Фигурно пързаляне - 11

• 17 485
  • 444
  •   4
Отговори
# 435
  • MJF
Да знаеш че на такива грешки хич не обръщаме внимание тук , така че въобще да не се притесняваш Hug

Аз на моята тренировка , която ще  започна след малко съм стигнала до наш Кевин на кратката на Скейт Америка но вчера забелязах какви ги и свършил пак на ЕП. Отдавна съм му претръпнала / видяла  всичко от Aymoz . Но този път особено ми дожаля за него. Ясно че френската федерация има своите квота-задачи. Ясно че са без Фа на този старт. Ясно че ... Но. Кевин е вече на възраст -28/стадий на своята състезателна кариера , цяяяялата картина на тънката му душевност, първата половина на сезона я проведе добре като за него. Даже много добре ако вземем под внимание , че си спечели първия в кариерата му златен гран-при медал, , хем Скейт Америка е неговия турни както ЕП не е неговия , историята със сътресенията именно на ЕП и аз на негово, по-точно на екипа му място всячески  бих отбила участието му на ЕП този сезон. А не да се стига до това което се е случило. Пак. Unamused

# 436
Фантастични Бодри-Сисерон. 12 точки повече от вторите Гиняр-Фабри, които също се представиха отлично.

# 437
  • MJF
Брех как се стреснало ISU. На косъм бе да устроя погребение на моя екран на танците въобще. От днес за утре/с размах/ да ми падне пердето/....и т.н. Ако бях видяла на първо място на ЕП ясно кои/кой род дует. Това щеше да бъде  минаване на границата на безкрайното ми търпение. Размина им се. Че даже в крайното класиране не са втори. Към днешна дата и на това съм Neutral Face/неутрално-доволна.
Настройвам си картина за тренировката - насред волните дами в Лейк Плесид  съм но се сетих да проверя какви са ги свършили съдиите снощи в Шефийлд. Размина им се линча. Продължаваме да гледаме. Mr. Green

Сетих се че имам въпрос към гледалите танците на ЕП. А кой е с Шарлен - Марко на този старт в ролята на треньор? Барбара?

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 09:56 от Шошулчо

# 438
Ако визираш англичаните, допуснаха видими и от непрофесионалист грешки. А и съчетанието им беше сякаш за гала, а не за състезание. Явно французите не са ти симпатични по някаква причина, но снощи бяха класа над другите. Сисерон/Сизерон?/ е изключителен фигурист и артист. Изпълнението им беше поезия. Вярно,че е по-добрият в двойката, но винаги е така в една двойка- единият е по-добър.
А Барбара беше на мантинелата. Споменаха, че е била болна декември.
Дописвам. Малко са съчетанията, които помня години- Болеро на Торвил и Диин, Кумпарсита на Пахомова Горшков. Този танц на французите ще помня дълго. Изключителен избор на музика.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 10:17 от W

# 439
  • MJF
Туй добре. Имам предвид Барбара.

W, нямам несимпатични  ми фигуристи Bowtie , почти. Но съдиите ми правят такива.
Заради съдийството вече няколко сезона Фиър-Гибсън са твърдо в бан на моя екран. Ама много твърдо-тях въобще и един път в сезона вече не ги допускам, да проверя какво са подготвили като програми поне. До такова дъно стигна съдийството им. Оливия Смарт е друг такъв фигурист в танците. От милост към Тим Дик тях поне на 1 старт в сезона ги допускам до екрана ми - този сезон още не им се е случило.
Дейвис-Смолкин следващ такъв дует. Туркила - Верслуис. Толкоз. Това са дуетите които ще прескоча като стигна до ЕП.
Аз съм голям почитател на Лорънс Фурние Бодри и на Гиом поотделно. Този сезон вече в дует. До сега съм ги гледала само на един старт все още - гран-при в Анже.
Дигнала съм ръце от имената на френския фронт. Това се чете , това не се чете , една камара букви пък .... Както и да ги напишем,  ние,  зрителите им ще се разберем че за тях/за кой иде реч. WinkSimple Smile

# 440
Нещо не разбирам какво искаш да кажеш. Че не гледаш определени състезатели, защото винаги, навсякъде и всички състави съдии ги ощетяват? Или толерират? Снощи гледах най-съвестно първите 14 в класирането. Колкото и да съм дилетант, мога да преценя дали някой е ощетен. А и коментаторът на Евроспорт, като бивш състезател по фигурно пързаляне,вижда и обръща внимание на грешки, които неспециалист не би забелязал. Много грешаха почти всички. Нещо необичайно за танцови двойки. Класирането в челната тройка, а и шестица, беше справедливо. Според мен.

# 441
  • MJF
Няма как да е винаги , насякъде и всички защото знаем че съдийските бригади са различни.
Но в танците знаем основното ядро съдии и техническите специалисти. Техните лични предпочитания , блоково съдийство, .... а като се зададе и олисезон нещата съвсем излизат от релси.
Снощи си е за снощи. А аз гледам никак не малка част от фигуристите още от юньори. Растат един вид пред очите ми и всеки извървява своя път  при сеньорите. Растат в майсторство , усложняват се , развиват се артистично, спират да го правят поради травми, поради други причини и пр .  
Въпросните дуети преди да стигнат до сегашното негледане съм ги гледала минимум по няколко сезона плътно. Споделих че гледам не малко състезания в рамките на всеки сезон. А последните вече 3 сезона гледам двойни дефакто, защото фигурното е разделено на две към момента - ISU и руския фронт. Аз не гледам по тв. От сигурно вече поне деситилетие съм предимно онлайн зрител. А вече малко са ису-турнирите без налична картина.  

За танците / в танцовото пързаляне изначално ценя когато в дуета имаме двама  равнопоставени , съпоставими по ss партньора. Не единия вечно да мъкне , дърпа , бута и пр. другия. За мен това е базисно/изначално изискване за танцов дует на лед. Това от една страна.
От друга страна  всичко това което последните години се случи в тази дисциплина начело с махането на патерните и гледката към момента в танците на лед.
Цялата тема хореоелементи, оценяването им и доста нарушения баланс м/у съдиите и техническия панел. Трудно мога да го напиша по-кратко от това.

Мариам Гиоргобиани

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 18:59 от Шошулчо

# 442
Вероятно си специалист щом толкова стриктно следиш всичко или почти всичко. Аз съм обикновен, макар и отдавнашен любител, гледам само по ТВ и то когато мога.
А относно партньорите- не става въпрос единият да мъкне и влачи другия, но винаги,според мен, единият е с една идея по-добър. Помня Роднина - първо с Уланов, после със Зайцев. Ами тя беше лидерът. Знам, че бяха спортна двойка.

# 443
  • MJF
Не , не съм нито треньор , нито фигурист, нито.... простосмъртен зрител съм Bowtie, просто харесвам този спорт и интернета много помогна да се задълбочи интереса ми към и в него. Съответно и аз израснах / се промених като зрител. И подължавам да го правя. В момента в който нещо ми дойде в повече,  допреди МОК- ИСУ  да отворят кутията на Пандора, си сменях фокуса на гледане. А от три сезона нещата се смениха ,  както се казва каквото повикало , такова се обадило , та като послушен зрител на фигурното и аз почнах да раздавам банове, т.е. просто да не гледам това което ме дразни. И продължава да цари все още мир м/у мен и този спорт.

За мъкненето и сие коментара ми бе специално за дисциплината танци на лед, не касае останалите 4, вкл. синхрото.

# 444
Ами генералните репетиции преди Олимпиадата май приключиха. Спортните дуети са ми най безинтересни - не ги следя,  при мъжете ще е интересно и ще пада борба според мен, дано видим повече безгрешни програми, при жените - американки и японки са ниво над европейките, много слаби за съжаление, а при танците - вече съм сигурна, че златото ще дадат на Чок и Бейтс, тяхното Болеро за мен е скучно, не ме ангажира никак емоционално, а мимиката на Чок с отворената на О уста трудно издържам, с една дума - не съм им фен. Французите са ми на другия полюс - бъркат в душата, волната им е наистина разкош, музиката им е от филма на Аранофски "Китът" с Брендън Фрейзър отличен с Оскар за ролята си в него, и филма и танца на леда са за ценители на красотата.
И аз да си кажа любимите програми в танците - те са пак на Сизерон, но с Пападакис - тази на Лунната соната и тази, с която спечелиха Олимпиадата.
На ЕП в танците не видях едни мои други любимци - чехите брат и сестра Мразкови, не разбрах защо ги нямаше или съм ги пропуснала, големи са ми сладури.
А при жените се израдвах за румънката Юлия Залтер - игра с настроение и се пързаляше на добра скорост и как се се зарадва накрая като си видя оценката милата. От 18- та на кратката завърши 11-та след волната, ако не се лъжа. Румънката може, а българка кога...

Общи условия

Активация на акаунт