Фигурно пързаляне - 11

• 14 655
  • 342
  •   1
Отговори
# 300
  • MJF
Красноярск спортни дуети догледани.
Хабибулина- Княжук има от какво да са доволни от себе си на този старт. Добре че виждам поне отметки в протокола на скоковете. Предвид че бяха само 2 пъти на моя екран този сезон всичко на всичко, двамата бяха много убедителни. Здраве и работа над пъзалянето от страна на Наталия чакам.
Мишина -Галямов не  в звънтяща форма за този старт , но напълно достатъчна за победата им. А иначе какво да кажа. Гооолеми благодарности за това че намират мотивация да подължават и на такова ниво. Че аз иначе без спортни дуети ще си остана.  
Освен това на сезон 2024-2025 се получи да се постави точка с Майкъл така че ..... Satisfied
От руския сезон аз доволна , беше истинска сежа глътка, особено на фона на ису - А- турнирите , където гледам и ...ниво за което напълно риторично се питам как е минал техминимум въобще този фигуист за да ми се явява на ....

От Касноярск се преместих в Бостън .

Начало с кратките дами
Вчера и днес на моите тренировки изгледах първите 4 групи. Оценки в движение почти не гледах/ не обърнах внимание но пък картината претендирам, че гледах много внимателно вкл. повторенията, които поне за сега не са зле.
Сега като се настаних да попиша разгърнах таблиците и настана драма. Много слаб технически панел за начало виждам- спешно го проверих сега. Единственото ми успокоение  че "в таз работа" няма замесен наш съдия. Бенсон-Костин срочно на офталмолог. В 21 кратки видях прекалено малко реално изпълнени тройни скокове. А не виждам сега това в протокола.
Начало постави Сюлейманова. Нергиз като юньор бе под шапката на немската федерация сега сеньор от азербайджанската. От както не съм я виждала не видях грам промяна , само дето се е още доизвисила, същата голяма балалайка.
Юлия Ловренчич с тези доспехи нямаше как да не я запомня още на ЕП а после и на ЮСП Smile
Нататък до края на първата гупа реагирах на Анастасия Гожва - съвсем не се зададе този старт.
Като гледах оценката на Седер ми се видя завишена , сега като гледам протокола има късмет че не съм съдия.
На 4К китайките до такава степен удариха дъното на кратката , че аз ги прескочих на волната. Бях решила и на СП да си останат в бан но късно се усетих че на екрана ми е Xiangyi An. Коментара ми е само един - как не се намери наоколо поне един малко мислещ човек за да оправи ако не контента ѝ то поне реда му. Каква каскада може да скочи настоящата Xiangyi в бонус зоната ?! ooooh! Unamused . E на края на сезона много трудно гледам такива откровенни тъпизми.
Жалко че Ahsun Yun не се справи със себе си и давлението а какъв герой бе на кратката в Сеул.
На фона на всичко това Софя Самоделкина по начина по който се справи с кратката си бе като от друга планета. Рафаел видян, да го похваля за формата. Софя герой! Хареса ми.
Фейгин се справи с контента си в рамките на своите възможност , с това което не е скокове както си знае.
Не че Фейгин е нашата Александра но не разбрах как Микутина с таз кратка се озова пред Фейгин в класирането. Цяла бабачка и по разни параметри на втората оценка мен въобще не ме впечатли толкова, че да успее да надмине грубата грешка , че и да се озове преди....  Това не го разбрах.
На Юлия Саутер се зарадвах. Тактически опростен контент като на ЕП и стабилно откатан от ветеранката.
Алиса Лю напълно в свои води. Добре се отката , максимума на дадения момент по скоковете направи. Добри повторения на тях. Оценките ѝ да тежат на съвестта на ...да не изброявам, все пак дълъг списък. Аз ѝ давам sb на моя екран но в рамките на точка  с изпълнението на първото ѝ ГП.
Жалко че не се получи чисто каскадата на Лара Наки.
Шилд има късмет че не съм съдия. Нейното кривацане прогресивно ми идва в повече , хем откакто забелязах колко се извиси , всячески я оправдавам. Но . Като не са скоковете работата по ss и сие ?!
Втория герой за мен на този старт - Уакаба Хигучи. Стисках ѝ палци за такъв пракат на СП. Радвам се че се е получил. Гледам че от съдиите се е откъснало sb и толкоз , не повече Unamused Пракат близък до този който се получи на националното. Аз доволна. С тези 2 кратки ще я запомня от този сезон. Мда.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 15:41 от Шошулчо

# 301
  • MJF
Бостън

Вчера видях още няколко кратки дами:

Haein Lee с добро настроение изката тази приятна лирична музика/програма. Дали са ѝ sb и с това съм съгласна. Но не мога да се въздържа да не промърморя "дано се задави корейската федерация".
Маделин Скизас реши да ме изненада, типично за нея да се събере един път в сезона и то в случая когато тряба. Щедро я оцениха , тя редовно е от тези които имат късмет че не съм съдия Wink . Маделин герой за себе си на тази кратка.
По Куракова нямам коментар, тя този сезон го почна и нямаше как да не го и завърши с доста липсваща физическа кондиция. Ще я видя и на волната.
След нея Кими Репонд изгеройства за себе си най-вече предвид параметрите ѝ. Липсата на отметки по скоковете в протокола разбира се е поредния фарс от тази бригада.
Пак да кажа , че е добре поне че няма българско участие в "ей това".
Моне Чиба как ме възрадва Satisfied . За прах в очите виждам че са ѝ дали PB - смешковци. Чакам я на волната.
Нина Петръйкина сама си сгреши комбинацията , ами уби прекалено много скоростта и въобще нямаше как да скочи 3т след 3л , видя се добре на повторението, пфу. По останалото нямам забележки, получи се добе.

Гледайки до тук таблиците  преди последната група , работата на техническия панел не е за коментиране. Мен като зрител ме е срам да ги гледам. Другарите от ису решили да правят "тиква", подбрали си съдийството но не отчели режисьора и снимачния екип. Лъсват по бели гащи с това добро снимане и най-вече добрите повторения на елементите. Реших да си Popcorn иначе ще ми стане горещо от възмущение въпреки "потапянето" в ледената гледка.

Едно кратко видеоинтервю с Шома.

Догледах  кратките дами. Голяма нервност/ажиотаж и пр. в последната група.

Нина Пинцароне на контрол изката контента си , постара се въпреки вълнението по останалата част , виждам сега че има отметки по каскадата в протокола, пак добре. Виждам и sb- с това не съм съгласна. На европейското беше sb- то ѝ за сезона на кратката.
Анастасия Губанова ми стана интересно какво обяснение е дала за това което се случи. Постфактум и тя и Амбър още като излязоха на леда бяха ....по лице. Големи хедкейси са а и за пътуващите аклиматизацията е фактор. Подозирам че видях няколко нейни жертви на тази кратка, сред тях е и Губанова, освен другото. Кофти гледка.
Де да беше само падането на аксела от Глен. Жалко че давлението на родните стени толкова я подкоси.
Исабо Левито- докато свърши със скоковете ми минаха редовните мисли на този фон. Аз за такива скокове двама съм сложила в бан при мъжете, но Левито този сезон я видях само в самото му начало на скейт америка. Протокола ѝ няма да коментирам сега. За себе си се справи много добре но ми е любопитно какво ще върже на волната след тази държаща се на тънка нишка кратка.
Каори нещо не в обичайното настроение още от самото начало- до бортика с треньорите. После и това което се получи на леда. Смилили са се съдиите и сие като гледам протокола. Аз бях подготвена на база картината преди това , че нещо ще се обърка до финала на програмата. И Петръйкина и Сакамото и Ким след това , незнайно защо скачаха каскадите си без скорост, големи нервошматки. Unamused
Chaeyeon Ким според мен и прегоря като последен стартов номер освен всички останали споменати нагоре фактори. Жалко. След като технически поддаде , конкретното съдийство направо я ...закопа по останалото. А то си беше стандартното  Тя.

И така. След като след първите 2 групи видях какъв съдийски фарс е бил този кратък старт и реших че мога да го догледам само "с пуканките до мен",  разгледах сега  и картината за коридорите на ису. От цялата дружина , гледайки таблицата , особено ме впечатли японския съдия. Тепърва ще видя какво се е търгувало по другите дисциплини та виждам такова от него.
Това съдийство нямаше как да не ме подсети за Бостън 2016 . Там фарса беше подобен и ей на , още го помня.

Като погледнах списъка от този старт ще ми останат добрите кратки изпълнения на Самоделкина , Хигучи, Лю, Чиба и още няколко с уговорки.

Следват кратките , пардон, ритмичните танци.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 09:13 от Шошулчо

# 302
  • MJF
Видях качени не малка част изпълненията на  Dreams on Ice в ютуб на този канал. Вчера ги прегледах, остават ми още 4 изпълнения. Както знаем премиери на състезателни програми се показват на публиката.
От видяното: Уакаба и Каори със заявени последни сезони в своята кариера- съответно My Way и Time to Say Goodbye - изненадани няма Wink . Да отбележка че са визуално в чудесна форма, пупупу, разгеле, в това отношение им дойде акъла макар и финално. Имам цял сезон за психологическа подготовка за раздяла с тези две мои гоооолеми любимки.
Юньорите с приятни програми са се сдобили.
Любувах се на ss на Рино Мацюке - такова пързаляне мога да гледам и 10 минути без да мигна, Satisfied наслада.
Кагияма и сие решили да ми се подмажат. Много симпатичен  кавър на I wish от Стиви Уондър. Това е песен от 1976г и аз я имам на наследена грамофонно плоча "Музикална стълбица 1976" и помня как съм я слушала като тийн и съм си тананикала. Юма ме провокира да се Smiley , но да знае че е напълно саркастично, картбланша отдавна си го е изразходил при мен и гледката за мен е пародийна комедия. Peace . Но може някъде по сезона да му отпусна една кратка на моя екран. Ще видим. Поздрави на Лори Никол, пак е нацелила а и не спира да опитва да ми се подмазва Wink
Доволна съм че Томоно е с програма тъкмо за него, този 27г ветеран само да се закърпи подобаващо м/усезона му стискам палци.

Едно писание от фигфен доста различен като типаж от мен. Предвид моето не гледане но О и развитата вече към момента пълна непоносимост към пародията - команден турнир във фигурното пързаляне. Хареса ми картинката с кубчето на Рубик, та най - вече за това пригледах статията.
Собираю несобираемый командник: каких фигуристов не хватает сборным?

# 303
  • MJF
Eхх,  Шинго Нишияма пак остана без партньорка, да му се невиди. Азуса Танака по здравословни причини аут. Дано този добър фигурист в танците продължи с равноправна партньорка. Unamused

Бостън
Ритмичния танц започнат.

В първата група  на танцовото поле на моя екран  единствено Дзянин Син не беше излишен. В придавка към него партньорката му Дзюнфей Жън. Останалите хич да не ми се обиждат Peace

Ларсън -Капран и да съм ги виждала не съм ги запомнила а сега... Няма случайни неща. Започнах да гледам втората група без загрявката , от началната им поза. Започва тази сезонна  премиера на моя екран и аз след първата минута вече гадаех кой е треньора-хореографа , кой е създатела на това бижу като програма. Свежа глътка на ису танцовото поле дори с началните ноти. В K&C зоната цъфна нашата Марина Зуева. Изненадани няма. Satisfied . Препоръчвам да се види тази програма конфета а аз имам за домашно да издиря запис и на волната им , защото на СП те няма да стигнат до волна. Мда. И самите изпълнители за артистизма имат браво от мен, особено Капран. Smile
Пучерова -Лисак не ми харесаха макар че се стараха.
Кудрявцева - Каранкевич при юньорите се открояваха с поддръжките си. Ангелина загуби някои свои предимства в пубертета , поне засега, този сезон им е дебют при сеньорите. Рядко виждаме грешка на захода на поддръжка в танците, туй по-често при спортните дуети се случва. Мотивация и да работят повече над себе си.
Рейтан- Майоров на висота, на един дъх. Ама колко добре направи Николай че "зави" към танците, това е напълно неговото видно. Мила към момента е повече акробат и бързо пързаляне но вярвам в нея. Да дерзаят. Приятно си изпълниха тази подходяща за тях програма.

Кратко видеоинтервю с Ламбиел по Шома
Като гледам как добре капитализира труда си на японския фронт от години Стефан интересно дали скоро ще се намерят пари и желание за трето издание на неговата гала.

Бостън
Видях още едно кратко изпълнение- София Dovhal - Виктор Kulesza- не съм впечатлена от показаното от тях. Но две неща докато ги гледах.
Първо треньорката им Sylwia Nowak-Trębacka се сетих че този сезон нещо не съм я мяркала в съдийски панели , поне на стартове където съм ги проверявала . А покрай нея се сетих че Halina Gordon-Półtorak съвсем ми се загуби от екрана.
Второто е на музикалния фронт. Слушайки за пореден път  Y.M.C.A. незнайно защо се сетих за едни мои големи любимци UB40 и че въобще този сезон не чух нещо от / по тях. Но сега справката показа че Y.M.C.A. е от 1978 г а групата UB40 e създадена 1978, с творчеството си не попадат в правилото "на Шон" за 2024-2025. Такава била работата. Не че помня да съм ги чула миналия сезон. Въобще .....да не започвам за музикалните декади на Шон и компания Unamused . Чакам идния сезон и разправиите, записите, по-точното липсата на такива заради ....акъла на ИСУ- танците и сие.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 14:15 от Шошулчо

# 304
  • MJF
Изпълних си домашните задължения Bowtie
Проверих каква е волната на Ларсън- Капран- лирична програма. Даже на два старта я видях, защото търсех и на друг старт да видя кратката им. Видях партньора и с гел и без по косата. На негово място едната програма бих я изпълнявала без а друга  гелосана Mr. Green - eми отиват му и двата варианта пък за нас зрителите разнообразие, че и съдиите Wink и ако бях аз бих менила с/без гел различно- на един старт на кратката на друг на волната. Както и да е . Този дует запомнен. Да дерзаят.
Сетих се и за домашното ми по френските юньори Ambre Perrier Gianesini - Blanc Klaperman. JGP - архива ми предложи Куршевел 2022 и видях че съм ги и гледала тогава- имам си начин да отбелязвам какво съм гледала в ютуб безотказно. Там двамата по на 15 г.  Амбре - ако така е правилно първото име- и там в пубертет, с туизлите и тогава не е дружила , на кратката падна на тях, на волната се помами само. Бланк е пораснал на височина видимо към 2025г но Амбре същата миньон и високорискова като параметри , мноооого трябва да внимава. Да видим какво следва за тях. Дано преминат кризите защото ми харесаха и туй то. А в танците пързалящите дуети са ми голям кът. Позор за ISU- танците но факт.

Бостън

Нямаше как да не се сетя пак за новината за Шинго Нишияма като видях Ютана Йошида на леда. Както и да е .
Йошида - Морита - 21/21г. И аз като наш Крис само суперлативи и възторг по това което показаха. Аз целия сезон съм много доволна от тях. Пупупу. Жалко че на СП не са показали и волната си. Имам големи адмирации и към тях двамата - Ютана и Масая така и към Кати Рийд. Харесва ми как работи с дуетите си. Абе не случайно с Крис Рийд, светла му памет, стажуваха толкоз при Зуева. Сега с възмущение гледам че на тез съдии поне едно sb не им се е ....
След тях Манни - Рьотлисбергер 30/30г пълзяха сковано по леда , особено Виктория , да не ми се обиждат. Лука също защото така и не виждам връзка м/у музикалния микс и хореото.
Игнатева - Семко в сезона имаха и технически по - прилични изпълнение на Елвис.
Сусис - Фирус коментирани като гост-коментатор от снахата на Фирус Mr. Green . Но пък от нея разбрахме че има промяна в музиката по средата на програмата , туй добре , щото колкото и да не помня не точно това гледах от тях в Талин все пак. Гледам им сега сезона и действително на Ломбардия беше sb- то им на моя екран. Колко и как тренират тез двамцата е редовна загатка за мен.
Зендер-Зиибер- ако не бъркам фамилиите- доста безръбо пързаляне да ме прощават. С тях от една страна ми свършваше времето за тренировка но и като знам кои следват реших, че следващата ми порция танци заслужава да почне с двама пързалящи се.

# 305
  • MJF
Е не. Алергията ми към всичко що е О и свързано с О е станала твърде сериозна. Не че винаги съдийството като се зададе О на хоризонта не е било такова, но към момента явно минава всякакви мои граници на търпимост.
В рамките на първите 4 групи съдийството е било що годе адекватно. Критерия ми е че на първите 2 места във временното класиране бяха именно тези които дори и от дивана пред екрана е ясно че бяха за там- Йошида-Морита и Рейтан-Майоров.
Обаче какво настана след това?!
Догледах 4-тата група и изгледах 5тата на ритм. танц. И определено ми трябва таймаут от танците и се насочвам към кратките мъже.
Началото на тази "порция" беше много положително.
Алиса Фабри и Пол Айер си изкатаха стаблино танца. Назад в сезона не помня роклята да бе такъв голям фактор в танца и Елвис Smile . Това sb на моя екран и имат браво от мен.
Бледа е тази програма за Ткаченко- Киляков, въобще не дава поле на Елизабет да се развихри както си и я знаем. Но след като не стигнаха до състезателния лед на ЕП е добре да ги видя на финала на сезона. Здраве им желая.
5- тата група вече с 5 дуета. Първите 2 ми докараха ooooh! . Защо? По няколко причини. Ясно какво видях на леда , то напълно очаквано, никой от 4-та не надмина по някакъв начин себе си , изненадата бе че е стабилно предвид честите сривове и в двата дуета на голиме стартове. Но.
Първо коментатора на ISU канала - такъв екстаз , такова чудо , все едно съм видяла Мао Асада-Юна Ким- Каролина Костнер заедно на състезателния лед едновременно. Rolling Eyes . Не случайно този пример защото за неадекватно коментиране и защо съм против на ISU канала да има коментатор ако не е от Марс или друго извънземно е , винаги давам коментара на двамата бритиш евроспорт назад във времето на предолиЕП на тяхната Джена Макоркел. Още ми държи този фарс в ефир. И не на бритишевроспорт а като коментатори на транслацията на ISU.
Второ е съдийството на тези 2 дуета.
Трето. Никълъс Бъклънд и сие и Лука Ланоте и сие хич да не ми се обиждат но съм много разочарована от тях и на този старт на целия фон и мое раздразнение лъсна нивото на работата им. Никакво съответсвие м/у музика и хорео ни виждам в тези 3 минути и туй то. Хем се старах цял сезон и на финала му. Peace
До края на СП 2025 слагам британските състезатели в бан. Да се сърдят на бритиш коментатора на ISU канала - наш Крис и на ISU които не са ми предоставили възможност като зрител друг вариант.
След голямото ми раздразнение за лек Дженифър и  Бенджамин Стефан със sb изпълнение на моя екран. Хем те почти цял сезон се справят много добре с тази отиваща им програма. Браво.
Мразкова-Мразек и подводницата. Гледам предимно от подбедрицата надолу, там всичко бе по масло, не трепнаха този път. Но . Какво правим от коляното нагоре?! Много простовее презентацията им. Ей на, в прав текст да го кажа но явно са стигнали дъното ми в това отношение и двата чешки дуета. Peace Дано някой някъде успее нещо да направи по тоз очевиден и поправим проблем но не съм оптимист. Unamused
Това бе sb - то им на моя екран. Дано и на волната не са трепнали.
Докато се усетя на екрана ми дует който принципно е в бан, но вече бях афектирано-уморена и по - зле вече нямаше и накъде да стане,  та видях и Дейвис-Смолкин, видях и временното класиране след първите 5 групи. Всичко "отиде у ряката" в 5тата група и съдиите ,  след съдийството в първите 4 групи а до края има още 3 по 5 дуета.
Дейвис-Смолкин с кофти стартов номер след немците и чехите. Изпъкнаха всичките им недостатъци, коите този треньорски щаб въобще не прикрива умело колкото един и половина сезона го правеше Шпилбанд и сие.

Разговор с Бенуа Ришо , Адам Сяо Хим Фа, Евгений Семененко , Соф … лагери в Курмайор.
Diavolo, погледни горе как е и една твоя корейска любимка- Ънсу.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 13:02 от Шошулчо

# 306
  • MJF
Бостън
Кратките мъже започнати. Първата порция бе до Yu-Hsiang Li включително  и доволния наш Иван Динев до него.
Ама че начало на СП 25 е била първата група. След Brain спрях картината и спешно проверих кой ден на състезанието аджеба са били кратките мъже - четвъртък. То в първата група 5-има от европейския континент та нещо с аклиматизацията търся обяснение. Все пак като цяло очаквах малко повече от всеки един от тях да видя на този старт.
Златков за разлика от на европейското стабилно изпълни и аксела и луца и аз тъкмо се възрадвах и ....така се ядосах на бабачката след това. Но наш Александър извън това бе прилична относително картина.
Бурак и Давид след това съвсем се разсипаха. Жалко че българските гласове не помогнаха.
Надеждата след всичко това ми бе в Семьон, който помня че на ЕП все пак си скочи 4т, но тук - в отбора на напълно разсипалите се.
След това валидолно начало реших да видя загрявката на втората група. Преди това имаше кадри на техническата пауза от загрявката им. И тях видях.
Ожалих съдиите и на първите двама във втората група. Власенко скочи чисто девическия си контент, останалото "у ряката" а езика на тялото все едно направи чиста кратка на максимални гоета. Mr. Green пълна пародия. Добре че няма да видя това нещо и на волната в случая. Без обиди.
След него Кирило ме изненада , едвам го познах , виждам го за първи път този сезон, променил се е външно, виждам и промяна във фитнеса, малко е оправил осанката си на леда. И на него не му се получиха нещата , остана без каскада, ss и сие дори няма да изкоментирам и при него и при Власенко - "слава богу че не съм съдия на такива фигуристи, че като съм на работа няма как да мижа и ще трябва да гледам "ей това Unamused " ".

Като съм на този фронт видях новината че Ярослав Паниот е обявил официялно че се пенсионира от състезателното фигурно, ще продължи обаче в тази сфера като треньор и сие.

След целия валидол от първите 7 стъпили на краткия лед изпълнениято на Yu-Hsiang Li  бе като мехлем направо. Своя девически скоков контент си го изката чисто и приятно в добавка на всички останали състезателни компоненти. Грам забалежка нямам. На 4К опита 4Т на кратката, тук заложиха друга тактика. Ли получи своя нов PB. Той доволен. Иван Динев до него доволен. Аз след първото успешно изпълнение при мъжете реших че е по-добре да спра в този момент първата порция кратки мъже Wink

Допълних си тренировката с 3 ритмични танца от 5-тата група
Орихара -Пиринен поредно стабилно изпълнение на тази програма от тях. Старае се всеки от тях на 100%, признавам им го, съгласна съм със забележката на Кирстен за взаимодействието м/у двамата по време на програмата. Юка отдава целия си артистизъм на залата , като актриса пред огледалото си в банята а Юхо освен със себе си трябва да внимава да контролира всичко технически по дуета.
Ако не беше ме афектирал наш Крис вчера с коментирането си на "британската общност" , днес Смарт щеше да има шанс да ѝ отпусна кратка програма на екрана ми. Включих се в гледането посред загрявката на групата и ми попадна на екрана тя сама как успя на някаква скорост да направи обиколка на полето Mr. Green. Впечатлих се и  реших че мога да се трогна заради Тим Дик но....сетих се за  афекта ми и .....
Натали и Филип Ташлерови. Гледах ясно с фокус колене. Надолу от тях по масло. Нагоре от тях ако си повторя няколко пъти преди изпълнението , че три минути имам диско-аеробика да гледам , може и да ми се получи без проблем. Но . Това вече е така колко сезона?! До кога?!
Съдиите щеше да направят услуга на Ташлерови ако им бяха казали и показали какво трябва да променят и какво не им достига мнооого по-рано. Сега това цялото нещо което правят ....боли много. Както знаем идния сезон ще ги видм с друг треньорски щаб. Но . Да видим.
Lim- Quan този сезон на кратката си така и не можаха да ме впечатлят. Енергия и внимание отиде в смяна на програма , търсене на подходящи тоалети и сие а в нито една музика от избраните не можаха да "ми се  продадат" убедително през целия сезон , вкл. и на финала му.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 13:24 от Шошулчо

# 307
  • MJF
Бостън

Видях още 7 кратки мъже и 1 ритмичен танц. Завърших на висока музикална нота тази "порция" Satisfied

Георги Рещенко миналия сезон ме обнадежди и аз имах очаквания в този но ...не се случиха, за жалост. Подозирам не един фактор като причина. Сега се загледах че той до волна на трите сеньорски СП не е стигал. А кратката му програма е хубава и принципно може да я изпълни добре, след Оберстдорф се заготвих да я видя по-чиста в сезона а то ....
Дайуей Дай видно се постара, аз останах доволна, хем знам че може и по-добре. На Шанхай -трофи беше с 4т-3с тук без четворния , като изключа замотаването на аксела останалото беше на добро ниво. И съвкупно не споря със съдийството , че това беше най-доброто от показаното в първите 2 групи.
Белия Сабате сега гледам таблицата и въобще не знам какво е това PB и прочие. Изхвърлил всички транзишъни докато не мине скоковете , в които голямото геройство едва вързания по някакъв начин 3а, скорост, ss, презентация  ...."ну такое". Хем аз съм принципно благосклонна към  Томас но има късмета че не съм съдия - на този старт волната щеше да я гледа само от трибуните. Да не ми се обижда.
И тъй като оценката му ме накара да се вгледам, чак сега видях че на мъжката кратка  сме имали съдия  - Татяна Йорданова - номер 6. Е доволна съм че му е дала най-ниската поне PCS.
Eй на , веднага след това пак се разминах със съдийството. Лев Винокур аз бих го пратила на волната с чиста съвест. Като презентация тук Лев беше по-добре отколкото в Талин.
Гледайки как се измъчи със скоковете Донован Карило си мислех следното. Не постъпи много мъдро до тук след като се премести от Мeксико в търсене на .... Фигурист с неговата история и даденост според мен трябва да добавя поетапно и много внимателно по една доза трудност през големи интервали. А той и сие всичко и сега веднага и ...получи се най-логичното нещо - тежки травми , вкл. счупване и вече невъзможно "кърпене". Грешен подход Peace
Тази кратка Маурицио Зандрон я катае 4-и сезон. При това мисля че и тоалета е несменяем. Почти. Подозирам че е близо до някакъв рекорд този факт в по-новата история на фигурното. Някои хора не знаят кога да спрат да досаждат. Факт. Хем е под ясно каква музика. Но мен това съвсем ме възмущава, защото той един път за тези 4 години не изката този химн съотвествено. Имам още какво да кажа но ще се въздържа. Сега като видях класирането му съм възмутена че е преди нашия Александър.
Кулиш с резултат близък до PB- то си в Талин. Скочи 4л си , каскадата добре и нататък както си знае. Хайде дано се мотивира да работи над всичко това дето не е скокове, щото е в групата на късметлийте дето не съм съдия по тази част.

След този спад на картината при мъжете реших че на финал на тренировката ми се полага танц. А то се оказа че следва такъв на който си и пея с цяло гърло Satisfied
Лу-Тео и тази хореография - авторска за цялата им школа която се "редактира" уж под различни музики. Вместо целия там френски треньорски щаб да прогледне че са на полето на спорта фигурно пързаляне и имаме цяла техническа част меко казана. И ей на , резнаха ги този път точно там. Хем с доста голяма ножица. Грозна гледка от коридорите на ISU и френската федерация. Тези двамата имат силна съчустваща прегръдка от мен. Не знам какво могат да направят против обстоятелствата- треньорския си щаб, федерацията си и т.н. Освен че им стискам палци този сезон специално на тях двамцата.

С още една доза кратки мъже и ритмични танци съм готова.
Началото на четвъртата група на леда със сериозния Старостин и прозяащия се Нордебек ме Smiley
Какво да кажа за Никита , някак си върза нещата , получи и sb то е и такова на моя екран но този сезон той е в доста голям развал. Да видим какво и що на немския фронт с наличния му конкурент. Но въпросния май пък няма гражданство.
Предварително реших че ще мижна на аксела на Нордебек, пък Андреас взе че трепна на каскадата да му се невиди. Smiley кефех се за пореден път на програмата но коментаторите ми напомниха че се води че е от Уилсън, а това като факт води до дисонанс у мен Wink. Както и да е , Андреас със задачата - заветно q се справи. Да видим какво ще върже на волната.
Садовски след коментаторите и оценката много съжалих че не го сложих в бан, трябва да съм внимателна до края на старта. Роман като Зандрон не знам колко пъти се катае с това и подобни горнища. От няколко сезона и програми няма , видно импровизира под музиката. Хич да не ми се обижда наш Роман. Това е несериозно и има голям късмет че не съм съдия.
След това до края на групата и Цубои и Селевко младши ме Unamused с грешките си на четворните си. Бива ли така?!
Този сезон Тацуя явно натрупа много стартове, големи флуктуации по тях съвсем очаквано, според мен броя им беше излишно голям за физиката на този фигурист. Подобно кратко изпълнение гледах от него на националното му.
"Кому са нужни 2 квоти?!" ooooh! . Не мога да си представя какво е да си треньор на такива хедкейси като братята  Селевко. Дори не ми се коментира повече.
След тази минорност при мъжете , реших че трябва да завърша с танци.
Видях 2 но честно казано щеше да е  по-добре ако ги бях видяла в обратен ред. Първо Кристина-Антъни а после Грийн-Парсънс за да завърша днес Satisfied . А то....афект на финала от федерацията им , съдиите и .....сие.
Чудесно изпълнение от Керълайн - Майкъл. Пълен кеф и ухилена до уши SatisfiedJoy Голямо браво.
Несъмнено sb но трябва да е и много близо до PB , сега няма да споря с това. В пълно доволство съм с тази кратка на финала на сезона , защото дочаках такова изпълнение а и ми се стори на няколко пъти че имаше нови микромоменти. Така се прави, зрителя като мен на финала на сезона да остане с такова впечатление. Мда.
След това какъв показателен контраст с Кристина - Антъни. На записа който гледам за начало туизлите им до един не бяха в синхрон с музиката, от там нататък вместо да гледам изпълнение вниманието ми пак изцяло във всичките им бъгове до един при това видни в това изпълнение. И ей това се слага от съдии и федерация пред предишното?! Rage no sense.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 11:00 от Шошулчо

# 308
  • MJF
Бостън

Кратките мъже изгледах още една група. Като гледам таблицата - 5 -тата.
Ако последните на леда по ред бяха Литвинцев , Хагара и Торгашев щеше да е идеално. Но друго е разпоредил жребия.
Hyungyeom Ким - ако не е на  рит то ще е на  аксела, вечните бъгове на кор-фронта.  На 4К на кратката опита 4Т. Тук с друга тактика. Признавам че няколкото млади състезателя с фамилията Ким ми се сливат към момента чисто визуално и  без справка с таблиците още не мога да се ориентиам кой съм гледала. Трябва да ми ги съберат на един старт и тогава да ги "подредя". Но съм далече от гледане на вътрекорейски стартове. Hyungyeom няма да го видя на волната, в коридорите на ISU са решили че един кореец е достатъчен Wink
Като прозвучат българските гласове за начало и аз замирам и гледам без да мигна кратката на Торгашев втори сезон. Хич не се оплаквам, напротив Satisfied . Ендрю се постара , не е да не видях борбата на 4Т , след дългогодишната му борба с 3а аз и там виждам каквото виждам но важно е съдиите да не решават че и те виждат нещо Wink . Някой да ми беше казал преди няколко сезона че ще стана такъв сериозен фен на наш Ендрю.... Малко ли ме тормозеха те  двамата с Пулкинен като юньори сезони наред с тяхното "балеринстване" докато точно тогава момичетата се разкачаха на четворните при юньорите и те двамцата идваха да ги гледат-попадаха в кадър Smile .Понеже и Рафаел на линия та ми стана интересно какво са си казали и намерих алтернативна картина за да чуя евентуално, пусто любопитство бе  Blush. Е чу се малко Smile "баролся" , спор няма. Добре го оцениха Торгашев този път. На ясно на всички ни защо именно този път , даже това му било PB  според съдиите. Да бе ти да видиш, смешковци. А иначе голямо браво от мен. И пак привет на Ше Лин Бърн.
Самойлов без изненади, все пак е сред едни от най-големите хедкейси при мъжете към момента. Но все пак не остана и без каскада де , че като гледах каква балалайка бе на луца , реших че каскадата - капут и съвсем да ме довърши :oooooh:.  А на загрявката като видях че двамата Владовци са в една група може пък...Пфу. Че и лошо беше това спасяване/ подвиване Worried. Дива...о му с дива.е. Смилиха се и от получилите заветното q. То и аз въздъхнах пред екрана. Можеше и да е по-зле.
Джейсън Браун като го видях на разминката се чудех дали да го допусна до екрана ми , по презумция е в бан но незнайно защо се сетих за 2013 ЮСП Милано и как загасна тока насред катките /волните момчета а евроспорт ги предава на живо  и тез нямаха никаква подготовка да пуснат нещо друго и така поне час нямаше състезание на екрана hahaha , това сега да ми го говоят няма да го повярвам ама аз свидетел Mr. Green Но след това никога повече не съм видяла юношески старт във фигуното по евроспорт. Та развеселих се от тези спомени и юньора Джейсън в далечната 2013 и Тарзан в 2025 стигна до екрана ми. Но нямам коментар по видяното. 2025-2026 Джейсън няма как да стигне до моя екран. На волната ще е действително повторното му пенсиониране за мен.
Сега виждам че е бил и на WTT - Thinking там ще видя как ми въви настроението, ако/като стигна.
Ако не тичах пред екрана на финала на кратката на Влад Литвинцев щях да стана на крака. От кога не е правил такава кратка?! Последните 2 сезона трудно му се получават, едва се "закърпва" за големите стартове в сезона. Явно е включит цялата воля. Че и мустаци за моя изненада, на улицата нямаше и да позная така Smile . Литвинцев беше на ковидната О, иска и на нековидна.
За Адам Хагара ЮСП бе тренировка за СП - този въобще не лек старт за словашки фигурист, без четворен , съвместяващ юньорски и сеньорски сезон. Браво на Адам че се справи със задачата на фона на цялото давление. Получи заветното q. Зарадвах се много и за него.
Ей на , в тази група  2 кратки които гледам с удоволствие втори сезон.

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 14:37 от Шошулчо

# 309
  • MJF
Бостън

Още една група кратки мъже изгледана. Вижда му се края Bowtie

Денис Василевс - решението да не се бие с имагинерен четворен, еле пък на кратка на оликвоти, напълно одобрявам. Ей на , аксела едва спаси. По останалото ясно, удоволствие е фигурист с такива параметри да има такова свободно и хубаво пързаляне.
Даниел Грасл- като почна сезона се учудих какво са събрали с новия тренорски щаб но след това нещата регресираха , бих казала очаквано. Сега загледах нашия съдия , въобще не съм съгласна с нея по оценките които е дала за PCS. Абе добре че не съм съдия. Wink
Junhwan Ча спаси каскадата но аксела очаквано след това "у ряката". В останалото бе себе си, стара се да е на макс компенсаторно. При него тоз номер минава със съдиите както знаем.
Българските гласове за трети път на този старт. Но защо трябваше да са наказани с Егадзе се питам риторично цял сезон. След аксела толкоз ли не може да изрази нещо Ника?! Моето търпение се изчерпа. Гледам го от 2016г и до 2025 г толкоз ли не можа да трепне нещо в него , някакъв вкус към своето дело да се появи. Unamused Tired . Тотално дръвце , без грам разконение за толкоз време. Да не ми се обижда. Peace ако не беше посегнал към тази музика можеше и да си премълча. Поне в протокола виждам отметка по пирует, пак е нещо. Щото ако бях съдия щях да му налепя компонентите които е имал 2016-2017-2018 без окото ми да мигне.
Наш Кевин реши да ни зарадва този път. :oooooh: и се Smile с коментара на Крис след като зае Кевин заключителната си поза. Върза ги някак си и  каскадата и аксела и след луца и той и аз се усмихнахме. Да видим на волната.
Николай Мемола все пак освои своите настоящи параметри. Когато е във форма не изглежда много инородно на лед. Все път когато му се получи добре пракат се Dizzy Face  от факта. Видно много сериозно работи извън леда над себе си, браво за това.
На луцовете на Грасл и Мемола ясно че по -добре да мижим но по останалото се стараят.
На фона на италианския фронт в тази група едно прясно видеоинтервю с Матео Рицо от Татяна Фладе и сие.
Не съм го прослушала още. Не знам и колко квоти имат при мъжете на домашната О. Ясно че при четирима кандидати без драма няма да се мине. Добре че няма да гледам, защото и четиримата са ми почти еднакво любимци

Изгледах и един ритмичен танц- Алисън - Саулиус. Видях какво се е случило. Сега по повод на това ще споделя мнението си в танците. То е неконвенционално или поне въобще не е   в синхро със сегашния тренд.
Аз в танците не бих наказвала въобще сурово никакви падания. Имам предвид все ми е едно дали е на поддръжка , на дарожка или на пирует. Като тежест в оценките.
За мен важното и акцента и с това трябва да се занимават съдиите  тези 3-4 минути е ss и то до абсолют. И това как е съместено това умение  с работата на спортиста от коленете нагоре - хореото.  Това не са сингли , нито спортни дуети та да се вълнувам кой, как, кога, къде и т.н. е паднал.

# 310
  • MJF
Бостън
Стига съм се мотала с ритм. танц. Изгледан. За да е поносимо приложих тактиката на гледане "на едро". Лажуа -Лага без очилата ми а останалите 3 дуета като съвсем познати ми и те и програмите им.
При първите добре поне че не виждам sb сега от съдиите.
Лопарьова -Брисо малко прекалено на контрол, прекалено нещо ситниха, искаше ми се на кураж изпълнена тази програма.
Пайпър- Пол за себе си "минаха" по кратката много добре. Към тях забележки нямам.
Добре че двата дуета които трябва да прескоча ми ги бяха събрали анблок а и не на самия финал на ритм.танц.
Шарлен-Марко издържаха.
Оценките докато гледам умишлено не фокусирах. Но сега въоръжена с Popcorn погледнах това "любимо четиво". 68,09 отива на волната  а 68, 08 не . Ювелири спор няма.

А иначе прослушах Рицо. Съвсем прясно интервю именно по подготовката за настоящия тежък сезон. Аз ги броя 4 кандидата на италианския мъжки фронт а той рече 5. Пропуснала съм в сметките  юньора Рафаеле Франческо Zich - набор 2006г.

# 311
  • MJF
Бостън
Изгледах и кратките мъже.
Първите 3-ма в последната група ги изгледах анблок но при третия се ядосах на съдиите и останалите 3-ма след известна пауза.
Лукас Бричги тук с максималния си контент от 4-3т, пребори се за него, аксела спаси, нататък без проблем. За себе си герой. Забележка нямам.
Михаил Шайдоров също се пребори с аксела , останалото без проблем. Добра оценка получи, радост за него.
Това е първо СП за Шун Сато. ooooh! . Ако не ми бяха обърнали внимание коментаторите нямаше и да знам , че и да повярвам. Така е то в руската и японската федерация. Максимум 3 квоти а повече топ фигуристи. Да не започвам , че и без това на загрявката ми показаха ISU- глави , колкото автоматично да ме Unamused. За къде сме без ентия зет на Самсунг?!
Шун Сато един път е бил и на ЮСП. Абе ooooh!
4-2т в добавка към 4л този път се получи. Аз нямам грам забележка и съм Satisfied . Но афект ми докараха съдиите. Като как Сато го сложиха след Кевин?! Frowning1
За Адам 2024-2025 имам много какво да кажа. Като започна с "защо при наличните здравословни проблеми въобще изката плътно сезона " а  като човек с перспектива за оли-медал не взе да се закърпи сериозно и да се появи на СП 2025, ясно че на Кевин за квоти и каквото и да е не може да се разчита.  Защо въобще беше на ЕП 2025? А това с програмите - повече от 2?! На конкретния здравословен тон. За него "нанадолнището" започна със салтата и целия цирк покрай тях. Ще спра но имамам поне още толкова реплики по него. Peace А той даже и на WTT e бил. Е какво?! То няма нужда от повече коментар за изминалия сезон. На волната просто ще го видя.
Малинин герой. Пред родна публика така с настроение и уверено. Скорняков и Рафаел доволно , аз също. Смях се на лафа на Кирстен Мур- Таурс за аксела че е като свръзка. То затова и се получава четворен. След като видях Кагияма повторно пуснах кратката на Малинин.
Кагияма намаза от приповдигнатото ми настроение преди това и бе допуснат до екрана. И все пак докато го гледах, за да го изтърпя се разсейвах с какви ли не мисли по нещата около него. Лори Никол все пак заслужава парите които получава , не мога да ѝ го отрека, старае се на макс. Но Юма и всичките му и на околните му напъни  са  кауза пердута за мен. И туй то. На волната ще си го спестя.

И така точка на краткото СП , минавам на волнат част начело с волните дами.  
Даже за финал на тренировката ми видях първата стъпила на волния лед - Меда . Като разгледах профила ѝ , се изпързаляла прилично и на волната и въобще на това състезание.

И  като споменах Рафаел. Включване от Лиза  Туктамышев. Адмирирам това начинание от Елизавета. Като натюрел според мен тя подхожда се треньор.
И още малко екзотика от Шоу в Монголии

Артур Гачинский
Jacob Sanchez

Wenjing Sui - интервюто е от март.
Матео Рицо - интервюто е от фавруари.
Julia Sauter - големи епопеи.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 15:38 от Шошулчо

# 312
  • MJF
Бостън
Волните дами.
Трудно ми върви гледането. Бавно и славно го докарах до номер 10 стъпил на волния лед, хем един в бан заради Крис коментатора.
Но като се вгледах сега то ясно и защо така. Ами аз това го гледах на ЕП все пак. Няма от къде да живна.
За Ливия Кайс/зер Кирстен за някакви форсмажори говореше. Ливия с тези пропорции все пак не е неоклюжа на леда както една камара "манекенки" след нея дето стъпиха на леда. Да не ми се обиждат.
Куракова с котките чух че възрадва пулбиката. Мен не.
Линеа Ц/Седер не помня какви ги свърши в Талин, тук доволна от себе си , получи sb.
Мария Сенюк направи най-убедителното си изпълнение на волната на моя екран и има sb от мен със сигурност.
Малко в повече бяха сдвояванията при нашата Александра но нали целта изпълнена.
След това голямо творчество и от Микутина и от Саутер. Добре че бе неоклюжата Шилд да обърне на финала на гледането ми малко минорната картина. Лорийн своя 3л-3т го приземи определено и в Бостън, няма да спра да я хваля именно за това , че тя много радко "си губи" тази каскада. Франския гп етап аз май не го гледах миналия сезон. Финския не мога да се закълна че съм го а виждам че там е получила PB. Но на фона на тези преди нея Шилд се справи много добре като за нея.
Дано нататък живна малко , след Лара-Наки европейското на СП ще свърши тъй като следва Самоделкина , която се явява неевропейка сега , абе .... Wink

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 18:31 от Шошулчо

# 313
  • MJF
Бостън
Волните дами.
Е живнах малко.
Лара Наки както почна и мина средата на програмата си аз вече се обнадежих че виждам нещо голямо от нея и взе че потвори, според мен не беше до сили а до концентарция да му се невиди. Предвид вся и всьо браво на Гутман за този сезон. Преди да се мотивира така аз признавам че се бях обезнадеждила.
Самоделкина и култа към сложното. Софя и сие избързват с тази сложност на контента в бонус зоната я тя има нужда от  градене на реноме, което става със стабилност най-бързо. Тук и без трета каскада остана за разлика от в Сеул. Имах време поне да мърморя на воля в таймаута.
В третата група и еропейската и неевропейската шампионка за 2024-2025.
При Петръйкина се получи повторение на флипа след като каскадата в бонус зоната не стана. Язък. Иначе добре се справи с този старт и силите си.
Chaeyeon Ким за мен е жертва на разкладите а не толкоз на свои грешки на този старт. Още на кратката бе така.
Кофти доста начало от Репонд. То и в Талин не блестеше. А в началото на сезона ми приличаше че е в подем.
Амбър не се разсипа пред родната публика , за хедкейс като нея и това е постижение. 3а го върза и нататък под контрол с бабачка. Аз бих и дала други оценки, по - ниски.
Нина Пинцароне събра явно сетни сили на волната, голяма част от скоковете видно от километър нямаха нужното за да са довъртяни. След цялото това нещо ми хареса завършека от втория пирует до края края, сега виждам като компоненти че и съдиите са го оценили но аз бих го оценила повече от тях. Подсетена от приказките на Кирстен, Нина действително е крепък състезател, рядко се поддава на емоции/нерви и сие. Добър състезател е Пинцароне.
Видеоразговор с Евън Бейтс най - вече в ролята му на атлет в комисията на атлетите в  ISU
 Прослушах разговора свършвайки си доста мои неща. След толкоз приказки на финала мога да кажа какво казаха в 2 кратки изречения , да не ми се обиждат Peace

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 13:02 от Шошулчо

# 314
  • MJF
Като ми блокираха гледането на скоковете във вода намаза фигурното. Като не е басейн да е лед на екрана ми в жегите. Wink
Бостън
Още няколко волни дами изгледах и спрях съвсем умишлено след Каори и Уакаба предвид оставащото трио и реда му на излизане. Да гледам Левито след тях двете щеше да ми е като леден душ, а аз нямам желание въобще за такъв все пак Wink
Haein Lee - тук се получиха повече неща на волната отколкото в Сеул. Палци Ли в момента да работи сериозно в/у офп-то ѝ и след всичките премеждия в последните да закръглим на 2 години, ѝ желая да проведе един пълен и по-нормален сезон , както тя заслужава.
Не превъртях картината и видях без прекъсване до последната група загрявката. За начало като видях да излиза Скизас се зачудих "Какво прави въобще Маделин в последната група ooooh!?! Аз на кратката я похвалих но относително самата нея че бе герой а не ....явно трябваше да го подчертая с bold за съдиите ooooh! "
Има късмет че намалих силно звука на загрявката и не бях подсетена за коментаторите та стигна и не отиде в бан Маделин. Сменила волната, тези птички по едно време към края съвсем ме Smile , с не много положителен знак защото ме подсетиха за лебеда Кейтлин Озмонд 2017-2018 и ....И следващия сезон ще е с тях. Е пак добре че не е Лебед де. Има късмета че не съм съдия при контента който събра но както и да го погледнем Маделин нямаше работа в последната група Peace
Шампионско изпълнение от Каори, много ме зарадва. Този сезон харесвам и двете ѝ програми, отиват ѝ , тя се постара на не малко стартове с тях, показа ми ги както исках поне по веднъж и двете. Много жалко че тук не го направи и с двете. Чудесно изпълнение , такова с настроение , ценно предвид давлението. Satisfied
Сакамото с двете си програми от сезон 24-25 ще бъде нещо с което ще я запомна и въобще. Докато ги гледах така една след друга с Уакаба се сетих че това може да е да речем последното СП на което ги виждам и се Crazy направо.
Каори е на екрана ми от 13-14 а Уакаба една година след това 14-15. За жалост и двете не съм ги гледала на живо. Точно след 2014 ЮСП София се появиха те, на следващата година и двете бяха на ЮСП. А 2018 ЮСП София пък бяха вече сеньори.
Каквото можаха съдиите отметнаха в протокола на Сакамото сега като го гледам. Мда.
Нашия болид Хигучи така се засили , че малко се "отвя" на първия пирует. Но последната порция пак се обърка. В Сеул за начало на луца падна и нататък спасяваше положението с 3ф-2т. Сега пък рита отиде по дяволите и пак опряхме до спасение на финала с 3ф-2т. Вместо да минем без творчество и да завършим с флипа си на който така и ли иначе ни дават "!". Няма мир. Но аз този сезон много се радвам че Уакаба го изкара целия . Цялата серия ГП-вкл. ФГП, 4К и СП. За Уакаба това е 4-о СП. На ГП с два медала от които златния на скейт америка първи такъв в кариерата ѝ.
И на Каори и на Уакаба съм им стинала силно палци за този сезон. Да бъде безавариен, дълъг и ...

Интервю с Тамара Москвина -  как вървят нещата с подопечните ѝ готвейки се за настоящия сезон.

Сезон 2024-2025 не допуснах не екрана ми и секунда от спортни дуети на ISU. Сега от четивото научих че Gabriella Izzo e преминала в спортните дуети. Като сингъл състезател съм я гледала на 2-3 национални, помня я като превалиращо техническа фигуристка но без шанс за нещо ултра в контента.
Ето и интервюто с Габриела от Багрянцева.

И докато съм като голямо изключение на полето на ISU - спортни дуети прочетох че Хьоке- Кункел пак са с някакви пресни инциденти травми по мъжката част от дуета. Тези им перипетии нямат край. :rolling_eyes

Но за мен най-интересното в цялата таз работа е че се намери Люк Майерхофер. На това му казвам изненада Crazy . Все пак Майерхофер последно кагота съм го виждала на леда 17-18г водеше борба с извисяването си и аз бях оптимист. Последните сезони колкото пъти ме афектира Зандрон на леда от австрийския фронт толкоз пъти се сещах и мърморех "къде се загуби онзи висок левент Люк на австрийския фронт?!" И ей го на , появи се. Мога да се трогна и да издриря запис да ги видя с Габриела.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 14:38 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт