Фигурно пързаляне - 11

• 14 632
  • 342
  •   1
Отговори
# 330
  • MJF
Този уикенд най-топлата тема във фигурното е френската контрола, ясно и защо Wink. Пък аз наопаки. Въпреки наличната общодостъпна картина реших че тези появи ще ги пропусна на френския отбор и ще ги допусна премиерно по идните бе-стартове.
Но пък видях малко от юньорите в Анкара. 4-5 кратки при момичетата и ритмичния танц целия запис го отворих на посоки да видя какви ги вършат/какво звучи. И какво мислите нацелих - Макарена. Автоматично саркастично виртуално помахах на Шон и сие и за пореден път здравата ги "благослових" как за има няма и 10 години напълно угробиха тази дисцплина.

Таблица
Видях Фелтен, Гладки, Око , Мураками и Minsong Ким.Цветния им протокол.

Очаквано и първите нормални /от фигфенове, а не от профани,  интервюта от френския фронт взети на контролата им :
Célina Fradji - Jean-Hans Fourneaux
Laurence Fournier-Beaudry -Guillaume Cizeron
Както споделих вчера, аз картина от контролата няма да отварям, но в петък/събота прегледах няколко цитата за пред пресата , в това число и от Адам, а и разбрах какво горе долу е показал, по-точното е не е показал. Та изненадани няма , аз пък въобще. Unamused но още ще се въздържа от коментар де. Обещавам му на Фа да стискам зъби до  на СП 2026.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 12:29 от Шошулчо

# 331
  • MJF
Тези дни гледам картина от японския старт в Осака
Kinoshita Group Cup
Има отделни изпълнения в ютуб и по-големи отрязъци от официалната транслация във вк.
Видях и премиери а даже някои вече и повторно , като например Джими Ма и ЛеГаки в танцовите дуети Smile. Разсейвам се сериозно и с тоалетите. Пак виждам много хубави и оригинални неща. Не спират бе тия шивачи и дизайнери да ни дивят всеки сезон. Даже някои тоалети специално ги огледах отблизо на снимки. Мда Satisfied
Казуки Томоно -27 и Джимми Ма -29 ги видях и с двете им програми вече. Те понеже са ни от ветераните а и от любимците ми на които лесно поддавам та с предимство ги видях. Smile
Каори, Моне  и те с предимство при дамите.
Ще изгледам отделните по ютуб и после ще заредя по-големите картини.
В руския ми форум нещо хвалят в повече младия японски спортен дует но не . Няма да поддам въобще. Капут значи капут и туй то при мен. Crossing Arms

# 332
  • MJF

За повдигането на духа един валс , че получих растройство от повечето ритмични танци при сеньорите , които видях миналите дни. Хем те камерна бройка Unamused

В Осака така като отворя таблиците към момента съм видяла :
дамите - двете на Моне Чиба , двете на Каори Сакамото, кратка на Саки Мияки ,  двете на Хеин И, волна на Ahsun Yun, волна на Уакаба- тя милата със здравословни обострени  поблеми пак Sad
мъжете - двете на Ча , двете на Ма , двете на Томоно, волна на Хиваташи, волна на Цубои, волна на Jaekeun И , волната на Sihyeong И, волната на Накамура-опита той четворен но е далече от него, волна от Као Миура- очакано зле е положението при него на база ... Sad
танци- ЛеГаки ясни, Цингас-Колесник волна, Несет-Маркелов волна, Лим-Куан ритмичен.

На руския фронт видях волния Пьотр Гуменник.

А иначе се проведе третия ЮГП
Варезе

# 333
  • MJF
Тези дни се провежда 4-я ЮГП етап.

Банкок
Уикенда може да погледна в ритмичния танц, под предлог психологическа подготовка а не да се шокирам на юфгп, тога ще имам други дертове Wink

А при сеньорите стигнахме до

Ломбардия
Ако кликнете на състава на мъжете ще видите от воле Малинин - Кагияма- Фа- ......
Платена транслация има , но ясно че ще има качени и за масовката записи, така че и този уикенд ще видя не малко премиери.

Първо американската федерация саркастично ме Mr. Green преди 2-3 седмици, а тези дни френската. Години наред когато исках да гледам тези конкретни стартове .... а сега когато нямам и 5%  от тогавашно ми желание качват на общодостъпно място картина. Тези дни на ютуб канала френската федерация прилежно качва записи от контролата си. Mr. Green

Сетих се затова покрай интервюто на Celina Fradji - Jean-Hans Fourneaux

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 13:16 от Шошулчо

# 334
  • MJF
Днес докато тренирах сутринта първо чух "ритмичния концерт" от Банкок. Предимно новодели от това което видях и донякъде чух. На целия фон от поп - диско се открои музикално дуета представляващ Тайпе - при тях в микса имаше малко рок и при някой дует чух малко Офспринг. MC Hummer звуча поне 2 пъти а Мадона започна и завърши плейлистата на ритмичния танц на ютубканала както е качена. Въобще....няма дори да коментирам гледката на леда. На тази музика едно е аз да си тананикам и да тактувам, уж танцувам ама не на лед а друго е на лед и най - вече в спорта танци на лед. То разтанцовките на място вече няма край и само те , евентуално при това , са в крак с музиката.  Rolling EyesUnamused иде ми да откъсна главата на .....

На Ломбардия видях по нещо от кратките мъже и дами.
Към момента съм видяла:
Илия Малинин- одобрявам кратката , харесва ми отделно тоалета под тази музика.
Кагияма го видях щото разбрах че е имало суматоха при него. Завърши си изпълнението де.
В Осака видях волната а тук кратката на Као Миура - 2 нови програми като за него , нямам забележки.
Шун Сато си е оставил кратката от миналия сезон.
Фа като свърши за две неща се сетих. Първо да не вземе да реши че с музиката нещо е открил- справка Альона Савченко. Второ с костюма- справка Евгений Плющенко да речем. Такива мисли ми напират като го гледам след заявлението му за салтата. Няма как да му го простя. Може да се сърди само на себе си Peace
При дамите видях японското трио - Рион Сумиоши , насладих се отново на пързалянето на Рино Мацюке и видях дебютантката Ами Накаи- та с 3а но не се получи.
Видях и Со Йон Ким. Екатерина Куракова с по-добра кондиция започва този сезон. Лара Наки Гутман с чудесна програма , тоалет и се изпързаля добре за времето и мястото.
Ще погледам още кратки избирателно на пълните транслации които има във vk.

Както и мислех изгледах първия ден на Ломбардия на пълната транслация. Това което ми се гледаше де.
При мъжете към вече видяните :
Мемола с Тоска.
Максим Наумов с музика която разчуства. Жалко за бабачката на аксела.
Иван Шмуратко с позната програма.
Матео Рицо с подходяща програма и много динамичен за тази част от сезона но както знаем там е ...напечено. Много ми зарадва , стискам му палци.
Андреас Нордебек за трети сезон е оставил тази популярна негова програма. Опита 4т- далече от истината , след това си спаси аксела.
Економидес е оставил кратката си от миналия сезон. Те с Малинин предлагам да излезат на спортна гала заедно на леда и всеки да си изкатае кратката в гала вариант. Екстра ще се получи. Лук заслужи гледането си защото направи чиста кратка а това е събитие! Wink
Макар Синцев много ме изненада , при това приятно. Почти не помня да съм го гледала в такъв стил. Справи се добре с презентацията. Само дето да имаше мотивация повече. Не знам с такъв контент как ще бори д-р Виртанен.
Филип Каймакчиев със Синатра.
Кирило Маршак също ме изненада. Ето един направил си изводи от моите критики. Хваля го за което. Жалко че сдвои каскадата. Но е работил над това което не е скокове, спор няма. Сега виждам в таблицата че е получил PB. Eми така е . Абе взел се е в ръце в м/усезона. Браво. Чак проверих с колко го е подобрил, предвид че тук не беше въобще безгрешен - 3 точки. Хм, няма случайни неща.

При кратките дами на пълната транслация видях повторно Рино Мацуке и Лара Наки като стигнах до тях в последната група. А иначе видях и :
Сара Еверхарт- оставила си е кратката от миналия сезон.
Фурията Йозефин Taljegard "оцеля" на кратката Smiley

Какво ми се набива в очи до тук в сезон 25/26?
Много стари програми, ама много. Хем и при фигуристи при които не съм очаквала. Всеки с доводите и причините затова . Но принципно въобще не съм фен на такива актове- все пак съм редовен зрител и ....
А сега е направо изразена тенденция.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 19:11 от Шошулчо

# 335
  • MJF
Днес видях 7-8 ритмични танца от Ломбардия. Не по ред на състезанието а като плейлиста на един ютуб канал където ги нацелих качени от любезна фигпързална душа. Първите 3-4 ме Crazy защото бяха под същите изпълнители и музика като юньорите в Банкок. Добре че после следващите няколко бяха от други музикални стилове. Unamused Tired

Видях още няколко изпълнения от Ломбърдия:
Ако не бях така и така на крака , щях да стана на  тях на финала на волната на Шун, зарадва ме той на волната , Жар птица , одобрих и прическата. Такива музики са за него.
Илия също с подходяща за него волна.
Фа очакван валидол.
Рицо на волната вече съвдем го "разгадах". Абе на кратката ме Thinking със скоковете си ама те нали само 4 на брой та , а сега на волната "лъсна" работата. Променили са неща по скоковете. Най-кратко и лаишки да го кажа - скача на височина а не на дължина. За ужас на съседите припявах на воля с Дзукеро към великия ни Павароти.
Мемола с класика и на волната. Дадоха му pb тотал старт съдиите.
Максим Наумов също видях на волната.

Лара Наки с две много добри програми , отката ги добре и е един от отличните в тово отношение за мен. Доволна съм от нея. Ей на , радвам се как се мотивира , работи над себе си последните 2 сезона и сега в "италианския" е готова с това което зависи от нея. Стискам ѝ палци.
Рино Мацюке направо се разтваря с пързалянето си в такава класика. Дано постегне скоковете.
Сега видях че на Сара Еверхарт съдиите са дали pb на кратката. Волната като костюм и либрето един вид ме заинтригува. За домашно ще разгледам от къде е музиката , тоалета и сие.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 15:37 от Шошулчо

# 336
  • MJF

Таблицата
Картина на ISU -ютубканала.

# 337
  • MJF
Пекин

Видях и последната група на ритмичния танц. От видяното до тук в сезона от кратките танци, мога с чиста съвест да кажа че само при Йошида-Морито склажението , ss e на такова ниво в дуета , че "никаквата" музика не успява да "убие" всичко това което е спортната дисциплина  - танци на лед. Подписвам се под това твърдение.

# 338
  • MJF
Пекин
Видях от кратките дами изпълненията на Губанова, Стефания Яковлева, Миа Риса Гомес , Сафонова, Кристина Лисовская. Май това от дамите.
При кратките мъже видях само Гуменник. Сега отворих цветния протокол   и по него виждам че трябва и краткия Донован да цъфне на екрана ми.

Видях го Донован , благосклонно са оценили каскадата му но не съм против. И аз бих му дала PB. Все пак последните 3 години Карило доста се постара за такъв резултат, много промени и перипетии, хайде палци на волната утре.

Голямо изключение направих и видях 2 спротни дуета
Акопова- Рахманин дочаках отново да ги видя на леда.Satisfied Голям тайм аут се получи. Много тежки травми , при това доста се посъстезаваха с тях та от няма накъде.... дано са се позакърпили добре. Кратката се получи добре. На волната колебливо се получи каскадата. Аз доволна от гледката. Разпознах и познатата волна, макар че нещо са попроменили по нея.
На екрана горе ляво видях че има и севернокорейски дует та им заредих кратката и волната. С позната ни треньорка. Но двама нови за мен състезатели. Постараха се.

При волните дами видях Петросян и Губанова.
Като минат волните , ще погледна какво и що като финален резултат/ кой е получил заветните квоти. Макар че грам не ме вълнува. Цялото ми внимание отиде в устройствата за управление на картината от зор да не чуя гък от Тед и най-вече от персоната до него. Тез двамцата след като ме изгониха от гледане на ЮГП в паузата на юньорите са  ги сложили на транслацията от Пекин. Unamused. Добре поне че "по юньорски" горе долу мълчат когато трябва.

Хм, сега погледнах финалния резултат за дамите и спортните дуети. Мотаеми ми се числото 5 че бяха ковотите за дамите Thinking , дано съм права.  В такъв случай и Сафонова е с такава.
В спортните дуети Акопова-Рахманин са с такава , не може да са се разигравали по - малко от една квота.

Обаче гледам големи дивиденти е получила китайската федерация за туй домакинство и не само. Сакън да не останат без спортен дует, че да не са намърдали и дама. Иначе какво ще отчетат функционерите им като си самозатриха фигурното от много акъл?!

Багрянцева направо ми е прочела мислите Satisfied . Вчера като видях кратката и волната им веднага еших  че е задължително интервю с Карина и Никита и ..воала.
Карина Акопова - Никита Рахманин

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 15:44 от Шошулчо

# 339
  • MJF
Както знаем някои м/ународни федерации съумяха да направят и по 2 СП в една календарна година постковидно.
Сега пък ISU паралелно  2  челинджъра. ooooh!

Непела

Небелхорн

А при юньорите "тече" 5-ия югп

Баку

# 340
  • MJF
Започнах гледането на Непела и Небелхорн. Гледам в ютуб на отделни изпълнения и понеже е паралелно не обръщам внимание кой къде е . Smile
Транслацията от Братислава както обикновенно е неконвенционална. Този път я препоръчвам на тези които искат да си тестват познанията по оценяването на пируети при синглите. На повторениета в забавена скорост са именно по 3-те пируета на всяка програма- направо имам чуството че се провежда и ISU-семинар по темата.
Към момента съм видяла най-много дами.
Задължително да се види PB кратката на дебютантката при сеньорите Джиа Шин.
Амбър Глен ми хареса като кратък материал, Хана Йошида също, Лара Наки вече я видях. Анна Пецета се постара, браво. Моне Чиба , Нина Петръйкина , 2 познати американки видяни. При кратките дами май ми остана Стар Ендрюс да проверя.
В кратките танци видях Орихара -Пиринен, Ташлерови, Кристина -Антъни и Грийн-Парсънс.
Спайс гърлс при Юка-Юхо ми хареса. Грийн-Парсънс като програма под избраната музика също. Но  "кадърниците" от ISU не един а 2 пъти им пуснаха грешната музика за начало. .....
При мъжете видях краткия Кевин, нещо по-запомнящо се като кратка програма очаквах при него.
По погрешка пуснах волната на Торгашев , не обърнах внимание че не е кратката , така че я видах. Но за да не се бъркам, първо ще прегледам кратките мъже преди да гледам волни.
Във vk има цели записи. Но първо ще "изтършувам" от мързел ютуб с парциалните.

# 341
  • MJF
Мога да кажа че съм готова с прегледа на краткия Небелхорн. Каквото исках видях от кратките дами, мъже и танци.
В ютуб масово са трили снощи , "ми хубус" , отворих си таблиците и пълните транслации и започнах познатото дело.
В кратките танци видях още 4 броя към единия който бях вече видяла. Никой не ме впечатли, още един Рики Мартин преброих.
При дамите се оказа че съм видяла всички и нямах за доглеждане. А на кратките мъже всъщност имах най - много.
По таблицата карах на пълния запис.
Казуки Томоно с колебания по четворните елементи. Вече видян и на японския старт, от който в ютуб не е трито.
Садовски с отиващата му програма , по-добре от на първия старт.
Торгашев реши да ме радва. Чиста кратка!  Дадоха му и PB. Satisfied
Лукас Брички външно в добра форма , другата спокойно ще си я набира. Рокерска програма. Видях че е решил да ми се подмаже с гала номера си , изгледан, хваля го Satisfied.
Стьопа Гоголев - Шерлок реши да ме зарадва също Satisfied . Чиста кратка! Дадоха му PB. Аз такова нещо от Гоголев не гледам първи сезон в самото му начало. Ама после.....Наш Кийгън на хоризонта дано ги постегне тез канадски валидола Роман и Стьопа.
Видях и Франджипани но показаното/събраното не е за коментиране.
За да не се обърквам. Ще прегледам и волния Небелхорн. Пък след това ще се прехвърля на Непела. Че като гледах до днес в ютуб е пълна каша Mr. Green
Следващия път ISU да сложи не 2 а 3 челинджъра едновременно.
А и в Баку смятам да видя френския танцов дует, че нали миналата година ги взех под специално наблюдение. Абе нищо не забравям Wink

Ха, каква симпатична новина. Помните ли нашата Рика Кихира?!
Ще я видим пак на състезателния лед. Този път като дамската половина от танцовия дует с Шинго Нишияма. Туй за Шинго в последните сезони е трета партньорка. Аз съм оптимист и имам само един риторичен въпрос към японската федерация но ще си го спестя сега за да не си развалям настоението. А и ще се сетя за очевидните задкулисни неща с предстоящата О и мръснити игри на федерациите и ....отиде ми приятната новина.
Хайде чакам ги с голям интерес.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 11:51 от Шошулчо

# 342
  • MJF
Видях още нещо от двата миналоседмични челинджъра но "разхвърляно" защото беше в ютуб. Например помня че видях опита на Сара Мод за 3а на волната ѝ. То видях и двете ѝ програми, живнала е малко Сара. Такива неща.

Тази седмица юньорите са на

Гданск

Това ме подсети че си изпълних юньорското домашно и видях двата танца на Ambre PERRIER GIANESINI - Samuel BLANC KLAPERMAN на предишния етап.

А сеньорите на Денис Тен мемориъл
Алмати

Изминалите дни бе и руската контрола на сеньорите в Санкт-Петербург
Елизавета Пасечник и Дарио Чиризано
Фоторепортаж - доволна съм че виждам някои от липсващите миналия сезон в редицата на спротните дуети, пупупу.

Интервю с Кира Доможирова – Илья Вегера от юньорската контрола която беше преди месец.
Ермолина и сие така да ги мързи да гледат, че няма накъде Rage

Малко повече за Кириха-Нишияма
Мастер-класс от Лизы Туктамышевой по артистизму в фигурке: почему он так важен?
Вчера шумиха покрай Мая и Алекс Шибутани. То като че ли нещо ново и невиждано станало Rolling Eyes . Видях аз въпросния запис но не заради първата част а заради гледката на края, част от ритмичен танц. Наслада за окото. Чакам ги на ГП. Има изрязано в ютуб именно самия къс от ритм. танц. Останалото е .... за друга тема. Peace

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 08:55 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт