Седмокласници 2023/2024 - тема 3

• 37 437
  • 768
  •   1
Отговори
# 495
Имахме род.среща. За дисциплината и употреба на снус. В класа имало момичета, които пушат цигари и няколко момчета, опитали снус. Съответно после повръщане. Чудели се от какво повръщат, вирус ли, докато не си казали. Аз съм изумена.

# 496
Какво е снус?

# 497
  • София
Имахме род.среща. За дисциплината и употреба на снус. В класа имало момичета, които пушат цигари и няколко момчета, опитали снус.
Питах каката, знаеше какво е снус- от класа момчета били взимали. И това чудо го продават в магазинче до училището им…
То че съм консерва, консерва съм. Ама главата ми не побира как такива гадости ги продават баш до места с деца.

ПС. Пакетче с много никотин, много по-силно от цигара. Можело да се сложи под езика.

# 498
И аз имам въпрос за преразказа - моя син буквално го преписва. Не го чете за определено време или 3 пъти, примерно. Твърди, че така ги кара да го правят госпожата от училище, ама на мен ми е доста съмнително. Вашите деца имали ли са подобни инструкции или процедират по друг начин?

Няма смисъл да го преписва. Ако е възможно, "изконтролирайте" го. Тоест прочетете му го веднъж, оставете му да чете 15 минути и после му го вземете. Simple Smile

# 499
Здравейте, може ли малко помощ? Търся школи , които правят пробни изпити за външни деца. Конкретно се интересувам от математиката. В последно време наблюдавам спад при дъщеря ми. На пробния в Междучасие резутатите бяха потресаващи. Нещо не разбирам къде е проблема.Sad  Моля , само да не са онлайн.

# 500
Здравейте!
Тази скала за преобразуване на точките в оценки на НВО по БЕЛ за 7 клас актуална ли е все още?
Предварително благодаря !

# 501
  • София
Не, защото резултатите от НВО са  в точки и НЕ се преобразуват в оценки от доста години. За да бъде финално балът в точки, в такива се преобразуват оценките от двата предмета  в училище (примерно БЕЛ и мат за ЕГ).

# 502
  • София
Регалия и Литера видях, че правят пробни за външни. Аз търсих  за БЕЛ, че там е на уроци(въпреки че учителката спомена, че и тя прави пробни, като събира децата, които ходят при нея).

# 503
Здравейте, може ли малко помощ? Търся школи , които правят пробни изпити за външни деца. Конкретно се интересувам от математиката. В последно време наблюдавам спад при дъщеря ми. На пробния в Междучасие резутатите бяха потресаващи. Нещо не разбирам къде е проблема.Sad  Моля , само да не са онлайн.
На пробния в Междучасие смятам че повечето са с такива резултати, предвид средната стойност на резултата.

# 504
Искате да кажете, че преписва текста, който трябва да преразказва? Няма никаква полза от такава дейност. Да не говорим, че преразказите са от различна гледна точка и в повече случаи се налага да се променят и глаголните времена.

Променя времената и разказвача, разбира се, но през цялото време текста е пред него.
Иначе, сега ме ограмоти какво е снус (или снуски). Никотинови пакетчета, които се слагат под горната устна и се усвояват за около 40 минути. Рекламират ги като по-безвредни от цигарите, чист никотин, без катрани. Масово се продават по магазинчетата за алкохол и цигари, даже аз досега ги смятах за някакъв нов вид дъвки.

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 11:00 от чудовище

# 505
Надявам се поне това да не ми идва до главата. Предостатъчно други грижи си имам Simple Smile.

# 506

СМГ правят.

За снус знам още от миналата година. Имаше случай на дете от класа на набора, което беше повръщало Sad После дочух, че големите ги продавали на малките все едно са бонбонки Rage
Даже ако потърсите в гугъл, ще намерите репортажи от преди няколко години на тази тема.

# 507
Балообразуващите оценки от свидетелството се преобразуват в точки както следва:
Среден (3) = 15 точки
Добър (4) = 26 точки
Много добър (5) = 39 точки
Отличен (6) = 50 точки

# 508
Мисля, че ВЯРАБЕЛ също правят за външни ученици.

# 509
Моят седмокласник не е и чувал за "снус". Пита ме "snooze" ли имам предвид Laughing Нашето училище има 3 предимства за сметка на високото ниво на обучение - ужасно е близо (в 7:55 излиза от вкъщи, а часовете започват в 8:00), само първа смяна са и са до 7ми клас. Охраната им е една дама на около 55 години, която не дава пиле да прехвръкне Laughing Включително не ги пуска да излизат от училището преди да приключат занятията - няма ходене до магазинчета за газирано и чипсове. Пушещи ученици до училището също няма. Каквото има в училище или са сложили родителите - това се консумира. Иначе и на него вчера например не му беше ден - цял ден се помотва, чете книги и комикси и едва си написа домашното по български за курса. Това си говорим с ММ - добре, че поне не се разправя за ходенето на курсовете. Една позната ми се оплаква, че нейния хубавец бойкотирал и не искал да ходи...

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 13:04 от jsed

Общи условия

Активация на акаунт