Седмокласници 2023/2024 - тема 3

• 37 554
  • 768
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря ти, реално има 0 точки от матурата по съответния предмет, за двойката в училище ясно. При нас математиката е много зле, учителката допринася сериозно, ходи на школа, но не знам дали да не търся индивидуален учител, макар че поразпитах 2-3, но вече разбира се нямат свободни часове.
Няма как да е с 0 точки, колкото и да е зле. В НВО има задачи от пети и шести клас. Може 10-20 да са, но ще изкара някакви точки. Гледайте за училище, в което утрояват НВО БЕЛ и по възможност не вземат от свидетелството оценката по математика.
Варианти са ви спортни училища и такива към МК с изпит по рисуване, танц, инструмент...

# 211
Моят определено има малко домашни в училище. А и програмата им е добре направена - нямат струпване на важни и разказвателни предмети само в един ден. Отделно, както споделих, имат много свободни часове и като цяло нивото в училище е ниско. Но това му играе лоша шега и се отпуска. Наредил е петици по История, Биология и География, но не го притискам. Колкото може там, толкова. Допълнителните неща са от школите. По Математика им дадоха пробните изпити на Междучасие от последните 3 години за домашно, но обикновено имат един лист задачи подбрани от госпожата. На другата Математика има средно по 3 теста от сборника на Веди обикновено, но и те са кратички. Сега поискаха още едно помагало на Просвета за допълнително задачи. Той по Математика няма проблем, разбира материала и единствените му грешки са от бързане....
По БЕЛ и аз съм се настроила за нисък резултат. Надявам се с граматиката да се справи, но по Литература ще е приключение. Чете книгите и произведенията, но не му се отдава писането и разсъждаването. Лирическият герой му е далечен Grinning Госпожата им на школата здравата ги е подхванала. Всеки път им дава листове със задачи и по някой тест от помагалата. Опитва се да пише тези. Утре ще ходи на пробен след училище.
Някой запознат с оценяването по БЕЛ има ли представа колко точки могат да получат за тезата?
Иначе започна да се поуморява. Оплаква се, че е стресиран и се притеснява как ще се справи. Sad Опитвам се да не остава с чувството, че имам някакви очаквания. Каквото, такова ....

# 212
  • София
Ама на колко математики ходите?

Максималният брой точки на тезата е 6.

# 213
Здравейте!
В училищата на дечицата Ви колко пробни матури са предвидени за първия учебен срок?
При нас-две!
Предварително благодаря за отговорите!

# 214
Нито една. Нямат време в училище за пробни

# 215
  • София
По спомен от големите деца, при нас правят по 10 пробни по предмет, но втория срок. През първия имат по някой и друг тест по формата на първи модул /например входното по БЕЛ беше така/, преразкази, тези.

# 216
Здравейте!
В училищата на дечицата Ви колко пробни матури са предвидени за първия учебен срок?
При нас-две!
От МОН изискват задължително да се направят 3, поне такава са указанията за 12 клас БЕЛ, предполагам, че и за нашите не е по-различно. Още не съм чула за седмокласничката, ще видим ще имат ли и колко, предполагам - 3 ще са.

# 217
За първи срок не са предвидени пробни изпити. За втори срок - 3.

# 218
Здравейте!
При нас-две!
На родителската среща ни казаха, че ще има общо три матури за годината. Първите пробни ще бъдат през декември. Ще ги проведат като реалната - времетраене, в този ден няма да учат, ще отидат само за пробния изпит.

# 219
Аз помолих за достъпа до пощата, за да мога ако поиска детето тестове, да дам. Христоматията и едно помагало по бел са прибрани под леглото й (от нея самата). Засега не давам зор. Записах я на пробни сега, за да видя откъде стартираме и евентуално, че надгражда с допълнителените уроци. Тя ми е каката, но малкият кандидатства за смг/ нпмг миналата година, та нея я чувствам като второто дете, с което се кара по-лежерно. Макар че след 7 клас е по-важно. И аз съм от непропилите се. Решила съм да се притеснявам през новата година. Все още не знам какво точно учат и особено по бел нямам и познания какво се търси, за да проверям. Мога само за граматика и правопис да видя. Толкоз.
По два пробни на предмет са обещали в училище.

# 220
Ама на колко математики ходите?

Максималният брой точки на тезата е 6.
Четири часа допълнително му е математиката - 2 в четвъртък и 2 в събота. При различни учители. В училище нищо не са казали за пробни. По някакъв проект към общината можеше да се запишат за допълнителни часове по двата предмета. Моят категорично отказа да се запише. Загуба на време били, елементарни задачи се решавали. Евентуално там да правят пробни.

# 221
  • София
Не му ли е объркващо с двама различни учители? + още един в училище?

# 222
Нищо не са ни казали за пробни, но доколкото  знам от предни години правят по един пробен за всеки предмет .

# 223
Не му ли е объркващо с двама различни учители? + още един в училище?
Не мисля, че му е объркващо - математиката не е като Литературата Grinning. Просто по този начин решава повече задачи по "задължение". Работят по различни "помагала". Госпожата от Междучасие дава изцяло нейни материали, подготвя им теми с най-важното, което трябва да знаят и задачи, с които да упражнят наученото. Той по Математика работи с удоволствие.

# 224
Нищо не са ни казали за пробни, но доколкото  знам от предни години правят по един пробен за всеки предмет .
Вторият срок по три пробни на предмет трябва да имат. Или 1+2

Общи условия

Активация на акаунт