Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 94

• 22 089
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
  • Замък сред облаците
Раничка на шийката се сещам само, щом не се проявява иначе.

# 166
  • На изток от Ада
Дали ще се види на ехограф, Аа?
 Всъщност колоскопия сигурно ще трябва

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 00:41 от nasito8988

# 167
  • Замък сред облаците
Най-сигурно е колпоскопията. Иначе на ехограф не, но понякога и с просто око на вагинален преглед е видима. Но не винаги.

# 168
  • На изток от Ада
Ясно..
Ще видим, какво ще стане
Редакц

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 15:49 от nasito8988

# 169
Наси, за ИР и дефицита на витамин Д взимаш ли някакви мерки?

# 170
  • На изток от Ада
Не съм. Изследванията са от вчера. Писах на ендокринолога.
Но пък ММ ми вика че му дотегнало от док и затуй не искал в София при Калчев или Ковачев..

# 171
По препоръка от форума тук започнах да приемам Витамин Д и В под формата на спрей, на Better You. Уж така дефицита се наваксвал най-бързо. Декември ще пусна пак изследвания да видим как е.

# 172
  • На изток от Ада
Докладвам. Ходих при Матев в Селена.
Ми пусна ми хормони FSH, Lh, E2 на 2 3 ден от мц,и прогестерон на 21 ден от МЦ.
Ще следим хормоните.
Пусна ми и имунологични изследвания.
За ендометрита, питах и обесних че в Надежда са го лекували с противозачатъчни, и съм пила и Аб.
Не каза как да се установи там ли е  не е ли ?Биопсиите не били мн ок че се взимало от матката
За кафяво течение хормоните ще видим. Кървене след секс,не каза от какво е...
Матката ми била добре.... И той видя миома.
Не каза нищо за абортите...

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 11:23 от nasito8988

# 173

Момичета минаха 5 месеца от аборта и подновихме опитите. Обаче поради многото качени килограми от януари насам 30кг реших да отида на ендо. Пусна ми инсулинова и за щитовидна, но само тсх. Аз си пуснах пълен пакет и витамини. Според нея щитовидната си била ок, само имам лека инсулинова резистентност(глюкофаж 500) и да си вдигна вит д и това е. Обаче аз нещо не мога да се съглася, че завишените тат и мат нищо не значат. Не че искам да имам проблем, обаче не ми се връзва. Може ли съвет?

# 174
  • Замък сред облаците
За мен щитовидната е възпалена и в дългосрочен план ще се отрази. Но за хормон не е положението в момента.
Мога да препоръчам спиране на глутен (освен ако не е от качествена пшеница, т.е не фабричен хляб и масовите брашна), захар и готови, преработени храни. Включване на селен 1х 100мкг, цинк 2х15мкг, лецивит х1 и омега 3 x2 (повече EPA спрямо DHA) за период от 3 месеца всеки ден, после 3 месеца пауза. Те действат като антиоксиданти и успокояват възпаленията в организма.

Б12 също може да се качи още.

# 175
АА, благодаря! От тези има ли противопоказни при евентуална бременност? И какви витамини трябва да взема да покача Б12, и дали и те трябва да са метилирани, имайки предвид, че не усвоявам добре витамините, заради мутация на тромбофилия

# 176
  • Замък сред облаците
Аз съм със същата мутация, на Natural factors  метилкобаламин 1000мкг по 1 на ден под езика е ок. При бременност спираш и изследваш б12 (при минимум 14 дни без прием преди изследването). Останалите не изследваш и ги спираш. Фолатът ти е нисък, дано пиеш метафолат някакъв (неофолик мета примерно).

Последна редакция: вт, 14 ное 2023, 19:04 от АА

# 177
Пия да, благодаря! ♥️

# 178
  • Замък сред облаците
Редактирах си горния пост да е ясно, че останалите се спират при бременност, че май неясно го бях написала.

Схемата (без омегата) ми е изписвана от ендокринолог. И вече 15 години всяка година я правя, особено зимния сезон.

# 179
Ясно..
Ще видим, какво ще стане
Редакц

Привет, преди около месец-два правих и аз изследвания на щитовидната жлеза като подготовка за новите опити за бебче. Резултатите ми бяха сходни, като ендо след преглед на ехограф на самата жлеза каза, че определено става дума за Хашимото (високите антитела говорят за същото) и в бъдеще ще се наложи да приемам хормона, но в момента няма нужда, предвид че  са в нормални граници. Каза ми, когато забременея за изследвам редовно щитовидната хормони и най-вероятно тогава ще се наложи прием.

Общи условия

Активация на акаунт