Седмокласници 2023/2024 - тема 3

• 37 502
  • 768
  •   1
Отговори
# 390
  • София

Нямам идея дали може 'външни'. Но да - стига да дадат условията, ще ги споделя.
Simple Smile

# 391
Благодаря!

# 392
  • София
Може ли някой, посещаващ Веди да даде инфо кога се очертават пробни при тях, щом Междучасието е по-сложно , да видим какво ниво ще се оформи при Веди. Нещо не се ориентирах по сайта, за да видя сама такова инфо
Веди НЕ допускат външни. Вариант е родител на дете, ходещо там на школа, да сподели после изпитите тук. Но те май почваха във Веди доста по-късно, тоест при натрупване на седмокласен материал към февруари-март. Регалия допуска външни, ОТ също,  Бултест, Ния, май Арете.. Проверявайте на сайтовете.
Преди време ми попадна съобщение, че Арете няма да провеждат курсове през учебната 2023-2024г. Преди години пробни изпити провеждаше и школа "Милениум" в базата си в 104 ОУ в кв.Гоце Делчев, но май вече нямат групи там.

# 393
  • София
Може ли някой, посещаващ Веди да даде инфо кога се очертават пробни при тях, щом Междучасието е по-сложно , да видим какво ниво ще се оформи при Веди. Нещо не се ориентирах по сайта, за да видя сама такова инфо
Веди НЕ допускат външни. Вариант е родител на дете, ходещо там на школа, да сподели после изпитите тук. Но те май почваха във Веди доста по-късно, тоест при натрупване на седмокласен материал към февруари-март. Регалия допуска външни, ОТ също,  Бултест, Ния, май Арете.. Проверявайте на сайтовете.
Преди време ми попадна съобщение, че Арете няма да провеждат курсове през учебната 2023-2024г. Преди години пробни изпити провеждаше и школа "Милениум" в базата си в 104 ОУ в кв.Гоце Делчев, но май вече нямат групи там.
Може, аз затова написах, че е най-добре  да се следят сайтовете. Simple Smile
За Милениум може да питате тук дали допускат външни:
https://www.uchebencentarmillenium.com/index.php/7klass/

# 394
Ние май се замисляме да сменяме училището. Миналата година на 31 май имаше предмети, по които няма изпитване и ме убеждаваха, че е нормално, не им стига времето. Сега са минали 2 месеца училище, вече има по 5 оценки по предмет. Само по бел има 2 оценки, и за него не остава никакво време за учене. Изобщо не знам как ще се подготви за изпита по бел. Вечно учи по история, биология, кмит, химия. Вечно е тестове.

# 395
  • София
И ние сме така, подозирам и много други деца. Скъсват ги от контролни и тестове по всичко. Математика, Бел остават междудругото. Особено пък школата и подготовката за школата. Поради липса на време.. А трябва уж да е обратно. Grinning

# 396
Здравейте!
Има ли някой,който ползва  практикумите на "Регалия" ?
Бихте ли споделили преимущества и недостатъци?
Предварително благодаря!

# 397
Оффф, Laurentin и при нас е така. По математика е с 1 оценка, а по БЕЛ с 2. По предмети като география и английски е вече с по 5-6 оценки. Днес прави презентация по немски 2 часа. Не мога да си обясня и аз този брой оценки при предметите, по които имат всеки ден часове...

# 398
  • София
При нас е обратното - по мат и бел има по 12 оценки, по разказвателните по една /само по биология са три и чакаме втора по история/, по английски - четири. Принципно учителите се съобразяват с натоварването по бел и мат в 7-ми клас. Не че не очакват децата да учат, но намаляват допълнителните заданията за домашна работа. Досега не е имало нито един възложен проект/презентация тази година, а по английски не дават домашно, за разлика от предходните години.

# 399
  • София
При нас натоварването по всички останали предмети също по-скоро се увеличи, а не намаля. Учителите по химия, физика, биология са доста взискателни. По химия включително се изискват безумни неща, като да знаят наизуст атомните маси и валентност на повече от 30 елемента, съответно още.вторатя седмица беше поискано да са научили пак наизуст означенията на 50 - 60 елемента, включително стронций, барий и подобни. Синът ми не е особено добър по точните науки, но е старателен, винаги е имал високи оценки и по тях. Сега, въпреки че неколкократно казвам, че не е важно дали ще има 3 и 4 по химия, на него му причинява сериозен психически стрес да отиде с половин домашно или с ненаучени наизуст безумия. Съответно, вместо да се концентрира в БЕЛ и МАТ, учи по 2-3 часа по химия. По английски учителката винаги им е давала големи домашни и много съчинения. Това си продължава и тази година. И така реално нищо допълнително освен домашното от школите не може да се вмъкне, а има.пропуски за наваксване от минали години и нужда от доста упражнения по МАТ, за да стигне да решаване на трудните задачи от модул 2. Сега погледнах в дневника,има вече 31 оценки.

# 400
Ние май се замисляме да сменяме училището. Миналата година на 31 май имаше предмети, по които няма изпитване и ме убеждаваха, че е нормално, не им стига времето. Сега са минали 2 месеца училище, вече има по 5 оценки по предмет. Само по бел има 2 оценки, и за него не остава никакво време за учене. Изобщо не знам как ще се подготви за изпита по бел. Вечно учи по история, биология, кмит, химия. Вечно е тестове.
Вие бяхте от Благоевград, нали? В кое училище учи детето Ви?

# 401
В трето. Изключително се дразня и на провеждането на 2 контролни в един ден. Вчера имали и по мат и по химия. Какъв е проблемът едното да е в друг ден? Светът ли ще свърши?

# 402
  • София
Същата работа и при нас. Учи се по петте разказвателни предмета, езиците и някакви проекти по ТП. По БЕЛ я карат яваш-яваш, учителят по математика ги залива със задачи само от група А. Време за домашните от школата няма, миналия петък едва смогна до 11 часа вечерта. За нещо допълнително - преразказ, теза, задачи от втори модул даже не може да се мечтае.
 Чудя се на кого е нужно това побъркване на децата, .

# 403
  • София
При нас имат и по 5 контролни в седмицата, няма предмет с по-малко от три оценки, по повечето има и по 4-5. Доколкото разбрах, седми клас е така на доста места

# 404
И аз така разбирам. Но с каква цел? Ето на sanaka детето е в частно училище и не е така. Все повече си затвърждавам мнението, че това е отмъщение за липсата на частни уроци по химия да кажем.

Общи условия

Активация на акаунт