Седмокласници 2023/2024 - тема 3

• 37 561
  • 768
  •   1
Отговори
# 180
От кое помагало по БЕЛ се готвят вашите деца за пробни изпити?
Бихте ли препоръчали?!
Предварително благодаря!

Помагало с тестове на издателство "БГ Учебник". Задачите в това помагало най-много се доближават до модела на НВО.

# 181
От кое помагало по БЕЛ се готвят вашите деца за пробни изпити?
Бихте ли препоръчали?!
Предварително благодаря!

Имаме няколко, но вчера започна тестовете от помагалито "11 тренировъчни теста БЕЛ" на Б.Борисов/Р. Калайджиева
Пак имам проблем с прикачването на снимка и не мога да го покажа.
Изглежда ми доста адекватно написано и е лесно за проверка и смятане на точките. Има и диск със записи за диктовка на текстовете

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 14:54 от Pали

# 182
И аз бих се възползвала от пробните изпити на Междучасие, но само ако има и отговори. Няма да се справя с проверката...........

# 183
Ние ползваме тези помагала:
Скрит текст:
Може би ще взема и това:
https://www.book.store.bg/p243797/probni-izpiti-po-bylgarski-ezi … -sled-7-klas.html

# 184
  • В Страната на чудесата
Помагало с тестове на издателство "БГ Учебник". Задачите в това помагало най-много се доближават до модела на НВО.

Използваме точно него вкъщи. Тестовете са разделени по теми според изучавания в училище материал. Към него има и книжка с много подробни отговори и разяснения. Препоръчвам.

# 185

Използваме точно него вкъщи. Тестовете са разделени по теми според изучавания в училище материал. Към него има и книжка с много подробни отговори и разяснения. Препоръчвам.

И при нас ползваме на "БГ Учебник"

# 186
Едва ви изчетох, при нас ваканцията мина в учене. Имаше много домашни, писа, решава, и аз имам домашна от учителката по БЕЛ, чета текстове за преразкази, засичам време, взимам текста, пак засичам, казвам стоп.... та така.
От утре с песен, вече броим дните до коледната ваканция, аз не пия, не викам, ама може и да пропия 🤫🤣😉
Той се справя за сега, но няма никакво свободно време. Става ми жал.
Иначе има написана похвала от учителката по МАТза домашна, не е 6, но е много от 'нейната ръка'. Доволен е.

# 187
  • Варна
Едва ви изчетох, при нас ваканцията мина в учене. Имаше много домашни, писа, решава, и аз имам домашна от учителката по БЕЛ, чета текстове за преразкази, засичам време, взимам текста, пак засичам, казвам стоп.... та така.
От утре с песен, вече броим дните до коледната ваканция, аз не пия, не викам, ама може и да пропия 🤫🤣😉
Той се справя за сега, но няма никакво свободно време. Става ми жал.
Иначе има написана похвала от учителката по МАТза домашна, не е 6, но е много от 'нейната ръка'. Доволен е.
Възхищавам се на деца като вашето, но и аз го съжалявам.
Аз пробен тест не успях да пробутам тази ваканция. Събота почива, цял ден валя, в неделя като пекна това слънце сърце не ми даде да я оставя в къщи, цял ден беше навън. В понеделник съм на работа, казах за теста ама като не съм там. Явно съм много съжалителна, това не е на добре.
Помагала имаме, но няма кой да ги отвори. Каза че имало цяла година, за къде съм се разбързала, щяла да ги забрави нещата до изпита.

# 188
Аз не давам нищо допълнително на този етап. Тя е на училище до 14-15 часа, прибира се 1 час. 2 пъти седмично е на спорт и 1 път на английски. Има и предостатъчно домашни. Просто не виждам кога да ѝ давам пробни и сборници. Ваканцията бяха на екскурзия, уикендите гледаме поне единия ден да сме някъде на разходка, то и времето е прекрасно и не е за изпускане. Малко се плаша, като ви чета за какво натоварване и уплътняване на график става въпрос. Прави са децата, и те имат нужда от почивка и разнообразие, и от малко бездействие дори. Иначе ще бърнаутват още в началото на втория срок.

# 189
  • София
Не всички учат, ето моята не ще. Grinning Какво да я правя? Математиката е добре и има много домашни. Пише, със зор, школа, училище , ама добре се справя... Но Бел е някакъв ужас обаче.. Disappointed Relieved Слаба учителка в училище още от 5ти клас и така си върви, няма ни желание, нито навици, нищо.. И като добавим, физика, химия, биология, все някакво друго контролно и за Бел все "няма време" понеже няма и изисквания там в училище. Школата каквото напише , ама гледам пак с досада, неразбиране и да претупа домашни ...  толкова
Просто не иска да учи по Бел. досадно й е, не й е интересно, няма навици и край... Слага го в графа "не разбирам" че е по- лесно... и толкова .. Засега зле Confused

# 190
Моята е така с математиката. Не и се занимава, все в последния момент пише домашни от курса. Не си харесва учителя и май ще търся индивидуални уроци. Ако можете да препоръчате математик, ще съм благодарна. За София ми е питането

Не ги претоварвайте децата, защото ще прегреят и пролетта ще се чудите какво да правите.

# 191
  • София
Ще й търся математически профил , или природни науки. Нещо , само да няма Бел, че даже оценка от Бел да не се взема ако може ... толкова. Явно Бел и разказвателните предмети са й мъка.
Инак математика, природни науки, език, рисуване, физическо - по всичко е много добре.
Бел, география , история са мъка та мъка ... Cold Sweat  
Поне при нас, по метода на изключването,  профила е ясен Grinning Пак е някаква насока и надежда

# 192
И аз не давам нищо допълнително. Тя едва успява с уроците и домашните. По биология и е много трудно да запомни новите термини, трипанозоми, еудорини, волвокси. Повтаря ни ги и на вечеря на масата и пак греши, кое какво точно е. По химия и физика по-лесно. С литературата също е мъка. По КМИТ учителката за нищо не става. Правете еди какво си, тя е другаде. Един ред няма написан в тетрадката, но домашни на килограм.

# 193
Много са натоварени децата.Чак ми е жал  за тях пред какво трябва да преминат.Дано само са ни здравички.Иначе успявам да пробутам някой допълнителен тест от помагалата,но с доста зор .Все трябва да кажа,да се поскарам и така.

# 194
Все трябва да кажа,да се поскарам и така.

И при нас така. Аз хем разбирам, че не е хубаво да се претоварват, хем пък ако я оставя на съвестта й...отече работата Laughing Гледам уж баланс да има, но почти винаги стигаме до напомняне, потретване, повишаване на тон.
Сигурна съм, че всеки от нас прави това, което счита за най-разумно за детето си, а дали е така - до няколко месеца ще разберем Simple Smile
трипанозоми, еудорини, волвокси.
Хм, отивам да се образовам. Кандидатствала съм с биология, после доста съм я и учила, ама тези термини ми се губят, толкова ли пък да съм изветряла Thinking

Нещо , само да няма Бел, че даже оценка от Бел да не се взема ако може ... толкова.
Да не те отчайвам, ама май няма такъв филм Laughing Дори и в мат.паралелки в МГ искат 3пъти МАТ и веднъж БЕЛ, предполагам,. че и при другите профилирани ще е така. Хубавото е, че щом е по-добра по МАТ ще може да компенсира евентуален нисък резултат по БЕЛ.

Общи условия

Активация на акаунт