Студенти в Испания

• 46 110
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
почти не уцелвам налични билети; или пък единия е 200 лева, но другия е 600; иначе са много удобни във всяко отношение, но при нас все се случва билета средно да излиза по 500 лева( когато е с тях, и пак беше по-евтино от Уизз

# 451
  • Sofia
И аз не успях да намеря  младежки билет за началото на септември и връщане по Коледа и за това взех преди 2 месеца билети от Уиз до Мадрид на третата цена - с по 32 кг багаж и Flexible. Бяха по 500  и нещо лева. Реших, че ако намеря по-евтини, тези ще ги върна, но като гледам цените само се качват.
Летим на 1 септември (и аз барабар с щерката, че много ми се ходи в Мадрид), така че ако има друг с този полет, можем да си пием виното заедно в самолета SatisfiedWine Glass

# 452
оо, забравила съм да напиша - извинявам се!
когато гледахме в сайта на бг еър, цените бяха х 5-600 лв на посока. бях готова да купя, но сайтът се бъгна и не изписваше, че към билета ще има и 2 куфра; изписваше само 1 куфар. и затова изпратих младежа да ходи на място в офис на бг еър и да купува лично на гише, за да се отразят 2та куфара по младежката програма. и е те там на гишето момата му е предложила цена от 560 лв двупосочно.
да натъртя отново - цената от 560 лв. двупосочно не се виждаше в сайта по никакъв начин; получихме я на гише.

и да, Яга е права - трябва да си поиграте с датите; и ние купихме билет за 4-5 дни по-рано от желаното отиване, защото тогава беше най-ниската цена. парите имат значение в края на краищата :/

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 14:56 от majceto

# 453
  • Sofia
Явно на място ще е най-добре да се отиде, защото е голяма играчка да нацелиш датите, на които има младежки билет. Ако има налични ще се появи като първа опция, оцветена в оранжево.

# 454
Да- на място в офиса им при Народен театър ходя аз обикновено и са много готини. Последните два пъти през сайта съм купувала, но ако знаех написаното тук пак щях да  си ида на място. А през другото време, като не е с багаж тя пътуваше с Райън Еър.

# 455
Цяло чудо е човек да успее да купи билет по младежката програма през сайта им, особено в натоварените периоди. Май само веднъж ни се е случвало. Но сме купували и по телефона. Ползвали сме отстъпката и за рожден ден, но мисля, че не беше за младежки билет. При едно прибиране от Мадрид за Коледа попадна и в овърбукинг, та летя и в първа класа без доплащане. В масовия случай без багаж си ползва Уиз и Раян.

# 456
Аз при полетите до София-Бургас редовно ме настаняват в първа класа))), все стават някакви грешки при тях, и всеки път много усмихнати ми обясняват, че това е нормално - особено последния път, при качването билета ми светна в червено и девойката каза "а, ама вие вече сте се качили", и аз "е, очевидно не съм")))) тя - "аааа, е няма нищо - редовно се случва"))))))

# 457
Вие сте купили от сега билети за Мадрид преди децата да са записани и да знаете кога ще почиват за Коледа?

# 458
  • Sofia
Вие сте купили от сега билети за Мадрид преди децата да са записани и да знаете кога ще почиват за Коледа?
То остават 2-3 месеца до началото на учебната година. Grinning
Дъщеря ми е приета с предварителния прием и Карлос 3  са пуснали програмата за 2025/2026.

# 459
То остават 2-3 месеца до началото на учебната година. Grinning
Дъщеря ми е приета с предварителния прием и Карлос 3  са пуснали програмата за 2025/2026.
Може ли да споделите информация кога започва учебната година, кога ще бъде коледната ваканция? Също какво трябва да направят преди да започнат - банкова сметка, карта за мобилен оператор, трябва ли някаква регистрация в университет/общежитие преди да се вади NIE?

# 460
laseine На станицата на университета има календар - дори и през търсене да се пусне си излиза. А иначе, за другите неща - те децата като си идат там си влизат в техните си студентски групи и чатове, където си споделят много повече информация за каквото тях си ги интересува;

# 461
laseine На станицата на университета има календар - дори и през търсене да се пусне си излиза. А иначе, за другите неща - те децата като си идат там си влизат в техните си студентски групи и чатове, където си споделят много повече информация за каквото тях си ги интересува;
Намерих календара, но за другите неща искам да съм информирана предварително, за да можем да свършим нещо заедно докато съм там.

# 462
laseine Миналата година единствено с баща й извадиха заедно карта за градски транспорт, като преди това тя си беше запазила он-лайн час; но мисля, че и без час ще ви обслужат; Всички други неща - карта за план за телефон си взе след 3тия месец - защото българската си работеше за този период; НИЕ също когато през системата и дадоха час - тогава ходи; Всички тези теми са обсъждани много пъти в постовете, ако ви се чете де;

# 463
- Относно откриването на сметка - явно си зависи от банката - на дъщеря ми й искаха и ние-то и испански. телефонен номер;
- иначе - да програмата е без банкови такси до определена възраст - както е и в БГ;
- относно това към коя държава да се ориентира човек - това е много, много относителен въпрос. Както казва дъщеря ми - ако можеше Карлос 3, с традициите си и готинити преподаватели  да го пренесе в София, както и поне половината от инфраструктурата  на Мадрид - хич нямаше да иска да ходи другаде))))) тук си й е семейството и всички удобства....а сега се получава така, че то ние с мъжа ми не сме били по студенстски общежития, ама детето е )))))
  здавей давам стая в хетафе за студенти 0034670892006

# 464
Това е защото като мине година, наемателя получава разни права ,които не се хвресват на наемодателя Simple Smile до 11месеца се смята за временен наемател, след година става постоянен и например не могат да ви вдигнат наема.
това са пьни глупости.Живея от 13 г в едино жилище .първия ми наем беше 800. А сега вече 1250. . Наема се вдига според инфлацията ( всяка година)

Общи условия

Активация на акаунт