Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 12

• 54 627
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, ако може Денис за мнение. Този месец приемах масло от вечерна иглика до16ден заедно и инофолик на прахчета и витекс от втори ден на цикъла до сега. Днес трябваше да ми дойде 27ден от цикъла, но ми зацапа след обяд и до сега още не е тръгнало. Правих и тест за бременност -. Възможно ли е от витекса да е така по две таблетки на ден приемах

# 106
Mechtabebe , аз също си купих Витекс, но точно заради зацапването извън цикъл, което било често срещано след приема му, се отказах да го пия.

# 107
Здравейте, Денис,
От коментарите по-горе виждам, че не препоръчвате витамините ЕЛевит. Аз ги пия от месец и половина, но се колебая доколко са подходящи. Доскоро пиех единствено Абофолик Мета (от 2020 насам), но в началото на декември репродуктивният ми АГ ми ги спря и ми предписа Елевиит. Не съм сигурна обаче дали съобрази (по-скоро не), че съм с мутация на MTHFR ген и трябва да приемам само метилирани Б-витамини, а в Елевит май не са такива. Чудя се дали да не се върна пак на Абофолик и да добавя отделно Омега 3 например и какво още? Витамини А и Е? Очаквам цикъл може би след 10тина дни и започваме подготовка за ЗЕТ. Какво бихте ме посъветвала? Благодаря!

# 108
  • София
Здравейте, Денис,
От коментарите по-горе виждам, че не препоръчвате витамините ЕЛевит. Аз ги пия от месец и половина, но се
Скрит текст:
колебая доколко са подходящи. Доскоро пиех единствено Абофолик Мета (от 2020 насам), но в началото на декември репродуктивният ми АГ ми ги спря и ми предписа Елевиит. Не съм сигурна обаче дали съобрази (по-скоро не), че съм с мутация на MTHFR ген и трябва да приемам само метилирани Б-витамини, а в Елевит май не са такива. Чудя се дали да не се върна пак на Абофолик и да добавя отделно Омега 3 например и какво още? Витамини А и Е? Очаквам цикъл може би след 10тина дни и започваме подготовка за ЗЕТ. Какво бихте ме посъветвала? Благодаря!
Здравей!
Да, това е мое мнение - просто го споделям, .... но, никой не е задължен да се съобразява с него.
След като даден продукт е назначен от лекар, не мога да го оспорвам и да давам съвет да не се приема. Всеки сам, трябва да си преценява. Може да се консултираш с лекар, в случая генетик.
И да, това е вярно, след като имаш тази мутация, трябва да приемаш всички витамини от група В в метилирани форми.
Времето ти е ограничено, за да може която и да е добавка да разгърне своя ефект, но опитай - Омега 3, Вит. А, Е, Д, С, В-комплекс, CoQ10, R-ALA, NAC+ Аргинин+Инозитол (триото), Астаксантин, Омега 7, Ресвератрол, NMN, Коалген, да си на протеиново хранене... Цинк, Мед и Селен( след като се проверят серумните нива), провери т.н. железен панел ( след като си генетична мутация, там също  може да има проблем) .. следи Хомоцистенa ( + B12, B6 и ФК) - носи риск при бременност и т.н. Доста са нещата, които могат да се направят, за да си помогнеш.
От мен Успех! Ще чакаме хубави новини Peace

# 109
Здравейте,
Искам да споделя моето мнение за така нашумелият напоследък NMN. Започнах да го взимам някъде от края на октомври месец, като вземах 1000 мг, до средата на януари (3 месеца)
Цел: подмладяване на репродуктивните функции Grinning
Положително: Много енергия, отслабнах, почувствах се супер добре ... сякаш нов човек.
Отрицателно:
1. Или NMN "възбужда" щитовидната жлеза ...  и от там прави проблеми ...
2. Или NMN се свързва с погестероновите препарати и дава грешни сигнали на тялото и хормоните са извън нормалното. Аз съм с ФСХ: 15, През ноември и сега Януари, ФСХ ми е 40 ...

Първият месец, цикъла ми дойде като кафяво зацапване, реших че е от NMN и веднага се свързах с Денис .... оказа се, че така ми е дошъл от регулон, който ми бяха назначили .... при което хормоните ми бяха извън контрол: липсващ естрадиол, висок ФСХ, и тн ... Декември цикъл ми дойде нормално без някакви забележки. Денис ми предложи да си пусна хормоните ... всичко си беше наред ... Януари месец, цикъла беше невероятен 3 дни дълъг (като от 2 години съм с цикъл по 1 ден), но хормоните ми бяха извън контрол: нисък естрадиол, висок ФСХ ... бях си слагала прогестан между двата цикли Дек и Януари и бях спряла л-тирокса, който вземам да поддържам Спрях NMN тъй като започнах стимулация ... ще ви държа в течение ..

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 10:42 от koroksa

# 110
Интересно ми е да разбера повече, но някои части на коментара са се изтрили.

# 111
Интересно ми е да разбера повече, но някои части на коментара са се изтрили.

Готово оправих го!

# 112
Здравейте, не знам дали е за тази тема (ако не е може да ме насочите за друга). Имам пр@фекунд 6кутии- 3 за мъже и 3 за жени (само от едната кутия за мъже липсват 10 хапчета), които бих искала да ги продам на доста по-ниска цена т.к вече съм бременна и няма да ги пием.
Бяхме ги приемали преди първата бременност и бях доволна, но сега забременяването се случи спонтанно

# 113
Здравейте, може ли мнение за профертил за жени. Правим опити за второ дете вече 2 години и половина. Този месец имах закъснение 12 дни, но за съжаление бременност няма. При прегледа, лекарката ми изписа дуфастон за предизвикване на цикъла, и след това този профертил. Какво мислите? Да пия ли този дуфастон, че четох негативни мнения или да изчакам още 5 дни очаквайки цикъла да ми започне от самосебе си. Отделно тези капсули профертил пише, че са за поликистоза, а аз нямам такава. Но гледам че съставките са основно витамини, може би няма да навреди ако ги пия?
Иначе изследвания също ми е назначила, но тя са да ми дойде за да ги направя. Миналата година съм пускала изследвания и всички бяха добре.

# 114
Здравейте
При критично нисък вит Д и прием на 5000 iu, каква доза вит К2 се препоръчва?

# 115
Здравейте

Здравейте, аз приемам 5000iu заедно с 200 mcg витамин К2-mk-7 !

Препоръките варират между 100 и 200 mcg за 5000iu!

# 116
  • София
Здравейте
Здравей!
Колко нисък? .. и кой ще го приема - мъж, жена, дете, ориентир за възраст, придружаващи заболявания... Simple Smile
Дозата вит. К2 се определя от дефицита на вит. Д, не толкова от приеманата доза на вит. Д.

# 117
денис не знаех, че се определя от нивата на вит. Д, мислех че от дозата. Мерси за разяснението
Резултатът ми е 24,7 ng/mL при норма 30-100. На 32 г съм, нямам заболявания
При подобни стойности помня, че съм пила 5000 iu и съм го вдигнала бързо, но не помня колко вит К2 съм взимала, а със сигурност съм ги приемала заедно

# 118
Здравейте, преди 2 месеца и половина си пусках Вит Б12 и Вит Д, и двете бяха под нормата, съответно ги приемах 2 месеца, почивах 15 дни и днес ги пуснах пак. Резултатът от Б12 леко ме стресна, беше под референтната а  сега е двоен. За какъв период според вас да го спра, утре ще попитам и генеколожката ми но все пак реших да попитам и тук.   Simple Smile

# 119
Здравейте. И при мен Б12 се повиши много. В момента е 800 и нещо. От доста месеци не пия, може би повече от 6, и любопитното е, че когато си пускам изследвания за него, стойността си стои висока, сякаш се самоподдържа. Но аз взимам МВ и си ям месни храни.

Общи условия

Активация на акаунт