Битовизъм- спор, дреболия или не

• 8 356
  • 213
  •   1
Отговори
# 135
Авторе, ти я описваш, като човек, който е нетърпим и изключително натоварващ. Защо си с нея?

# 136
Така и не разбрах защо хората носят часовници, когато часът го пише на джиесема. Честно. Кажете ми причина, несвързана с демонстриране на статус и финансови възможности.

1. Навик.
2. Лесно и бързо поглеждане, без да си бъркаш по джобовете.
3. С теб е и на ски, и в морето, и в басейна, и в банята.
4. Нощем виждаш колко е часът без да събуждаш околните.
5. Аксесоар си е все пак.

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 15:20 от Черна станция

# 137
Така и не разбрах защо хората носят часовници, когато часът го пише на джиесема. Честно. Кажете ми причина, несвързана с демонстриране на статус и финансови възможности.
На ръката ти е, не заврян в чанта, джоб и т. Н.

# 138
Просто, имах кофти период преди 3 години. Раздялата с бившата. От там изпаднах в дупка. След това срещнах неподходящ човек за мен с който бяхме 1 година. После пак бях сам. Преди година срещнах това момиче и се случва пак отново.
Авторе, освен че си имал тези връзки, излизаше ли по срещи докато беше свободен? Според мен много хора не осъзнават, че за да намериш правилния човек, Не трябва да излизаш по срещи с цел да се харесаш на другия и да започнеш връзка, нито за забавлението. Излиза се на среща, за да бъдеш себе си и да се опитате възможно най-добре да се опознаете с другия, за да разбереш навреме, ако не е за теб. Задават се въпроси, опознаване на възгледите за живота, също и дори неща като "харесваш ли стила ми" и "попринцип усмихнат човек ли си, или често намръщен?", "имаш ли умението да решаваш спорове със спокоен разговор, или досега не ти се е получавало?". Знам, че това може да звучи странно, но според мен точно това е начина да разбереш ако тя не е твоя човек и да прекъснеш връзката преди да си се привързал към нея.

Преди година срещнах това момиче и се случва пак отново. Опитвам се да давам всичко от себв си за връзката и да се усъвършенствам. Но явно ти се качват на главата.
А тези изречения ми напомнят на предишна моя връзка, в която и аз давах всичко от себе си и си въобразявах, че и той ще отвърне на усилията ми. Продължи 3 години и не ми отвърна, а аз постоянно си мислех "Нещата ще се променят, той ще види колко много правя за него и ще се промени". Заради тази "надежда" загубих 3 години в нерви, понеже не бях достатъчно решителна да прекратя навреме. Няколко месеца след раздялата се засякохме и знаеш ли какво ми каза? Че според него аз съм била много щастлива с него и точно затова съм давала всичко от себе си. А то буквално беше обратното! Така че да, качват ти се на главата. И знам, моя си е грешката, че явно не съм се постарала да ме разбере, но пак нямаше да се получи. Та в момента ти май си в същото положение, авторе. Спасявай се докато не е станало късно.

Благодаря ти много за споделения опит. И на човека който беше писал, че не сме на 63. Така е, но пак е много трудно. Дано не му се налага да си търси половинка

# 139
Авторе, остави часовника.
Разкажи за децата. С вас ли живеят? На каква възраст са?

Нейният живее с нас. Моят го виждам за 2 дена в седмицата.
Но са големи разправии, като го вземам всеки път. Все съм я бил пренебрегвал заради него. А не е така. Някой път пренебрегвам моя син заради нея. Което си казах, че няма да стане повече. И се опитвам някакъв баланс да пазя, но е голям зор.

Ама то нещо свястно в тая жена има ли въобще? Дребнава, кисела, намусена, не понася детето ти, очевидно луда - да не ти дава да я пипаш с часовник - кажи поне, че е супер красива и прави страхотна мусака.

# 140
Абе, на него щом си му харесва, да си го носи.
И аз, не харесвам всичко, което  си купува  мъжа ми, и хич не му спестявам истината. Но, той ми отговаря, че на него, щом му харесва ще си го носи и точка. И спора прекратява.
Нито му се тръшкам,  нито той ми прави забележки за покупките.

Май, автора прави драмите от нищо.
Ами да ти се сърдят 2 дена и с половин уста да ти говорят, освен ако не отидеш ти да оправяш нещата не мисля, че е нищо 🙂

# 141

За спорт. За отчитане.
Сори за оф-топика.

# 142
То е ясно, че проблемът не е в часовника.
После ще ни обвиняват, че разкостваме хората, но... купища други проблеми съдържат постовете.

Започва се от това, че са от година заедно и без да са сигурни за резултата са въвлекли и децата си.
Авторът е търсел жена, която да мисли за семейство, не за излизания и пътувания. Едното изключва ли другото? 3 месеца е бил безработен, защото чакал "по-добрата оферта". Нещо пречело ли му е докато я чака, да поработи нещичко, за да не изпадат в трудното положение, в което са били? В началото на връзката, една жена е изтърпяла дълго безработен. Явно и тя не е била с особен избор.
На следващ етап, след финансовото сътресение, започват да се сменят гардероби и да се купуват часовници( били те и евтини).
На последно място идва това, че авторът няма представа този часовник дали му харесва и отива на стила му. И покривката, която е "официална" и е за пред хора. Грозната си е, когато никой не гледа.
Продължавам да смятам, че някой гоните, нещо се опитвате да настигнете. Може би всеки един от вас поотделно и със собствен критерий.

Такава беше ситуацията, че бях на stand by. Ако почнех работа, то са предизвестия после, документи за да отида на другото място, което определено си заслужаваше и ми даде голяма преднина

# 143
Ами дай по- мъжки, какво да ти кажа.
Докато чупиш китки и се чудиш, що тя ти се муси, малко й се сопни, може и да има ефект.
Два дни ти се сърди, за часовника, така ли?
Утре бих си купила още един, същия, да си имам.

# 144
  • София
Към написаните доводи ЗА часовника: (за спорта ме изпревариха), но особено за мъж е идеалното бижу.
Жените носим обеци, гривни и какво ли не, докато мъжете са ограничени откъм бижута и един хубав часовник може да е идеалното допълнение към всеки тоалет.
И по време на полет или шофиране е по-удобно.

Авторът продължава фино да вдига завесата за ужасяващата картинка.
Кога е моментът да викнем да бяга с 200?

# 145
Аз съм ЗА разбирателство, толерантност и разговори.
Но тук - извинявай, направо е невероятно, че един нормален часовник 'от теб' за 'теб' толко ви влияе.
Както и да решите ситуацията, имай предвид че сте едва 1 г. заедно. Живот и здраве, ще купувате обувки / играчки / тетрадки за децата, чинии, якета, шапки. Все тя ли ще ходи да избира (то физически е невъзможно) или все ще се цупи като купиш ти нещо?
Помисли. И браво, че участваш наравно в домакинството и грижите за децата. (Все още някои смятат, че е женска работа, за съжаление)

А и Сорша пише подобно; и ми хрумва - да не би да смята приятелката ти, че си нямал нужда от часовника и е разхищение към дадения момент??

Не. Имаме възможност да си го позволим. Но преди малко разбрах, че искала да ме изненада за рождения ми ден, като го купи тя. Но това не го знаех. А и нямаше начин да се сетя. Но така остро да реагира. Аз не бих го направил

# 146
Ти не каза абсолютно нищо позитивно за тази жена, нищо нищичко.
Какво и харесваш? В какво се влюби?
Ако очакваш всички да я плюем и това ти доставя някакво удоволствие, не го очаквай и от мен, аз ще пропусна.

Какъв стенд бай, спокойно можеш да работиш нещо и без договор. За мен това съшо е мноого, много кофти. Ако ни е трудно имаме 2 деца и мъжа просто лежи 3 месеца, черен ще ми стане. Защо не е скъсала с теб и аз не знам.
Пусни я тази жена да си търси мъж, докато е млада и децата не са се привързали много. Няма нищо ама нищо общо часовника.

# 147
ясно. но това дето писа - за детето и двата дена, и там цупенето - е зле.

# 148
  • над кукувичето гнездо
Пффф, спихна цялата тема...

П. П. Аз не харесвам часовници, но като младежки и стилен бих описала нещо от сорта

https://www.mvmt.com/eu/mens-watches/chrono/gunmetal-sandstone/MC01GML.html

Момата не става, макар тея най-мрънкавите най-добре да си намират кой да им угажда.

# 149
Авторе, ти я описваш, като човек, който е нетърпим и изключително натоварващ. Защо си с нея?

Има и много добри качества. Видял съм нещо в нея за да я търпя. Просто е доста крива и се надявам това да се оправи. Това е от което имам нужда да бъде ведра.
А иначе в секса сме си супер. Има си оргазми споко 😁.
Хубаво ме разкостихте да. Но аз чета и си взема поуките. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт