Отговори
# 585
Аз измих с бебешки препарат за съдове 2 малки шишета с биберони и частите на помпата за кърма (засега само ръчна, ще видим дали ще има нужда от електрическа после), стерилизирах ги веднъж, оставих ги да изсъхнат добре и пак ги наредих в стерилизатора да стоят като в кутия. Като се наложи, живот и здраве, след раждането, само да се пуснат пак за стерилизиране.

# 586
Благодаря, момичета. И аз така ще направя 🙂

# 587
  • София, България
То шишетата се стерилизират точно за 5 минутки. Спокойно можете да го направи като се върнете от болницата или мъжете ви да го свършат в деня преди да дойдат да ви вземат от болницата Simple Smile вече помпа ако ще слагате в багажа - стерилизирайте я, сложете я в пликчета със затваряне и я приберете, а в болницата аз я миех на топлата вода от чешмата и я давах да ми я стерилизират в отделението Simple Smile

# 588
Оф, аз ще трябва да гледам разни видеа с тези помпи.Изобщо не мога да разбера от упътването как се ползва и ми се струваа супер сложно. Като цяло не съм особено позитивно настроена към кърменето, но ще дам шанс на помпата като за начало, пък после ще видим. Няма да я взимам с мен в болницата, нагласата ми е, че там ще караме на адаптирано мляко, което дават пък вкъщи вече ще решим.

# 589
  • София, България
Проблемът с болницата е, че точно там бебето трябва да стимулира, за да слезне кърмата. Тя често слиза около 4тия ден, но преди това трябва някой да стимулира. В случая или бебе или помпа Simple Smile аз само заради това ще нося. Но честно казано обмислям да си взема ръчна някаква евтинджос, а не електрическата, че не ми се мъкнат всичките ѝ части.

# 590
Проблемът с болницата е, че точно там бебето трябва да стимулира, за да слезне кърмата. Тя често слиза около 4тия ден, но преди това трябва някой да стимулира. В случая или бебе или помпа Simple Smile аз само заради това ще нося. Но честно казано обмислям да си взема ръчна някаква евтинджос, а не електрическата, че не ми се мъкнат всичките ѝ части.
Фъстъче, знам го това със стимулацията, попрочетох за кърменето и кое-как, просто още не съм убедена за себе си. Имам психологически проблем в тази посока, та ще видим. Знам, че не е популярно мнение в майчински форум, но това е положението.

# 591
  • София
Деси стигна онзи ден до 138/81, ама сега вече движи около 120/80

Смоуки във видеата от болницата показват че във всяка стая има помпа и стерилизатор. Аз не мисля да мъкна помпа. Единствено си взех протектори за зърна и ланолин.

Фъстъчето е права, няма смисъл да стерилизрате сега. В момента в който вдигнете капака вече не е стерилно

# 592
Аз стерилизирах една евтина ръчна преди 2 седмици, иначе имам електрическа , но не ми се мъкне. Мисля, ако бебето не е с мен да стимулирам на ръка. До колкото четох в Токуда не стимулират кърменето и не ти предлагат стерилизатор, дори и да имаш помпа, общо взето оправяй се…и аз първа бременност просто не знам… кой знае какви тъпотии ще правя,уж чета да видим…

# 593
  • София, България
Дааа, може и на ръка. А и както казва Мацето, има помпи в болниците. Искате си и ще ви дадат.
Изобщо и аз не знам дали ще се получи тая работа с кърменето и миналия път не се получи, вероятно и този ще е крах. Но ще се пробвам. Аз много мразя всичко да е на всяка цена. Обичам да имам варианти. Съответно предпочитам да си пие и от шише бебето. Не искам да сме скачени съдове. Хайде първия месец иди дойди, така и така ще сме вкъщи предимно всички, коледни празници… ама послеее. Та, сами виждате каква ми е нагласата Grinning то с такава нагласа надали ще се получи и този път, но пък ако вземе, че засуче и имам кърма, тогава ще го мисля Grinning

# 594
Аз се чудя как става, когато трябва да отида на лекар или изследване и няма да ме има поне три часа. Трябва някой вкъщи да я храни от шише, а и не искам да я размотавам с мен… в началото исках кърмене на поискване, впоследствие обаче се замислих дали не е много висока топка за мен…

# 595
Днес пак бях на тонове и преглед, бебка я измериха 2700 в 36 седмица. Плацентата е втора към трета степен, шийката мека, скъсена на 50%, с разкритие 1,5 см. За първи път ми правиха преглед за разкритие, никак не беше болезнено или страшно, както повечето се притесняваме. Така, както изглежда, раждане може вече да започва идната седмица, така че трябва да се задействам с приготовленията. През нощта си имам болезнени стягания, чудя се дали ще мога да различа контракции, лато започнат.

Поръчала съм едно столче за кола от Вис Виталис преди няколко дни, но поръчката още стои необработена и вече започнах да се чудя дали няма да ми кажат след седмица, че е изчерпано. Сега видях, че Юки имат 20% намаление на всичко, ако някой смята да поръчва. Остана и да си събера багажа за болницата.

Това, че в Токуда не насърчават кърменето, ми е доста странно и неприятно. Аз ще си взема помпата и ако не става на гърда, ще кажа на ММ да ми донесе после и стерилизатора. Надявам се поне някаква коластра да мога да дам.

Лейди, Боби, как са нещата при вас? Раздвижихте ли се и как са бебчетата?

# 596
  • София, България
Миии от приятелки в подобни ситуации знам, че при повечето тези 3 часа преминават в рев и бащата или бабата се виждат в чудо Grinning но пък и не е нещо да не се преживява. Иначе едната приятелка си мъкне бебето, баткото и таткото с нея навсякъде Grin

Ако няма стерилизатор, и с гореща вода от чешмата става няколко минутки да я плакнете и с бебешко веро Simple Smile

Аз се чудя как става, когато трябва да отида на лекар или изследване и няма да ме има поне три часа. Трябва някой вкъщи да я храни от шише, а и не искам да я размотавам с мен… в началото исках кърмене на поискване, впоследствие обаче се замислих дали не е много висока топка за мен…

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 12:53 от Purple_Peanut

# 597
И аз това се чудя, особено сега гледайки разни обучения за кърмене и четейки книгата на Хедра, навсякъде казват, че първите 4-6 седмици кърменето трябва да е на поискване, на час, час и половина и било абсурдно в този период да се налага “режим” на хранене. А ако все пак ти се наложи да отсъстваш и за 2 часа, всичко се случва, прегледи се налагат, може би с цедене предварително.
А в Токуда има помпа в списъка с неща за болницата, но ако не ти предлагат стерилизиране на контейнерчетата на помпата или шишетата, то какъв е смисълът, къде и как да се съхранява събраното от помпата, ако изобщо има такава продукция първите дни…

# 598
  • София
Здравейте момичета, малко ъпдейт от мен - след първите два дни на по-болезнено раздвижване, от третия ден беше мн по-добре положението, даже още от вчера имаше видимо подобрение като тичах около малкия, който от вчера си е с мен в стаята.
Видяхме се и с Боби наживо, нея скоро ще я изписват.
И моите крака леко се подуха, но явно след  секцио е така. Така че съветът, който всички дават - най-ефикасно е движението и то постоянно. И пиенето на мн вода за отводняване. Аз съм и на антибиотик за 4-5 дена, вероятно срещу възможни усложнения тъй като имах и махане на миома. Кръвното ми спадна до 110/70 и ще говоря с кардиолога са промяна на терапията.
Малкият е душица- гушка се постоянно и си плаче за внимание, когато го оставиш в легълцето. Хапва АМ на 2-3 часа. Коластра почна да ми тече едва от тая нощ, но още не засуква. Ще правя консултация по кърмене днес. Него го следят  педиатри по два пъти на ден, както всички бебенца на етажа. Има както свестни педиатри и акушерки, така и големи чворове.
За 5-тия етаж и най-вече за реанимацията, ще ви пиша по-подробно като ви разкажа преживяното  с моето секцио.
Прегръщам ви всички и ви желая леки и спокойни дни/седмици до края на бременността!

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 13:13 от ЛейдиРоуз

# 599
С ръка на сърцето и съвсем честно си признавам, че след 2 месеца лежане вкъщи и по болници, нямам търпение да почна да излизам и да оставям бебето на бащата. За 2-3 часа не виждам драма да го нахрани от бутилка - дали с изцедена кърма, дали АМ и да му смени пелените. Лично аз съм с нагласата за много ранно включване на ММ в грижите, защото и аз съм човек, а бебетата не са толкова крехки, че да се счупят - то иначе човешкият род отдавна да се е затрил.

Моят скрит и не толкова скрит страх е от следродилна депресия. Надявам се комбинацията хормони, скапано време навън плюс адаптация към нов режим, да не ми разкаже играта. До момента съм стабилна психически, но то нищо не се знае. Та като превенция много ми се иска бързо да почна да се движа, да почна да се връщам към някакви леки упражнения и да направя някои чисто женски неща като да отида на фризьор.

Лейди, много, много се радвам, че се включваш и всичко с теб и бебето върви плавно и без повече изненади. Супер е, че вече щъкаш свободно наоколо и с малкият вече изграждате връзка. Бързо да минава оставащото време и да се прибирате на уютно вкъщи Heart Decoration

Общи условия

Активация на акаунт