Седмокласници 2023/2024 - тема 3

• 37 547
  • 768
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Супичка, тя направо си е измила ръцете вашата Г-жа, нямам думи. Един вид, пращайте ги на курс , не ме занимавайте.... Confused

# 241
Здравейте! Това помагало дали се намира в ел.вариант? Купихме това за 7 клас и видях, че е имало и за 6-ти.

# 242
  • Варна
Тезите са много трудни на моето дете, мисля да и спестя мъките и по тях.
Ще ги упражним малко, но за 6т.  да развива 100 тези, айде мерси.
Гледам да я щадя, когато мога.

# 243
  • София
И аз предпочитам да набляга на преразказа, че той е 35 точки, а тезата - 6. Даже ако знае от кое произведение е цитатът, което ще й трябва и за други въпроси, и напише 1-2 изречения пак може да хване някоя точка.

# 244
И аз до този извод стигнах, да наблягаме на преразказа. От тезата все ще вземе точки, той схвана най - важното - да посочи автор, произведение, изразните средства. Лошото е че досега ни един преразказ не са написали ..,При него проблема е  ,че е много подробен , опитва се да запомни и преразкаже и най- малките подробности.Съответно времето не стига , става претрупано ...Абе упражнения се искат Joy

# 245
Наблегнете на редактирането на текст щом не може да пише тези. Редакцията мисля, че носи 14т, а тезата само 6

Съобщиха ни за Олимпиада по Математика на 09.12, но мисля да не ходи.

# 246
Аз преди много натисках моя син за олимпиади, но се отказах. Много голям натиск тази година отвсякъде и реших, че достатъчно неща има.

# 247
  • Sofia
Като ученичка учителите по всички предмети ме караха да ходя на олимпиади и мразех съботите, в които моите съученици си спяха блажено, а аз ставах рано и треперех от напрежение да се справя добре. Затова моите деца никога не съм ги карала да ходят - само, ако те искат. Някои учители я натискат наборката да ходи, но ако тя не иска, намирам начин да я "измъкна". Само по музика не можем да откажем, че г-жата е много любима.
Ако след 7.клас я приемат с желания език, аз ще я насърчавам на дохи на олимпиади.

# 248
По принцип и аз все поощрявам моето дете да ходи на състезания и олимпиади, най- вече да свиква с напрежението, но тази година реши никъде да не ходи .НВО му стигало Joy
Отказа даже и spelling bee, въпреки че английския му е любим и миналата година се класира първи на училищния кръг

# 249
  • при моите любими
Прегледах пощата, но не открих пробни изпити от ноември месец миналата година или друга преди нея. Моля някой ако има да ми ги изпрати. Благодаря много.

# 250
Прегледах пощата, но не открих пробни изпити от ноември месец миналата година или друга преди нея. Моля някой ако има да ми ги изпрати. Благодаря много.
Разходи се по папките. Има папка ПИ - МАТ и състезания. Аз там качих по математика от последните три години в Междучасие (днес качих и 2022, който беше постнат в темата). Отговорите ги нямам за съжаление, но по-напред в темата някой беше качил отговорите за 2022.

# 251
  • София
Наблегнете на редактирането на текст щом не може да пише тези. Редакцията мисля, че носи 14т, а тезата само 6

Съобщиха ни за Олимпиада по Математика на 09.12, но мисля да не ходи.

Благодаря за съвета. Бях го сметнала това, но тъй като с него се справя най-добре - до тук на предишните матури намираше по 13-14 грешки, бях спокойна. Наистина обаче бих могла да й давам да редактира, за да добие рутина и напрежението да не й попречи.

В тази връзка може ли и на мен достъп до пощата? Отговарям на условията.

Няма да я пращам на олимпиадата по математика, защото съвпада с курсовете й, а те ми се струват по-важни.

# 252
Моята наборка също е много натоварена с домашни и уроци от школи и училище. Много мрънка милата, ама засега пише и се надявам да не дойде момент с прегряване. Миналата година имаше нещо такова и ми беше достатъчно, затова тази година ме е обзело едно спокойствие или по-скоро си го налагам,  та гледам да го предавам и на нея.                                                                                                                                                                                                                         
Също смятам да пропуснем олимпиадите, защото едва ли ще стигне национален кръг, което би могло да и е от полза. Поне 5 пробни изпита ще има от училище и школата, та смятам да не я затормозявам още. Не било добре твърде много изпити, казват някои учители.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 15:17 от Lolinata

# 253
  • European Union
За моето дете смятам, че натоварването няма да доведе до прегряване. Негативно би се отразило напрежението през цялата година. Затова не ходи на пробни изпити от школата. За мен изпити на този етап не ѝ дават никакаква полезна информация. Изпитите в училище са достатъчни. И то по-скоро да види изпитите от техническа гледна точка - как се попълва бланката, как се пренасят отговорите. Изпити на всеки два месеца не бих ѝ причинила.

# 254
Казват, че няма нужда от много изпити, но не и в нашето училище. Тази година е страшно. Тестове, домашни, изпитвания, като че ли светът свършва. И на родителската се оплакаха, че успехът се понижил. Ами вие всеки час изпитване, нещо от вас, няма. Вчера по КМИТ започват нов раздел, дума не е казана, но първата работа е да ги изпита върху непредадения материал и сложи оценки. Мъж ми казва, че това е отмъщението на учителите, които нямат частни уроци. Хубаво, но каква е вината на децата?
Госпожата по биология заплашва как ще ги остави на поправителен. А не може да се справи с дисциплината. Непрекъснато се крещяло, а кога дете да чуе урока? Било зверилник, аз ли го правя?

Общи условия

Активация на акаунт