Фигурно пързаляне - 11

• 14 637
  • 342
  •   1
Отговори
# 285
  • MJF
Ехх, много жалко Tired . Прочетох че хореограф на двете програми на Каори Сакамото за следващия сезон е Мари-Франс. Какви безлични/не за нея програми има тя от нея до тук. Unamused

А иначе догледах кратките момичета и започнах ритмичния танц в Дебрецен. Хубавите синьо-зелени "камъни" ме разсейват по време на K&C зоната.  В Сеул на 4К керамика, тук камъни, следващото очаквам .... пясък да речем ... Wink
Първите 2 групи ги изгледах. Почнах третата. Старание и желание има. Но не са малко тези при които не виждам почти никаква връзка м/у звучащата музика, хореото и изпълнителите. Аз за такова автоматично бих дала -5. Шон и сие да се заемат напрриме с това щото е повече от куриозно/смешно/пародия а не ... да витаят напушили се в облаците. Хич да не ми се обиждат Peace
А иначе прочетох Елизавета с впечатления  си от WTT
Corey Circelli
Cha Junhwan
Още 3 интервюта взети по времето на Art on Ice:
Christopher Trevisan
Juulia Turkkila and Matthias Versluis
Minerva Hase and Nikita Volodin

Bradie Tennell
Maia And Alex Shibutani     2

# 286
  • MJF
Видео-интервю с Ташлерови
Владимир Литвинцев
Алексей Урманов

Дебрецен
Ритмичния танц изгледан. Честно казано никой по-нов за мен или съвсем непознат дует не ме впечатли.
От първите 5 дуета в класирането , най-плътно при юньорите съм гледала Селина Fradji - Jean-Hans FOURNEAUX. И пак не съумяха да направят чиста кратка. Все някъде ще "трепнат".
Катарина Уолфкостин я гледам може би най-отдавна при юньорите. Справиха се прилично с Царевски. Все пак ги гледах на ЮФГП и  в Уичита.
Гримм-Савитский слабо изпълнение на моя екран. Към днешна дата знам че са се и разпаднали.
Пидгаина-Ковал  прилична гледка.
Като танц-презентация на мен най ми хареса Селина - Жан-Ханс.
За водачите в класирането продължавам да не споделям съдийския екстаз.

Започнах и кратките момчета
Първите 13 стъпили на леда видяни.
От тях ми се открои Владислав Чураков - ако се вярва на ISU - профила му - Чаплин от Ригини. На мен ми хареса как бе въвлечен Владислав в пограмата.
А иначе технически до тук не съм впечатлена. Да видим нататък.
Един напълно допубертетен миньон Jiarui Li също запомних, с голям хъс се изката Smile но на последния пирует поомаза малко нещата.

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 22:24 от Шошулчо

# 287
  • MJF
Няколко новини преминаха изминалите дни на фигурнопързалния фронт.  
Суй- Хан се връщат идния сезон.
Линдзи Торнгрен не е в пула на американската федерация. За нея много съжалявам. Харесах си я от раз когато дебютира на моя екран като юньор.
Дай Дайуей

А иначе изгледах ЮСП 2025г / Дебрецен. Коментар идните дни. След Дебрецен следва Красноярск.

# 288
  • MJF
Дебрецен

Така. Да попиша малко по ЮСП 2025. Нямах възможност да изкоментирам като гледам поетапно волните момичета , волните момчета и волните танци. И разбира се не че нямах обстоен коментар по гледката на всеки един/дует на леда.

А виждам че последно съм писала по кратките момчета и то съвсем началото им.
След началото на 3-тата група , трима минаха и на волна - Круглов, Блекуел и Мотила.
В 4-тата група нашия представител Деян Михайлов който гледам като за първи път. Пише че е участвал именно той и миналата година а аз все повече се чудя при такива ситуации дали съм гледала ЮСП 2024 и ако доколко. PB старт за него.
От тази група запомних Habin Choi разбира се , след него Каспар Йохансон който въпреки извисяването си , успява да покаже добро ниво по всички елементи и параметри.
5-тата група:
Zich себе си. Сена Такахаши ме накара да го проверя дали беше на японското нац. при сеньорите. Това му е въобще първи м/ународен сезон на такова ISU - ниво на този миньон. Всичко има към момента като данни, но зависи как ще се развие надграждането на скоковия контент, дано му се получи. От запомнените окончателно след този старт. Гартунг не знам дали въобще по-добре можеше да си изкатае кратката. Той направи въобще изцяло PB старт. Да видим как ще се развие немския мъжки фронт идния сезон. Ако някой иска да гледа изпълнение като на състезателна гала да си пусне краткото на Антъни Парадис. Но. Да не се обърка и  да провери и волното. Последния фигурист в тази група още на кратката мe диви  Unamusedсъс съдиите защо го пуснаха такъв въобще на волната и там съвсем ме доказа. Ама като не слушат ..... Tired
6-тата група:
Tonghe Tian ми направи много добро впечатление на кратката. Запомних го и го чаках с любопитство на волната . Няма попълнени данни на познатия сайт но приемам , че няма още 3а. Тамир Куперман също от тези с втори старт на ЮСП и като не гледам югп вече 3ти сезон съответно... На кратката дори не го и забелязах много, "отсях" го към несполучилите с 3а а като излезе на волната Astonished , буквално ми събра веждите. Хем за жалост не всичко му се получи но въпреки това ....прекъснах гледането и мърморех половин минута по темата кратка програма , нейната важност и лафа че само с кратка не се печели състезание но без нея се губи пиедестал .....в този дух речетатива.
На Лукас Вацлавик и този старт не му се получи. Ориентирах се , включително и на база приказките на Тед , че той е в групата на левентите които пред очите ни в рамките на месеците от август до март са дръпнали на ръст. И ...Но аз съм оптимист в случая , да дерзае. Втория корейски състезател - Jaekeun Lee най- слабо впечатление ми направи от корейското трио на този старт.
7-та група :
Шунсуке Накамура -20г - удачна програма-музика-образ за него и той се справи много добре- PB-кратка. Но на волната се видя до къде е стигнал със скоковия контент. Тежък изглежда като цяло на скоковете.
Якоб Санчес за трети път на екрана ми този сезон. Гледам го , виждам плюсовете му , и на кратката и на волната но съдийския екстаз на нито един от трите старта не мога да споделя. Живи здрави да го видя идния сезон какъв ще е .
Yanhao Li явно в пълен развал към момента , промени в антропометрията при него отведнъж и с размах. Съчуствам, стискам му палци, желая му да издържи мотивацията му това мноооого голямо препядствие. Предвид локацията му и сие.
Minkyu Seo - за втори път на екрана ми този сезон, нямам забележка на кратката , съгласна и с PB-то.
Адам Хагара-19г- ще го изкоментирам като цяло на този му старт. За него ЮСП старт преди СП. Решаваше свои задачи. Кратката му се получи добре , на волната получи pb и имаше много голям късмет да стигне и на пиедесестала. Поради безкрайното "творчество" на околните му колеги. На пиедестала имаше само един фигурист от показалите 4-етворни към своя 3а. Но туй е положението. И съдийството в не малка степен.
Рио Наката получи за всичко PB , но за мен беше не много близо до показаното на японското национално декември. Там просто блестеше, хем на фона на всичките знайни сеньори, именно и с тамошните си 2 изпълнение ще остане при мен от този сезон. А тук  толкоз колкото да е достатъчно да е пръв сред конкурентите си - повечето и без грам четворен. А другите, с четворни,  с не много умни тактики от страна на щабовете си. Та така.
И като продължих с кратките момчета да взема да ги довърша изцяло и още малко да добавя с волната.
Да не забравя Арлет Леванди , неговата оценка на волната е една от многото съдийски мистерии за мен на този старт , вече на 20г. Ясно че с майка му действат по правилния път/тактика , предвид заложби и възможности. Може пък да имат късмет. Да видим.
Каспър Йохансон не виждам да има 3а но пробва 4Т  и 4С. Тук на волната и двата опита.
Тамир Куперман вече го похалих изцяло.
Патрик Блекуел на волната върза 4т с два 3А и след това за втората част не му достигаше гориво. Запомних го от американския фронт , да видим нататък.
Малкия Сена Такахаши към момента без четворен, два 3а, за жалост почна с бабачка на луц.
Генрих Гартунг на волната показа това.
Habin Choi  - волна , не всичко се получи но определено взет под внимание от корейския фронт. За него изцяло PB - старт и по справката първи м/ународен сезон. Стисвам му палци и ще го проследя, запомнен.
Лятноаферния Minkyu Seo - това е младежа с Ю и Ли дето като трио тестваха миналото лято  до къде са стигнали чичковците и лелите в корейската федерация и лъснаха по ....Да се смее ли човек, да ... Та волната започна с 3А-3Т а след това на леда на единичния ЗА. Seo към момента няма друго скоково оръдие. По останалите елементи и втора оценка ясно.
И така крайния резултат се получи такъв.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 13:26 от Шошулчо

# 289
  • MJF
Дебрецен

По волните танци и въобще малко впечатления да споделя.
В състава дуети на този старт преобладаваха напълно непознатите или почти такива . От тях ми направи впечатление най-голямо Ambre PERRIER GIANESINI-Samuel BLANC KLAPERMAN. Но момичето е видно насред пубертет. За домашно ще видя записи от предишните им сезони на югп 22-23 и  23-24 , толкоз ме впечатлиха, хем минаха почти под радара ми като гледах ритмичния.
2 канадски дуета видяни. Запомних волното изпълнение на Sandrine GAUTHIER-Quentin THIEREN от тях. Японския дует разгледах по-внимателно, нали харесвам сеньорските , та ми е любопитно какво е сътворила федерацията им сега при юньорите. Двата по-младши американски дуета също видяни внимателно. Едните поредните брат-сестра. Другите антропометрично малко странни към момента, вкл. облекло/имидж и сие. Даниил Веселухин издължил се щиглец от град Киров, на 18г, може още да расте. До него Хана Мария Абоян - 15г. - ниска и странно по детски облечена и сие. Абе любопитно-странна гледка в танците а не в спортните дуети. Ей на , запомних ги Wink
До бортика ми беше драго да видя на няколко пъти Кейтлин Hawayek- в много добра форма и Руслан Гончаров сред цялата навалица.
А иначе:
Iryna PIDGAINA - Artem KOVAL ако аз бях съдия и на двете изпълнения щяха да получат по-високи оцени и съответно.....От мен имат голямо браво, да дерзаят. Но нещо трябва да се направи с демодето в техния треньорски и сие щаб. И още нещо забелязвам като съм на темата. Галина Чурилова не помня от кога я гледам като треньор. Броят се на пръстите на едната ми ръка случаите когато съм я видяла поне леко да се усмихне за миг гоодини наред. Сега от миналия сезон и вече този съвсем, мнноого силно ми се набива на очи изкуствената ѝ усмивка. Някой ѝ е казал че ....се усмихват и тя да не остане по-назад.... Ама такава пародия е картината че няма накъде. Peace да не ми се обижда. А иначе Ирина-Артьом заслужаваха медал. А той бе даден непонятно защо на вече несъществуващия дует Грим- Савитский , който още от началото на миналия сезон е в пълна деградация. Абсолютно непонятни за мен и оценки и медал. Селина - Жан-Ханс и на волната не е да съумяха да изпъкнат по някакъв начин. Те май нямат повече вариант  20 и 22 г - да се мотаят при юньорите, ще ходят при сеньорите без медал от юньорското си ниво.
Катарина-Димитри и двата дни бяха лоялно оценени, не могат да се оплачат.
Съдиите отсъдиха така. А аз в прекалено много моменти не бях съгласна с тях, така че не съм доволна от съдийството на този старт. Имаше поне на 4 пъти смешно-арогантни оценки Unamused

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 14:39 от Шошулчо

# 290
  • MJF
Последно  да изкоментирам момичетата в Дебрецен - волните и сие.
На волната още в първата група имаше опит за волна с два 3а и четворен- Sophie Joline VON FELTEN - тазгодишната юньорска шампионка на американския фронт.
Angel DELEVAQUE запомних видимо доволна от себе си , напрами си техническо pb. Хана Бет с 3а- цялостно приятно впечателние ми остави и я запомних. Арина Калугина също със странната за мен тактика вся и всьо пък както се получи.
Polina DZSUMANYIJAZOVA и на кратката и на волната ми хареса като култура на движение по леда.
Анна Пецета бортик не нацели но пък направи бабачка на рит.
Леандра Цимпукакис приятна фигуристка. Доволна от себе си и pb-то.
Стефания Гладки ми хареса как се справи със себе си. Справи се по - добре от колкото на юфгп.
Джиа Шин предвид вся и всьо би трябвало да е доволна как се справи тук с волната си , въпреки падането на 3л-3т в бонус зоната. Следващия сезон тя е при сеньорите за разлика от Мао.
На мен в последната група на волния лед ми хареса само Шимада и то относително. Оценките нещо хич не ги разбрах към края от съдиите. Вторите имам предвид.
При Ами Накаи се получи кофти с акселите, защото първия не се получи в каскада, заходи на втория ...получи се повторение.... Не са с нея този сезон. Аз видях 3а-2т от нея на националното. На юфгп имаше опит за 3а-3т но недовъртян аксел. Въобще и Накаи и Уада въобще не ми вдъхват доверие за някакви такива скокове да придобият и закрепят. И двете са хронично с недокрути и на останалите. Причини обективни.
Шимада с такава волна. Безапелационен лидер на този старт.
Крайното класиране
Eлена Радионова бе първата поредна двукратна юньорска шампионка. На това бях свидетел в София 2014г. Сега Мао Шимада е първата поредна трикратна юньорска шампионка. Голяма радост за нея и треньорския щаб. Само дето аз  грам не ги зачитам, жалко за състезателите.  
Джиа Шин за 4 - ти пореден път със сребро на ЮСП. Първия път бе 21-22 Талин а следващите 3 пъти все след Мао Шимада. Но ей на , правилата на ISU въпреки еднаквата им година на раждане - 2008 , Джиа идния сезон при сеньорите а Шимада ще си се маринова при юньорите. C'est la vie.

От Дебрецен в Красноярск за да завърша руската гп

Още не съм стигнала до заветното СП но понеже мярнах това резюме на ситуацията с Алисън Рийд. Когато видях резултатите от СП по трите дисциплини, имах два много негативни момента от гледката на таблиците. Едната бе именно случилото се с Рийд-Амбрулевичус на този старт.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 20:06 от Шошулчо

# 291
  • София
А аз все така си чакам обзорите от световното. 😋

# 292
  • MJF
Ти си търпелив Hug

Красноярск

Кратките дами
Цветно
Първата група видях сутринта докато спортувам. Това са финални за мен изпълнения за сезона от страна на руския фронт и съм доволна да видя естествен ход на нещата , т.е. програмите да се презентират добре, освен всичко останало.
На този старт разбрах че се е получило допълнително давление. Та гледам само изпълненията, щото коментара в паузите м/у тях може да ме афектира по темата О, която е вече в пълен бан на екрана ми.
Ксе́ния Сини́цына - 21г- м/усезона и началото на сезона бяха с не един форс мажора. Въпреки всички технически грешки, според мен това ѝ беше най-хубавото изпълнение на тази програма като такава. Просто въпреки тях Ксения си представи програмата чудесно. Хем аз не съм най-голямия фен на тази музика.
Аделия Петросян - 18г- при нея също ми хареса презентацията този път. Също въпреки грешката.
Елизавета Куликова - 17г- доволна от себе си , каскадата луц-тулуп сложена като първи скоков елемнт и получена чисто. Доволна от себе си. Разбрах че е била кратка забежката ѝ от предишния треньорски щаб и пак си е в него.
Вероника Яметова - 18г- силната ѝ страна скоковете. Само че те в този ден не се получиха добре. Разбрах че е сменила треньорския си щаб за идния сезон. Да видим.
Мария Агаева-17г- много доволна от чистия си пракат. Нещо за дарожката си говореха с треньорката , тя е дадена в протокола за второ ниво трудност.
 За финал на днешното ми гледане бе Анна Фролова - 20г- и все пак се дразня когато състезателя губи точки ей така. Тези нерви при Анна и загубата на точки на пируетите и дарожката. А иначе поредно хубаво изпълнение под тази музика.
Като изключа Куликова, Яметова и Агаева се зарадвах на трите презентации. При споменатите още водещо на състезание е техниката и всичко им зависи от нея, вкл. дали и доколко ще опитат да презентират осмислено програмите си.

Гледам разни карди от гали  на далекоизточния и далекозападния фронт. Да ги видя кво ще правят в олисезона. Хем знаят че са без  мен на О и ако видя че ми се "мотаят" на стартовете преди това .....

Днес си довърших кратките дами. Изгледах и втората група.
Дарья  Садкова -17г-видяна, не ми се коментира несъответствие м/у музика - хорео - презентация- фигурист на старт на сеньори в момента.
Софья  Муравьёва- 19г- Joy Това беше чудесно изпълнение от нея. Предвид вся и всьо в рамките на този сезо, мноого се радвам че успя да направи такава кратка. SB несъмнено. Smiley се с тази програма , хем тя е в 2 части, волната също е "лебеди". Помня как на първия старт гледах скептично на гледката и в кратката и във волната като музика - хорео, после по-скоро не ми хареса , след това на националното пък и двете ми харесаха. Ако не се лъжа почти всеки път изпълненията бяха с различни тоалети. Сега пак съм Satisfied, поне от кратката. Сега финално гледах предимно ръцете в хореото, просто праката беше без грешки и ми се получи такова гледане. Голямо браво! Софья пред очите ни този сезон съвсем се извиди. Чудесно че запазва силните си страни. Разбрах че вече е в друг треньорски щаб.
Софья Акатьева-18г- каскадата си е трети скоков елемент а Софья "цъфти". Видимо натежало пързаляне. Което разбира се е отделто от цялото майсторство на самата Акатьева. Търпение. Този сезон от 4-те ѝ старта на моя екран , "най-жива" на кратката бе на втория си ГП.
Софья Важнова-17г-на каскадата имаше проблеми, нервно, заучено а не презентация и конкретно изпълнение. Така да го кажа.
Алина  Горбачёва-18г- голяма енергетика, хубаво с настроение изпълнена тази отиваща ѝ кратка. Липсваше малко от нервозността/стреса/стегнатостта на  националното и сега за мен това бе SB по презентация. Satisfied
Старта започна и свърши с името Ксения, на фона на трите Софи Wink.
Ксения Гущина - 18г- също както и още 4 от участничките направи кратка като на гала. Гледаш не елементи а цялостно изпълнение на програма. Satisfied Бижу.
И така.
С първите 2 места съм съгласна но надолу имам забележки/несъгласия. На места големи. Tired
Кратките изпълнения на двете Ксении , Муравьова, Фролова и Горбачова ги препоръчвам с чиста съвест и мнооого се радвам че им се получиха така на финалния им за сезона старт на моя екран. Satisfied
Следва ритмичния танц.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 15:30 от Шошулчо

# 293
  • MJF
Красноярск

Изгледах ритмичния танц и почти кратките мъже.

Ритмичния танц
Елизавета Пасечник- Дарио Чиризано  поставиха висока летва за начало на ритмичния танц. Щербакова- Гончаров също изкатаха добре своето.
Но на загрявката имаше сблъсък м/у трима фигуристи. За пореден път този сезон в танците на загрявки става "катастрофи".
При Ръйбакова-Махноносов  за жалост се получи грешка.
Във втората група ми се откроиха Миронова -Устенко.  Анна Коломенская - Артьом Фролов за жалост се увлякоха и също сбъркаха.
Останалите без обиди но типичните.....

Кратките мъже и цветно.
За мен старта започва от втория излязъл на леда - Пьотр Гуменник. Много се радвам че му се получи второ такова чисто изпълнение за сезона на моя екран. Браво Satisfied
След него Николай Уогожаев за себе си се справи прилично, след като помня че националното му се получи най-слабия за сезона старт. Туй добре, на позити все пак да приключи и да дерзае сега.
Андрей Мозальов за начало колебание на 4т а на края 2л-3т. Колеблива кратка за него.
Иван Попов за себе си много добре, нямам забележки , браво Satisfied.
Дмитрий Алиев някак си вяло се получи това най - слабо изпълнение на кратката за сезона.
Самсонов го изгледах и се сетих за всички суперлативи години наред от страна на Коган и сие  и ....ей на. Тиква. Към това да подчертая  самия Даниил няма никакво отношение. Ей на , този сезон даже вече в бан не го слагам.
Макар Игнатов е третия герой на кратката, sb на моя екран и видимо на края на сезона разгеле привел се във форма. Браво. Даже според мен това му беше въобще PB на моя екран. Затова му се зарадвах и на него за това постижение.
До този положителен момент съм стигнала  в гледането. Остават ми още 3-ма.

# 294
  • MJF
Красноярск

Догледах кратките мъже и половината кратки спортни дуета - то са само 7 на брой.

Владислав Дикиджи за себе си за пореден път герой. Стара се и след скоковете. Въобще стабиляга Влад на кратката през целия сезон. Браво.
Роман Савосин се изката за публиката. Така да го кажем. И не сгреши. Губи ми се какво по - точно се е разигравало на този старт, изключвам О-пародията, имам предвид на национално ниво/федерация. Та като/ако няма значение за него, поне за удоволствие пред зрителите. Само дето трябваше последен да излезе а не за финал скучния Глед Лутфулин изцяло в себе си и технически чистото изпълнение.
И така останаха ми от този кратък старт светлото начало с Гуменник и Угожаев , след това Иван Попов и Игнатов и към финала Дикиджи и ала гала изпълнението на Савосин. Толкоз. Останалите да се сърдят на себе си.

Кратките спортни дуети
7 дуета
Видяла съм първата група- 3 дуета. Само един от тях реши да се изкатае на позитив/като за финал на сезона на моя екран.
Осокина - Грицаенко маркираха проблемните им места , преследващи ги на стартовете в сезона , тук накуп - тулупа и спиралата. И разбира се повече за тази програма и музика да не чуваме, втръсна ни 2, да не кажа 3, сезона, че миналия не бяха само те с нея.
Бойкова - Козловский и , без да ми се обиждат, тазсезонните им смотани програми. Докатаха се те. Но и тук ме напира коментара за .....тиквата. Че и напълно излишно "шоу" пред камерите. Имам още коментар по тях, но сега ще им го спестя. Да видим дали ще ги видим идния сезон и тогава. Чак е странно че до бортика не виждам наредени "седемте джуджета", само 3.
Мухортова-Евгеньев за себе си герои. Но това като за руския фронт все пак е бюджетно ниво. Какво имам предвид? Настя и Дима са ми големи любимци. От раз ме спечелиха при юньорите. Проследила съм до тук тяхното развитие и за жалост се "удариха в своя предел". Няма по-голяма амплитуда и мощ в елементите. Скоковете винаги са тънко при Настя и т.н. Това на фона на големите им плюсове- склажение, скатаност, култура на движенията, елегантен дует на леда....от този род. Но каквото такова, то и не зависи от тях, даденост. Браво за това чисто изпълнение. От таблицата виждам че са им дали sb за него и съм напълно съгласна с това.

# 295
  • MJF
Красноярск

Втората група на спротните дуети изгледана.

Хабибуллина - Княжук - все пак са сложили някаква отметка в протокола на луца, и туиста не е 4 ниво трудност, пак добре. За себе си герои но на мен са ми с главен бъг, който виждам през цялото време. Не че са първите нито последнита такива в спортните дуети. Но все пак нека работи Наташа над себе си повече.
И както би казала ТАТ - "Къде е все пак шпагата на туиста при такива  претенции за майсторство?!"
Толкоз по тях.
Андреева -Акимов ясно.
Кадъйрова -Миронов на фона на проблемите , които ги преследват този сезон , тук кратката се получи сносно. Аз доволна и от това. Чакам да стигна до волната.
Мишина - Галямов без коментар. Просто трябва да се видят.

SatisfiedJoy
Дано такова удовлетворение и фигпързално доволство ми докара поне един дует и на волната. Пу пу пу.

Волните дами
Изгледах първата група на волния лед - Синицына, Важнова , Яметова , Агаева, Куликова и Садкова.
Чудесно начало от Ксения . Ама мноооого се радвам  SatisfiedJoy . Признавам че на фона на сезона до тук въобще не очаквах такова волно изпълнение от нея - голям герой. Много се радвам че на такава висока нота ще я запомня от този сезон.
Софья Важнова с не едно червено в протокола но аз съм доволна от видяното извън техниката на финала на сезона от нея. Безавариен м/усезон ѝ желая.
Вероника Яметова- расте пред очите ни. Бори се със сложностите. Кураж.
Агаева - Коко - скучно изпълнение за мен. Несъвместимост м/у музика , хорео и конкретен фигурист.
Елизавета Куликова - предвид голямата борба която видо с П , Елизавета се справи прилично на волната и на този старт. Да видим следващия сезон как и какво, интересно.
Дарья Садкова - трудна гледка , късмет има че не съм съдия, щото оценките които получи за "ей това" и през крив макарон няма да види .
Групата започна така добре а завърши съвсем минорно.
Да видим как ще е втората шестица волни дами.

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 12:08 от Шошулчо

# 296
  • MJF
Красноярск
Видях втората група на волните дами - Гущина , Акатьева , Фролова, Петросян, Горбачьова и Муравьова.
Летвата от воле високо вдигна Ксения Гущина . За мен Гущина е голяма герой този сезон. Не само че показа стабилни изпълнения през целия сезон. Не само че запази своите големи козове - хубаво пързаляне, високи  правилни и стабилни скокове, стил на леда. Ако бях съдия щеше да получи съвсем други оценки а не това ...
Сега дори не се сещам за толкоз стабилен фигурист  при такова ниво на елементите сред дамите въобще.
Въобще голямо браво на Ксения Гущина за целия сезон 2024-25г.
Софья Акатьева направи най-слабото си волно изпълнение този сезон. Но въпроса е защо. Много кофти гледка е фигурист във виден пубертет, след сериозен здравословен таймаут с такъв контент на състезание. Защо?! С каква цел?! ooooh! голям тъпизъм. А аз съчуствам на Акатева изцяло- ковидна жертва, бан жертва, правила жертва и сега и това . Без думи съм.
Анна Фролова чудесно изката своите "котки". Виждам сега в протокола че и пируетите са получили 4-то ниво трудност. Анна също е герой този сезон , натрупа и тя няколко стабилни изпълнения изпълнения. С настроение и нерв се ката през сезона. Голямо браво и на нея за този сезон.
Аделия Петросян започна с нулиран елемент но нататък щампира елементите без колебание , вкл. 4Т-2Т и 4Т , презентацията пострада но то нямаше и как при цялата нервност и ставка която е била точно на този старт. Претендентите за О.
Веднага след нея и другия "нерв" Алина Горбачьова. На фона на видима сериозна травма преди този старт с максимален контент. Имам коментар по треньорите и сие но ще се въздържа. Жалко за Алина и цялата нервна преса. А самата тя този сезон изката поне по веднъж и двете си програми на макс. Когато е във форма и по-спокойна в добрия смисъл на думата Горбячьова е приятен за мен фигурист. От мен има голямо браво и та за този сезон. Останалото е форс мажор.
От Софья Муравьова се получи малко куриозно изпълнение, развесели ме на двете си грешки, защото се получиха от много мислене. Добре е че на позитив приема цялата ситуация с растежа ѝ във всяко едно отношения. Този сезон беше борба нон - стоп за нея с нея. Желая ѝ безавариен настоящ м/усезон и успех с новия щаб. Чакам я с интерес на есен.
Финала се получи така за дамите.
Извън съдийството , таблиците и сие аз останах много доволна от това че двете Ксении и Фролова направиха максимални волни и въобще такъв финал на своя 2024-2025 сезон.

Волния танц започнат. С един дует по-малко, на база удара на загрявката на кратката програма Леонтева - Горелкин в медицински таймаут. Аз видях "катастрофата" та липсата им съвсем логично-разбираема. Ужасно беше.
Първи дует на волния лед Чуркина- Фролов и мюзикъл Шах. Автоматично се сещам за Боброва - Соловьев под тази музика от тези треньори и хореографи и въобще.....След малко ще продължа по темата за която вина фигуристите няма. Стараха се.
Коломенская -Фролов и това добре познато танго. Виждала съм го този и миналия сезон по-звънко и свежо изпълнено, просто това не бе sb, а не че имам забележки, изгледах си го чинно и с интерес. Дано дуета мине м/усезона благополучно предвид първо обявения разпад, пък после отново събиране. Аман от каторгата на руския фронт и треньорските щабове и техните деца! Самохин младши пък сега. Таман се отърваха от Дейвис, Морозова Худайбердиева, ...и сие на руския танцов фронт. Tired
Ръйбакова - Махноносов и Тоска. По средата на волната вече ми идеше да спра картината и не го сторих само и единствено от уважение към труда и таланта на двамата фигуристи. Просто нафталина от този треньорски щаб минава всякакви граници на моето търпения. Как пък едно огледало няма кой да им подари. Преносно казано. Съжалявам много за Екатерина и Иван - талантливи фигуристи и пързалящ се дует а това е нещо което високо ценя и считам за ценност в днешните безръби ису танци.
След тях два "безръби" дуета само че с хубави постановки , които докато гледах силно мърморех по този дисонанс.
Шевченко -Ежлов и тази "испаншина". Постановката-хорео определено ми харесва и си я представям изпълнена от една редица други дуети а не от тез двамцата шоумени.
Кузмина - Студеникин и тази харесваща ми "кармина бурана". Слаб технически танцово дует с хубава постановка.

Остана ми втората група - само 4 дуета и ще стигна до левентите.

Волния танц догледан.
Щербакова -Гончаров прилично предвид че партньора нещо не се чувстваше добре видно на финала. За постановката писах в началото на сезона. Здраве и труд и ги чакам идния сезон. Очаквам прогрес.
И да похваля треньорския им щаб. Така се прави дебют при сеньорите - неписано правило. И колко жалко че все още има щабове , които нямат грам огледало за да не кажа нещо друго. Peace
Миронова-Устенко ме Smiley , емоционален пракат и точно Хамлет с неговите терзания да бъдеш или да не бъдеш и сие и към края хоп Евгений лирично на леда при опит за пирует. Хореографски вградено се получи. Имаха шанс за медал, както вървеше съдийството на този старт май. Жалко. С интерес ги чакам идния сезон. Здраве.
Пасечник-Чиризано с не най-доброто им изпълнение на тази волна, на няколко момента не бяха "в крачка". Здраве и да дерзаят, чакам ги в следващия сезон.
В третата част на волната на Кагановска -Некрасов има толкова много "издевателство" над гръбначния стълб на Василиса , че аз не мога да гледам спокойно. Кому е нужно всичко това?! Въпрос и към Гаршков и към Кръйлова, как пък няма един там леко наясно с човешката анатомия. Иначе двамата се откатака на макс. Това беше sb-то им на моя екран.

Започнах и волните мъже . Оказа се че и тук сме "загубили" един за волната - Роман Савосин. Не е изненада предвид че на кратката технически не беше себе си.
Пръв на волния лед Даниил Самсонов. Честно казано не помня кога за последно съм го виждала да се катае така спокоен и му се получи добре. Направо за първи път ми хареса. Вероятно втория троен аксел беше негово лично решение - виден максималист е Самсонов - та така се получи единствената грешкиа на това много добро изпълнение. Браво. Здраве му желая, както знаем той им чести здравни таймаути. Sb и завърши на позитив сезона. Хем и при мен, което е голяма изненада и за мен SmileyWink

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 12:52 от Шошулчо

# 297
  • MJF
Волните мъже продължих.
Втори на волния ледАндрей Мозальов. За жалост с недостатъчно сили за този старт и съответно волната се получи най-слабата за сезона. Какво да кажа за Андрей?! Здраве и сили му желая и да се мотивира.
Дима Алиев в същата ситуация.
Но и при двамата въпреки умората и сие добрите им / силните им козове бяха на линия , така че спокойно и с настроение си ги изгледах от до. Здраве и да видм дали ще го видим идния сезон Дмитрий.
Голямо браво на Иван Попов. Изпълнение на контрол, съсредоточен под Рахманинов , който може и да не му пречеше но важното е че се получи чиста волна на финала на сезона. Много му се зарадвах и сега се вгледах , че това му е PB волна, герой.
Николай Угожаев също ме порадва, след контента в първата част за втората нямаше достатъчно сили за да се получи чисто. Николай е гооолям герой този сезон. Мнооого силен дебют при сеньорите. При това на фона на анатомичен растеж и сие. Гледам го и му желая здра-ве. Чакам го с интерес идния сезон. Какъв беше а какъв стана Astonished
Макар Игнатов На този стар ми стана съвсем ясно какво гледах в първата половина от него като параметри. Скочи и 4Ф и опита да направи волна с 5 четворни. PB старт на този сезон. Пожелавам му безаварийно да стане татко скоро и здраве.

Обаче какъв кадър видях на Сихарулидзе и Коган- един път просто Mr. Green - задължително на мем трябва да се направи. Не е смешно обаче.

Утре започва новия сезон офицално. Не успях да сколасам с настоящия преди тази дата но виновни са нет достачиците ми.

Четива:
Perrier Gianesini and Blanc Klaperman - 2 неща от това интервю. Първо ме подсети за отлежаващото ми домашно да проверя този нов за мен дует от ЮСП 2025 в предишните му 2 сезона защото много ме впечатлиха на леда. И второ - успокоих се донякъде, че се готвят съвнемстно, защото около леда гледката от тях и треньора им не ми хареса/вдъхна доверие.
Shunsuke Nakamura- геройсташе на кратката на ЮСП 2025 г, вече без варианти за юньор да го видим идния сезон при японските сеньори.
Стефания Градки
Евгений Рукавицын
Олег Татауров

Оксана Казакова
My Hobby is to Read About Skaters’ Hobbies Popcorn автоматично се сетих за една камара така наречени тв коментатори които четат на зрителите ису-биото на фигуриста на екрана , вкл. и тази част. Да се смееш ли , да ..... Unamused , ниво ли е да го опишеш. Добре че има фигуристи които подават информация в мой стил- някакъв абсурд/пародия. Като ще си играем на тъпизми поне така да е Mr. Green

А иначе другарите от ISU ще си спретнат конгресче идните дни.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 12:32 от Шошулчо

# 298
  • MJF
Е какво?! Честит ни новия сезон 25-26г. Желая на всички фигуристи крепко здраве и никакви сериозни/фатални за кариерата травми. И ползотворна работа с щабовете им.

Догледах волните мъже.
Глеб Лутфуллин се превълнува  и от там и грешките. Голям борец след като четвъртия му четорен в секвенцията не се получи заходи на последен скок 4 салхов.
Владислав Дикиджи - не знам дали предимно на удачното снимане или дейстително но ми се видя прилична скорост като за него на тази волна. Ако е така приветствам. Прочетох и интервюто с треньора му Татауров, ясно че Влад не в опримална форма на този старт, но сдвояването на луца в секвенцията си беше поради разконцентриране. Цял сезон стабиляга до тук. Има с какво да се похвали този сезон Дикиджи. Здраве.
Пьотр Гуменник разгеле събра този контент чисто. Голяма радост!
Гледайки победителя на този старт

нямаше как да не се сетя за Петя катаещ се на състезание с гипсирана ръка като малък.
Соред съдиите финала при мъжете се е получил така.

# 299
  • MJF
Красноярск

Волните спортни дути започнати.

Андреева-Акимов направиха според мен sb на волната си на моя екран, за което браво.
Осокина - Грицаенко - и на финала на сезона останаха предледващите Лиза през целия сезон проблеми със скоковете. Трудно им се даде този сезон като цяло. Чакам ги свежи , с нови програми в новия сезон.
Кадъйрова-Миронов направиха sb на моя екран. След скоковете и първото изхвърляне много се обнадеждих но след това се случи лошото падане на втория , жалко. Но като цяло за този нов дует точката на сезона беше положителна. Здраве и да не отпускат ръце. И все пак тази програма на мен ще ми липса , нищо че я гледах два сезона но все пак в различни състави на дуета.
Бойкова - Козловский голям валидол, мен ме забола от гледката. Всъщност ви стана разгеле интересно тях въобще кой ги тренира. Това тяхното е несериозно. Хич да не ми се обиждат. На какво ниво бяха и до къде стигнаха .....Много висока оценка получиха за показаното, добре че не съм съдия.
Мухортова - Евгеньев минаха през скоковете за себе си добре, но дойде първата поддържа и ....Много жалко. Нямат право именно на такава грешка предвид редовните им бъгове по скоковете.

Общи условия

Активация на акаунт