Седмокласници 2023/2024 - тема 3

• 37 491
  • 768
  •   1
Отговори
# 540
Мерси, second! Много са високи резултатите по БЕЛ, но са по-малко деца и няма 100 т - "субективизма" на БЕЛ Grinning Аз честно казано съм леко притеснена - разсеян е наборът и прави глупави грешки. Дано с практиката да се подобри и това. Иначе за сега няма пропуски, но както съм споменавала, се притеснявам от материала, който тепърва ще вземат - как ще е предаден и усвоен, дали ще има достатъчно време да се упражни и така ... Радвам се, че и поне за сега го няма елемента с паниката от изпита. Надявам се и да го тресне пубертета чак след изпитите Rolling Eyes - днес ходи да прави снежен човек със сестра си Grinning

Последна редакция: нд, 26 ное 2023, 14:02 от jsed

# 541
При моя син първо им казаха да го учат цялото наизуст, но после това отпадна.

Да, при нас се учи наизуст. Даже ги бяха изпитвали миналата седмица. Синът ми го е казал, но той още лятото започна да го учи. Госпожата е предупредила останалите,  че ще пише двойки на тези, които не го знаят. Тази седмица пак ще изпитва ненаучилите го. За протокола - в квартално училище сме. Просто госпожата по БЕЛ е съвестна.

# 542
И при моето дете го искат наизуст за другата седмица. Не се притеснявам, стихотворения учи лесно и бързо наизуст, за разлика от столиците по география. Но това за мен нищо не означава. Част от отличниците им в класа, не могат да научат стихотворения наизуст. Навремето моята дъщеря беше една от малкото, която научи Хайдути, но пък другия материал и е труден, та труден. А, да и с тези се справя.

# 543
  • при моите любими
Върнали са днес пробния по МАТ, май е доволен 70 точки има. На втората част се е справил по-добре от първата. Само това разбрах по телефона, че отива на кино с приятели и ще го видя по-късно. За мен е важно той да не е разочарован. За "На Прощаване", трябва да го учат, но не е задължително. Мисля че само частично ще го учи моя син.

# 544
Браво на момчето! Да го похвалите, защото 70т в Междучасие е много добър резултат! Симеонов е казал, че две подточки от втория модул са нерешими.

# 545
„Стани, стани, юнак балкански“
 „Вятър ечи, Балкан стене"
„На прощаване“
„Опълченците на Шипка“
„Българският език“
„Неразделни“
„Заточеници“

Тези стихотворения имаха да учат наизуст, заедно с една обобщаваща таблица, отделно имаше и преразкази като лятно домашно.

# 546
Дал им е решенията Симеонов още миналата седмица в нашата група, но не са минали по задачите, тъй като е имало дете, което тепърва щяло да прави теста. За мен последната задача си е баш като 3 отделни..
Не знам за кои подточки, но днес са продължили напред, пак не са обсъждани

# 547
Днес дъщеря ми се яви на пробен по математика СМГ, но онлайн - от Варна сме. За съжаление е забравила да снима, а аз не съм влизала изобщо в стаята. Надявам се, че когато върнат резултатите, ще е заедно със задачите, за да ги кача тук. Имам нейните решения, но по тях ще трябва да въстановява условията.
За мнение - нейното не е много полезно, тя е в МГ и по принцип нивото и по математика е по - високо от средното. Не били особено трудни, стандартни задачи за контролно - според нея. Ще видим като го върнат, че понякога допуска елементарни грешки в сметките или от разсеяност сменя някой знак. Във втората част първата задача е била алгебрична - опростяване на изрази. Втората е с 5 подусловия - за проценти и дялове на цени на хляб и хлебни изделия.YumТретата е геометрична,  с 2 подусловия, и в двете фигурата е трапец. В първото подусловие е вписан успоредник, търсят се страни на фигури чрез съотношения между тях. Второто е с правоъгълен трапец и вписан  триъгълник. Отново се търсят страни, намират се чрез питагорова теорема за вписания триъгълник. Т.е. пак съотношения.
Ех, как не ги е заснела! Много ме е яд. Обаче другата седмица е на БЕЛ в СМГ, със сигурност ще  снимам теста.
По принцип БЕЛ я тревожи повече, както и мен:blush:

# 548
  • у дома
Във Варна на ПИ на Вектор ще ходите ли?Те са много близки до нивото на реалното НВО.

# 549
Отделно - по БЕЛ в училище от тази всяка седмица до края ще и дават пробен тест по формата НВО, понеже по български са взели всичко. След това се събират, проверяват се, обсъждат се грешки и пак. Както и по един преразказ. Учителката е прекрасен преподавател, с много добро реноме. Ако някой има нужда, мога да ги качвам. Само за верните отговори ще трябва да се изчаква 😀.
Във Варна на ПИ на Вектор ще ходите ли?Те са много близки до нивото на реалното НВО.
Не съм решила още. Ще видя как ще тръгнат резултатите.

# 550
NOmerci,надявам се да можете да споделите тестовете!Предварително Ви благодаря!

# 551
  • при моите любими
Дописвам какво ни прати учителят по МАТ от междучасие за пробните.
"...Обърнете внимание. Статистиката която си водя показва, че на НВО  резултатите са  с 50% по- високи от средния резултат на четирите пробни изпита.Пример при 50 точки на пробния , на НВО се изкарват минимум 75 точки.
В този смисъл всичко над 60 точки е отличен резултат, между 50 и 60 - много добър, между 40 и 50 - добър. Под 30  - среден.
На този изпит повечето задачи са материал от 6. клас. Затова пропуските от там лъсват..."

# 552
Ех това е доста оптимистично, влиза моя в отличната категория🍀
С 68 т.е, по БЕЛ това уточнение не важи, но там е с 88, тъй че продължавам с дзена по същия начин както досега 🎉

# 553
По тази статистика моето дете над 100т ще има Joy

# 554
Пробният по мат. на СМГ дали има изгледи да бъде публикуван някъде?

Общи условия

Активация на акаунт