Фигурно пързаляне - 11

• 25 244
  • 656
  •   1
Отговори
# 645
  • MJF
Прага

Още няколко кратки танца изгледах днес сутринта. Каква изненада! 31 дуета , 30 видими за мен на плейлистата на ютуб канала на ису. Нарочих Йошида - Морита че са " виновниците" като гледах предишната партида , но не , видях ги днес и сега като гледам реда още не съм стигнала до липсващия дует.
Орихара -Пиринен не с най-доброто си изпълнение, кондиция и не само заради видната грешка.
Двата чешки дуета заедно ще ги изкоментирам. Мразекова - Мразек ми хареса как се изкатаха на кураж пред родна публика , браво че не трепнаха. Поне sb можеше да им дадат тез. Даже аз се наелектризирах по едно време от музиката и скоростта им и увереното им пързаляне.
Ташлерова-Тешлер имаха видими на няколко пъти микронеточности. Този път от жест към домакините реших да не ги прескоча , че ги гледах последно в първата половина на сезона.
Сега гледам класирането им на кратката. Мразек 11, дори не в десетката. Не знам какво още да кажа за невидимата чешка федерация. Кръгла нула. На противоположната страна е финската федерация. Та своята жертва с поемането на шестото гран - при , че и СП 2027 ще проведе го капитализира миналия олицикъл на макс. Само Туркила и сие да вземем за пример и тяхните абсурди оценки..... А тез? Два дуета с тази скорост и потенциал дори на домашно СП не можаха да докарат поне единия в топ 10. На домакинско СП при това.
Лажуа -Лага и Хана - Йе ги изгледах като за последна кратка на фона че двата дуета повече не съществуват.
Йошида - Морита помня добре че бяха от първите дуети с ритмичен танц които видях в самото начало на сезон 25-26. Мнението ми за тях и танца им въобще не се промени в течение на сезона. Радвам се че им се получи такова добро изпълнение на СП и че са ги пуснали на волната тез. С такива ss като техните дори такъв ритъм могат да изкатаят перфектно. От гоооолемите единици на леденотанцовалното поле. Направо им се възрадвах като видях че все пак не е блокирано тяхното изпълнение.

Интервю с Рио Наката. Така де , да се реабилитирам че нарочих Морита-Йошида за виновници на липсващия цял запис на ритмичния танц Blush. Включвам се леко в пиара на Наката за идния сезон Wink Mr. Green
Ханна Лим - Закари Лага

Последна редакция: пн, 27 юли 2026, 16:08 от Шошулчо

# 646
  • MJF
Догледах ритмичния танц в Прага. Но загледах и СП 2008 Гьотеборг кратките мъже.

Ще свържа "двете картини" с темата която вчера повдигнах в писанието ми. Това как федерация капитализира домакинство. Та в Гьотеборг 2008г , шведската федерация право куме в очи , без грам стеснение , и то в мъжкото пързаляне ми събра погледа , меко казано , като видях какви ги е свършила задкулисно, разбира се с цялото ИСУ начело де. 10 левента преди края на кратката , техния любимец Кристофър Бертсон водеше във временното  класиране Open Mouth, при това с какво посредствено представяне в първата група  и преди какви други фигуристи. Не че нещо ново и сие , хехе, но все пак се Crazy , просто мноооого очевадно направено.  Хем аз без да мигна щях да сложа втория им фигурист Адриан Шултхайс преди Бертсон в класирането  и се възмущавах  като свърши първата група на туй съдийско действие. Толкова че се сетих че и 2008 година абсолютно същите чувства предизвика картината. Направо се изненадах че ми изплува такъв спомен.
Томаш Вернер до там докъдето съм стигнала на записа бе най-големия герой. Предвид какъв хедкейс беше като състезател наш Томи, доста ме изненада. Направо ме изкефи.

Както и да е . Да се върна в 2026 и Прага.
"Хванах виновниците" за липсата на пълния запис- Кристина - Антъни. Без справка въобще не се сещам под какво се катаха този сезон. Май меняха музиката на волната- о не о . Но кратката?! Жалко но ще ги видя на волната , тоз запис поне е цял.
Грийн-Парсънс, за това стабилно изпълнение дори не са им дали близо до sb-то им. Аз бих.
Рийд-Амбрулевичус трепнаха на туизл, но....Алисън и Саулиус да пишат ноухау как на тези години се прави това което те сториха в рамките на последната календарна година. Само дори за това им свалям шапка. Сега се загледах колко удачна е кройката на роклята на Алисън.
Като свърших Цингас-Колесник им казах мислено "голямо браво". След първото изпълнение на тази програма на моя екран на Киношита,  целия сезон до Прага нещо все не ми харесваше в изпълненията им. Тук не знам дали тя е намалила макиажа , прическата ли е малко по-друга но гледката на момичето - Пойзън от достатъчно далече/близко не бе толкова стряскаща ме. Не обичам хайпове , хепир и прочие. Та тук някак си по-туширано и ми хареса , както в самото начало на сезона. Виждам сега че са им дали PB. Ами съгласна съм.
Пайпър - Пол и този ритмичен техен танц, който ме тормози цял сезон. Така и грам не го възприех, но в Прага се настроих че ще го гледам за последно и с 95% сигурност вероятно и последен въобще от тях на състезателния лед та ....ясно в какъв режим видях кратката им. Лейн и Разгуляевс браво че и двамата на този старт за Пайпър-Пол. Дали са им SB и съм съгласна с това.
Точката на ритмичния танц са поставили Евгения - Жофри. Дали са им неочаквано ново PB. Предишното е от ЕП 2025. Пак е нещо. Като ги гледах, се сетих за настоящия сезон и да му мислят съдиите и френската федерация. В такъв афект може да ме поставят , че не се знае кога ще бия шута на .....окончателно.

Та така. С това "животно" ритмичния танц в олицикъла 22-26 приключих. Не искам и няма да се сещам въобще за него. Амин. Wine Glass
Чакам валса. Ако не друго то поне ще слушам валс а не това ....
Александра Трусова

Последна редакция: ср, 29 юли 2026, 12:44 от Шошулчо

# 647
  • MJF
Гледам кратките мъже в Прага. Не коментирам защото гледката в първите групи е .....Хем част от левентите не могат да се оправдаят за картината си  на СП и с О. Да не ми се обиждат.

На този фон публикуваното изменение от ИСУ на точките в рейтинга от А -турнирите ми се "връзва" с картината. Няма да давам линк, щото не е тайна че избягвам всячески посещение на сайта им. Peace
Гран-при серията като идея и дефиниция знаем как се създаде и през какви етапи мина в развитието си. Сега ѝ дават тласък рейтингово.
Аз в предишния олицикъл е излишно да съпоставям картината с преди това , защото вече като мина 1.07.2026г спокойно мога да напомня че за мен олицикъл 22-26 все едно го няма. Никакви медали, класирания и сие не признавам, не зачитам, не броя , няма да помня .....и сие. Да не се сещам с какъв пародиен олисезон завърши. То само броя на старите програми да не почна да броя ......и т.н.

Видеоинтервю от PJ с Lia Pereira & Trennt Michaud
Даниил Глейхеннгауз видеоинтервю.

Кратките мъже в Прага
Първите 2 групи видях. 12 левента. От тях 8 не са стигнали до волна сега проверих бързо в първата изпречкала ми се таблица.
Е късметлий са защото ако зависеше от мен само 3 щях да пусна на волна на СП- Донован,  Кирило и Yudong. Обаче друго видях сега в таблицата - нито един кореец на волната , хайде честито да му е на шефа Ким. Състезателя им в първата група дето видях сега виждам че съм го гледала на 3 ЮСП , при това 2018 в София на живо, един път на 4КК 2024 и разбира се въобще не го помня. Та цъфна ми тоз състезател на екрана с "шотландския танц". Когато тази музика се дава на фигурист с такова ниво ......гледката е .....Да не ми се обижда ни той ни цялото корфигурно но гледката просто ме довърши на фона на много ниското показанониво в първите 2 групи.
И не , не съм забравила нашия Ли. Ще повторя че той е от големите герои на този сезон. След всичките му геройства в сезона и на това СП. Просто концентрация , настрой не му достигна за този последен старт в сезона. Много близо до бортика беше за аксела и това го притесни. Моментно разсейване.

Последна редакция: чт, 30 юли 2026, 14:35 от Шошулчо

# 648
  • MJF
Още 2 групи видях от кратките мъже в Прага. Остават ми още 2 значи.

На Федир въобще не му е бил ден за фигурно.
Hyungyeom не е в състояние въобще да вкатае кратка с 4т и 3а и така и не разбирам защо цял сезон го мъчат на състезания Neutral Face да не ми се обиждат.
След това ме напуши Smile как жребия ги беше наредил Рещенко, Самойлов и Гартрунг един след друг, липсваше в групата и Литвинцев та като е да е . Smile
Рещенко се опита да повтори геройството си от ЕП но амбициозната му програма не се получи. На база миналото му, стабилност, хедкейс и сие считам за голяма недълновидност този ход стратегически. Късмет че го "побутнаха"  съдиите.
Самойлов прилично сравнително спрямо себе си.
Гартунг е голямо кривацане и изпитание за гледане.
Пито тук залитна да пробва 4с и крайно неуспешно падна , както  тази на Понсар ще бъде неговата кариера , не че съм врачка но ...
Франджипани в ролята на заместител. Програма с тройни , явно паузата му се е отразила благоприятно на здравето леко и с артистизъм .... наш Габриеле вързал такъв резултат.
Доволна съм че виждам PB срещу тази кратка на Стьопа, е влезе във вкус на своето дело човека. Евала. Това бе опраделено PB. На Кренбъри също в този аспект бе добре но това е несравнимо с О и СП като старт, съъъвсем други ставки. Докато довършваше Гоголев изпълнението си помислих а какво щеше да е ако този сезон му се бе случил като предолимпийски и на олимпийския действаше като този. С канадската федерация за гърба щеше да е  със сигурност кандидат за пиедестали. Ама много му се радвам, чакам го с Рахманинов на волната.
Тамир Куперман геройства на ЕП. Много жалко за бабачката на аксела. Да му се невиди.
Докато обявяваха Торгашев камерата даде Бржина и аз за минисекунда се зачудих какво става ама загрях де. То психологическа помощ не е проблем в днешно време и виртуално да получиш а финансово напълно оправдано е предвид и локацията , Бржина да съчетае Рещенко и Торгаше на този старт. И предвид как се изката Ендрю, добре им се получи на всички. Браво че са му дали и ново PB за това изпълнение. Съгласна. Второ доволство за мен в тази група.
И аз влязох леко във вкус разгеле като зрител. Щото до тази група доста тегаво е вървял този старт.
След Бржина веднага на екрана Стефан и аз съвсем се Smile Аз sb-то за сезон бих му го дала тук на Денис а не както се е получило че е останало О да е sb, еми не е . Както и да е . Сколаса някак си Василевс да върже сезона. Но от сега му казвам , че това е последния му старт като състезател на моя екран. След волната де.
Литвинцев и той там. Имат лимит тези двамата, по-точно телата им ,  и са го достигнали. Проявих търпение да чакам да го осъзнаят и те.

Следват неща за четене и гледане:
Jeremy Abbott skates to "No Surprises" at the 2026 Ame …  Skating Festival
Нали гледам СП 2008 Гьотеборг та там видях кратката на Джереми, не го дооцениха тогава много, и той зад Бертсон бе във временното класиране  Mr. Green , та сега го погледах с най-добрите му страни на Абът.
Дарья  Усачёва- видеоинтервю
Контролата на руските юньори - федерацията със задачата да определи участниците на югп в Китай.

Обаче на какво се възхитих  на записа от 2008г? На бритишевроспорт- коментаторите. Пак да кажа нещо дето съм повтаряла милион пъти тук. Аз се върнах във фигурното като зрител и вече пораснал човек именно благодарение на тях. Ако не бяха те и професионалния им тогава коментар....можеше и да не остана заклет зрител и до сега на този спорт, след прекъсване от близо декада през 90-те. Значи това конкретно е 6 години след 2002 и коментират предимно по същество техническата част- от скоковете , през пируетите до дарожките. По същество. Това вече отдавна не го правят. Сега като гледам,  коментара им ми е даже по-интересен от гледката на леда. Ама защото е професионален. Аз с такова качество коментар  вече не помня кога съм гледала последно фигурно. И сега идва другия въпрос. Защо същите тези симпатяги сега вече почти не ги чуваме на ису - транслациите а и те и да са не са на това ниво което бяха?! То разбира се е интересно всеки един от тримата да отговори но аз имам отговор вместо тях. То защото причините са няколко та има достатъчно за отговор и от тримата Mr. Green
Ама спирам , да не си разваля настроение че трябва да изтърпя и волното СП.

Последна редакция: сб, 01 авг 2026, 15:55 от Шошулчо

# 649
  • MJF
Jia Shin
Lia Pereira and Trennt Michaud
Yu-Hsiang Li
Yujae Kim
Yuseong Kim
Двете еднояйчни близначки на ЮФГП 2026 твърдя че ги различих без проблем като фигуристки- различни са и се различават. Но зад бортика двечките една до друга разбира се че не Smile , ще тренираме идния сезон, пожелавам им повече съвместни състезания на моя екран.
Yanhao Li
Сега като се загледах горе 2 пъти Ли и 2 пъти Ким. То напира от няколко години но сега вече е належащо да оправим имената на далекоизточния фронт, че иначе до никъде няма да я докараме.
Само за японските и китайските имам ориентир към момента.

Изминалите дни изгледах предпоследната група на кратките мъже в Прага.
Какъв кеф че на геройството на Саша Селевко не бяха включили на официалната транслация излишните коментатори. Кеф че така ще остане в архива тази му кратка, без нищо излишно. Паметно за него изпълнение, успя, ако не бях на крака щях да стана но дори и на крак успях да си наруша стъпките от радост от видяното. Браво!
Даже сега проверих колко е било предишното му pb на кратка.
Санчес видях че се изпързаля чисто и толкоз. След Селевко да гледам такова нещо е .... "ну такое". Смотан жребий.
След голямото си разочарование в Милано напълно одобрявам подхода на Хагара и сие за тази кратка- чиста само с тройни. Да ги похваля направо. За конкретния фигурист и обстоятелства, това за мен е най-правилното решение. Ей на , Адам ми е 2 пъти по-интересен от Санчес, въпреки че очевидно му отстъпва в един важен аспект.
Колко приятно ме изненада Бричги! Предвид как със сетни сили го видях да се докатава в Милано, тук очаквах .... А той един свежар излезе и изката кратката си , успя разгеле чисто с  4-2.  Напълно реално sb. Браво! Не очаквах.
Когато Грасл се изкривацва така в началото на кратката си аз след това не мога да го доглеждам с внимание. Поне в протокола гледам адекватност някаква в техническата половина. Аз сега забелязвам че Даниел е стигнал до тактиката на Фа , 3 скокови елемента един след друг, че и успява третия да е в бонус зоната. Еххх да бях съдия.....Mr. Green
Дочака Као ...да ми падне финално на сезона на клавиатурата разгеле. Макар че не се въздържах напълно де на 4К и на О.
Да на 21 е . Да това му беше първи олисезон. Но от там нататък имам самути критики към него и федерацията му в този сезон. И... сега понеже ми е горещо и вече късно ....ще им се размине словесния им разбол от моя страна. Аз толкова се афектирах и на 4К и на О ,че явно пика ми мина и сега не ми се пали в жегата. Надявам се сега да се кърпи и да си решава техническите проблеми а не да ....

Да се допълня за кратките мъже. Без и таблица да ползвам защото ми бяха останали дефакто още 4-ма до края. Колкото за толкова помня.
Френския дует анблок.
Кевин без сили много явно и те отидаха някак си да върже това което не бе 3а. Какво прави Кевин на СП в последната група , било то на кратката, е риторичния ми въпрос към ISU- поредно доказателство за неадекватната система с точките , рейтинга и сие. А иначе е добре че минахме все пак без някакъв голям срив , каквито Еймо(с) умее.
Адам с поредно геройство на кратката , имам предвид преди това в Милано. И на двете места без луца. На мен ръкомахането в таз дарожка ми е в повече , но няма да се заяждам сега и въобще с Фа. Браво! Действително близо до PB-то му. Всъщност 2 идентично чудесни кратки в рамките на месец- два.
Илия от групата на Хагара. Разбира се мащабите м/у тях са несъизмерими но в прав текст бяха в групата на разочарованите от себе си на О. Технически не трепна.
Шун Сато на финала на кратката. Вечно третия на своята федерация , когато са с тройка де, тук пак спасяваше бакиите на .....Трепна на 2 пъти Сато на тази кратка  но устоя.
Е все пак стигнах до таблица де.
Значи след Малинин , веднага Фа и Селевко. Сато четвърти и 5-и Гоголев на кратката.
Ако бях съдия , щях да съм сложила поне адекватните компоненти на състезателите и нещата щяха да изглеждат доооста различно от тази таблица.
Виждам че 5 PB-та са се откъснали от съдийските монитори - Малинин, Селевко, Гоголев, Торгашев и Санчес.

Последна редакция: вт, 04 авг 2026, 12:09 от Шошулчо

# 650
  • MJF
Нищо не съм гледала от Прага миналите дни. Но новинит с периферното зрение проследих.
На Киношита задължително трябва картина.
А от Кренбърис видях как Саша Селевко ми се подмазва. Satisfied

Григорий Федоров
Камила Валиева
Марк Кондратюк
Adam Siao Him Fa

Майя Багрянцева за "дуетната" гала в Япония.
Това ме подсети пак за японската федерация и как реши да се пъне в танците. Повече от Smile.
А иначе прослушах 4-те горни видео-интервюто. Марк е фигурист който отдавна не е стъпвал на екрана ми и няма никакъв шанс но така на видеореопартаж от сбор му отпуснах пълни 12 минути. Смях се на глас като снимаха в началото няколко скока. Няма място за обидeни  Peace BlushSmile

Утре има шанс да се сетия за волните дами в Прага, че там май съм насред 3-тата група, та е време/има шанс разгеле някой да ме провокира да покоментирам.

Последна редакция: ср, 12 авг 2026, 14:28 от Шошулчо

# 651
  • MJF
Надценила съм се, оказа се че съм била стигнала до насред втората група на волните дами в Прага.
Видях днес Микутина , Скизас , Кархунен и Шин. След първите 2 групи , във временното класиране , първа Джиа. Мястото ѝ въобще не е във втора група но .....с тази нейна глава / нестабилност. Ето и тук , тъкмо "влязох" в доволство от гледката на Лист -Liebestraum-Джиа и бам бабачка в началото на втората част на волната а на тройната комбинация на 2рит се устиска. ooooh!
Микутина с добро настроение изката волната си в частта дарожка , загледах се. И понеже гледам сега протоколите , та правилно само на нея и на първия пирует са и дали чисто и четвърто ниво.
Смятам да включа в доглеждането на СП 26 гледка от дуетната японска гала , докато все още има картина че знае ли се , ...

Ханна Лим - Закари Лага
ритмичния танц видян.
Хайде сефтосах ритмичният танц 2026-2027 на моя екран, на тях се падна тази чест. Направо ми се пританцува. След цялото безобразие на предишния олицикъл това е .......

Видях още няколко волни дами в Прага - Самоделкина, Петръйкина , Ли, Еверхарт и Накаи.
От тях само Сара не идва от Милано и съответно пролича, останалите на сетни волеви на тази волна.
При Софа се получи реп. Нина за пореден път показа какъв борец е . Х-aein цели 3 бабачки пусна. Сара във втората половина сдаде в докрутите. Ами след фала на аксела започна втората част на волната с бабачка.
Поне с нещо съм съгласна до тук и това е първото текущо място на Петръйкина, някаква логика в цялата показано до тук картина от волните дами.
Снимането е смотано. Режисьора е галфон.

Wink по поръчка за мен интервю с Као Миура. Хайде да се стяга, че трябва да има полза от цялото му хокане от моя страна 25/26.

Последна редакция: пт, 14 авг 2026, 12:01 от Шошулчо

# 652
  • MJF
Видях още 2 ритмични танца за 26/27 :
Рика Кихира- Шинго Нишияма
Башинская - Перон

A Day in the Life of Benoit Richaud

Готова съм с волните дами в Прага.
В последната партида която ми беше останала да изгледам няма да прокоментирам 2 фигуристки за да не се подпаля и да си разваля настроението и момента на изпращането на Каори Сакамото.
Лара Наки - нашата акулка, с второ поредно добро изпълнение на волната като за нея в технически план, тук възнаградена и с ново pb.
Губанова каквото и да направеше на тази волна е герой този сезон.
До салхова Глен бе чудесна. Там включи мисленето и сие и настана ....
Въобще ме ядосаха съдиите към дадения момент. След Амбър. 2 състезателки в тази последна група на СП - 26 ги грози благодарение на съдиите , бан на моя екран идния сезон доста силно. Да видим.
Моне и Каори съвсем друга лига на предходния фон.
Моне показа характер. Буквално даде всичко от себе си в това изпълнение. За това съм съгласна с даденото PB. След 9-ия елемент направо ме Open Mouth с колко енергия се изката до края. А знаем че в тази миниатюра не винаги остава достатъчно гориво за  последната трета на волна. Голяма воля показа Чиба! След 4-тото място на О, което знаем как го водим в спорта, това бе голяма победа за нея над себе си.
За финал нашата Каори. На двете каскади в бонус зоната устоя. Този нещастен 3ф-3т бе преодолян.  Колко сила има в Сакамото се видя в последната трета на волната. Безусловно първо място. Бях на крака но за компенсация се разкачах. Видях и награждаването.
Миналите дни видях и кадри на Каори до бортика като помощник-треньор на японски старт. Утеха е че ще я виждаме така. Колко ноухау може да предаде тя с тази своя непосредственост и голяма усмивка.

Гледката на трите ритмични танца , които видях от 26/27 може да ме залъже да изтърпя и последния волен танцов турнир за 25/26. Следва волния танц в Прага.

Последна редакция: сб, 15 авг 2026, 13:23 от Шошулчо

# 653
  • MJF
Видях първата група на волния танц вчера в Прага.

Но да измрънкам по направление "валс". Нали след миналия олицикъл станах особено чувствителна по музикалната тема в танците. Та видяла/прочела/забелязала съм вече 10-ина ритмични танца за настоящия сезон а вече видях музикални повторения. Та. Не че дърпам одеалцето все в една посока но даже в творчеството на Майкъл Джексън има валс, композицията се казва "Малката Сузи". То е откъс достатъчно кратък и със съвременните средста .......Само един прост и на прима виста пример давам като не искат да ползват "класически валс". А не ....1001 пъти пак едно и също да слушаме на старт. Peace

# 654
  • MJF
Прага
Волен танц
Видяла съм първите 2 групи.
Втората група беше направо бижу-4 дуеата, без излишния 5-и , който разбрах че се е самоотранил. Направо група като по поръчка за мен.
След първите 2 групи с право в таблицата на екрана видях че временното класиране се оглавява от Мразкова-Мразек. За радост на преобладаващата публика в залата.
В първата група всички дуети се изкатака в своите познати възможност. Добре че без големи грешки. Браво за това.
Втората  група начeло с Йошида - Морита, добре се изкатаха , показаха едни от най - добрите ss сред сегашния танцов състав фигуристи. Гледайки ги си мислех следното: "Само да има късмета/мисълта  японската федерация да се опита  да "играе мръсни игри" идния сезон в танците със своите вече в множествено число дуети, не знам какво ще им се случи на екрана ми". За вътрешна употреба щом им трябват и съдадоха разни шомовси, коширски и сие танцови дуети да се забавляват/ капитализират, пардон развиват танците си. Но да не си и помислят да ми ги сервират сериозно .....Stop Валс не трябва да затрудни много този дует.
Натали-Филип-Матрицата . Получило се е най-ниско оцененото в сезона волно изпълнение баш насред Прага. Видима бе грешката на едната поддръжка.
Грийн - Парсънс с изключен звук. Поради различни и няколко причини тази волна в края на сезона има малко общо с премиерата ѝ която видях на Непела.
Катаржина-Даниел и третия елемент полата. Към днешната дата като зрител на танците имам 2 слабости:
1. Ниски поддръжки.
2. Пола със собствена роля/живот.
Освен това музиката такава , че публиката ако иска може да се включва на няколко места. Та добре се получи като цяло. Браво. Откъснало им се е от монитора на тез SB, пак е нещо. Но критиката ми към чешката федерация ....няма край.

Аз се мотая , лежерствам , не бързам и сие с 25/26.
А тази седмица започва ЮГП 26/27. Тед и компания вече пуснаха видеата като предварителни линкове. И даже след дъъълга пауза Бартън "ще ме види" на "неговия" канал. Макар и съвсем за кратко. Щото аз ще видя само руските юньори и никой /нищо повече. Надявам се все още да мълчи по време на изпълнение на юньорите за да не ме кара да го редактирам.
Първата ISU таблица за 26/27 е готова.

Xi'an
Първия юньорски ГП етап.
Сега разгледах състава. При момчетата японците са с Ебихара и дебютант. Новозенландския Ли също на линия.
Ако видя че някой от тях нещо е изгеройствал по протоколите мога да го присъединя към Лев Лазарев.
При момичетата виждам Ариел, Миязаки и Уада и ако някой друг видя че се е праявил добре по протокол мога да ги включа към София Дзепка.
В спортните дуети че никой няма шанс да стигне въобще до екрана ми освен Шешелева-Карнаухов е повече от пределно ясно.
В танците ще проверя канадския дует, френската федерация с два нищо не ми говорещи като имена, виждам нов канадски корейски дует, двата американски нищо не ми говорят. Тук най- лесно мога да поддам да видя някои други освен Фефелова-Валов. Не тайна че след като ISU доведе сеньорските танци до негледаемост , юньорите остаха отчасти като малко островче , където може да се полекува до някъде танцова пързална душа.
Хайде да му мисли Тед Бартън , че милия след като си развяваше байрака без мен няколко сезона , ......Mr. Green Wink

Малко забава от зад кулисите на The Destiny
Репортаж от Xi'an

Последна редакция: чт, 20 авг 2026, 10:33 от Шошулчо

# 655
  • MJF
Bowtie приключих с танците за 25/26, олекна ми направо Wink
Волния танц на СП догледан.
Алисън-Саулюс от езика на тялото предполага с последния си танц, не помня до тук в м/усезона да казаха нещо по темата. Знаем историята на този епичен за тях сезон. Добре ги оцениха тук. Този сезон според мен бе оценено взаимодействието пом/у им. Пак да кажа , че Алисън за своя път във фигурното може книга да напише. А Саулиус предвид историята си , може да е доволен какво постигна в танците , след като се превключи на тях.
Марджъри-Закари- заболяха ме коленете като гледах Лажуа в самото начало на тази програма. Тук вече ги гледах като преминал в архива дует. Набива се на очи все пак тяхното припряно невзаимодействие , Марджъри не е най - повъртивата партньорка в танците очевидно а това е мноооого важно в поддръжките, а в тази програма им наставили такива че ....Въобще материала който катаеше този дует , с редки изключения , не бе съобръзен за тях.
Предпоследен като оценка на  волна за тях в сезона точно на СП получиха.
След тях и Кристина - Антъни със стара програма. SB им дадоха , на места припряно, материала не бих казала че е от любимите ми сред архива им.
Лопарьова - Брисо бяха вторите след Алисън-Саулюс , които изгледах като цялост с програмата им без да се разсея 4 минути. Харесаха ми.
Цингас-Колесник при този режисьор и тяхната програма ми бе ясно че нямаше да видя много , та гледах изначално разсеяно за да не се ядосам. Видях че ги възнаградиха. Шпилбанд знаем че се събуди. Wink
Последните 2 деута се настроих да гледам внимателно въпреки профанското снимане.
Пайпър - Пол с "Брулени хълмове". Изгледах ги без да мигна. С двамата си главни треньори. Големи емоции и на диванчето и на награждаването. И аз с тях. Satisfied
Кит с такова снимане не може да бъде видян какъв шедьовър е но Лорънс-Гиом видно го изкатаха в доволство и им се получи добре. Възнаградени бяха и те щедро като Цингас -Колесник.
Та така , видях даже и награждаването. Там нейсе без един дразнител. А това нали вече ми се случва толкоз рядко в танците та .... А и тук вероятно Пайпър-Пол за последно.

Видях кратките интервюта на Лесик с Дзепка и танцовия дует Фефелова-Валов.

В Прага ми останаха волните мъже но е важно че танците ми се махнаха от екрана.

# 656
  • MJF
Какви са ги свършили ISU и Бартън явно тепърва ще разбера но юньорския старт е качен на "сеньорския" ISU ютуб канал и освен това няма отделните изпълнения качени. Поредна деградация Unamused  Tired
Ще изчакам още малко и тогава ще се разровя за конкретните изпълнения. В момента отношението ми към ISU не е такова , че да се заровя в 5 часа и сие транслация и с таблица "да ровя" за да видя 1+ изпълнения. Да си имаме уважението Peace
Майя Багрянцева от лагера на Ришо.
Прага . Видях няколко волни левента. Сега като погледнах стартовия ред значи видях първите 5.
Андреас ми върна малко вярата в него с тази волна , щото след Ломбардия/ старта му в сезона бе "потънал". Дано м/усезона тече гладко при него.
Гартунг и подхода му/им .... трудна гледка. Сега като му гледам профила - най - слабата му волна в сезона . Не се прави така.
Ю Дун Чен този сезон само на 4К го видях преди Прага. На Денис Тен е геройствал той в началото на сезона . Но в Прага гледката бе по-убедителна от в Пекин. Хайде Бо вече го няма , така че да се стяга Ю Дун.
Пито на мен ми е меко казано странен фигурист и признавам че но гледах много внимателно. Нещо скочи.
Рещенко ме довърши. За сравнение. Напълно пропилян домашен СП Neutral Face. От мен да мине ще се въздържа от повече коментар сега.

и волната
Лев Лазарев кратката

Последна редакция: сб, 22 авг 2026, 22:00 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт