Отговори
# 660
  • Somewhere beyond the moon and stars
Честито на всички, срещнали се със своите бебенца! Heart
Това е може би най-хубавият момент в живота, въпреки всички болки и ужасии - и оттук нататък ще ви носят само радост!

Лохиите са различни при всеки, при много жени са и повече от 40 дни.
След секцио препоръчват цикатридина, цикатрикс и други подобни.

# 661
Maniesh, Честит първороден син, да ти е жив и здрав и много да ви радва! 🙂 Девилче, каква хубави новини! Да са ти благословени прекрасните Амая и Елея❤️ Tsv. Ivanova, Честита Даяна! Нека грее като слънце малката принцеса🥰

# 662
Честити бебенца на всички! ❤️❤️❤️
Много е вълнуващо, надявам се при всички да са наред нещата!

Аз днес бях на преглед при израждащия /хихи/ в 37 г.с. съм, нямам все още разкритие, но шийката ми е изгладена /бърка те с ръка, той го нарече обикновен гинекологичен преглед/ мери ми таза, гледа на УЗ, води, плацента са ок, бебе е с главата надолу, каза че е 2900 гр. и не очакваме голямо бебе, в същото време каза, че данните на апарата са приблизителни хахах /та това гледам да не го мисля/
Спирам магнезия от 38 г.с., запис на тонове продължавам да правя веднъж в седмицата и му ги пращам..
Ако ми изтекат водите или имам контракции на 10 минути отивам към болницата
Ако не родя до термин, отивам 3-4 дни след това да прецени дали и кога ще предизвиква раждането ....
Каза да си помисля за упойка...
Общо взето обсъдихме всички варианти е така!

# 663
Благодаря за инфото, Tsvetkova 🙂

# 664
  • София
Честито син Maniesh , Девилче да са ти живи и здрави Амая и Елея, Tsv. Ivanova честита Даяна, много да ви радват и да направят живота ви още по-усмихнат и добър!

Декемврийската ни група превзе ноември Simple Smile, явно така е трябвало да стане.

Чета ви с вълнение и си мисля за моето раждане - вчера прочетох кофти неща за болницата която съм избрала, как оказват натиск за естественото и държат жената с изтекли води твърде дълго само и само за да тръгне раждане и това доста ме смути. Нямам против да пробвам, но не на всяка цена, не знам как да процедирам - до говоря с АГ от сега ли, какво да правя....

В четвъртък съм на тонове и ще махаме песара, ще говоря с нея пък ще видим.

# 665
  • София
Теди това е от преди 3г почти и е при Александров, той е перде. Коновалова никога няма да позволи такова нещо. Мен ме вкара в секцио буквално с тичане, спокойно , не се притеснявай.

# 666
Лоши и хубави неща ще прочетеш за всяка болница, за всеки лекар...
Различни хора, различни истории...
Аз мисля, че всичко трябва да си говорим с АГ, ако нещо подобно те притеснява - питай!

# 667
Теди, и според мен нашата АГ не би допуснала подобно нещо, но ти говори за собствено спокойствие.
При мен въпреки, че съм записана като секцио по медицински причини, продължава да ме увещава за естествено и да пробваме как ще тръгне и ако нещо не става, тогава да се премине към секцио. Много я харесвам, но тоя разговор не ми е приятен и не знам как да й кажа в прав текст, че просто искам да ме оперират и точка. Преди си стисках палци да не родя преждевременно, сега си стискам палци да избутам до дата за планово секцио, че да не ми се налага в движение да се увещаваме.
И аз в четвъртък съм на преглед, ще повдигна въпроса да фиксираме вече дата, тъй като ще бъда в 36 г.с и смятам, че 2 седмици хоризонт са нормално време да изберем такава.

# 668
  • София
Благодаря ви за отговорите, снощи ми беше доста кофти след прочетеното. Надявам се, че наистина така ще стане.

Всеки следобед и вечер имам болки в долната част на корема , като менструални, знам че е нормално, чудя се дали не са контракции.

# 669
  • София
Теди просто не чети, то пак добре че спря едната откачалка там да пише, няма как, раждат всякакви и там.

Смоуки ти пък, мен не ми дава па дума да обеля за нормално хаха, вика хайде са стига си прави илюзии хаха. Спокойно, тя един път отпуснеш ли я си пуска лафове и смях има. И бързай за дата че миналата седмица като запазвахме бързо се бяха запълнили датите

# 670
Маце, сигурно, ако се напъна, ще родя нормално. Просто вече съм зле психически и просто искам да се свършва. Разбира се това са си някакви мои лични емоции и разбирам, че лекарите гледат по лекарски на нещата, ама честно казано вече прагът ми на търпимост е просто нулев.
Надявам се, че ще ми намери една дата втората седмица на декември и да не ме отбутват повече нататък.

# 671
И аз днес бях на тонове, направи ми и преглед за разкритие. Никакво разкритие за момента, 37+2, огледа ми и ми опипа таза и каза, че е доста затворен като структура, едната кост, която обикновено била напред при мен била право надолу, което можело да затрудни естествено раждане. Засега каза, че ще следим динамиката, дали има някакво разширяване, ако тръгне естествено, може да се опита така и ако “запецне” да се мине към секцио. А и главичката му все още е доста високо, не се спуска.
По принцип моята лекарка е много в подкрепа на естественото раждане, доверявам се, че няма да ме тласне излишно за секцио, ако няма нужда.
Иначе плацентата е много зряла вече, но доплерът и тоновете са добре, надявам се да не страда вътре.

# 672
Честито на всички нови мами от вчера и днес! Бебчетата да растат здрави, умни, любопитни, добри и щастливи! Hug

Мина успешно моето секцио тази сутрин и бебе Моника се роди в 09:10 ч! Тежи 3.49 кг и е 49 см висока! Heart

Супер бързо я извадиха и мен ме оправяха по-дълго после. Чувах неща за съдове и т.н., явно разширените ми вени са плъзнали абсолютно навсякъде. Сега си реанимирам и все забравям да помоля някой да ми даде шоколада, че не го стигам и съм още само на вода. Започнах да усещам още може би на първия-втория час след приключване на операцията контрахирането на матката и все едно имам много кофти цикъл. Мърдам крака и пия вода и се надявам болките да намаляват с времето. Blush

# 673
Честито на всички нови мами от вчера и днес! Бебчетата да растат здрави, умни, любопитни, добри и щастливи! Hug

Мина успешно моето секцио тази сутрин и бебе Моника се роди в 09:10 ч! Тежи 3.49 кг и е 49 см висока! Heart

Супер бързо я извадиха и мен ме оправяха по-дълго после. Чувах неща за съдове и т.н., явно разширените ми вени са плъзнали абсолютно навсякъде. Сега си реанимирам и все забравям да помоля някой да ми даде шоколада, че не го стигам и съм още само на вода. Започнах да усещам още може би на първия-втория час след приключване на операцията контрахирането на матката и все едно имам много кофти цикъл. Мърдам крака и пия вода и се надявам болките да намаляват с времето. Blush
Честита да ти е Моника- здрава, щастлива, обичана и благословена 🙏🏻❤ На теб бързо възстановяване 🍀

# 674
Тедизаа, добре дошла на Моника! Да бъде много щастливо и усмихнато дете и много да ви радва. Бързо възстановяване на теб!

Общи условия

Активация на акаунт