Работа, CV-та, HR-и, съвети - 89

• 43 247
  • 865
  •   1
Отговори
# 675
  • Melmak
Бойко, ти въобще четеш ли? Никъде не съм казала, че в работно врмее хората не работят. А че след работа във вторник са се прибрали в родния си град.

Също така е много далеч от 1 швед, а масово с колегите от чужбина сме си пожелали весели празници. В много от тези страни хората дори си тръгват по-рано от работа, за Испания предпразнично винаги работят до 2 следобяд.

Като цяло аз държа на хоум офиса и ако ще ми се прави проблем да го ползвам, няма да е моето място.

# 676
Аз чета, ама ти явно си на толкова празнична вълна, че от от десет реки вода събираш само и само да обясниш как предпразнично трябвало да се скатава. Работело се, ама само до 2 часа, само до вторник и от къщата на баба.
Аз весели празници пожелах на някои приятели преди 2 седмици, защото няма да се видим скоро, ама това не значи нищо.

Разбирам че си имала разговор и с мениджъра, и с ЧР, ама тия въпроси не сте ги изяснили - явно и двете страни не сте имали интерес да продължавате.

# 677
  • Melmak
Никъде не съм написала, че се скатава. Като ти кажат “в петък си до 2”, скатаване ли е? Мениджърите са го решили и толкова. Масово това се случва в Испания примерно.

Аз като работя от вкъщи не скатавам, но хоум офиса ми е важен. Те казаха, че имат 2 дни седмично. Не споменаха да се взимат при някакви условия, но нека сме честни, че много фирми представят една реалност, а действително е друга.

# 678
И защо не пита изрично двамата човека, които контролират това и точно с които си говорила?
Синдикатите на испанските мениджъри ти забрани, защото е било след 2 часа ли? Пишеш на анго за "в Испания", "на запад", "целия свят" и т.н. та няма смисъл да се коментира повече.
Явно никоя страна не е била заинтересована и интервюто е било отбиване на номера.

# 679
  • Melmak
Бойко, наистина не разбирам за какво се заяждаш. Казвам ти, че в много държави, с които работя или съм работила, хората са ги пуснали днес по-рано. И какво от това? Аз не съм искала някой днес да ме пуска. Изумих се, че са в офиса днес. На мен ми се стори, че представят нещата по различен начин от този, който е в действителност. Едва ли не всеки е ентусиазиран днес да е в офиса. Те от желание идвали, а не, че са ги накарали. Това ми казаха, аз не го повярвах.

# 680
... бая персонал ще се търси...

# 681
Какво си написала си се вижда ясно, няма какво да го циклим. Отношението ти е повече от ясно и ти казах, че това е червен флаг. На място едва ли си изразила толкова силно учудването си, но е достатъчно да са хванали сантимента за да им намалее интереса.
Ако е било още в началото обяснява остатъка от разказа ти. Още няколко разминавания и решават да те изпратят любезно по бързата процедура. Интервю не се прекратява по средата освен в много краен случай. Претупва се набързо и ти казват "благодаря, ще ви се обадим".

# 682
  • Melmak
Ами виж, аз не държа да работя в компания, в която няма да се чувствам добре.

# 683
И аз днес бях в офиса по собствено желание, раздаваха подаръците Smiley плюс си имах и доста работа. Не защото съм некадърна, не ми е разпределено добре времето или не мога да си свърша работа, планирана за декември, януари и февруари. Има си текущи задачи, дори и за 28 и 29ти. Някои бизнеси работят целогодишно. Какво толкова се превъзнасяте, че било предпразничен петък и някои хора са си по селата от вторник...  Ооо, ще колят прасето сигурно, Коледа иде.

# 684
О, и аз си работя по празниците. В нашата фирма се налага. Дори на 24ти съм на работа, макар и не за цял ден, нищо, че е неделя. Някои, че си ходят още от вторник по селата... ами, ОК. Днес е работен ден. Както и 28 и 29ти ,впрочем, нищо, че някои сливат празници по подразбиране.

# 685
Йес бе, сега всички почиващи по Коледа излязоха мързеливи селяци. Колко градско и работливо.

# 686
Йес бе, сега всички почиващи по Коледа излязоха мързеливи селяци. Колко градско и работливо.
Не, но ми е странно това "Ау, ужас, работят в петък преди празници" - ами петък е, работен ден. Празниците - след това. Не виждам какво е толкова чудното.

# 687
  • Melmak
Масово хората са отпуск 28 и 29. Аз не си пуснах, защото нямам дни, но доста от колегите сляха. Ще гледаме само ако нещо спешно влезе.

Не виждам нищо странно в това да си хоум офис между празниците в единствените два работни дни. Нито да работиш от вкъщи днес и да не се блъскаш в лудницата. Наистина толкова ли е странно?

Никъде не съм написала, че днес не работя. Но съм вкъщи.

# 688
Масово хората са отпуск 28 и 29. Аз не си пуснах, защото нямам дни, но доста от колегите сляха. Ще гледаме само ако нещо спешно влезе.

Не виждам нищо странно в това да си хоум офис между празниците в единствените два работни дни. Нито да работиш от вкъщи днес и да не се блъскаш в лудницата. Наистина толкова ли е странно?

Никъде не съм написала, че днес не работя. Но съм вкъщи.
Точно в момента не е лудница. Тъй като много хора пътуват, София лека полека се изпразва по празниците и точно сега е по-спокойно. Както и да е, де. Всеки си има свои разбирания и стига средата, в която работи да ги покрива, всичко е точно.

# 689
Не, но ми е странно това "Ау, ужас, работят в петък преди празници" - ами петък е, работен ден. Празниците - след това. Не виждам какво е толкова чудното.
Чудното е, че не се чете, ама се коментира. Жената не е казала, че се чуди защо работят - това беше интерпретация на коментиращите, които нещо се бътхъртнаха, както се изразява Кечър.
Потребителката каза, че се чуди как така при хибрид хората са в офиса баш последния ден преди Коледа. Аз също съм много учудена, а не харесвам хоум офис лично за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт