Седмокласници 2023/2024 - тема 3

• 37 568
  • 768
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Cabo San Lucas 40, и моето дете е така. Въпреки че българският й е лесен, защото е логичен, Но литературата е ад.

Вчера ми разказваше някакви неща по физика, които били много лесни и интересни. Аз слушах много внимателно, не разбрах абсолютно нищо, защото всичко ми звучеше прекалено абстрактно. И накрая само успях да кажа с огромно възхищение в гласа: "Брат, много си умна!"

Но наистина с второто е по-лежерно. Няма я амбицията на майка - първескиня. Добре, че детето е отговорно. Защото сигурно всички вие ме чувате как крещя на абитуриентката.... няма значение в кой край на стрната сте.

Още не пия!

# 196
  • София
Единственото допълнително, което дадох, беше пробният на СМБ-Русе. Ако някоя добра душа ми пусне техните пробни по МАТ и БЕЛ от този месец /особено по БЕЛ/, ще пробвам пак да ги пробутам. Друго не смятам да давам - домашните би трябвало да стигат, а цитираните пробни са ми за ориентация къде се намира, докато не започнат пробните в училище. За девойките и толкова не съм правила, дори не съм се интересувала какво учат, имат или нямат домашни - ни-що, пълно неведение  и липса на заинтересованост. Обаче с младежа някак си усещам вътрешна необходимост да му следя нивото. Joy

# 197
Нищо допълнително не сме правили и ние ...Освен, че всяка седмица преподреждане помагалата Joy
Имам чувство, че вместо да е мотивиран, нахъсан , сякаш няма желание. Не знам как да го обясня- съвестно е детето, старателно, знае, че е важно , но няма мотивация . Мисля , че това от прекалената важност, която му се придава на това НВО И в училище все им говорят, че е много важно , едва ли не живота им това зависи .  А е само един изпит ...

# 198
  • В Страната на чудесата
Да не те отчайвам, ама май няма такъв филм Laughing Дори и в мат.паралелки в МГ искат 3пъти МАТ и веднъж БЕЛ, предполагам,. че и при другите профилирани ще е така. Хубавото е, че щом е по-добра по МАТ ще може да компенсира евентуален нисък резултат по БЕЛ.

Може да компенсира някъде извън София, вероятно... В столицата нищо не може да компенсира един евентуален провал по БЕЛ. Дори и да отглеждате детето-чудо в някоя друга област, литературата пак може да му "изяде главата", за съжаление...

# 199
  • София
Няма време за нищо допълнително и при нас. Разпечатала съм пробния по МАТ, който някоя добра душа пусна тук, но така си и стои непипнат. Домашните се пишат в последния момент, вечно е недоволен и крив. Ако може да се премести в друга вселена ще е най-щастлив!

И при него БЕЛ е проблем. Тезите и частите на речта са мъка, но много му били добри преразказите според госпожата. Та надеждата ми е да успее да се докопа до 85 точки на НВО-то и със силни МАТ и физика да влезе, където си е наумил. Засега като заговоря по темата и чувам само "Споко бе мамоооооо!". Ще се опитам да съм споко до февруари поне, пък да видим  Smiley

# 200
На наборката вчера в допълнителния почивен ден "пробутах" пробния изпит по БЕЛ на "Междучасие" от пощата. Умна мама му е зачистила отговорите и го е качила наново. Не знам доколко отговорите на оригинала са верни. Моята девойка ми говореше за някакво допълнение като проверявахме. Като цяло е добре, но все пак го прави вкъщи и факторът стрес го няма. Поспорихме за тезата, кой кого призовава, кой трябвало да се събужда - юнакът ли призовава, лирическият говорител ли (? нещо ново за мен) и рече и отсече - писали сме такава теза и госпожата така ни каза и точка по въпроса.

Иначе не давам допълнителни неща, ако няма инцидентно някакъв свободен ден. Събота и неделя има тренировки и мачове, къде по един, къде по два. Основно учи събота сутрин и евентуално неделя следобяд.

И аз ще съм благодарна някоя добра "колежка по съдба" да ми сподели пробния по математика на СМБ Русе.

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 21:47 от merilen

# 201
  • София
Да не те отчайвам, ама май няма такъв филм Laughing Дори и в мат.паралелки в МГ искат 3пъти МАТ и веднъж БЕЛ, предполагам,. че и при другите профилирани ще е така. Хубавото е, че щом е по-добра по МАТ ще може да компенсира евентуален нисък резултат по БЕЛ.

Може да компенсира някъде извън София, вероятно... В столицата нищо не може да компенсира един евентуален провал по БЕЛ. Дори и да отглеждате детето-чудо в някоя друга област, литературата пак може да му "изяде главата", за съжаление...
Има паралелки, в които Бел от училище не се взема, малко са но има такива... Да речем НВО Бел да се взема *1 и толкова... така си мисля, че ще се получи при нас накрая... Математиката да компенсира. То е малко сметки без кръчмар, понеже хем е рано, хем нищо още не се знае... ама отсега не виждам как ще пребори тази материя БЕЛ ( дано греша) , мъчи я явно и това е

# 202
  • European Union
трипанозоми, еудорини, волвокси.
Хм, отивам да се образовам. Кандидатствала съм с биология, после доста съм я и учила, ама тези термини ми се губят, толкова ли пък да съм изветряла Thinking
Точно и на мен ми ги разказваше снощи, а аз я питах дали не се шегува с мен.

# 203
  • София
Има паралелки, в които Бел от училище не се взема, малко са но има такива... Да речем НВО Бел да се взема *1 и толкова... така си мисля, че ще се получи при нас накрая... Математиката да компенсира. То е малко сметки без кръчмар, понеже хем е рано, хем нищо още не се знае... ама отсега не виждам как ще пребори тази материя БЕЛ ( дано греша) , мъчи я явно и това е
Намират се и такива паралелки.
За туес и Джон Атанасов - взима се физиката от дипломата, нво мат х 3. Поне така беше тази година (племенникът също гледаше да ‘махне’ Бел от бала).
И мисля, че някои училища искаха химия и биология от дипломата за ‘природни науки’.
Но трябва да изчакаме новия справочник - там ще е описано как ще се образува бала.

# 204
Въпросът май беше, ако има как да не се гледа НВО БЕЛ, но май няма такъв вариант, освен в училищата към МК, които провеждат собствени изпити и не се интересуват от НВО. Другият вариант е НВО мат *3 + НВО БЕЛ *1 и балообразуващи от свидетелството за 7 клас.

# 205
  • София
Минимум 1*БЕЛ НВО, това ще е най- малко... в бала Thinking и то тук-там има такива училища

# 206
  • София
А какво става ако детето изгрее с 2 по някой от двата предмета на НВО?

# 207
В смисъл има за годината Слаб (2) или има 0 точки?
Ако има по някой предмет слаб (2) за годината не може да участва в първо класиране, защото няма да са минали поправителните изпити.
В класирането за гимназиите участват с точките от НВО и две оценки от свидетелството за 7 клас, но само тези ученици, които са завършили успешно седми клас. Тези, които имат слаба оценка се явяват на поправителен изпит и след успешното му вземане участват за свободните към момента места - 3 класиране, 4 класиране и директорското.

# 208
  • София
Благодаря ти, реално има 0 точки от матурата по съответния предмет, за двойката в училище ясно. При нас математиката е много зле, учителката допринася сериозно, ходи на школа, но не знам дали да не търся индивидуален учител, макар че поразпитах 2-3, но вече разбира се нямат свободни часове.

# 209

В бала участва с 0 точки от НВО по въпросния предмет.

Боже, какви допълнителни неща.... Аз за задължителните не мога да надделея да направи, камо ли допълнителни. Понеже сгафи жестоко, за първи път в живота си е наказана, и то тежко - без телефон, без излизане, без джобни. И пак седи и гледа в точка, вместо да седне да си напише домашните. То пък бива, бива хормони.... Като сменена е. До 5 клас беше отличничка, в шести развали успеха, а сега е някакъв ужас. Много лош тайминг.

Общи условия

Активация на акаунт