета и мен не ме подмина нещото дето върлува сега. Уж никъде не ходя , но от снощи гърлото ми е ужасно червено . Пръскам през два часа орофар ибтанту вере , но сякаш става по червено . Засега е само това кажете нещо за гърло ще направя и тест за КОВИД за всеки случай

# 557
Момичета и мен не ме подмина нещото дето върлува сега. Уж никъде не ходя , но от снощи гърлото ми е ужасно червено . Пръскам през два часа орофар ибтанту вере , но сякаш става по червено . Засега е само това кажете нещо за гърло ще направя и тест за КОВИД за всеки случай

За лекарства не мога да ти дам съвет. Но от домашните методи, които си прилагам винаги, когато имам червено гърло  - гаргара със сода през 2 часа, мен лично много ми облекчава болките. Второто, което правя - вечер си слагам компрес - на широк памук слагам ракия и с една кърпичка го връзвам а гърлото.

# 558
  • София
Не е КОВИД най-вероятно, ако остане само това (ние карахме лятото К-то и много по-различно почна). Сега върлува точно този вирус с гърло. Всички го караме в нас, а детето не е било на градина цяла седмица, заради отит и пак успяхме да хванем от някъде, където не е градина. Аз го карах само гърло и хрема. ММ има и лека температура (той сега го кара). Свекъра и свекървата са само с гърло пък.
Общо взето аз най-голямо облекчение видях от мед и лимон, никакви други неща. И Биозинът си увеличих тогава на 2 хапчета дневно. ММ вчера пръскаше и с Тантум верде, дъвка Тонзилотрен, гаргара със сода, мед и лимон яде и чак тогава леко го отпусна.

# 559
Аз бях с ужасен гърлобол и хрема, даже пусках гърлен секрет и нямаше нищо.
Всичко мина ,но пък сега яко кашлям ... Пръсках Тантумверде Форте по препоръка на АГ , правих гъргара със смрадлика и смучех ефизол.

# 560
Момичета, пусках днес профилактични кръвни изследвания и се оказва , че според моята АГ трябва да започна прием на желязо , по-точно- Сорбифер Дурулес . Бях доста изненадана , защото като ги видях мислех, че всичко ми е ок, но явно зарди завишения Тотален ЖСК… така си го обяснявам . Та АГто ми каза да го пия на отстояние 4 часа от магензии, млечни , кафе , витамини и тн. Всико окей, но аз приемам Магензий 3х2 , кога да го пия това желязо , че да спазя отстоянието. Аз не съм толкова време будна на денонощие 😂някоя от вас да е измислила някакъв подходящ график? Също моля да споделите имате ли проблем със стомаха от него, защото моя е доста раздразнен, а АГ ме предупреди, че то дразни още повече 😒

# 561
  • София
Аз малко не виждам логика да пиеш желязо с тези изследвания Grinning Аз пия Сорбифер , но съм почти с изчерпано желязо и запаси (това му е идеята). Иначе 4ч отстояние не спазвам, само по 2ч с магнезия и не го приемам с чай, кафе, пълнозърнест хляб, яйца, млечни.

# 562
Ами д-р Атанасова от Токуда ми е следяща, на нея би трябвало да се има 100% доверие и аз гледам да го имам де, но явно си се презастрахова , защото и за ТСХто ми направи коментар, че ми е високо и назначи допълнителни изледвания на ФТ4, ТАТ и МАТ.

# 563
  • София
А за кетоните и д димера нещо каза ли?
Иначе от ендокринолог - до 3 е нормата на ТСХ за втори и трети триместър.

И да, желязото може да раздразни, може и да доведе до запек. Различно при всеки. При мен беше раздразнил, но сега влезнаха в ритъм нещата и няма никакъв проблем.

# 564
Моята ендокриноложка държи ТСХ да ми е под 2, д-р Атанасова също. Сорбифер гледам да пия по средата на деня (обед/следобед), тъй като магнерота ми е 2х2 - сутрин и вечер. За желязо се гледат също хемоглобин и феритин, вероятно заради тях е предписала сорбифера.

# 565
  • София
При мен сега е 2,36 и коментарът беше топ е.

Ако някой иска да сравнява ок ли е за различните единици:

# 566
Предполагам, че е от значение дали има Хашимото или друго заболяване. Аз съм с хипофункция и приемам хормон от години, не го следя само сега за бременността, така че е възможно това да е причината при мен да се изисква поддържане на по-ниски стойности, все пак ме следи един и същ ендокринолог отдавна и ми знае случая (това важи и за Атанасова).

Кристиана, д-р Атанасова знае какво да гледа и като предписва нещо, има защо. Слушай я и не го мисли. Simple Smile Пусни пълен щитовиден панел и след като ти го изкоментира, ако искаш за свое спокойствие се консултирай и с ендокринолог. Аз ходя отделно на ендо и при Атанасова, досега не са имали разминаване в коментарите, а нито се познават, нито се знаят една друга.

# 567
  • София
Ако има проблеми с ЩЖ и се знае за тях тогава може, но при нормална функция това са границите при бременност. Да не вземе някоя да се ошашка сега, ако й е такава стойността и всичко друго е ок Grinning

# 568
Следила съм през годините щитовнидната профилактично, на Еднолринолог също ходя зарди ИР, която е гледала жлезата и пускала изследвания. Нямало е проблем. Дано лато пусна панела всичко да е ок.

Jay Ray, кетоните винаги излизат при мен поради нисковъглехидратно хранене . Д- димер беше завишен и миналия месец , оказва се , че при бременност са други реф. стойности за него, поради увеличения обем кръв в тялото. За това и пуска другите кръвосъсирващи явно.

# 569
  • София
В предната бременност TSH ми се движеше около 2,5 и затова приемах Еутирокс 25. Стойността на TSH не спадна значително и коментарът на ендокринологът (Начев) беше, че при положение, че приемам хормон, нямало опасност за бебето, то първо си вземало каквото му е необходимо. Освен това fT3 и fT4 бяха с много добри стойности и от тази гледна точка TSH малко над 2 не го тревожеше.

Последна редакция: чт, 21 дек 2023, 08:37 от hatred

Общи условия

Активация на акаунт