Седмокласници 2023/2024 - тема 3

• 37 443
  • 768
  •   1
Отговори
# 510
От скоро ви следвам по повод мойта дъщеря по БЕЛ е със седем оценки досега и по математика пет оценки, като тази седмица не беше на училище и са правили и по двата предмета контролни работи. За предварителни НВО в академия Елит в квартал Люлин правят ние всъщност и там ходим на уроци.

# 511
Ние, неслучайно ползвам "ние", снощи до 23:30 се занимавахме с домашното по БЕЛ за школата. Първият час беше със страшен бойкот от нейна страна, тряскане на врати и подобни екстри. После се укроти малко и започна да ми слуша обясненията, а накрая с крепко ръкостискане и делови тон ми вика - добра работа! Пубер.

# 512
Благодаря на всички. Разрових се и ако някой се интересува  , "Примерно" имат пробен изпит по математика на 17.12. Всички други,  с които се свързах обявиха дати чак февруари.

# 513
    Здравейте! По отношение на правилата за пощата - чудя се как успявате да отговорите на критериите...Thinking
    Здравейте, формулирайте въпроса си по-точно. Например: " Как бих могла да се възползвам от чуждия дългогодишен труд, без дори да си направя труда да вникна в естеството на разговорите в този вид ненужни теми и стократно обяснената причина за нужда от достъп до пощата?"
    Няма критерии всъщност, просто в темата пишем амбициозни гаднярки, които искат да прецакат останалите деца!
    Къде видяхте въпросителна? Въпроси за получаване на достъп не съм задавала.
    Постът ми е от 23.11.Форумната общност моментално е генерирала 6 коментара, от които добронамерено - снизходителни са два, един приемам за относително неутрален, а три са откровено груби, като най-злостният е горния. Пояснявам  смисъла на изложението си:
    1. Имам много материали(и ще имам)
    2. Нямам достъп до пощата (не искам такъв - просто нямам) - може част от тях да са вече качени.
    Опции:
    а) Публикувам в общия чат (понеже съм относително нормален и емпатичен родител и ми се искаше да съм полезна на други като мен), обаче задръствам форума периодично, което е неприятно.
    Верен отговор към днешна дата:
    б)Трая си и това е.
      Няма нужда от излишна агресия, ирония и удивителни. Не искам материали, разполагам с такива. Грешката ми е, че се учудих на интереса към теми за седмокласници преди да е дошъл 7 клас, което явно е прието за ирония от моя страна. Не беше тогава, вече може и да е. За три дни са се натрупали 4 страници и половина, от които половин е посветена на безобидния ми пост.
    П.С. Оттогава влизам за първи път, тъй като имам 2 нови теста от тези дни и мислех да ги качвам.

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 22:38 от NOmerci

# 514
    NOmerci, през 2017 започнахме наборна тема за първокласниците си тогава. Изписвахме тема след тема, променяхме класовете, до тази година, когато вече са седми клас. Аз лично за първа година съм в седмокласна тема - за набора на моето дете. Отговарям на условията, за тези седем години съм писала във всяка тема, но не виждам смисъл да искам достъп до пощата и, затова  не съм искала такъв.
    "Колежките" са подозрителни към непознатите в темата, защото назад във времето е имало недобросъвестни ползватели на пощата. Никой не твърди, че ти или някой друг от новите е такъв, опитват се да предпазят събраното до тук.

# 515
    • у дома
      Здравейте! По отношение на правилата за пощата - чудя се как успявате да отговорите на критериите...Thinking
      Здравейте, формулирайте въпроса си по-точно. Например: " Как бих могла да се възползвам от чуждия дългогодишен труд, без дори да си направя труда да вникна в естеството на разговорите в този вид ненужни теми и стократно обяснената причина за нужда от достъп до пощата?"
      Няма критерии всъщност, просто в темата пишем амбициозни гаднярки, които искат да прецакат останалите деца!
      Къде видяхте въпросителна?Въпроси не съм задавала.
      Постът ми е от 23.11.Форумната общност моментално е генерирала 6 коментара, от които добронамерено - снизходителни са два, един приемам за относително неутрален, а три са откровено груби, като най-злостния е горния. Пояснявам  смисъла на изложението си:
      1. Имам много материали(и ще имам)
      2. Нямам достъп до пощата - може част от тях да са вече качени.
      Опции:
      а) Публикувам в общия чат (понеже съм относително нормален и емпатичен родител и ми се искаше да съм полезна на други като мен), обаче задръствам форума периодично, което е неприятно.
      Верен отговор към днешна дата:
      б)Трая си и това е.
        Няма нужда от излишна агресия, ирония и удивителни. Не искам материали, разполагам с такива. Грешката ми е, че се учудих на интереса към теми за седмокласници преди да е дошъл 7 клас, което явно е прието за ирония от моя страна. Не беше тогава, вече може и да е. За три дни са се натрупали 4 страници и половина, от които половин е посветена на безобидния ми пост.
      П.С. Оттогава влизам за първи път, тъй като имам 2 нови теста от тези дни и мислех да ги качвам.
      Ако сте толкова добронамерени и не ви трябват материали какъв е проблема да ги качите тук-аз много бих им се радвала напр-също не ползвам пощата за момента.

# 516
      Пак напомням за да са спокойни децата, такива трябва да са и родителите им. Нека запазим добрия тон в темата.

# 517
      Mama Ru,
      Благодаря Ви за човешкото разяснение.
      Изобщо не съм искала достъп до пощата. Нямам такъв и мога да качвам само в темата. Въпросът "защо" нямаше връзка с пощата, беше в контекста на шега за пиене - не отговарям на критериите, защото досега съм пила за удоволствие. Нещо подобно. Общо взето, питах дали е удачно да се качват в темата материали. Това е. Явно е ОК. Още веднъж благодаря.

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 22:41 от NOmerci

# 518
      Писмената комуникация понякога погажда номера. Аз чак сега разбирам учудването ви, като разяснихте контекста. Да, това е наборна тема, чието име се сменя ежегодно - миналата година бяхме Шестокласна, по-миналата Петокласна и  т.н. Споделяли сме всякакви трепети, и учебни, и не дотам. Във форума преди десетина години, а може и повече, клетите родители на седмокласници са си направили поща, в която да си споделят материали. Има традиция тази поща да се предава от випуск на випуск. През годините е е имало различни нанесени вреди, преди 5 години, когато кандидатстваше голямата ми дъщеря, доколкото помня, имаше и изтрити материали, заради което пощата си я разменяме помежду си, тъй като през тези години вече се познаваме горе-долу по никове и си имаме доверие. Та затова са тези изисквания, и те не са да си писал точно в седмокласната, а в нашата наборна тема.

# 519
      Благодаря Kissing Heart
      Вероятно и аз не съм си структурирала добре поста. Опитах се да се пошегувам с критериите за достъп, не да поискам такъв. Всъщност по-скоро съм искала да питам дали е удачно да се пускат материали в общия чат. Седми клас е малко изнервящ и за децата, но май повече за нас. Благодаря още веднъж, съжалявам за недоразумението.

Последна редакция: сб, 25 ное 2023, 23:15 от NOmerci

# 520
      • София
      Определяте коментара ми като злостен...Искрено се надявам да имате материали свързани с "четене с разбиране". Удоволствие за всички ще е да ги качите и в темата.
      Няма да спамя повече, извинявам се!

# 521
      • София
      Е, сега...Simple Smile Въпросителните и удивителните бяха във Вашия пост:
        Здравейте! По отношение на правилата за пощата - чудя се как успявате да отговорите на критериите...:thinking:Аз съм майка на седмокласничка тази година, предното ми дете беше 7 клас преди 9 години, трето нямам...Преди това през ум не ми е минавало да съм активна в теми с такава насоченост...пък и защо?!, досега си пиех само за удоволствие 😀. Не че са ми особено нужни материали.Тези, с които разполагам, ще ги публикувам в темата, нямам достъп до пощата.
        Този пост бе разбран от всички по единствения възможен начин, по който би могъл да бъде разбран: "Изключително съм удивена, че има хора като вас, които незнайно защо си губят времето да пишат в подобни теми." Няма как при такова влизане да сте се надявала на добро първо впечатление. Joy Приемаме обаче, че просто не сте се изразила добре и това, което казахте, не е това, което сте искала да кажете.

# 522
        "Защо" се отнася до следващата част - за пиенето, обяснявах по-горе. Явно трябваше да сложа тире, че да е ясно. Mea culpa.
        Учудването не е иронично, мислех, че темата е само за 7 клас, ако имаш дете 5 клас например, не е логично да си в теми за 7 клас, при това 3 предходни. По-горе ми обясниха, че темата се преименува всяка година.
        Досега не съм имала необходимост да пиша, защото не съм имала образователни тегоби. Оказа се, че се поддавам на паниката, свързана с НВО, а седми клас като ниво на стрес не е за подценяване.
        Общо взето, това исках да кажа. Съжалявам, че не се получи. Не мисля, че съм преминала някъде границата на приличния тон в поста си. При това се извиних вече поне два пъти. Този пореден подробен анализ на моето скромно изложение беше малко излишен. Нека да спрем дотук.

# 523
        NOmerci, добре си дошла в темата.
        Можеш да споделяш притеснения, надежди, успехи и каквото друго, свързано с детето, имаш нужда да кажеш или попиташ. Между другото, изписваме по три теми на година сигурно, така, че споко, скоро ще наваксаш.

# 524
        Добро утро!

Между другото, изписваме по три теми на година сигурно, така, че споко, скоро ще наваксаш.
        Разходих се до другата ми наборна по 15 в седми и осми клас, дори в първи клас сме били по пасивни.
        Дадох на дребното вчера теста от междучасие докато аз бях на изпит, дами не дойде да каже че само седем грешки открива... Този филм го гледах веднъж пратих го при големия да му обясни как да ги търси. Та сега проверявам и си мисля, колко са спокойни някои родителите нито тестове правят, нито знаят какво учат децата им...

Общи условия

Активация на акаунт