Седмокласници 2023/2024 - тема 3

• 37 518
  • 768
  •   2
Отговори
# 285
  • София
Относно момичешките класове, аз съм завършила такъв и не беше никак зле. Не бяхме задружни, на групички си бяхме, но нямаше проблеми, побоища, простотии. Когато трябваше се обединявахме и си помагахме много. Като цяло и дисциплината не беше никак лоша, в сравнение с тази до седми клас, когато имахме момчета. Учих в съвсем обикновено училище, но в паралелка с интензивно изучаване на италиански.

# 286
  • София
Относно момичешките класове, аз съм завършила такъв и не беше никак зле. Не бяхме задружни, на групички си бяхме, но нямаше проблеми, побоища, простотии. Когато трябваше се обединявахме и си помагахме много. Като цяло и дисциплината не беше никак лоша, в сравнение с тази до седми клас, когато имахме момчета. Учих в съвсем обикновено училище, но в паралелка с интензивно изучаване на италиански.
Подобни неща мога да споделя, с тази разлика че имахме и момчета... но, това са стари времена. Сега е друго

# 287
От мои познати учителки съм чувала, че наистина в класове с повече момичета има и повече делене, и повече драми, и повече интриги ...Не знам , до късмет е според мен -и в най- елитното училище може да попаднат на кофти среда и не толкова добри учители, и обратно - има и училища, които не са в елита, но пък имат чудесни преподаватели и може да се сформира хубав клас .Та дано да имат късмет и да се чувстват на мястото си ..

# 288
  • София
Момичета , момчета 50:50  е по-доброто.. Хем момчетата балансират, хем момичетата са по-малко и няма толкова драми. То природата го е измислила, ние какво да го дъфчем тук.. И момчета, и момичета си имат своята функция и балансират групата, всеки със своите си неща.. дано хванем клас с квоти Thinking

# 289
За добро или за зло, но в нашия град няма квоти никъде.
Късмет на всички, ще ни е нужен. Понякога разликата между учениците в две училища е само в самочувствието на едните. При нас баловете тази година за 90% от паралелките се вдигнаха, къде с 1-2 точки, къде с 30, но ми направи впечатление по-равномерното разпределение във втората половина училища. А на трето класиране май навсякъде минималният бал беше по-висок от на първо.

# 290
За добро или за зло, но в нашия град няма квоти никъде.
Късмет на всички, ще ни е нужен. Понякога разликата между учениците в две училища е само в самочувствието на едните. При нас баловете тази година за 90% от паралелките се вдигнаха, къде с 1-2 точки, къде с 30, но ми направи впечатление по-равномерното разпределение във втората половина училища. А на трето класиране май навсякъде минималният бал беше по-висок от на първо.
Mama Ru, и при нас квоти няма ,очертава се да бъде в женски клас моят син Joy
Въпреки че, като се замисля в този випуск силните ученици са все момчета , та като нищо да обърнат нещата

# 291
  • София
Много е важна средата...Голямото ми диване е в една от "елитните" езикови гимназии и определено отношението на учителите, нивото им е доста по-различно от предното. Вярно е,че откъм деца винаги е шарено, но 80% са свестни и то будни хлапета, в които определено има хляб и не случайно са в това училище. Макар че, куриозно, не бяхме одобрени като училище в една от инициативите на МОН и според единия учител е било, защото се смятало, че родителите на учениците тук имали възможност да си заведат и самостоятелно децата на екскурзия - което е много безумно Smile
За малкия сега не зная до къде ще му стигнат силите (и мързела), но се моля за по-момичешки клас, защото сега е кошмар. А учителите са вдигнали ръце и ги оставят да се оправят сами...

# 292
  • София
Момчетата не са по-глупави, просто знаят че могат и с по-нисък бал и някои лежат на тази кълка и така си карат. Grinning Е сега, момчета с много нисък бал е ясно, това са му възможностите или интересите  му са другаде.. Ама те  с квоти, без квоти в "елитни" училища няма как да се класират...

# 293
Върна се моят набор от пробния изпит по математика. Дали са му само първата част от задачите. На втората част отзад била бланката, доколкото разбрах и я взели. Надявам се в събота да донесе задачите с точки и корекция.
Качвам това, което имам днес с неговите драсканици. Ще се мъча да ги позачистя през почивните дни. Малко е измачкал листа - сложил го под кимоното.
Скрит текст:

Иначе учи усилено "На прощаване" - имали срок до края на ноември. В училище уж нещата са добре. Отишъл без домашно по математика след ваканцията, забравил и има забележка в дневника, която вчера чак видях. При втори път без домашно получавал двойка и се е притеснил...Рецитира ми "Не плачи, майко, не тъжи, че станах аз двойкаджия ..." Grin

# 294
Здравейте.
Наскоро писах, че моето дете се обучава в самостоятелна форма на обучение. Ходи на изпити 2 пъти годишно върху целият материал.
За матурите по математика и тази по пожелание по английски ползваме частен учител. По БЕЛ търся, в малък град сме и нямаме организирани групи за подготовка.
Затова исках да попитам тук - за матурата по БЕЛ гледах от миналата година са 2 части. Първата я разбрах - има тест , отговаря, има 75 Мин. За втората част - преразказа имам питане - колко време е? Чула съм, че се пуска на диск преразказа и децата слушат ( но не знам колко пъти) и след това пишат. Дава ли им се да видят текста, ако да - за колко време, ако не - докато слушат имат ли право да си водят записки за преразказа какво става в него, за какво се отнася.
Много ще съм благодарна, ако някой ми отговори, тъй като ( засега, докато не намеря частен учител) няма кой да попитам. Благодаря ☘️

# 295
Здравейте.
Наскоро писах, че моето дете се обучава в самостоятелна форма на обучение. Ходи на изпити 2 пъти годишно върху целият материал.
За матурите по математика и тази по пожелание по английски ползваме частен учител. По БЕЛ търся, в малък град сме и нямаме организирани групи за подготовка.
Затова исках да попитам тук - за матурата по БЕЛ гледах от миналата година са 2 части. Първата я разбрах - има тест , отговаря, има 75 Мин. За втората част - преразказа имам питане - колко време е? Чула съм, че се пуска на диск преразказа и децата слушат ( но не знам колко пъти) и след това пишат. Дава ли им се да видят текста, ако да - за колко време, ако не - докато слушат имат ли право да си водят записки за преразказа какво става в него, за какво се отнася.
Много ще съм благодарна, ако някой ми отговори, тъй като ( засега, докато не намеря частен учител) няма кой да попитам. Благодаря ☘️
Здравейте, за втори модул децата имат 1 час и 30 минути. В рамките на това време разполагат с 15 минути да го прочетат сами.

# 296
Здравейте.
Затова исках да попитам тук - за матурата по БЕЛ гледах от миналата година са 2 части. Първата я разбрах - има тест , отговаря, има 75 Мин. За втората част - преразказа имам питане - колко време е? Чула съм, че се пуска на диск преразказа и децата слушат ( но не знам колко пъти) и след това пишат. Текста слушат веднъж. Не се пише през това време нищо. След това се раздава за четене и се засича времето и 15 минути четат, като отново Не могат да водят записки.След тези 15 минути текста се събира и започват да пишат.Дава ли им се да видят текста, ако да - за колко време, ако не - докато слушат имат ли право да си водят записки за преразказа какво става в него, за какво се отнася.Ако има непознати думи, те са обяснени след текста, и само те се записват на дъската от квесторите.

# 297
  • София
Здравейте, извинявам се, че най-вероятно ще се повторя и вече е задаван този въпрос, но по МАТ на НВО-то дават ли се формулите?

# 298
  • София
Да, дават се.

# 299
Здравейте.

Здравейте,моята дъщеря беше две години в самостоятелна форма на обучение.След пети клас не е държала матури- обясниха ми,че щом е  в такава форма се взема само оценката от изпита.

Общи условия

Активация на акаунт