Работа, CV-та, HR-и, съвети - 89

• 43 677
  • 865
  •   1
Отговори
# 255
Кечър, предлагам нещо, но е доооста грубо. Прати им едно показно от тук.

https://letmegooglethat.com/

# 256
  • София
И на днд се държа.
Правила съм го това с гугъла, когато е било писмено, преди да се изхитрят да ме качват на колове.

# 257
А каква е драмата устно да ги режеш, като те "качат на кол" (егаси израза...)?
От какво по-точно те е страх? Че някой ще се оплаче "звъннах на К. да я питам как да си форматирам клетката в ексел, а тя ме отряза"? Кое ти пречи просто да кажеш "не ме занимавай с това"?

# 258
Не може ли нова тема Драмата на Кечът. Щото вече стана като прайвът чат тука...

# 259
  • София
Ох, много обичам така някой, дето не се вясва в дадена тема, да изскача с назидателен тон кой за какво да си говори. Не чети, ще те извикам, като приключим.

Ghubli, защото по тия компании не е прието да не искаш да дундуркаш и да го заявиш в прав текст, "отказваш" по индиректни начини. Взех няколко идеи и ще ги "имплементирам", хаха.

# 260
  • София
Интересувам се за приятелка. Някой има ли информация във фирми, занимаващи се с кандидатстване по европроекти, какви бонуси или проценти се получават при прием? Във фирмата на моята приятелка, не е голяма, но се въртят бая пари, имат поне два приема годишно, продължаващи около два месеца, през които забравя за себе си и семейството си, работи се до късно вечер, вкл. уикендите и накрая й подхвърлят един бонус около 2000 лв. Чувала е, че в други фирми служителите са на процент от сумата, за която клиентите плащат авансово при кандидатстване. Въпросът е какъв е процента, за който евентуално ако има желание да преговаря, защото това при нея е подигравка.

# 261
Аз също имам такава приятелка, но тя е на твърда заплата и като има прием им дават някакви бонуси. Наистина работи много и до късно, често уикендите и по официалните празници. Смятам, че се изкарват доста добри пари от европроекти, но за служителите отиват трохички, на фона на оувъртайма и липсата на лично време, определено не е достатъчно. За съжаление не мога да помогна с точни цифри и проценти.

# 262
  • София
Аз също с конкретни цифри не мога да помогна, но имам познати, които са доста доволни от това, което получават (техни думи). А не са скромни хора с ниски изисквания. Зависи и къде се реднеш най- вероятно.

# 263
  • София
Кечър, според мен, спокойно можеш да отрежеш тъпите въпроси като кажеш кога може да се чуете, защото имаш по-приоритетни задачи. И мен често ме търсят за глупости, но след 2-3 такива ситуации, в които казах, че може да се чуем след седмица в 10.30 и да си сетнат среща, се отказаха.

# 264
Здравейте!
Имам въпрос относно cv. Трябва да е на немски език и идеята ми е да използвам европейския формат автобиография. Мислех, че това е установен стандарт от много години, всички в обкръжението ми го използват.  Обаче на немски намирам всякакви други актуални образци. Това ли е новата тенденция?

# 265
  • София
Да, европейският формат като цяло е остарял, има много ненужна информация и недобре подредена. Но на немски специално съм виждала много повече сивита в този формат, отколкото в някой модернистичен. (не съм ЧР)

# 266
Няма правило, оформи го според собствения си вкус и според позицията, за която кандидатстваш. Ако е за позиция в Германия, сложи снимка.

# 267
Здравейте, имам въпрос за напускане и болничен.
На майка ми и предстои операция и ще е месец болничен.
Но не иска вече да работи в тази фирма.
Може ли да подаде молбата за напускане последния и работен ден преди операцията и ще трябва ли да отработва след това месец след възстановяване?

# 268
  • София
Да но не знае как ще протече възстановяването, а те ще и плащат болнични. Защо не си подаде молба с предизвестие след болничните и да си ползва отпуска по време на предизвестието. Ако няма платен отпуск може и неплатен докато изтече месеца?

# 269
  • София
Не. Болничният (нито отпуската) не удължава предизвестието. Да пусне предизвестие, преди да излезне болничен. Ще си тече.

Може и по време на болничен, доколкото знам.

Общи условия

Активация на акаунт