Седмокласници 2023/2024 - тема 3

• 37 410
  • 768
  •   1
Отговори
# 735
  • В Страната на чудесата
Русалке, дали те хванаха лудите от снощи насам или не са? Laughing
Слагам нашите предполагаеми отговори, като нямаме претенции, че някъде нещо не сме объркали:
Скрит текст:
1.А;  2.В;  3.Б;  4.В;  5.А;  6.Б;  7.Г;  8.Г;  9.А;  10.А;  11.Г;  12.А;  13.Г;  14.Б;  15.В;  16.Б;  17.Б;  18.В;  19.Б;  20.В;  21.а) А = 3/4х - 1/8 = 0,75х - 0,125; б) -3; в) -1/18;  22.а) 1:5; б) 144 кв.см;  23.а) 1/16; б) 240 ст.; в) 6,7%; г) ни е "тъмна Индия"; д) 53

# 736
  • София
Чухте ли за новата идея - национално входно ниво за девети клас .. Дали това , което казвахте, че са давали на децата ви не е било нещо пробно ?
Даам, ще правим децата по-подготвени за тестовете PISA /понеже е много важно по някаква причина/, не чрез промяна на учебно съдържание, методики и обучение, а чрез входно ниво. Joy С други думи ще "обучаваме" не чрез обучение, а чрез изпити. То е акъл, то е чудо!

# 737
  • София
Чухте ли за новата идея - национално входно ниво за девети клас .. Дали това , което казвахте, че са давали на децата ви не е било нещо пробно ?
Оф… тъп, по-тъп,най-тъп,мон.
Това не може да е истина. Не мога да осмисля факта, че някой ‘образован’ може да предложи подобно нещо.

# 738
Даам, ще правим децата по-подготвени за тестовете PISA /понеже е много важно по някаква причина/, не чрез промяна на учебно съдържание, методики и обучение, а чрез входно ниво. Joy С други думи ще "обучаваме" не чрез обучение, а чрез изпити. То е акъл, то е чудо!
Незнам какво пак мислят, но в класа на сина ми от това спуснатото от МОН входно по МАТ има 1 грешка и 26 шестици. Не им ги нанесе, правиха друго. Било е елементарно, като от 3ти клас, това е неговото обяснение.
А те до 9ти клас какво ли няма да измислят...

# 739
Така е. Ама от МОН ги интересува да отчетат резултати. Ако може отлични, че да видим колко добре организират обучението на децата ни. И  за някое бонусче евентуално.
Незнам какво пак мислят, но в класа на сина ми от това спуснатото от МОН входно по МАТ има 1 грешка и 26 шестици. Не им ги нанесе, правиха друго. Било е елементарно, като от 3ти клас, това е неговото обяснение.
А те до 9ти клас какво ли няма да измислят...

# 740
Дами, дайте идеи за Secret Santa за момиче, което “обича само да чете и да плете”. 👀
То за четенето ще е трудно да се угоди, не знаем вкуса. Тъпо ще е ваучер от книжарница.. та някакви интересни тийн книги ако ми подскажете, или пък по другата насока с плетенето, ще съм благодарна!

# 741
Книга за плетки

# 742
  • София
Дами, дайте идеи за Secret Santa за момиче, което “обича само да чете и да плете”. 👀
То за четенето ще е трудно да се угоди, не знаем вкуса. Тъпо ще е ваучер от книжарница.. та някакви интересни тийн книги ако ми подскажете, или пък по другата насока с плетенето, ще съм благодарна!

Може да потърсиш чанта/органайзер за игли и прежди. Ако плете играчки може комплект с очички и нослета, има такива с много и винаги ще са й полезни.

# 743
Подвързия за книга от плат. Предлагат се страхотни в нета и има голямо разнообразие, включително авторски и ръчно изработени.

# 744
Офф и аз съм в драма за подаръците в училище х2. Накрая ще ги заведа на някой от творческите базари и да избират те нещо в бюджета.
Треска ме тресе и за промените, които МОН плануват. Наборът снощи чу новините покрай нас и беше също възмутен за изпита в 9 клас Grinning И ме пита - ако не го издържа ще ме изхвърлят от училището ли? Grinning Явно петокласничката ни ще е от опитните зайчета. Никаква мисъл към децата няма в МОН - няма значение какво могат и знаят, важно е какво МОН отчита...
И друго нещо ме ядоса тази сутрин - класното ни по БЕЛ е планувано за 22ри декември. Не знам - последен ден, децата уж ще разменят подаръци..... И не е като да няма възможност - другата седмица например нямат нито едно контролно планувано. Гледах и взетите теми по предметите в дневника - вчера са се учили "Как се пише теза?" - ще го питам за повече детайли като се върне.  Още 2 седмици и половина до заветната ваканция.

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 11:22 от jsed

# 745
  • София
Като сте тръгнали да давате идеи за Secret Santa, дайте и за момче, без изявени интереси.

# 746
  • София
И аз слушах за промените в НВО и изпити след 8, 9 клас и нагоре. Най-малко ни дете ще "случи" на промени в НВО, които звучат отсега странно, ама да видим, за нас има време с най-малкото човече вкъщи... то дотогава я камилата, я камиларя, ще се сменят сигурно 3 правителства до 3-4 год Confused и нови 100 идеи

# 747
  • European Union
Като сте тръгнали да давате идеи за Secret Santa, дайте и за момче, без изявени интереси.
За деца, които не са ни близки (когато си разменят подаръци в класа) купувам коледни чорапи, тениска, боксерки, всякакви такива дреболии, защото обикновено сумата е малка.
Проблем ми е да измислям за близките.

# 748
Книги подаряваме ние. Освен ако не са се договорили момчетата да си разменят ваучери от Озон за някакви не знам какви неща за е-игри. Но тази година покрай седми клас май не е актуална тази тема Simple Smile

# 749
Защо да не е актуална. Последна година са в този състав, а подаръците винаги са добре дошли. Моето дете пита какво да купим за подарък, но в техния клас теглят томбола с имена и се знае на кого трябва да купиш подарък

Общи условия

Активация на акаунт