Седмокласници 2023/2024 - тема 3

• 37 540
  • 768
  •   1
Отговори
# 345
  • София
На Междучасие винаги са доста трудни задачите, сравнено с НВО. Излишно трудни по мое мнение.

# 346
Пак да кажа, че на Междучасие и на СМГ пробните ги прави Симеонов.
Статистиката на Междучасие, според мен не е актуална. Тази събота пак имаше пробен, как знаят какъв е средният резултат?!

# 347
  • у дома
На Междучасие винаги са доста трудни задачите, сравнено с НВО. Излишно трудни по мое мнение.
На същото мнение съм-добра проверка за деца,които учат в СМГ или мат паралелки,но до там...

# 348
Аз още чакам мат, но като сверих отговорите на модул 1 и получих 36т 😅. Надявам се да се стегне девойката и да има мотивиращ ефект. Погледнах и задачите - не ми се видяха особено трудни, поне модул 1. При добро желание може да ги реши. Модул 2 не съм гледала. Ще я записвам пак, да тренира. Чувала съм, че на Веди е най-сложният изпит, но не знам така ли е. Надявам се, да й подейства мотивиращо, защото определено не съм я видяла да седне да учи.
Днес са правили нещо като пробен по Бел, но без преразказ. Което отчитам като минус.

# 349
Ами пишат така : “ Кратка статистика на проверените до момента работи”

Пак да кажа, че на Междучасие и на СМГ пробните ги прави Симеонов.
Статистиката на Междучасие, според мен не е актуална. Тази събота пак имаше пробен, как знаят какъв е средният резултат?!

Иначе че ги пише Симеонов знам, че са по-сложни също. Но май си мислех че средното ще е повече

# 350
  • София
Аз още чакам мат, но като сверих отговорите на модул 1 и получих 36т 😅. Надявам се да се стегне девойката и да има мотивиращ ефект. Погледнах и задачите - не ми се видяха особено трудни, поне модул 1. При добро желание може да ги реши. Модул 2 не съм гледала. Ще я записвам пак, да тренира. Чувала съм, че на Веди е най-сложният изпит, но не знам така ли е. Надявам се, да й подейства мотивиращо, защото определено не съм я видяла да седне да учи.
Днес са правили нещо като пробен по Бел, но без преразказ. Което отчитам като минус.
На Веди са едни от най-лесните или поне  от най-близките като сложност до НВО. Такива са и на Регалия, на Образователни технологии. Не могат да се сравняват с тези на СМГ, ПЧМГ, Междучасие. Ако сега имах дете в 7 клас, щях да приема за  ориентир справянето му  в  школи от типа на първите..
В първия модул на Междучасие има задачи с клопки, такива за съобразяване, а във втория има и диофантово уравнение, което се учи по уроци/школи само от кандидатстващите в МГ  след 4 клас. Не че не може и с малко "налучкване", де, ама..

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 22:02 от пенсионирана русалка

# 351
Благодаря, ще имам предвид. Обратното ми бяха казали. А дали важи за Бел или е само за математиката?
Добре, че си сверяваме часовниците и благодаря, че споделяте.
Девойката уж не е толкова зле по математика, но й липсват тренировки. Каквото и да я съветвам аз да реши вкъщи, не хваща засега. Трябва учител да го е дал.
Все още не съм особено притеснена, има много време. Но да видим какво ще излезе накрая.

# 352
Днес са върнали тест за запознаване-  резултат задоволителен, но единственото което исках е снимка да видя върху какво е  снимка имам ама на една трета от теста все пак е нещо, до момента е първият който получавам. По математика ги носи за подпис у дома.

# 353
На СМБ този път ми се видяха доста по-трудни задачите. И как да не ме е яд, че последните две задачи на първи модул вече са избираеми? Щерката е успяла да реши трудната част на 19 задача, а е забравила накрая полученото да раздели на 6, за да получи средноаритметичното. Но пък полученото от нея число съществува като един от вариантите за отговор. Честито, дето така щели да се усетят, че са сбъркали. Ако бяха оценявали самото решение, предполагам, че щяха да й дадат макар и по-малко точки за недовършена задача, но поне нямаше да е нула от 6т.
На точки от втори модул не се надявам, въпреки, че нещо е писала.
Каквото, такова.

# 354
Задачи 19 и 20 досега бяха с кратък свободен отговор (числов, символен или словесен). От учениците се
изискваше да напишат отговорите, без да привеждат своето решение, т. е. пак нямаше да вземе точки.

# 355
Жалко. И някак си не е честно. Имаше години, явно преди да въведат тестовата система, когато се гледаха и черновите и се оценяваше дори и частичното решение. А сега някои ученици играят на тото. Дори съм чувала коментар от колеги, че слаби ученици, играли на тото са получили повече точки на някой изпит от по-добри деца.

# 356
Преди много години от нас се искаше да можем да мислим и разсъждаваме. Избираем отговор не съществуваше на приемен изпит, нито пък игра на тото. Сега, дали за да се спира мисленето в идващите поколения, дали на проверяващите да им е лесно, но децата трябва да избират.

# 357
  • София
Копирахме американската система на тестове. 91-ва година за първи път се сблъсках с нея, когато след завършване на училище отидох за една година в САЩ и записах колеж там. Изкарвах по 110% на всички тестове, дори когато английският ми все още не беше на ниво и учех с речника до мен. Joy Беше несравнимо по-лесно от това, с което бях свикнала, особено при подготовката ми за кандидатстудентските изпити. Едно е да избираш верен отговор от 4 предложения, съвсем различно да развиеш цяла тема по история с анализ на събитията и причинно-следствените връзки. За мен тази тестова система води до затъпяване, но се е наложила вече в световен мащаб, защото елиминира субективизма в оценяването.

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 00:37 от sanaka

# 358
Отговарям ли на условието за достъп до пощата и от кой трябва да взема паролата? Благодаря.

# 359
  • София
Всички ли получихте резултати по МАТ от Междучасие? Нашият пробен беше на 12.11 и още нямам нищо.

Общи условия

Активация на акаунт