Фигурно пързаляне - 11

• 17 348
  • 430
  •   1
Отговори
# 420
  • MJF
Видях протоколите на ритмичния танц и кратките мъже на американското национално. Ако в ютуб има нормални/с музиката си записи ще погледна още днес Оона и Гейдж Браун,  Грийн-Парсънс, Брати-Совервил , Цингас-Колесник, Кристина -Антъни, Джими Ма ,  Максим Наумов, Торгашев, Хиваташи и Малинин.

А иначе съм почнала волния  танц в Москва
Скрит текст:
Насред видяното - първите 7 стъпили на волния лед дуети, без въобще да ми се обиждат , аз в танците бих оставила само един. Разликата м/у Коломенская -Фролов и останалите 6 е ....велика направо. Едно изключение мога да направя за конкретен фигурист а не дует - Евгений Артющенко- все пак го гледам за първи път. Партньорката му като ниво няма общо с него но в танцовото пързаляне сам по себе си е добър.
Сега заради линка се вгледах в таблицата и се изненадах от съдиите. Те нещо явно в столицата отишли на очен преглед за моя изненада. Пак добре че Коломенская -Фролов са поставени преди всички горни дуети.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 09:25 от Шошулчо

# 421
  • MJF
Вчера видях кратката на Амбър Глен. После на любителски записи кратките на Малинин, на Наумов и на Хиваташи. Посто това намерих в ютуб на прима виста без коментатори и сие. И четиримата ме радваха само.
Днес пък видях на нелюбителски запис и с голяма жертва наш Кийгън Месинг на кратката на канадското национално. Не че герой , спаси скоковете както той си знае и ние също , но какво удоволствие е да се гледа родения на лед Кийгън.

Амбър Глен удържа победата на американското национално. Аз Satisfied

Москва
Танците догледани. Бяха ми останали всъщност само два волни танца.
Скрит текст:
Жданова - Бабаев-Смирнов със своя спектакъл. Що ми трябваше да ми попадне пред очите крайното им класиранe ?! ooooh!
Ръйбакова - Махноносов със силно намален звук съм доволна че се изкатаха визулно чисто, само на едната поддръжка загубиха скорост в повече. Честит им подиум. За тях той е пръв в сеньорската им кариера. Двамата имат браво от мен как проведоха двата си гран-при етапа.

Волните мъже и цветно
Видях първите 4-ма стъпили на ....
Скрит текст:
Михаил Полянский като Спартак след срива на кратката се взе в ръце. Хареса ми.
Данил Федосимов прекалено нервен , пълен хедкейс. Куче-касичка-къща-касичка-заек-касичка...
Артемий Маринин на фона на другите дебютанти този сезон да ме прощава но не мога да си помисля/задам въпроса/изкритикувам по темата с какви връзки той въобще е на гран-при, при това с два етапа при сеньорите.
Предпоследното място е много , има късмета че не съм съдия.
Ей го на , на контраст Никита Сарновский - гладиатор. Много добри скокове, класически , красиви. На финала силиците не му достигнаха. Да тренира повече пируетите и сие. Да го видя в Омск.  Една от задачите му е да се научи да катае кратките си стабилно. Съвет на старта на сеньорската му кариера от мен.

Скоро споделих скептицизма си по интервюта и сие от руския фронт.Заради недостига на адекватни, информирани и пр. автори.
Това интервю с Лиза Туктамышева първо исках да го пробвам преди да го пусна тук. Препоръчвам го с две ръце като вече изгледала го. Пожелавам на Елизавета творчески успехи като треньор. Да работи над себе си  и дерзае като треньор.

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 18:12 от Шошулчо

# 422
  • MJF
Нищо не съм гледала но отворих таблицата и крайния резултат.
Wine Glass
Дочаках този пиедестал на американското национално, голяма чакане падна. Макс след "вечната" платина на 3-то място този път. Ендрю е победил себе си на волната след валидола по сезона и на кратката. Илия ясен.
Въобще американското национално се получи в сингъл частта за мене.
Във вк има пълни записи но те са ми като стигна до тях. А иначе сега ще потърся в тубата. Там където видях няколко от кратките онзи ден, видях че имаше и любителски записи от скейт америка а тя следва за мен като приключа с волните мъже в Москва днес.

# 423
Гледах аз Малинин, лежерен, не игра чисто, само толкова, колкото му трябваше за 1-вото място. Не може да е все на макс, все пак най-важното състезание предстои, дано се получи хубава надпревара. Доколкото разбрах още не са сигурни другите двама американци, които ще се състезават в Милано. Шошулчо, имаш ли инфо дали руснаци ще пързалят на ОИ при мъжете без флаг, а  и при другите групи?
Днес ми се мерна и българска танцова двойка, класирала се за световното за юноши и девойки - Силвия Лутай и Константин Ткаченко,  пързалят се заедно от 6 месеца и тренират в Русия. Хареса ми визията им, подхождат си, пластични, интересни хрумки имаха в програмата и доста добра скорост поддържаха, технически се иска много,  много работа, стискам им палци да продължават и дано чуем за тях на големи турнири.

# 424
  • MJF
Здравей Мамая73.
Малинин създаде суматоха като напусна куцукайки тренировка преди волната. Нови кънки е версията и дано е така.
Двете северноамерикански федерации се определиха вчера с оли-съставите си. Американците обявиха и всичко останало по СП и 4К, канадците днес по някое време.
Американската федерация е с челната си тройка от националното при мъжете на О. - Малинин , Торгашев, Наумов.
Снощи още една глътка вишновка отпих в чест на това че се спасихме от вечния  Браун на О. Но пък Джейсън е в предварителния състав за СП и 4К, та за малко да се задавя.  Wink
Отпих и за Гоголев на канадския фронт.
Въобще при синглите на двата старта за О логиката победи а тя напълно съвпада с моята. Wink

Във фигурното на О от руския фронт ще има само двама фигуристи - Аделия Петросян и Пьотр Гуменник. Никой друг.

Благодаря за инфото за българския танцов дует. Фамилиите известни във фигурното. Лутай ясно а Ткаченко трябва проверки от кои по-точно е Wink А в кой треньорски щаб са? Албена-Макс от това което гледах на руското ГП и чух тук там от коментатора Василий Соловьёв по хореографиите се поорентирах с кои работят сега. То разни рокади и нови школи понеже се случиха в м/усезона.

# 425
Ооо, и аз се радвам, че Джеймс Браун в крайна сметка няма да пътува за ОИ, и за Наумов се радвам, защото си мислех, че третия ще е Хиваташи, ще е доста сантиментално с Максим, ще си порева с него, дано си изпълни програмите абстрахирайки се от случилото му се.
За Малинин и аз видях коментари за нови кънки, ще ми се да е така, а не контузия, боец е той, дано удържи за златото.
Петросян не ми на сърце нещо, макар да е масово много харесвана, но се радвам, че ще има и руски фигурист.

# 426
  • MJF
Помня точно кога пенсионирах Джейсън Браун. След /на Japan Open 2023г. Архива тук помни и може да каже дали съм права или съм му отпуснала някакво екранно време на някои от третие му  СП  след това. Но и да е имало е било извънредно, официалното е горепосоченото.
Към Джейсън лично нямам никакви забележки/против/негатив и пр. Няколко по-ярки моменти/изпълнения помня в състезателната му кариера. Може би заради това че се сетих за Милано 2013- последния му от трите поредни ЮСП-се сещам като първи спомен за него от там.
Проблема с Джейсън за да се стигне до вчерашната ми радост е федерацията му и ису съдийството. Ползваха го за какво ли не през цялата му сеньорско кариера. Но най - отвратително бе това , че други фигуристи с неговите положителни моменти/неща по състезателното фигурно/по съдийската система въобще не получаваха неговите оценки. Той единствен богоизбран видиш ли ти.  В спорт. В олиспорт. Rolling EyesRage И това продължава , ей го на,  вписан в предварителния състав за СП и....Как да не лелея момента когато ще му видя окончателно гърба на състезателния лед?!

Аделия Петросян е на 18 години. Тя е заложник на много неща едновременно. И на мен не ми е била никога симпатична като фигурист. Но ѝ правя отстъпки заради именно тези независущи фактори, фактори извън самата нея. Като се почне от бана и невъзможността нейното поколение да има м/ународни ису стартове.Като се мине през треньорския ѝ щаб и техните методи, веруята , действия и пр. Като се мине през нейната федерация и камарата негативи от там/това в дамското пързаляне. Има и още но ще спра до гореизброените.
Та Аделия 50/50 съм я допускала на моя екран в кариерата ѝ до тук. От миналия сезон Петросян е с проблемите на П в добавка към всичко останало.
На фона на всичко изброено и не изброено до тук ѝ симпатизирам независимо от всичко и ѝ стискам палци на О.

Аз към момента само Адажиото / кратката на Наумов видях от американското национално. Но предвид турнира и историята докато гледах ме стегна гърлото/ насълзиха ми се очите.

Аз съм готова с четвъртия руски гранпри старт Bowtie . Уж по -кратък, без спортни дуети, а бая се помотах , но защото имах и други работи за гледане докато спортувам.
И така . Москва Догледах волните мъже.
Скрит текст:
Дамир Черипка го похвалих на кратката и сега на волната , въпреки че набра по-малък резултата от първия си етап пак го хваля. Човека се бори видно със себе си и дава максимума. От миналия сезон в сегашния е добавил 4т-3т и волната му се получава от 2 четворни и два аксела, предвид условия , треньори и т.н.
Артьом Ковальов и Бон Джови. Рок не е един  сезон от Ковальов вече гледаме. Подхожда му на този наш исполин. Борба с презентация/енергия.
Семен Соловьев с тест на търпението ми за пореден път, как въобще падна насред пируета?! Железни нерви трябва да има Гачинский. Тримата коментатори гъгнеха след края на програмата и чух съвсем малко от бисерите на учителя и ученика Smile
Като казах коментатори, чудя се каква пелмена е ял Ягудин,  образно казано, та не прилича на себе си. Какви ги говори имам предвид . За съдиите и недокрутите. Взех че им отпуснах ефирно време на "светата троица" на волните мъже. Това определено е бонус към гледането. Разбира се че е прах в очите но за меко казано  вечно наранената ми от съдии душа все пак е "свежест". Wink
Макар Игнатов въодушевен , окрилен , ...в този дух му се получи волното изпълнение. Вложи се , така да се каже. Много близо до PB-то си получи. Голямо браво.
Пьотр Гуменник в унисон с кратаката си продължи и на волната. Тормозех се докато гледах да не си докара беля, въпреки че пределно ясно знам , че гледам запис от ....
На финала Роман Савосин. Ама как отдалече погледнат докарва визуално прилика с Фреди наш Рома. Разколеба се в средата по едно време но началото и финала в зачьот.  Браво и на Савосин и на Мурашов и на всички останали участващи в тази волна програма ако има такива. Личи си личното отношение и това мен допълнително ме кехи докато слушам Фреди. И музикалната компилация и подбраните версии и хореото и костюма и външния вид на Рома. Фредикеф Satisfied.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 14:48 от Шошулчо

# 427
  • MJF
Елизавета Туктамышева - интервюто е взето след руското национално.

По моя календар следва 5-ия ису гранпри етап. А по календара на ISU - ЕП. Заради О в състава на европейското освен общия нисък фон липсват още имена- Фа , Конти-Макии, .....

Лейк Плесид

Лейк Плесид и цветно
Кратките дами и цветно
Даже вчера докато зареждах картината, тествах ютуб и видях че трябва да ида на окко, изгледх първите две стъпили на дамския кратък лед.
Скрит текст:
Josephine Lee  прави своя сеньорски дебют този сезона на 17години. Гледала съм я на двете ЮСП и на националното 2024. Иван Динев този път само изписан на екрана в треньорския щаб. П не е толко виден както при Елис-Грейси но .... скоковия контент. Видно и голямо вълнение. Да я видя на волната как ще е с това.
Стар Ендрюс - нашия кандидат за спортните дуети след този сезон. Като за нея това беше добро изпълнение на кратката.

ЕП

Таблицата
Тъкмо събирах желание да погледна два спортни дуета на този старт а взеха че на единия не дали визи. Rolling Eyes
E как да има желание да гледа човек?!

Корейската федерация миналите дни също проведе турнир- явно този който е за състава на О  или и за 4К. Отдавна съм се отказала да вниквам в техните безбройни национални.
Но. Видях едно пенсиониране обявено.
Lee Si-hyeong
Въпреки много късния старт като фигурист и сие,  Si-hyeong имаше силни страни заради които винаги го гледах с интерес и ми бе сред любимците.

А иначе видях още няколко кратки дами в Лейк Плесид.
Скрит текст:
На финала на първата група все пак се афектирах.
Леа Серна не можа да се въздържи след доброто начало.
Уакаба Хигучи - чист  бе само 2а , другото го измъкна. Въпреки всичко аз съм в мир и я гледах  в режим гала.
Екатерина Куракова реално само с 2а. Предизвикателство е гледката.
Haein Lее - нашата сирена се отката добре , на повторението се разсеях и не внимавах на каскадата но както и да го погледна , не може това изпълнение да е след това на Стар Ендрюс , че и в една точка.
За мое успокоение след този афект от минало време се сетих че към днешна дата знам че Haein отива на О.
Втората група започна ударно. Голямо удоволствие ми доставиха Ринка и Лара.
Утанабе събра за втори пореден път това което ѝ е цел този сезон. Получила е и ново PB.
Гутман за пореден път с чиста кратка .
Браво и на двечките, зарадваха ме.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 23:18 от Шошулчо

# 428
  • MJF
Охо , спасили сме се от Джейсън и на 4К, вместо него Капейкис, който сега ми предстои да гледам в Лейк Плесид.

Лейк Плесид
Догледах кратките дами.
Скрит текст:
Хана Йошида този сезон също я гледам в режим гала и съм в мир. Извън проблема със скоковете екстра си изпълни програмата. Аз Satisfied
Анастасия Губанова с трето поредно стабилно изпълнение на кратката от началото на сезона. В много добра форма бе Настя в първата част на сезона. За нея е нужен сброс на формата , виждам че се е получил към момента.
Chaeyeon Ким - съгласна съм със sb, доста по-добра гледка от в Анже.
Съдийството разгледано в протоколите от до. Всичките им безобразия засечени.
Ритмичния танц.
Скрит текст:
Картината настроих първо така че да видя състава на първата група и след това настроих началната поза на първия дует.
За малко да пратя Фиби-Джеймс в бан/да ги прескоча но се сетих че гледам без коментатор и този довод ми отпадна. Размина им се този път. Сетих се за high energy и не само докато гледах как ситни Бекер покрай Хернандес, каква кауза пердута е това с такива партньорки в танците. Сезонна премиера за мен е програмата им, която е "ни а чьом" но поне  наш Джорджи послушах.
На първите им се размина но за Алиса -Пол се сетих че трябва да ги прескоча като видях тоалетите. Тяхната кратка като програма няма как да я гледам повече до края на сезона.
Реално по-добре щеше да е да започна гледането с Оона-Гейдж Браун и ....да си остана с него. Wink
Кефя се на туизлите особено, има един визуален ефект тама напълно в ритъм с музиката който ме Satisfied . Имаше един опасен миг в изпълнението но се размина. Оценките които видях  на екрана и сега в протокола - на съвестта на ....останалото съм им го пожелала поименно по този списък.
Селина- Жан-Ханс за себе си се изкатаха добре, удържа се Селина на туизлите.
Катаржина и Даниел Мразек с AC/DC изкатака стабилно своята енергична кратка . Забележки извън обичайните за тях нямам този път.
Лу -Тео понеже с музика - хорео са ми безразлични с тази програма,  ги изгледах с фокус над техническата част.
Лажуа-Лага добре технически се изкатаха  но хореото все пак в частта AC/DC е меко казано никакво а в оле, оле, оле частта разтанцовките са много ниско ниво, очаквах да поправят/редактират тази част , неприятно ми че не са.
Представих си след всичко това дует от Лага и Мразек, партньорките им имат такива големи презентативни недочети че .....
Кристина - Ентъни ги гледах предвидливо от колената надолу да са съм  в относителен мир.
Към Евгения - Жофри нямам забележка , доволна съм как се изкатаха.
Шибутани- на мен ми е интересно какво следва от  Мая и Алекс.

От любопитство надникнах в таблицата на кратките мъже в Шефийлд. Значи такава била работата , когато не ги гледам Александр и Михаил Селевко са се събрали като хората. Изненада е малко да се каже.

Лейк Плесид
Кратките мъже и цветно.
Скрит текст:
Капейкис с нищо не ме изненада откакто не съм го виждала , а това не е скоро, сравнително.
Сирсели със своите познати плюсове и минуси. Сега разгледах малко архива му. Това за Кори всъщност е първи сеньорски гранпри етап. Видях че ни е бил на гости в София тази година-набрал е точки. Не знам дали може да се направи нещо по скоковете но нека пробват с Романова някакво облагородяване по тази част.
Дай реши да не ме радва , към момента не върви четворния му. Но все пак след фиаското в Чунцин на кратката , тук гледката бе по-добре.
Економидес се постарах да го гледам от коленете нагоре, не е лесно това все пак.
Цубои започна зле но пък следващите 2 скокови елемента се получиха. Мярнах инфо след японското национално че смята да се пенсионира.
Литвинцев на своя моментен максимум. С него на този етап в ролята на треньор по съвместителство видях Игор Луканин и се сетих за Дейв Лийз. Wink въобще потока на мисли е непредвидим.
След всичката тази предимно сивота моя голям любимец Казуки Томоно реши да ме зарадва. И то много. Напълно съм Satisfied .
Нямам думи за факта , че Казуки имаше два гранпри етапа точно без гали. И въобще що за нешумиха предвид позора на двете северноамерикански федерации и липсата на гала на съответния им етап. И баш един от отговорниците ми по гали да е на тях. ooooh! Rage Rolling Eyes
Много близо до PB-то си Томоно. Ако бях аз щях да му дам нов.
След това двамата с главоболие на старшите си четворни Грасл и Мемола анблок. Гледката в този аспект все пак е голямо предизвикателство за мен. Снощи видях че Даниел е нацелил на кратака в Шефийлд техспец без следпота.
След суматохата с луца добре че реши 3рит-3т а не ....Даниел.
Мемола въпреки формата си залитна на максималния си контент. Ясно какво се полу/по -точно не се получи.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 10:34 от Шошулчо

# 429
Току що изгледах Бодри - Сисерон на европейското. Чудесни ! Съжалявам тези след тях. Колкото и да са обективни съдиите, сравнението е неизбежно.

# 430
Да, бяха много концентрирани, Сизерон въпреки дънданията покрай премиерата на книгата на Пападакис показа съвършено пързаляне, и да, панталонките на Лоранс и на мен днес ми се сториха предизвикателни, но идеално пасват на музиката. Утре не вярвам да се обърка нещо фатално, любим ми е този им волен танц, дано останат първи.

Общи условия

Активация на акаунт