Фигурно пързаляне - 11

• 16 124
  • 384
  •   1
Отговори
# 345
  • MJF
Багрянцева като свидетел на протеклия Trialeti Trophy
Аз от този старт видях няколко фигуристи . Но преди да отворя таблицата за да си избера кой още да видя .Като направих това нямаше как да не видя с периферното зрение ,  че "гонят" Волво кап и Голдън спинс и ....до там бях, не че се изненадах но ми стана неприятно. Кои  и как ясно че са зад това дело. А  и то само Губанова не е в бан на моя екран от цялото това братство. Peace да си се гледат.

Тази седмица започва ISU а другата руското гран-при.
От видяното до тук аз съм Rolling Eyes от ISU. Изгониха ме тотално от спортните дуети. Но този сезон неочаквано за мен са се престарали в ищяха  си да ме изгонят и от ритмичния танц. За неразбралите още - този сезон ритмичния танц е под композиции на бой -бандата Бекстрийт бойс. Crossing Arms не преувеличавам. Ако звучи по случайност друго то е Ем си хамър. Нарочно ги пиша на български. Дъно Peace
Всеки със своите музики от 90 - те но явно ISU- танците са  изкарали таз декада на едно място с едно устройство и до друга музика милите не са имали въобще достъп. При това цели 10 години. Уманепостижимо/фентъзи направо.  На мен ако ми зададат въпроса кои са първите музикални композиции в популярната мизика/попа които ви идват на акъла от 90-те на 20 век  ще кажа -  Ace of Base и The Cranberries. А ако ме питат за момчешки групи от 90-те на прима виста ще кажа - East 17, Take That, New Kids on the Block ....и въобще няма да се сетя за "исушните" бекстрийт...И това съм аз , а ако ни наредят 10 човека със същите въпроси ехее колко музиканти ще станат и гаранция че няма всеки втори да е един и същ в списъка. Пък ако сме и от различни георгафски точки на планетата......

ISU серията започва тази седмица с френския етап. Пак в Анже. Миналия сезон помня че почти не гледах този етап заради бан на коментаторите. Да видим този път кой ще е / дали ще гледам.

Та така , пълна минорност и никакъв трепет у мен че започва ГП- сезона. Peace

В унисон с моя сарказъм е и това споделено  - Тренды сезона у фигуристов: рисуют пресс, стоят на голове и бьются за права на музыку

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 11:44 от Шошулчо

# 346
  • MJF
Разни неща от американския фронт:

Джеки Уонг подгрява американската публика.
Максим Наумов
Аудиоинтервю с Максим Наумов
Аудиоинтервю с Ендрю Торгашев
Аудиоинтервю с Elyce Lin Gracey
Аудиоинтервю със Sarah Everhardt
Аудиоразговорите са от Полина Едмъндс.

Таблицата
Предварителния ми коментар:
Мъже
Без Пито, Економиде и Егадзе останалите вече ги видях. Някои и по 2 пъти.Според настроението ми , само 1 в евентуален бан- Ника.
Дами
Серна и Шилд умишлено ги пропуснах до тук на турнирите , така че френското трио ще е с премиери на моя екран. От корейското трио само Ю с такава. А от японското- само Каори. Ливия Кайзер също с премиери. Всички останали малко или много ги видях до тук в сезона.
Танцовите дуети
Нещо мярнах че ISU "завоалирано" са признали в какъв тупик са с танците и някакви смешни пояснения / реплики  изминалите дни. Пълен цирк. Ще се изкефя ако към О кой ли не музикант/лейбъл и сие се сети за авторски права. Като ще е да е пълно фиаско  Mr. Green
От километър видях в таблицата ,  че цели два дуета са в бан на моя екран. От останалите 10,  тук таме съм видяла по един техен танц, само Мари-Ромен с двата но май по горните пресни заръки на ISU нещо и те променят. От цялата работа ми е интересно кое видео от тези 10 ще оцелее в ютуб за запис-гледане. Не е смешно , хич.

Прослушах разговорите на Полина с Максим Наумов и Ендрю Торгашев. Препоръчвам ги. Полина е готова за ментал коуч, поне на подрастващи Smile
Но в края и на двете интервюта пак "благославях" по ред МОК, ИСУ и т.н. 3 квоти, вечния Браун който не е пенсионер заради това "животно- отборно във фигурното" , което вече е във вечен бан за мен. И .....
Макс ми хареса как артикулира цялото нещо с родителите му, пожелавам му споделените "дупки" да са възможно най -рядко.
Ендрю с готино чуство за хумор. Развесели ме с аналогиите и асоциациите м/у фигурно и голф.
И двамата приятно откровенни и себе си.
Ще прослушам и двете дами докато спортувам идните дни.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 10:41 от Шошулчо

# 347
  • MJF
Анже
Изминалите дни даже видях повече от колкото очаквах. До вчера следобед бях само с първата група на кратките дами в актива си но някаква муза ми дойде в неделния късен следобед и минах анблок втората група на кратките дами и кратките мъже.
Но иначе още в петък пуснах за 3 секунди картина на посоки за да чуя кой е коментатор. Наш Крис се оказа та остана да се настройвам само за креативите на френските снимачи и сие докато му дойде реда на фигурното на моя екран. И да , разбира се че бяхме с такива. То само как бе заснета кратката на Рион Сумиоши да дадем за пример ......Но и мнооого по- зле е било, този път поне се мина без издевателстване над вестибуларния апарат на зрителите пред екрана  и това е нещо. Unamused
Кратките дами
Скрит текст:
Старта започна с доказателство че аз все пак миналия сезон френския етап не съм го гледала по линията - бан на коментаторите -Тед и персоната нон грата. Clemence Mayindu я виждам въобще  за първи път. Не се сещам  какво да изкоментирам по изпълнението , в нейн интерес е да не го правя. А да , "поне беше под подходяща музика за нея" , но аз я намалих и я догледах почти без звук.
И звука така си и остана силно намален и на Ю. Young на пръв поглед в добра форма но дефакто явно не. Сега пък с Тами Гембъл виждам че работи, хм, да ме прощава но нищо добро не очаквам тогава. Но след цял пропуснат сезон аз съм доволна как изглежда. Но още като сгреши на каскадата се сетих в пълен обем за простотиите на корейската федерация от по миналото лято и .....Хайде в очакване съм да видя какво ще се получи на волната . Добре завърнала се Ю.
Леа Серна ми се явява на екрана след  WTT 2025, там въпреки разните превръзки и фиксатори направо живна , дано в м/усезона нещо е полекувала успешно, нещо да е затихнало Поне не е с някакви видими превръзки и сие по себе си. Губи ми се колко оликвоти при дамите има френската федерация.  С нищо не ме изненада но и с много по-лоши/с повече грешки сме я виждали на френския етап Леа. Стара се.
След първите 3 изпълнения вече бях видяла и разгледала в "пълната ѝ прелест" новата таблица на екрана от ISU Mr. Green - фонове , надписи , размери на квадратите, ... остава сега от много "вещите" снимачи по света , еле пък на спортните дуети така да заснемат поддръжка да речем , че ние да не я видим защото ще е "под" нарасналия дял на таблицата на екрана, това направо си го представих как се случва, в кърпа ни е вързано.......Абе....... ooooh!
Ливия Кайзер със своя плюс- елегантност на леда , виждам че не е завършила Небелхорн , дясното коляно видно отдалече. Особено ме заболя от двете падания и вместо да гледам по - скоро внимавах за коляното. Аз че съм отписала ISU e факт. И че въобще не посещавам сайта им и никакви комуникета и сие също. Сега се дивя на тези 4 наказателни точки за 2 падания. Но се  сетих че Ливия залитна на финалната поза а тя така и така на колене на леда. Ако са отчели това като трето падане ще е направо гротеска. Та ISU на всички фигуристи разреши какво ли не въргаляне по леда последните 2 сезона и сега това подпиране с ръка ако са го .... нямам думи.
Ами Накаи сеньорския си дебют на моя екран го направи на Киношита а после я изгледах и на Ломбардия така че тук съвсем наясно с  това какви програми , музики, тоалети и сие има  и си я изгледах стандартно, т.е. като спорта фигурно пързаляне. Първо в началото на сезона се зардавах като видях как води борбата с пубертета, миналия сезон цялата беше в него. А сега в добра на външен вид форма и даже тук и 3а се получи отново, както преди да започне пубертета. Чист, спор няма.
На скейтинг скорс нещо не виждам по скокове инфото в биото отстрани а без тази бърза и удобна справка не се сещам миналия сезон , в разгар на пубертета, на ЮФГП и /или ЮСП дали се получи поне един път  чист 3а. Насипаха според мен малко повече в презентация. Мен ме напуши Smiley по - скоро от нея . Голяма радост и за Ами и за Кенске Наканива , развеселиха ме с реакцията на оценките. А аз в цялата таз приповдигнатост съм доволна , че май при Накаи пубертета не нанесе гооолеми щети, пупупу. Една жертва по-малко. Гоолямо браво и честито ново PB!
Красиво изпълнение от Рион Сумиоши, нямам забележка, аз Satisfied На френския съдия все пак да му приседне от оценките които е дал за компоненти, сега разглеждам протокола.
Тоалета-музиката - хореото и Шилд ми се вързаха в единно цяло. Нямам забележка. И ей на , Лорийн и в началото на сезона си е със своя 3л-3т. Браво. Сега виждам че оценката е близо до PB ѝ и съм съгласна.
Джиа Шин след като изгеройства на кратката на Небелхорн ме обнадежди и някак си неочаквах това начало. Кофти се получи но все пак си спаси кратката де. Донякъде. Neutral Face
Елис Лин Грейси в пубертет. Бих казала типична ученичка на Тами Гембъл и сие - програми , тоалети ...скокове.
Изслушах интерюто ѝ с Полина Едмъндс, малко звука не беше много добър но дерзах. Пожелавам същото на Елис, да не отпуска ръце. Спаси си програмата,  като Джиа с 3ф-2т, да не остане без каскада.
Логично са  ги събрали в една точка Джиа и Елис.
Музика - тоалет - хорео и Chaeyeon ми се получиха в единно цяло, туй браво. Изнедах се от Баркел до Ким. Това е новост за мен. Корейската федерация гледам ги е прикачила всичките за някой Mr. Green . А интересното е каква е реалността. Както и да е . Не е да не помня как се подиграха съдиите с нея на СП 2025. Към кратката като продукт забележка нямам. Дано няма някакви големи травми Chaeyeon. И на корейския дамски фронт ми се губи колко оликвоти имат.
Всъщност Левито трябва да е благодарна на Алиса Лю че не е в бан към момента Wink , съдиите с Алиса до такъв афект ме докараха миналия сезон , че направо не се впечатлявам към момента от Исабо, претръпнала съм Mr. Green . Този път да благодари и на снимачите задължително. От такива ракурси / ъгли  дадоха  програмата ѝ че осите и наклоните не изглеждаха толкова фрапантни. Извън този ѝ вечен бъг останалото е на висота, към останалото нямам забележка- тоалет, образ , музико, хорео , презентация са единно цяло и браво за това. Да дерзае и да се държи здравето. Прясно интервю с Левито не ми е попадало все още но ако е вярно инфото в ISU-биото, че кратката е  от Shae-Lynn Bourne то тя пак е направила програма - бонбон, гооолямо браво. Сега виждам че 73 и нещо  си е и PB - то ѝ а и в тази точка е получила и на СП 25 в Бостън. Развесели ме италианския съдия в протокола, той направо роден.  Американската федерация ясно че има 3 оликвоти, хайде да видим дали една ще стигне до  Исабо, тя там ще си е почти у дома Wink
Каори я видях на Киношита като музика-тоалет - хорео и тук вече сериозно. Има още работа в/у кратката като презентация, особено "ръчните разтанцовки". Цветния протокл много "чист" нещо. По каскадата аз имам забелка в обем, който не виждам отразен в протокола. Както и да е . Работен пракат концентриран в/у чистото изпълнение под напрежение.
Музиката нещо прекалено буквално ми напомня , че това са от последните пъти , в  които гледаме Каори на състезателния лед.

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 15:11 от Шошулчо

# 348
  • MJF
Интервю с Денис Василевс публикувано в август и досега ми е минало под радара. Но тъй като новината в последните дни във фигурното е с него та....

Анже
Кратките мъже и цветно.

Скрит текст:
Красиво начало на кратката с това Ноктюрно постави Наумов. Но не можа да се въздържи нещо да не омаже. Лека им пръст на родителите му но и на база прясното интервю / разговор с Полина, се затвърди моето впечатление от време оно. Макс на моя екран е имал 3 ЮГП и 1 ЮСП , да не се занимавам сега със смятане но подозирам че го е "хванала" и ковид паузата- тя както знаем при юньорите бе най-изразена. Но още тогава мърморех като го гледах , че родителите му държейки го така до себе си като треньори не дават шанс на фигуриста Наумов да излезе от комфортната си зона и нещо да промени , да надгради, ....и в този дух. Той така си и остана до тях като сеньор и ...."вечния четвърти" а е толкова очевидно че може повече , защото всичко му е наред дефакто. Хм , какъв разброс гледам в протокола му сега за компонентите - от 5-о до 12 място ooooh! . Пък имаме и български съдия. Добре че е дала 7-о, да не ми е неудобно. Мда, да  похваля нашия съдия защото нейната оценка за компоненти е втора като близост до реалността, браво.
Люк върнал кратката си от по миналия сезон - 23/24. Но тоалета май не е точно същия. Върза я някак си кратката , поне не падна. Трудно ги гледам аз тези негови скокове , мнооого трудно туй цялото кривацане.
Сега първо проверих кога предпоследно съм гледала Пито. Справката показва,  че в началато на миналия сезон на Скейт Америка- като видях протокола ми стана ясно защо нещо не го помня  Francois въобще миналия сезон. Тук се получи чиста кратка без четворен с 3а. Той миналия сезон - дебютен сеньорски  - се е борел неуспешно с четворен. Този сезон почва без такъв. Пито от както го помня е пораснал първо буквално, но и това което видях на кратката ми подсказва че в сравнително правилно направление работи. По- добре по презентация , по ss , ...старае се в скоковете, не е безнадежден като Економиде. Сега виждам че е геройствал в Пекин но аз там съм го пропуснала , не беше от тези които бях набелязала да видя, вземам го под внимание.
Миналата седмица като проверих набързо състава , не знам защо останах с впечатление че съм прочела Александър преди Селевко и се изненадах като видях Михаил. Оставил си е миналогодишната кратка, нов според мен костюм. Увлекателно вървеше , аз дори не трепнах на 4Т но падането на дарожката ме.... Няма оправия. И двамата Селевко са кауза пердута. Хич да не ми се обиждат. Поредното съчуствие от мен на Ирина Конова. Да не се сещам че тези двамцата даже квоти не можаха да си спечелят за О за двамата , пълни ....Unamused И тук да  похваля нашия съдия , харесаха ми оценките ѝ сега като разгледах протокола.
Каква голяма изненада от Цубои. Миналия сезон , щях да кажа че целия бе в развал, но сега справката показа че на японския етап 2024 е вързал чиста кратка но и видимо с друг контент де. А сега тук ...Еми браво, аз съвсем не очаквах. Признавам. Честито му ново PB! Колко му намалиха на каскадата в реално време/на екрана хич не ми хареса, аз бих му дала 0 и толкоз  а те...да им приседне. Герой Тацуя на кратката и даже леко  "жив" по презентация ми се видя на фона на иначе редовната скука от него. Да не ми се обижда.
Последен на леда в първата група наш Ендрю. С втори старт за сезона на моя екран. Торгашев не готов за начало на кратката си но пита ли ме мен с тази бабачка , за която въобще не бях готова и аз. И тъкмо след каскадата вече приемах факта че "хубус само с ...ще минем" и ....падането на дарожката ме довърши. Хедкейс , какво да го правиш , ooooh! . А как добре се получи кратката на Небелхорн и тук вече исках да видя....Да му се невиди.
Габриеле Фраждипани с тези габарити като за друг спорт с които е в момента ясно че .... "като на круизен кораб" бе краткото му изпълнение. Хич да не ми се обижда. С какъв акъл въобще се замахва с треньорите му в това състояние на 2 четворни?! Да ме прощава нашата съдиика но да даде точно пък за презентация 6,75 нещо .....Точно презентацията беше силата на това изпълнение. И всичко под 8 е фарс, какъвто си е и цялото съдийство на ISU изначално. Peace
Знам за травми, знам за метания по треньори от близкото минало  но ...няма да откажа прясно интервю като хората с Габриеле , какви ги мисли и върши.
Као Миура като Фа към момента няма да го коментирам. Ще почна с федерацията му , ще "мина" по треньорския му щаб, и пак и пак в такъв ред и състав. Във всеки случай успя да ме обърка. Това му е 3-ти старт в сезона на моя екран и докато го гледах тук се чудех аз ли чак пък толкоз не помня добре. На Киношита и Ломбардия е бил с новата си кратка , а тук с миналогодишната. И той точно като Фа. Вместо "да се кърпи като хората" миналия сезон вече от няма как и накъде бе в таймаут по едно време а в м/усезона и неудобна/неудачно и в този дух нова програма явно. ooooh! . Спирам за тез двамцата, че ми иде да ги .....Peace
Понеже знаем че Лукас Бричги бавно си набира формата до ЕП умишлено го "прескочих" на Небелхорн, там го видях само на галата Smiley. А наш Лукас е решил не само на галата но и на кратката да ми се подмазва. Чух блусарски рок направо , одобрявам за кратка. Важното е че Лукас е в такт и до финала. Адмирации за това. Останалото ще го наработи до януари-февруари. Факт е че Бричги направо ме събуди, а всъщност ме разсея от мислите ми след Миура за което му благодарих.
Адам видян. Доволство от дарожката. Толкоз.
Обаче  понеже нали сега с протокола вперьод,  та виждам някакви деветки за композиция и се Mr. Green . Да ме прощава Ришо но под "музиката на Альона Савченко" при това именно от 2018-а или трябва да правиш нов шедьовър или не посягай към нея. Това е най - краткото и дипломатичното което мога да кажа по таз програма -концепция - тоалет и...още какво ли не там дето ми пробутват. Добре че не съм съдия. Щото точно пък за композиция деветки ......е гротеска за мен. Peace
След всичкия валидол , че и псевдоизкуство от Ришо Peace , да не броя сега на колко от фигуристите тук е хореограф, добре че финал с Малинин.
Аз с Миура заедно ги гледах на Ломбардия. Тук Малинин с нов тоалет и в първия момент реших , че и той някаква друга програма ми показва Wink . Първата музика плавно я намалих до степен някъде около 3а съвсем без звук и го върнах като видях Малинин "в неговите ритми". Така или иначе аз имам толкова технически неща и кефене да гледам при Илия , че редовно музиката не я и чувам/обращам внимание. Какъв 4ф се получи само Satisfied а след това и нататък.

Ритмичен танц.
Скрит текст:
"Шума" от танците в Анже стигна до мен още преди да съм почнала гледането им. Този факт ме накара автоматично да си направя изводи и да взема решения. Явно ритмичния танц няма да мога да го изглеждам докато спортувам, това да си спирам тренировката за да превъртам за по 3 минути ...."ну такое" . Та с ритмичния танц този сезон ще процедирам по друг начин.
Снощи заредих  за гледане "Ритмичния танц Анже" и гледането отне закръглено 25-ина минути - 3 по 8. Без да изпускам мишката. Така да си губя времето при по-голям старт няма как да стане,  вече 3-и  сезон по ред с всичките ми банове, така че ритмични танци след Анже ще гледам само тези които още не съм видяла и тези които са ми харесали, ако въобще има  такива. Ни секунда повече.
На снощното гледане забелязах че наш Крис мълчи на танците. Само в началото го чувах да си довършва изречението за това кой е на леда в началната поза.
Лорънс- Гулиям - от сменилите музиката, само тях видях на частични записи от френската контрола в тамошния мрак. Та тук с Мадона. Това с ръцете вече сме го виждали а тук съвсем перебор, особено в крайната част на програмата. Гледах в Лорънс, по няколко причини. Една  е поради цвета на тоалета , ако не се бях фокусирала на нея в периферното ми зрение само едни черни ръкавици щяха да се мотаят 3 минути. На контрол се катаха , вълнително , което е и напълно разбираемо. Хайде честито им бойно кръщене. Запомних един конкретен момент, единственото което ми хареса- Лорънс на дясно коляно на леда със слайдинг пред Сисерон в крачка, някъде по средата на програмата беше това.
Наташа - Каффа  - поради спецификите на снимането а и поради напрежението пред родната публика/ГП  по-стегнати/ на контрол и с по- слабо изпълнине отколкото на Ломбардия. Тази музика не съм я чувала в 90-те та одобрявам.
Брати - Сомервил под почти същата Мадона. Като постановка ми харесаха къде , къде повече, дори само да започнем от ръцете... Двамцата се постараха. Хваля ги затова че каквото могат правят, въпреки трудностите с антропометрията. Нямам забележка. Един от танците които ми допаднаха като цялост: музика-хорео-тоалет-изпълние.
Пейт - Бай в ритмичния ги видях на Ломбардия. Така че знаех че са с Metallica и  AC/DC. Музиката все пак е по -силна от тях. Програма-хорео-тоалет ми харесва. Но изпълнителите имат слаби изначално звена които този ритъм не само че не прикрива но ги "пльосва на леда право куме в очи". Стараха се де.
Селина - Жан-Ханс  миналата година участваха на този етап при сеньорите. Сега за втори път. Не ми се прави справка  но мисля , че те вече нямат вариант и искат/не искат са само сеньори вече. Колко са готови за това видно и напълно очаквано. Жал ми е за тях . Все пак този треньорски щаб.... да не продължавам. Кофти че те въпреки цялостната си юньорска кариера поне един път не стигнаха до подиум на ЮСП, дори в отсъствието на руския фронт. А при днешната ситуация и тази която ще е  поне 2 олицикла напред, не виждам на кой малко поне ще стане да му пука за тях.
Marie-Jade  - Ромен. Програмата принципно е единно цяло, подръжката определо ми хареса като такава и като част от програмата. Но нещо което ме раздразваше поне на 4 пъти е маниерността на Мари, една такава заучена , изкуствена , пречеща и в този дух. Та има над какво още да се работи, поне тя, но не съм оптимист, без да съм чела/слушала интервю разпознавам работата на конкретен "специалист" в съответната школа по този аспект. Не му е само тя  такава ученикча в монреалското стадо.
Алисън- Саулиус разбира се че ги видях специално в Пекин. Тук за втори път. Към края като се пее за "туу секси фор май шърт" не знам защо не се отиграва това. Така и така горнището има цепка. Да направят леко "заиграване с това. До този момент да е полу а в този момент да се получи цялата, още повече че е на самия финал на програмата. То направо напира това да е така, за мен е очевидно. Алисън се старае на макс да не пречи. Ясно защо са и толкова добре подготвени към момента, инерция от Пекин. Там свършиха най- голямата си задача преди Милано. Ще им стискам палци на ЕП де преди това.
Шарлен - Марко на финала. Ритмичния танц за мен започна и завърши с премиери на ветерани. И о чудо , от 8 танца за първи път прозвучаха БСБ. Аз новината под какво ще се катаят двамата този сезон я видях миналите дни, като "излезе",  та доста се разочаровах като видях именно каква е избраната музика за ритмичния, точно се бях подпалила именно от едната камара БСБ и ем си хамър. Стараха се. Но ми се иска нещо друго за /от тях. Барбара и сие имат червена точка от мен. А поддръжката така и не я видях като хората заради снимачите.
И като ги споменах тез. Мислех че след кратките дами и мъже с изненадите на снимането сме свършили и съм видяла всичко на което са способни. Но не . Как въобще  мислех така като още не бях видяла дуетна дисциплина?! ooooh! Tired
Кофтито е че в целия този фарс имаме и български съдия. Това го видях  в петък на жребиите. Направи ми впечатление че именно в танците. Повдигна ми веждите този факт тогава. Дано не е "работел" така че да ми е съвсем неудобно. Но все пак аз никакви таблици, протоколи и сие в танците този сезон няма да видя. Даже нов стикер си направих снощи, за горния ляв ъгъл на екрана. Нов щото нали увеличили размера там ISU- диванета...та ми отвориха и малко работа преди да седна да гледам ISU-танци.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 09:35 от Шошулчо

# 349
  • MJF
Видеоинтервю с Жан-Люк Бейкър
Хареса ми частта за танците към момента, каза го дипломатично но достатъчно ясно. Развесели ме предложението му за теста преди състезанието/в състезанието.

Анже
Волните дами започнах вчера.
Цветно.
Скрит текст:
Ливия Кайзер и Clemence Mayindu видяни.
Ю според мен може да е доволна от волната си. Обнадежди ме. Да дерзае, стискам ѝ палци. Не съм попадала на хубаво прясно интервю но пише че волната си я е правила тя.
Докато гледах Серна , човека който не е обувал кънка в живото си -аз - се афектирах на макс. За мен е крайно несериозно да знаеш че си с хиляди болежки и травми и да не тренираш бе, це , де... варианти/поне да ги имаш като готови  в главата си  или поне контента да е в съответствие с кондицията ти в момента. Как въобще продължи след срива на старта със сингъл скокове и 3 каскади да "твори" във втората част ooooh! . Крайно несериозно.
Шин със странни грешки-ментален пубертет - защо сдвои салхова и рита а преди и след това като по масло ....никой не знае.  Джиа с 2 поредни ГП. Набързо ще има 4 старта в актива си , тъкмо да претръпне. Евентуално.
Другия тийн - Елис - с цели 2 бабачки успя "да мине" волната. Не ѝ е никак лесно, видно, стискам ѝ палци. Сетих се на кой ми напомня Лин-Грейси - на Каролина Жанг. Като се сетя нея как я "уби" пубертета..... пупупу. С оценките за ss въобще не съм съгласна. По тази част и пируетите Елис не отсъпва по нищо на едната камара много добри в това отношение фигуристи.
Как се справи със ситуацията Chaeyeon, евала ! Аз до края на оценките ѝ бях в напрежение съдиите да не ...измислят нещо. Добър състезател е Ким, спор няма, прекрои контента си в ход и то без да проличи за някой лаик зрител. Ей на , на голям контраст на Серна да речем, несравнимо.
Шилд се справи добре пред родна публика. Виждам сега ново PB, та направих справка с предишното. Скоковете тук изцяло на контрол, повече от 0,20-0,40 goe не бих им дала . За себе си Лорийн се справи добре , но не повече. Гледайки хоризонталното хорео бях готова да се обзаложа , че гледам Ришо но справката показа - Масимо Скали. Добре се е събрала Лорийн в олисезона , да дезрае и да е здрава.

François Pitot
Laurence Fournier-Beaudry and Guillaume Cizeron
Adam Siao Him Fa
Charlene Guignard and Marco Fabbri
Cha Junhwan
Amber Glenn

Догледах волните дами.
Скрит текст:
Рион почти се справи с 4т но важното е че почти всичко останало се получи, само сдвои салхова. Гледам я за втори път този сезон. Насладих се на волната. Тази музика  и самата Рион силно ме подсещат за Фуми Сугури и програмата ѝ под този саундтракт, мда. Привет на  Shae-Lynn Bourne , не е лесно да се сглоби тази музика в 4 минути, не всички преходи ми харесват но ще свикна. Рион си обнови на този старт всички PB-та . Герой!
Исабо Левито все пак на много тънко и с голяма вътрешна борба все още ги връзва тез нейните скокове. Не мога да ѝ отрека че прави всичко възможно. Гледам протокола сега , от мен такива гоета за повечето скокове няма как да получи.
Каори се стегна и направи чиста волна , аз даже някакви недоработки по последните 2 пируета въобще не съм ги забелязала като гледах , сега ги виждам в протокола. Пък щях да и пожелая  ей такова изпълнение да направи и в Милано. Значи там трябва и с  тези пируети. Нямам забележки. Каквото може и има го направи.
Ами Накаи само с докосване на ръката на 3а. Големи адмирации от мен на този тийн. Последна на волната , след доволната Каори .... не трепна. Този кавър като вокал доста скучен ми идва. Програмата е една такава неутрално-никаква - съвсем незапомняща се. Посмях се с реакцията им и на волната на оценките и резултата. Хайде честита първа гп победа в кариерата ѝ.
Крайния резултат.
Лорийн Шилд, Рион Сумиоши и Ами Накаи действетилно герои на този старт.
Започнах волните танци. Отворих картината плахо с настрой да гледам за всеки случай полуразсеяно. Това на фона на "уплаха" ми от ритмичния танц този сезон.
Скрит текст:
Селина - Жан-Ханс с хубава програма и музика. Даже се изненадах приятно , че не видях от характерните и вечни за този треньорски щаб хореодвижения които щампират нон стоп в програмите на учениците им , туй добре. Тук бяха стабилни на туизлите , за разлика от на кратката.
Емили - Иън ми харесаха също с програмата и музиката. Не съм съгласна с нашия съдия при тяхното оценяване.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 20:32 от Шошулчо

# 350
  • София
Чакам си табличката за купата на Китай (24.26.10). 😊

Лооооооооол
Хехе, знаех си аз, че заради пустата олимпиада ще има поне едно голямо завръщане, но в случая полузавръщане.
Гийом Сизерон се появил и о, каква изненада, спечелил е в Анже, НО без Габриела Пападаикс, а с Лоран Боудри (ако правилно и произнасям името).
Как така??? 😮
Даааааам

Дано само не ми изядат сигурния златен медал за Чок/Бейтс, че много ама много ще се караме.

Иля Малинин гледам е разкарал четворния аксел?
Ако е целенасочен съм по-скоро 'ЗА' просто защото както и писах, не носи почти нищо като добавена стойност, а е огромен риск.
А тук целта е ясна - златен олимпийски медал. Всичко останало ще е грандиозен провал.

Аз пак да си измрънкам, че без руснаците това е някакъв друг спорт. Визирам цялото фигурно пързаляне, но особено при жените.
Явно този олимпийски сезон голямата битка ще е между японките и топ американките. Но японките, японките.
Гледам Рио Сумиюши (пак не знам дали съм уцелил името и) скача 4 тулуп, а Ама Накаим 3 аксел.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 11:31 от Diavolo

# 351
  • MJF
Diavolo Hug

Гийом го оставям на теб, това е твоя ресор Mr. Green . Чок - Бейтс са на днешния ГП.
Остави ти Сисерон ами в спортните дуети на китайския етап са Суй - Хан, вчера и снимки видях.

В японския имената се четата като при нас , така да се каже и разбира се с уговорка. Но имам предвид че е принципно звук-буква. Не е като френския да речем.  Rion Sumyoshi = Рион Сумиоши. Као Мiura = Као Миура. Туй не са китайците и корейците с тяхното ползване на латиницата.

Илия според мен този сезон ще прави история а ти за аксела си се затюхкал Wink. Първо лятото е имало кърпене на разни травми. Второ сега няма закъде да бърза. В Анже като на трениравка мина контента на кратката  си а аз се Crazy и Satisfied на 4Ф. До волните мъже още не съм стигнала. Подозирам че Малинин ще ми отвори работа и ще трябва дълбоко да преглътна ако както подозирам историята ще я прави на О. Пупупу.

Стискам палци на японките. Не на последно място заради тъпата им федерация която от ламтене за Кагияма при жив Малинин .... Rolling Eyes ooooh!
А и на всички останали без японския дует в спортните дуети. Че то това е съвсем дъното. Peace

Приготвила съм си и Popcorn разбира се . Чакам в засада голям скандал във фигурното. Ако стане в отсъствие на "голямата котка" , мед ще ми капе на ......

Тази седмица сме в :

Чунцин  Втори ISU eтап.

Магнитогорск
 Първи руски етап.
Анже
Сутринта докато се изтренирам догледах волните танци и започнах волните мъже. Вижда му се края. А смятам, ако не е блокирана , да прегледам и галата. Донякъде на пук на ISU и най-малкото да видя Бричги, той човека все пак се е постарал. Ей на почти цял етап видях, че и няколко Б-турнира дето прегледах преди това и не попаднах на един поне Лебед. Та Бричги поне за мен MJF се е погрижил.
Волните танци догледани. Какво да кажа?! На финала мога да кажа че от 8 се запомнят 5 от мен.
Скрит текст:
Наташа - Кафа също ми харесаха с танц-музика-хорео. Видно е разбира се по - ниското ниво тук таме по пързалянето и изпълнението на елементите. Но имат 2 хубави програми  и се стараят, виждам общ прогрес. Браво.
Пейт- Бай и животинското царство , някак си съвсем стандартна с нищо не запомняща се програма.
Мари и Ромен с акробатика си под намален звук ги гледам вече 3-и път. На база първото и се позаглеждам от време на време. От редките моменти когато виждаме Мари не в комбинезон на състезателния лед.
Ветераните Шарлен - Марко и Лорънс- Гиьом с нищо не ме изненадаха. На силните си страни поставени 2 програми , които с нищо не мога да запомня и се Neutral Face . Във втория дует гледах Лорънс. Ей на, за нея се радвам. Тя сега може да се напързаля като хората за себе си. В предишния дует отдавна се катаеше за двама , че даже за трима а това си е .....не удоволствие а тежък труд само.
Барбара я предупредис силно още миналия сезон. Да внимава много в картинката. Да привлече странични хора за програмите и като идеи и като ....всичко. И какво имаме?! БСБ Rage в ритмичния. И някаква бледа звучаща песен на волната. Що за .....много съм Rolling EyesRage
Алисън - Саулюс си изпълниха и волната добре. Не знам имат ли и кога е втори етап но там да внимават с формата и пиковете. А иначе програмата им без изненади , такова от тях сме виждали не един път. Този път е добре поставено , без някаква суета и рискове и те го вкатават. Достатъчно.
Волните мъже. Цветно.
Видях Ендрю , Габриеле и Люк. И на волната сме с нашия  съдия.
Скрит текст:
Торгашев как успя въобще да е пръв на леда на волната , д. му с д. Какво творчество бе това на каскадата 4т-2т , пак добре че техпанела е видял нещо такова, аз се затормозих направо. Нашата съдийка ме Rolling Eyes сега като гледам протокола, без думи съм от нея на компонентите. Хайде ще премълча останалото по нейн адрес като сънародник. Но!
А иначе се надявам това да бе от най-лошите състезания за наш Ендрю в сезона. Волната на второ четене почва да ми допада. По TES това е PB и съм съгласна.
Франджипани с такава хубава волна програма , харесаха ми много конкретни детайли по програмата. Въобще Габриеле този сезон с 2 много добри програми. Само че те заслужават да са изпълнение стабилно. Само 2а в каскадата беше изпълнен чисто. Микрофона в K&C зоната работи много добре на волните мъже. Чуха се добре и Ендрю и Фрейзър и Габриеле.
Економиде с опит във волната на четворен а аз се чудех каква е тази дълга подготовка при този сдвоен салхов. Ей как са махнали на скейтинг скорс данните по скоковете в профилите на фигуристите, иди се сети сега дали Люк е пробвал и ако да къде , кога и как  друг път четворен. Смътно помня че някъде назааад във време май имаше такъв момент.  

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 14:06 от Шошулчо

# 352
  • MJF
Оххо , руския фронт се е завърнал в тубата. Миналата година първи руски блокираше там картина и според мен не беше далновидно решение освен всичко друго. На посоки отворих парциално видео , по -случайност пак Артемева-Брюханов, 2 коментатора , разпознах кои са но след първоначалната логорея  до края мълчаха. Ще се гледа стриктно с мишока/дистанционното. Притеснявах се дали ще спазят традицията след форсмажора , който се случи преди началото на руския сезон, да се мълчи по време на изпълнение.

Анже
Е видях още малко днес от волните мъже.
Скрит текст:
Максим Наумов с pb  волна за сметка на контента. Този път опита с  2 четворни  салхова бе по- добър. Писах още като го видях на Ломбардия, че Макс има 2 добри състезателни пограми и са подходящи предвид вся и всьо покрай него. Хайде да дерзае, може.
Аз такъв Пито не съм виждала. Още на кратката ме изненада но сега на волната .... качествен скок е направил Francois като фигурист. Акселите са стабилни. Понсар ако действително му е от основните треньори да го похваля, нещо е попил от странстванията си последния сезон - два в състезателната кариера. Браво на Пито. Признавам че програма и сие не съм видяла защото бях впечатлена от техническия скок при Пито. Следващ път. Ей на , напълно съгласна че по съвкупност това му е PB старт.
Правилно разгадах още по тоалета че трябва силно да намаля звука на Бричги.  Но му е простено на фона на кратката и галата му. Началото бе повече отколкото очаквах - двата четворни и аксела. След това очаквано имаше творчество. Добър пракат за Бричги в този момента на сезона, планувана задача споед мен си я изпълни на този старт.
Михаил този път пробва 2 4т , втория в бонус зоната. Първата порция скокове се получи много добре , похвалих го наум и се подготвих за "творчество" във втората част. Втория тулуп така и не се получи. Да видим следващия път с какъв контент ще е . Всичко е в главата му а не че не може Селевко младши.
Адам доволен от себе си , дано влезе малко във вкус на своето дело след тази волна освен всичките му останали проблеми. Програма-музика - хорео въобще не гледах , бях ангажирана изцяло в техническата част след такъв луц от Фа в  самото начало.

# 353
  • София
Със свито сърце гледах Мади и Ивън, но камък ми падна от душата и сега съм по-спокоен.
Всичко е наред. Във форма са, фокусирани са и ще гонят голямата, заветна цел - златото от Милано и Кортина. Simple Smile

Имаме поредно голямо и очаквано завръщане - великите Cong HAN и Wenjing SUI
Малко са ръждясали ама бързо ще си намерят формата. Simple Smile

При дамите беше много оспорвано.
Битката беше между Ринка и Амбър и коя ще си скочи тройния аксел... Wink
Ринка ми харесва повече обаче, а и знаете, че имам афинитет към корейки и японки/ци. Simple Smile

# 354
  • MJF
Diavolo, радвам ти се че си доволен тук таме от видяното.

Аз изгледах Анже. Почти. Имам да прегледам цитатите. Но като гледане вече минах на следващия старт. Магнитогорск. Но . По ред.

Анже,  волните мъже
Скрит текст:
Цубои с миналогодишната си волна. Драма  на квадрат. Преносно и буквално. Но Тацуки има в зачьот новото си PB на кратка  и дано това го обнадежди.
Докато се правех че гледам нашия самурай Као , се тюхках че аз тази програма така и няма да я видя този сезон въобще изпълнена като хората. SadWorried
Затова и се сетих да проверя дали я е катал на японска гала лятото. Не помня на кои и с кои програми гледах премиерите там. За домашно имам да проверя , дано да е сред тях. Някаква утеха ще ми е все пак.
След всичко това пак добре че финално Малинин. Сравних сега контента му с Ломбардия. Човек с мисия ни е Илия и аз го проследявам.
На пълните ютуб записи няма награждаването точно пък на дамите. Има танците и мъжете, а аз на подиумите и на двете места имам фигуристи в бан. Та разгледах медалите само на снимки на тричките- Каори, Ами и Рион.
Проявих това любопитство защото разбрах че не са стандартните кръгли. Това на фона на също такива в спортната гимнастика на СП, което бе също изминалите дни. И на двете места ми харесаха.
Видах Лукас Бричги с личния ми поздрав на галата Wink  на плейлистата . И понеже имах още минути до края на тренировката ми видях и Малинин, Сумиоши и Пито след него. Илия под кавър на Кис, допадна ми програма-изпълнение, присъединявам го към Лукас за проследяване по галите.

Магнитогорск и цветно
Пуснах пълния запис на кратките дами в ютуб.На мястото на Гришин - Василий Соловьёв - доста добре познат ми като коментатор от времето на  каналите на «НТВ-Плюс». Приятни спомени имам от него но все пак от тогава е минало  дооооста  време. Та реших да отпусна ефир на загрявката на първата група. Но бързо стигнат до мишока/дистанционното , защото вместо Соловьов чух нещо друго. Та докато течеше без звук разминката, видях все пак 2 познати муцуни около леда , които не ми са се вясвали скоро. Първо действително коментатора Соловьов и второ Анна Царева. Нямаше как на нейния фон да не се сетя за Анна Погорилая, отдавна не съм я мяркала около бортика на сеньорите.
В Магнитогорск не са нацелили кое къде да включат "спецовете" и звука слушаме на записа от залата а не от уредбата, така най-кратко да го кажа.
Кратките дами и цветно
Скрит текст:
В първата група 4 довчерашни юньорки-нови лица за мен.
Но начало на руския сезон 2025-2026 все пак постави Елизавета Куликова. Първо ми хареса как изглежда към момента , още в началото на сезона. Сетих се за борбата с П. и мотаенето по треньори миналия сезон. Подходяща програма , напълно чисто изпълнение , Елизавета презентира в своите възможности, може и още малко поне. Но. Куликова има голямо "Браво!" от мен.

Да похваля скейтинг скорс че са добавили от този сезон към профилите годините на фигуристите. Това особено помага на руския фронт за удобна бърза справка , защото в техните таблици няма препратка към биотата на фигуристите. Така де , да не ги критикувам само , че пък се махнали архивите по контентите на фигуристите.

След Куликова анблок 3 нови фигуристки за мен, 3 дебютантки при сеньорите:
Арина Кудлай - тано каскада , програма - музика от една страна а фигуристката от друга стара, на пируетите съвсем не успяваше с ритъма. Неподходяща работа от страна на треньор, хореограф и сие.
Софя Лукина с амбициозна задача  каскадата трети скоков елемент след интересн заход към нея  и падна  а след това чух да се пее нещо от сорта на  "you fall to the ground bang , bang". Сама в K&C зоната.
Арина Мариничева водена от Панова- аз автоматично с повишено внимание. Всички скокове, вкл. 2а в тано. 2 степ аута. А колко приятно и добре е всичко останало което показа от себе си тази Арина на леда. Много добра програма, презентира я също много добре. Да видя как ще е на волната. Взимам я автоматично под по-голямо внимание. "Браво" има от мен въпреки всички грешки по скоковете.

След тези три довчерашни юньорки веднага продължение с щаба на Панова и моята любимка Ксения Синицына. Очаквано интересна и отиваща ѝ програма-музика -хорео. Само дето Ксюша започна със здвояване но след това всичко до края се получи по масло. Въпреки грешката аз съм доволна от гледката. Чакам я на волната.
За финал на първата група пак довчерашен юньор и ново лице за мен - Мария Захарова- щерка на Царева- това впоследствие го разбрах. Програма -хорео-презентация съотвестваха. Енергична Мария , амбициозно каскадата в бонус зоната и се получи. Добро първо впечатление. Без съмнение най-добре се справи и представи от 4 -те дебютантки в тази група. Да я видя на волната какво ще направи.

Втората група започна с Мария Волченко - 5 -тата довчерашна юньорка и напълно ново лице за мен. Загледах се как презентираше програмата . Първия кавър от двата особен , не съм го чувала. Получи се едно такова забавно-юньористо първо впечатление. Понеже каскадата ми се видя изначално че е 3-2 сега я проверих като юньор. На кратки не виждам изпълнявана каскада различна от 3-2.
Ксения Фадеева зае начална поза и аз като видях тоалет и ръце заподозрях "индия" и автоматично намалих звука а то се оказа ..... Smile. Сега виждам че миналие сезон съм я гледала на един старт Фадеева.
Така двете една след друга с музиките и презентациите си поне бяха интересно-забавни , не досадно лирични-свръхдраматични довчерашни юньорки.
Хуснутдинова ново попълнение в сеньорските редици от Тутберидзе и сие, щото са ни малко наличните Unamused Параметри на фигуристката Дина и сие излишно да споменавам. Начало с 3а. Получи се с докосване на ръка и q. Толкоз.

Ааа щях да забравя по Анже. След като изгледах волните мъже се сетих че имаме български съдия в цялата таз работа , както и в танците. Та отворих протоколите да видя какво е творила при Егадзе. Както и заподозрях.
Дала му четвърта оценка по компоненти. Още повече ме напуши Rolling EyesBlushRage като видях че са един до друг с грузинския съдия. Отвратително.
Предпочитам в олисезона да нямаме съдии по големите стартове, защото ми става още по-неудобно от цялото съдийско св-ство. Меко казано Peace

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 18:19 от Шошулчо

# 355
  • MJF
Магнитогорск

Догледах кратките дами и изгледах и ритмичния танц.
Кратките дами:
Скрит текст:
Ксения Гущина с чудесно изпълнение. Насладих се. Браво! Нямам грам забележка. Satisfied
Втората ѝ композиция ясно за кой ме подсети и после като видях Петросян изключих звука. Не мога да си причиня след естетическо удоволствие това безобразие- как е нарязана музиката на Джаксън. Та без звук видях "къча наляво-къча надясно", Аделия на вид и без особено настроение я изката таз програма. Тя знае че към нея конкретно нямам нищо против/лично.
За финал на старта- Анна Фролова. Под руска музика , лирика. Отива ѝ , тя такива харесва и презентира. Справи се с вълнението си и се изката стабилно.
И така двете Ксении и Анна . Захарова и Мариничева от новите лица. И Куликова. Това е което запомних, което харесах, което хваля и което бих препоръчала да се види. Не е малко Thinking , добре са се събрали.
Ритмичния танц и  цветно
Започнах гледането по абсолютно същия начин по който ритм. т. в Анже.
10 дуета , единия не е написан в таблицата.
Скрит текст:
Андреева-Блинов под рок- музикално добре започна руския ритм. фронт. Но формата на Андреева ме изненада, не се изненадах от залитането към края на първата песен, добре че се удържаха и не паднаха. Програмата я бива. Няма някаква голяма "борба" м/у музика и хорео.
Абдуллина-Петров е дует който виждам за първи път, дебют при сеньорите.Туизлите бяха изпълнени добре под диското в самото начало. Но след това скороста в декресчендо, доста намаля. Разтанцовката на леда хич не ми хареса.
Коломенская -Фролов значи при Грошков са акустирали след всички проблеми в предишния сезон и м/усезон. Под поп за начало, който не съм чувала. В началото на диското на туизлите се получи грешка. Като цяло не видях добра връзка м/у музиките и хореото. Да видя волната но пак никой не се е заел с тях, аман от този руски танцов фронт.
Фьодорова-Драко - Спиърс и БСБ в едно. Като прочетох музиката на екрана автоматично изключих звука. Да не ми се сърдят, виновно е ISU :peaсe:. И тук музика - хорео от различни планети. Нищо такова като ритми не различих в програмата.
Крайнюкова-Нетсев - последния дует в първата група , който стъпи на леда и така се получи че звука го пуснах още преди да махнат надписите от екрана и се изненадах че чувам дамски глас като коментатор. Любопитството надделя и се оказа че коментаторите са двама Соловьов и Елизавета Худайбердиева. Тя явно за технически специалист се готви та след изпълнението се включи с разбор по техническата част. Приятно.
А иначе Алиса и Семьон под хип-хопа и своите параметри ми бяха интересни. Съгласна съм напълно с коментара на Худайбердиева. Програмата и презентацията ѝ бяха сносни под конкретните музики. Алиса не му се пречкаше повече от неизбежния минимум и разбира се със своите габарити. Те  двамата все пак така се и запомнят , ей на гледам ги вече 3- сезон и само за 3-и път а помня дори костюмите им от миналите сезони. Simple Smile и треньорката им разпознавам безпогрешно.
Шевченко-Ежлов невнятни отвсякъде. Нищо не ми хареса освен тоалета на Софя.
Леонтева-Горелкин с Рики Мартин- същия казус. При тях пък съвсем нищо не ми хареса. Признавам че даже не ги догледах до края Blush. То не толкова музика - хорео се бията , колкото двамата не ка готови/не успяват за ритъма/темпа/музиката.
Кагановская - Некрасов с Продиджи. Началото като хорео ми допадна , първата част от програмата е вкатана и ми хареса. Но поддръжката сдаде багажа. То и някакъв странен, голям заход се получи за нея, големи приготовления. Финалната една трета е съвсем никаква на програмата. Да седнат и да си доработят нещата , че така не се гледа. По нивото на пързаляне в дуета съм се изказвала , промяна няма и въобще не съм и очаквала да има.
Пасечник -Чиризано - туизлите бяха много добре изпълнение и съвсем като вид под музиката.Разтанцовката в началото на втората песен ми хареса. Слайдинга/превъртането там с ножове/глави/близост доооста ме напрегна , излишно много голям риск, да се коригира / аллло треньорите!. Жалко че се получи такава грешка на никакво място от Елизавета. Третата/финална част и при тях трябва да се преработи задължително защото е никаква. Програмата - музиката-хореото силно ми напомниха на Оона и Гейдж Браун.  

От всичкия шум на ISU - танците с ритм. т. до тук само два дуета са според мен в това по което "се плюнчат" там - Браун и Пасечник -Чиризано. Та ако обичат  ISU да бъдат така любезни да не си плюят в лицето и да влепят дидакшъни по High Energy на всички останали. Че цялата им работа е един голям резил. Аз такъв не помня в танците. Дъно.

Интервюта:
Джейсон Браун
Ilia Malinin    2
Ami Nakai      
Rion Sumiyoshi
Kaori Sakamoto     2
Isabeau Levito
Sofia Samodelkina    2

Emilea Zingas and Vadym Kolesnik - видеоинтервю

Goodbye? Not yet, not soon, not at all… The final season of Kaori Sakamoto
Shape of water & other stories. In focus: French ice dancing at the beginning of the Olympic season

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 17:39 от Шошулчо

# 356
  • MJF
Niina Petrokina
Yuma Kagiyama
Caroline Green and Michael Parsons
Гостуване в КНДР
Софья Самоделкина
Аmber Glenn - видеоинтервю

Магнитогорск

Кратките мъже започнах,  цветно
Преди да започна гледането им проверих състава. Само един в бан.
Скрит текст:
Фьодоров с чиста кратка по протокол, но нито такиа гое, нито такива компоненти би видял от мен. Unamused
Ковальов все пак наличен този сезон, катае миналогодишната си кратка. С двата четворни и 3а почти се справи този исполин.
Роман Савосин реши да ме изненада с лирика , загледах се , хубаво изпълнение. Мустаците разбрах че са за образа му във волната , да видим Smiley
Семьон Соловьов под руска класика , нов за него образ, видимо хубава програма но той неготов, жалко, само каскадата от скоковите елементи се получи идеално. Ще чакам подобаващо изпълнение на тази програма.
Юрий Сидоров - ново лице за мен. Доста амбициозен контент меко казано. И се получи само 4т.
Егор Коломенко не го помня от сезон 22/23, без 3а а с опит за 4с.
Рухин себе си , дори не ми се коментира.
Артур след предходните трима ми дойде като манна небесна. И то такъв, без да се мъчи с имагинерния 4л, с 4с и в образа на фараон. Доволна.
Благоразумно спрях на тази висока нота днешното ми гледане , че знае ли се  какво мога да видя след това от оставащите 3 - ма.

Saskatoon
Гледам че и тук 2 дисциплини са в неделя , преди галата. В Анже също беше така. Туй добре , че иначе петъка като почнеха от обед нататък, а в неделя само гала.
Видях Пайпър-Пол на снимки от тренировка на ритм. т. - успокоих се като видях тоалета , няма начин да е нещо ала БСБ.
Мъжете -
Скрит текст:
Към тримата канадци този път Александър от братята Селевко. Точно с Гоголев и Садовски го гледах него на Cranberry Cup. Самойлов има ГП  етап, туй добре. 5 отявлени хедкейса виждам от воле в състава Grin Самойлов, Селевко, Садовски, Кевин и Стьопа.
Као дано този път поне малко не толкоз драматично като в Анже. Малинин да видим с какъв контент. Томоно дано технически е на ниво за да се насладя на презентацията  му.
Един в бан.
Дамите
Скрит текст:
В канадското трио ще видим един дебют. Ами Накаи този път с съотборник от своята треньорска школа - Юна Аоки, която вместо да се пенсионира по - миналия сезон , в този даже пак има ГП старт. А Моне Чиба с миналогодишната си кратка. Палци на Лара Наки да си представи добре програмите както на Ломбардия и Непела, те заслужават. Тенел с премиера при мен , защото се разсеях и не съм я видяла на Киношита.
Танци  3 дуета със сезонни премиери за мен Пайпър - Пол, Лажуа - Лага и Кристина - Антъни. И о чудо , нито един дует в бан, спокойно ще гледам, а не в засада с техниката Unamused.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 10:37 от Шошулчо

# 357
  • MJF
Втория руски ГП етап Красноярск
Състезанието е в неделя и понеделник.

А аз съм още в Магнитогорск.
Догледах кратките мъже и започнах спортните дуети. Bowtie
Бяха ми останали да видя трима кратки мъже:
Скрит текст:
Игор Ефимчук е дебютант на моя екран , но както разбрах неговата история е по - нестандартна. Сега на 26г , имал е юньорската си кариера до сезон 2017/2018 и след това... сега премиера при сеньорите. Явно вълнението му дойде в повече , цялата тази състезателна по - голяма атмосфера. Интересна програма , даже много и тя е такава , че трябва да се изкатае чисто. Падна на 4Т а останалото го върза с воля. Нямаше За. Очаквам го на волната с интерес.
След него стандартен дебютант, миналогодишен юньор Илия Молянов. Разгледах сега миналогодишните му кратки подвизи за да се ориентирам сега за какво става дума. Значи Молянов сега започва да представя/мъчи/опитва четворен на кратката. Без падане но с творчество по всички скокове.
На финала Ники Угожаев. Чисто изпълнение с миналогодишния контент 4Ф и 4Л-3Т, 3А. Бях намалила точно тогава звука по външни причини и ми се причу някакъв речетатив и малко музика, следващия път ще го чуя под какво се ката. Нямам забележка към него и сие. Работят. Радвам се че фигуриста е във вкус на своето дело , личи му.

Разгеле. Стигнах до спортни дуети! За първи път този сезон. Начаках се. Satisfied

Кратките спортни дуети. Цветно
Видях първата група , първите 3 дуета.
Скрит текст:
Началото поставиха напълно непознатите ми Хмелкова - Антонъйшев. Не виждам предишни данни за тях на скейтингскорс. Петрова-Тихонов треньори. Само в самото начало -туиста се получи добре , останалото бе във валидолен вариант, по заявка 3Р като скок, паднаха на 3Ф на изхвърлянето.
Блинникова - Карпов дебютираха миналата година при сеньорите. Първо ме изнадаха с това че в м/усезона се е проминило ръстовото съотношение м/у тях. А на този фон съвсем приятно ме изнадаха какво показаха. Гооооляво браво! Заслужено ново PB. Не трепнаха на първите 3 големи елемента - туиста , изхвърлянето и скок Хем в тази последователност. Хем изпълнени много качествено. Joy Само към края се отпуснаха малко и допуснаха неточности на паралела и дарожката. Качествен скок са направили определено. Сега пък промяната в параметрите ме затормози, няма мир.
Голяма радост че виждам отново на състезателния лед Артемева- Брюханов, липсваха ми много миналия сезон. Класата на дуета видна отдалече. Грешката бе само една и тя очаквано на скока.

Информативно интервю с Лара Наки Гутман.
Радвам ѝ се че  при целия урожай спецове които са привлечени последните 2 сезона в нейното фигурнопарзално дело,  съумява да извлече , синтезира и покаже по свой самобитен начин. Абе още в край на по по миналия сезон си пролича промяна в работата ѝ/ подобрения в много направления.

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 10:09 от Шошулчо

# 358
  • MJF
Магнитогорск

Догледах кратките спортни дуети и започнах волните дами.
Кратките спортни дуети.
Скрит текст:
Осокина - Грицаенко и сие големи франкофони, от вечните фигпързални хитова , поредния за мен нов кавър на тази песен. Големите елементи направиха както те си знаят-амплитудно. Радвам се колко уверена бе Лиза на скоковете. Към края обаче малко загубиха концентрация на дарожката и паралела. Отделно да похваля спиралата - ахилесова пета на Лиза. И добре че този сезон е от този вид а не уродливия от миналия сезон на ISU.
Мухортова - Евгенев също с музика от вечните фигхитове,  дочух че наш Макс има участие в програмата. След успешните 2 скока Настя видимо се израдва, аз също. Стабилно изпълнение, само на самия финал на паралела лек резсинхрон.
Мая Шегай познато лице но съм я гледала с друг партньор. Сега дебют при сеньорите с Шадерков. Втори сезон заедно. Но слаб запас.  Останаха и без спирала. Като несработени и явно неготови за този старт.
Меренкова - Галимов нови лица за мен. В екипа им познато лице - Ксения Ахантева. Много добро първо впечатление ми направиха тези двамата , приятна изненада. Всички елементи стабилно и достатъчно качествено. Сега направих справка в скейтингскорс- виждам плътни 3 юньорски сезона поне. Еми браво, похвално до къде са стигнали вече в пътя си. Представители на сочинската школа. На финала се почудих къде да ги класирам. Видях че съдиите ги събраха в една точка с Блинникова Карпов. И аз в близост тези два дуета бих поставила.
Сега видях разбивката по елемнти. Доволна съм че първи по оценка на паралелното въртене са Артемева-Брюханов. Изпълнението им на този мой любим елемент при спортните дуети наистина беше еталонно Satisfied
Волните дами и цветно
Видях първите 2 стъпили на леда.
Скрит текст:
Софя Лукина действително без треньор на този старт. Борбено момиче, въпреки своята юньористос ме увлече в техническата си част. Това ѝ е PB волна.
Ксения Фадеева и на кратката но на волната съвсем ме Smile с това как едва ли не спира когато е съсредоточена изцяло преди скок. А така беше почти изцяло в първата половина на програмата. Всичко замислено изпълни и тя. Музикалния темп подбран такъв че да не ѝ пречи.

Diavolo, за теб : Мэдисон Чок
По диагонал минах публикацията , както и заглавието темата е облеклото.
Има още 2 публикации Багрянцева по темата. Но съм безразлична към момента. Танците са близо до кота нула като интерес при мен към момента. Само като се сетя за ритм.т. и ....зареждам друго за гледане.
А иначе за пореден път съм очарована от редица костюми при сингъл дамите. Всеки сезон се чудя как ги измислят авторите на костюмите разнообразни че и нови неща/детаили.

А иначе видях още 4 волни дами в Магнитогорск :
Скрит текст:
Колко ми харесва , че виждам различни фигуристи като треньорски школи, работа. А не "къч наляво,  къч надясно на килограм".
Арина Мариничева- дебютантката със силното ми впечатление от кратката като ss, хореоподготовка, стил, мекота, "родена на лед". Чудесно впечатление и на волната . Даже на скоковете не внимавах, тях на повторението гледах. Имаше и падане и повторение се получи но фигуристката с такива други големи качества , че признавам че тези технически детайли дори не ги забелязах. Дано стабилизира техниката , макар че Арина тепърва я чака П.
Мария Волченко на контраст след това. Упор видно на техниката, бори се за всеки скок, музиката и тя , въпреки техническия акцент, някак си са се разбрали/паснали и те карат да се загледаш.
Арина Кудлай - статна фугирстка, красива рокля, всичко направено кадърно от треньорския щаб. Ново PB. Много добро впечатление от тази фигуриска като цяло, работено е и е докарано до много добро ниво всичко/всеки аспект на спорта. На ръст може би и някакъв етап от П е минал, а може и целия , палци. Браво имат от мен тя и щаба ѝ.
На финала на първата група Ксения Синицына. Камерата улови напрежение в последните секунди преди обявяването ѝ на леда. Постфактум разбрахме са форсмажор с едната кънка. Ако не беше страшно щеше да се полу-усмихна , че при Ксения все нещо се случва. Нова волна програма , не моята музикална бленда определено, съответно звука....Ксюша на висота , хем се вкара във филм още на първия флип и се спасяваше с 3 -те каскади в бонус зоната. Но всичко това по-случайния зрител грам не забеляза на фона на презентацията ѝ и образ-музика , голямо кокетиране Wink . Аз Satisfied , това е доста по-добро начало от миналия ѝ сезон, въпреки поредния форсмажор. А и пак да кажа/ и този сезон , че въобще се радвам че Ксения продължава със състезателното фигурно пързаляне на 21г на руския фронт.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 08:52 от Шошулчо

# 359
  • MJF
Видеоразговор със Stéphane Lambiel & Christopher Trevisan

Разговора се е състоял август тази година. След първата част за училището и вижданията им , втората част на разговора прогресивно ми стана интересен. Особено пък като дойдохме до музиката. Остана само темата по съседство- видеоархива.
Та момента когато стигнахме до фигурното пързаляне без музика " баш ме нацели". То в 3 направления се сетих пак докато ги слушах по темата:
1. Колко е тъпо всичкото това с музиката.
2. На този фон и ISU пък съвсем с неадекватните си м/усезонни и в последния момент комуникета, становища, изисквания този сезон.
3. Как без музика лъсват като на длан уменията за пързаляне и хорезаниманията на даден фигурист. Най - вече пълното отсъствие или недостатъчности в различни проценти. Mr. Green проверено многократно от мен екранния зрител и то не по желание. Ама съвсем не.

Магнитогорск
Изгледах волните дами и започнах волния танц.

Мария Захарова постави много висока планка в началото на втората група. Вместо да коментирам сега намерих конкретно  и изгледах повторно това изпълнение.

За малко да сложа бан до края на цялата волна като чух вопъл по време на изпълнението. Eдвам се удържах. Но пък заради риска от повторен такъв акт, сложих в бан 2 от фигуристките в тази група.
Поздравление на Царева. Разрових малко подробности по кариерата до тук на Мария. Но все пак това е нейна дъщеря. Въобще не  всеки може да си позволи този подход.
Елизавета Куликова напълно себе си на волната. Хареса ми тоалета, така с музиката и разглеждането му донякъде да не ни е скучна цялата техника/механика на леда. Загледах сега профила ѝ. Защото това ѝ е PB старт на моя екран поне от както я гледам при сеньорите. Не трепна въобще Лиза нито на кратката нито на волната! И водя че на 17 г тя мина и "победи" П. Пупупу. Няма как да не ми напомни за Софя Самоделкина, разбира се най-вече заради треньорския щаб.
Ксения Гущина с волна която считам продължение на кратката ѝ. Поне така го усетих, по музиките. На финала версия от Майкъл Джаксън считам като личен поздрав от Ксения. Определено ми допадна. Хореото , програмата просто фен под любима музика. На това ми приличаше Ксения , все едно аз ако можеше да се движа на кънки да си пусна любимия певец и ...да си куфея на леда Wink . Приятно ми стана от тази моя любимка , жалко че сдвои флипа. Сега и нейното изпълнение на отделно видео намерих и изгледах повторно.
Анна Фролова под лиричен епос. Удържа се Анна до края, защото силите видимо я напуснаха във втората половина на волната.
Като изредактирах някои персони а покрай тях и фигуриски , аз от този старт останах много доволна при дамите.
Всичките ми големи любимки накуп. И се справиха за начало на сезон над очакванията ми , с което много ме зарадваха. А и няколко качествени и интересни "вливания" в сеньорската редица видях. Браво!

Волните танци
За начало танго от Андреева - Блинов. Не знам дали за първи път виждам тази програма. Струва ми се най-малкото миналогодишна. Но може и да се бъркам от присъствието на Коломенская-Фролов на този старт, които своето танго го катаеха 2 сезона. Както и да е. Тангото ми хареса, спор няма. От изпълнителката имаше какво още да се желае.
Крайнюкова-Нетсев. Семьон е голяма работа , ако не бях права щях да стана на финала. Такъв танцов талант но ....
Абдуллина - Петров с моного приятна програма. Проверих кой е автора ѝ, няма случайни неща както се оказа. Всичко в програмата както трябва  музика - хорео-тоалети/образ на леда. Изпълнителите се стараха.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 08:59 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт