Хитринки за всякакъв случай - 37

• 45 964
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
По-скоро е за естествена, но те и изкуствените не са всичките едни и същи... Не губи нищо да пробва и това, но съм много скептична щом спир и ацетон не са разтворили оцветяването.

# 586
Млякото е класика за чистене на бели обувки, но не знам дали не важи само за естествена кожа.
Точно за естествена беше, да. Но не съм чистила, че да дам мнение, чувах това за поддръжка на кожата.

# 587
Ако петното е мастноразтворимо, спирт и ацетон само ще го запечатат и няма да помогне.

Извън темата малко - бюджетна и много хубава мицеларна вода има на Билка, с роза. Много повече ми харесва от доста по-скъпи марки. Ако не стане с препарат за петна, може да вземеш такава.

# 588
  • пустинята Гоби
Аз бих пробвала с паста за зъби или с гъбата чудо.

# 589
Докато готвих ми пръстна олио върху памучно дебело долнище. Не съм го третирала все още с нищо и през пералня не е минавало. Какво мога да направя?

# 590
По старата метода - сол върху мазното или веро.

Докато готвих ми пръстна олио върху памучно дебело долнище. Не съм го третирала все още с нищо и през пералня не е минавало. Какво мога да направя?

# 591
Това се случи преди няколко дни, може ли да го приложа върху вече изсъхнало

# 592
Аз съм слагала веро върху старо петно от мазнина, разтърквам с малко вода, оставям да подейства и след това пера в пералнята цялата дреха. Понякога използвам и препарата за петна на DM, но верото винаги е работило безотказно при мен.

Това се случи преди няколко дни, може ли да го приложа върху вече изсъхнало

# 593
И обезмаслител може да пръснеш на петното.

# 594
И на мен ми дойде на акъла веднъж, но се замислих да не би да промени цвета на дрехата, където е петното и не посмях.

И обезмаслител може да пръснеш на петното.

# 595
Май за трети път пиша за моя метод. Талк. Насипвам върху петното, оставям няколко часа, изтупвам. Може дори да не се пере. Т.е. не е нужно заради петното, което вече го няма.  В къщи винаги имам талк.

# 596
Май за трети път пиша за моя метод. Талк. Насипвам върху петното, оставям няколко часа, изтупвам. Може дори да не се пере. Т.е. не е нужно заради петното, което вече го няма.  В къщи винаги имам талк.
Вероятно може да се замести с бебешка пудра, повечето мами имате Simple Smile

# 597
За вече засъхнало петно талк според мен е безсмислен. Веро или обезмаслител смятам, че е по-вероятно да махнат петната.

# 598
И на старо, няколкодневно петно съм ползвала. Нищо не пречи да опита, преди да употреби каквото и да е друго.

# 599
Дреха, накапана с олио от готвене, съм прала с Ариел течен, на обикновена програма на пералнята, без нищо специално. Даже беше се запечатало, защото седя няколко часа, а след това го пуснах с препарата за цветни дрехи на Лидл. Той не пере нищо, остана мазното петно. После го пуснах с Ариел и всичко изчезна.

Общи условия

Активация на акаунт