Седмокласници 2023/2024 - тема 3

• 37 568
  • 768
  •   1
Отговори
# 225
Нищо не са ни казали за пробни, но доколкото  знам от предни години правят по един пробен за всеки предмет .
Вторият срок по три пробни на предмет трябва да имат. Или 1+2
Благодаря за информацията !

# 226
  • София
Това може би е интересно /от ФБ/
На вниманието на седмокласници и родителите им! 📌
📌ПРОБНО ОНЛАЙН НВО ЗА МЕСЕЦ НОЕМВРИ ПО БЕЛ И МАТЕМАТИКА!
В периода от 25.11.2023г. до 03.12.1023г. всеки участник може да се включи в удобен за него час. Пробните изпити ще бъдат изцяло по формата на НВО, но върху изучавания материал в 5. и 6. клас , както и първите теми от 7. клас. Сесиите на децата ще бъдат разделени на 2 части – първа част 75 минути и втора част 90 минути, за да се симулира максимално реалната изпитна среда.
В линка ще откриете информация относно регламент и заплащане.
Чрез регистрацията си в платформата Kyoso - лесно, удобно и бързо ще успеете да се включите в бъдещите пробни изпити по раздели за ВСЕКИ МЕСЕЦ. И да следите своя прогрес!
📣📌 Ето и линкове към тестовете! Побързайте да направите своята регистрация и да се запишете за предстоящите!
📌 Учениците ще бъдат оценени по критерии на МОН!
https://platform.kyoso.tech/hub/competitions/1087 - БЕЛ
https://platform.kyoso.tech/hub/competitions/1098 - Математика

# 227
  • София
Здравейте!
Бих искала и аз да помоля за паролата към пощата, ако вече отговарям на условия.
Не вярвам да успея да им поднеса някой пробен вариант, защото като гледам колко са натоварени, чак на мен ми пуши вече главата.
Не знам при вашите деца дали по всички предмети изискват толкова много, но при нас всяка седмица има поне по 1- 2 предмета контролни, всеки ден по нещо ги изпитват, домашни дават освен по МАт и БЕЛ и по биология, физика и какво ли още не.
Почивните дни ги изкараха пак над домашните от курсовете предимно. По МАТ от школата им дават от 3 или 4 помагала задачи, както и пререшаване на материала, който са взели от предния час. Направо не могат да смогнат, но госпожата им е казал, че който е без домашно го връща и пада голямо писане. Не им остава време за останалите домашни от училище. Но пък резултатите засега и при двете са доста показателни, за което съм доволна, че поне не си давам парите на вятъра. Имам чувството обаче, че наистина до към края на 1-ви срок ще изпушат тези деца.
Правиха един тест по Литература с теза и цитати и двете имат пълен брой точки, много съм учудена при положение, че госпожата е доста взискателна, а едната се съмняваше в тезата, която беше написала.
Математиката също засега им върви отлично и доста по-добре от предната година, явно материалът засега не ги затруднява.
За четвъртък, в единия клас госпожата по МАТ ги е разделила на групи и им е дала да измислят задача, която ще трябва да представят и решат на открит урок и им е казала, че който е участвал ще получи отличен. От група на 5-6 деца, само две девойки (моята и една нейна съученичка) естествено я направиха. Та сега ще видим дали всички ще намажат или само те Wink.
Относнопробните матури, следващият месец ще имат и в училище и в школата и по двата предмета. Ще видим какво ще бъде положението, поне ще направя сравнение.

# 228
  • София
Значи...чета ви и се успокоявам - явно израза "Спокойно мамо, има време" не е само при нас. Наистина се възхищавам как от сега успявате да "пробутвате" нещо допълнително - моя заяви, че странно защо, но тази година всички предмети са му по-интересни от БЕЛ и МАТ ....Anguished
Заканил се е обаче да изкара повече от батко си като бал, но това за мен е абсолютно нереалистично, освен ако свише някой не му подскаже верните отговори Smiley , защото разсейването и елементарните грешки са ни първи приятели. И като вземе нещо да ми обяснява и аз го поправя, отговорът е - "Да бе, същото". Е как ще е същото?!?!
На курса, който ходи, учителката по МАТ 1000 пъти му каза да си изписва изцяло решенията, защото така няма да му ги погледнат на изпита, а той каза, че тогава щял да ги изписва - сега го мързяло Rolling Eyes
Та така... Решила съм да не изпадам в паника до Нова година, после ще видим. Не съм някоя свръх амбициозна майка, която иска 100 от 100, обаче не искам и слабо представяне, основано на мързела...А и той има нужда грандиозно да смени средата, което според мен, ако не е в някое добро училище - няма как да стане. Макар че той каза, че и фризьорския е опция Satisfied

# 229
  • София
gia_fire поне безплатни прически ще имате у дома ... шегувам се. Wink То и при нас е същото
Кажете как се справяте с влияние на други деца, среда , приятели , които, как да кажа най-меко... имат лошо възпитание или просто свои проблеми и ги предават на приятели.. ?
Моята точно сега е като гъба, попива всичко
Започнала е да говори престорено .... с друг глас.. Cold Sweat с чужди думи и копира отношение към учене и семейство от приятелки . Ще отмине сигурно ,ама точно сега... да се прави на друго дете.. Уффф и това

# 230
И ние ще се борим за фризьорския Smile Даже му е и относително близо.
Да се посмеете малко и вие с моя набор и творчеството му от днес:
Скрит текст:
Явно на първия модул от пробния по БЕЛ времето му е било предостатъчно Grin.
Хубавото от моя гледна точка е, че не бързаше, както обикновено, а излезе последен. На втората част има според мен промяна в "методологията" - писал си план, ключови думи и след това преразказвал. Писал и чернова и почти не му стигнало времето.
Ще се опитам да изчистя изпита от творчеството му (не обещавам успех) и ще го пусна.

# 231
  • Sofia
И моята девойка се опитва да е "отворена", но понеже не е свикнала да ѝ се карам за нищо, сега, като скръцна със зъби, повиша тон или просто се намръщя, веднага "се оправя" Laughing От работа се прибирам много натоварена от нахакани и невъзпитани тийнейджъри и само това ми трябва и в къщи Rage

# 232
  • София
Кажете как се справяте с влияние на други деца, среда , приятели , които, как да кажа най-меко... имат лошо възпитание или просто свои проблеми и ги предават на приятели.. ?...
Болната ми тема в момента. Даже изказа и интонацията си сменя, за да копира приятелката си. Като обърнах внимание на това, започна да ме убеждава, че тя винаги така си е говорила, а аз се заблуждавам, че е копирачка Close
Сменя ударения на думи, използва даже ашлашки изрази и това пред мен. Представям си какво е като ме няма. Не се справям, говоря, карам се, наказвам, избирам си битките, понякога отстъпвам. На моменти не вярвам, че това дете съм го възпитавала аз, просто коренна промяна през последната година. Съвсем наясно съм, че вината си е в моята дъщеря. Ако не е тази приятелка, ще е друга...явно моето го привлича това поведение.

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 19:53 от buni

# 233
buni, ако това е успокоение, не си сама.

# 234
  • София
Buni, да я съберем с моята хибавица, която гледа с превъзходство и подигравка всеки, който сбърка дори едно ударение?

# 235
  • София
Buni, да я съберем с моята хибавица, която гледа с превъзходство и подигравка всеки, който сбърка дори едно ударение?
Тцъ, брат й е същия педант в българския език. Изобщо не пропуска да я "отбележи", не й пука, така й харесвало. Тя го прави съвсем умишлено и е убедена, че е cool 😎

# 236
  • София
И това ще мине.

# 237
Здравейте, и при нас настъпват промени и проблемите не закъсняват, Ства раздразнителна , нервна лежерна и постоянно говори как не й се ходи на училище.За сега поддържа добър успех , но се чудя до кога. Мрънка за част от предметите , че не са важни и няма нужда да си дава зор. Опасявам се ,че доста по- рано ще "прегрее веригата". Как да се справим? Дайте съвети, моля. Относно изпитите , при нея голяма роля играе свръх напрежението и притеснението:(((

# 238
Привет!
Аз съм се настроила да започнем сериозната подготовка след междсрочната ваканция, за да не прегрее наборката, докато дойдат изпитите. По математика върви добре според оценките, но не и според мен.  Но по БЕЛ си върви с твърда петица...Здраве да е....
По всички разказвателни е нацвъкала четворки, че даже и тройки. Затварям си очите...само и само да се упражнява по МАТ.
При нас по БЕЛ учителката заяви, че тазгодишната програма се разминава с НВО и не можем да разчитаме, че ще ги подготви за него. Потрес.
Отзиви за Пета гимназия във Варна има ли някой?

# 239
  • София

При нас по БЕЛ учителката заяви, че тазгодишната програма се разминава с НВО и не можем да разчитаме, че ще ги подготви за него. Потрес.

Това е безумие. Изрично питах нашата по БЕЛ дали в програмата е заложено всичко необходимо за НВО, в смисъл ще имат ли време да се учат да правят преразкази и да упражняват НВО и тя отговори, че всичко е заложено и всичко ще правят.

Общи условия

Активация на акаунт