Студенти в Испания

• 46 049
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Дами, много съм притеснена. Не съм сигурна как се случва процеса на записване. Имаме временен номер и парола и уж след като излезе първо класиране трябваше да ни излезе линк за дата за записване. Бях им писала какво трябва да направим за окончателно записване като е приет предварително и те ми отговориха - to arrange an apointment before enrolling. Като влезем с user и парола още нищо не излиза. Датата за записване във факултета дава, че е 16ти. Не знам процеса същия ли е в другуте университети - за Autonoma в Мадрид говоря

# 511
  • Варна
Следя с интерес темата. Дъщеря ми все по-осъзнато гледа към Испания, Complutense Madrid, специалност Дизайн. Имахме предварителен разговор в Космо, изясниха ни се нещата като за начало, тя сега ще е 11 клас.
Бих искала да попитам има ли кандидатствали за общежития в Мадрид, как се случва точкуването, чета в условията на университета, но все пак мнения от първа ръка ще ми бъдат полезни. Прегледах списъци на приети, точките варират много, срещнах тук таме и български имена.

# 512
Дами, много съм притеснена. Не съм сигурна как се случва процеса на записване. Имаме временен номер и парола и уж след като излезе първо класиране трябваше да ни излезе линк за дата за записване. Бях им писала какво трябва да направим за окончателно записване като е приет предварително и те ми отговориха - to arrange an apointment before enrolling. Като влезем с user и парола още нищо не излиза. Датата за записване във факултета дава, че е 16ти. Не знам процеса същия ли е в другуте университети - за Autonoma в Мадрид говоря

На края на Аутонома ли се спряхте?
Аз живея в Бсн, както съм казвала и преди ,но не ми костава да се обадя утре да попитам.
Ако искаш пиши ми утре да се разберем и ще им звънна.

# 513

На края на Аутонома ли се спряхте?
Аз живея в Бсн, както съм казвала и преди ,но не ми костава да се обадя утре да попитам.
Ако искаш пиши ми утре да се разберем и ще им звънна.
До утре ще е решил, но по-скоро да.
Много ти благодаря за отзивчивостта, сигурно ще им пишем мейл, ако не се изясни ситуацията ще ти пиша Simple Smile

Alexandra за общежитията зависи от университета.една от причините да клоним към autonoma е че в кампуса има общежитие Resa. В Политехническия няма. Зависи от детето, но за моето мисля че ще е по-добре да е в общежитие заради средата

# 514
Здравейте мами! Честито и успех на всички деца, които са приети!
Моята дъщеря е приета също в Карлос 3- ти, още се чуди между журналистика и политика, няма да е за дълго ще трябва да записва скоро!
За сега сме се насочили към търсене на квартира. Ще съм благодарна да споделите фирми, които са ви съдействали за това. Възможно ли е да се справи човек и без фирма и да подпише договор от разстояние?

# 515
..
За сега сме се насочили към търсене на квартира. Ще съм благодарна да споделите фирми, които са ви съдействали за това. Възможно ли е да се справи човек и без фирма и да подпише договор от разстояние?

Да, възможно е. Ние наехме квартира още през април през Идеалиста. Харесахме обява, млдежът писа на лицето, което беше публикувало обчвата (оказа се жена, собственик на имота), разбраха се за ден, в който да направят виртуален оглед, после направихме виртуален оглед, после казахме на собственичката, че ни харесва и искаме да продължим натам към договор; след туй помолихме позната, която живее от години в Мадрид, да иде и от наше име да потвърди, че това е мястото, така изглежда стаята (както сме я видели); тя отиде, потвърди, че на адреса има сграда, влезе в имота, разгледа, говори със собственичката, дет' се вика - уверихме се, че нещата изглеждат каквито ги видяхме на виртуалния оглед; после потвърдихме, че искаме да наемем къщата, получихме предварителен договор, помолихме за малки корекциийки (да се опише изрично, че стаята, която наемаме за сина ни е стаята с допълнителната тоалетна + че разходите - по договор има и чистачка на всеки 2 седмици - се делят на 3, колкото са стаите и наемателите), собственичката ги приложи и след това подписахме договор (с електронен подпис); наемаме с начална дата 20ти август. И сега уикенда младежът писа на собственичката да потвърди, че е приет каквото там е приет и да пита знае ли се вече кои ще са му другите 2ма съквартиранти. Още не се знаело; жената чакала потвърждения след обгледи.
Обаче писала на сина ми, че нейни комшийки от квартала също давали квартири, така че ако синът ми знаел някой, който си търсел къща, можела да свърже нашия човек и нейните приятелки.
За Хетафе говоря.
Ако инфото помага, ще попитаме нашата испанска леличка за телефон на приятелките й. Знам колко е гадно да търсиш квартира. Миналата година щях да умра хиляда пъти, дорде се справим с Парижкия проблем за дъщеря ми. Дано само не подлъжа някой. Вие обаче си се отнасяйте към всяка информация с подозрение, включително и към моята. На практика, аз самата не знам моят синковец като се приземи на адреса си в края на август с 3 куфара багаж дали някой ще го чака с ключовете да му отвори, та да се настани.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 08:51 от majceto

# 516
Разглеждах, че Карлос Трети имат общежития, трудно ли става приемането там?

# 517
Не мисля. Кандидатства се и доколкото знам, няма проблем да те приемат. Няколко приятели на сина ми ще се на общежитие; той самият отказа. Доколкото разбирам, месечната такса е 900 Е с включена храна (добавям - било закуска и вечеря) за делничните дни; ако делиш стая с друг, било малко по-евтино.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 18:45 от majceto

# 518
Не мисля. Кандидатства се и доколкото знам, няма проблем да те приемат. Няколко приятели на сина ми ще се на общежитие; той самият отказа. Доколкото разбирам, месечната такса е 900 Е с включена храна за делничните дни; ако делиш стая с друг, било малко по-евтино.

900e  с храна ми се струва много евтино.къде това?

# 519
Оо, не знам. Не го попитах и не следя. Може пък и да бъркам.

Помня само, че пролетта у дома имахме диалог дали не иска и той да иде на общежитие, защото неговата издръжка ще е колкото ако живее на общежитие, а там ще има още младежи край него + ще му готвят и чистят, а той рече, че искал да е самостоятелен, храната била само от понеделник до петък (само закуска и вечеря), което било 6-70%, и не, не искал общежитие. И аз не се задълбочих.

намерих с търсачка тези:
https://colegiosmayores.fund.uc3m.es/en/gregorio-peces-barba/
https://colegiosmayores.fund.uc3m.es/en/fernando-de-los-rios/
https://colegiosmayores.fund.uc3m.es/en/fernando-abril-martorell/

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 08:38 от majceto

# 520
Да, и аз гледах линковете, които е пуснала majceto. Голяма самостоятелна стая с пълно изхранване за 1000 евро и ако гарантират настаняване ми се струва супер.

# 521

..

Да, възможно е. Ние наехме квартира още през април през Идеалиста. Харесахме обява, млдежът писа на лицето, което беше публикувало обчвата (оказа се жена, собственик на имота), разбраха се за ден, в който да направят виртуален оглед, после направихме виртуален оглед, после казахме на собственичката, че ни харесва и искаме да продължим натам към договор; след туй помолихме позната, която живее от години в Мадрид, да иде и от наше име да потвърди, че това е мястото, така изглежда стаята (както сме я видели); тя отиде, потвърди, че на адреса има сграда, влезе в имота, разгледа, говори със собственичката, дет' се вика - уверихме се, че нещата изглеждат каквито ги видяхме на виртуалния оглед; после потвърдихме, че искаме да наемем къщата, получихме предварителен договор, помолихме за малки корекциийки (да се опише изрично, че стаята, която наемаме за сина ни е стаята с допълнителната тоалетна + че разходите - по договор има и чистачка на всеки 2 седмици - се делят на 3, колкото са стаите и наемателите), собственичката ги приложи и след това подписахме договор (с електронен подпис); наемаме с начална дата 20ти август. И сега уикенда младежът писа на собственичката да потвърди, че е приет каквото там е приет и да пита знае ли се вече кои ще са му другите 2ма съквартиранти. Още не се знаело; жената чакала потвърждения след обгледи.
Обаче писала на сина ми, че нейни комшийки от квартала също давали квартири, така че ако синът ми знаел някой, който си търсел къща, можела да свърже нашия човек и нейните приятелки.
За Хетафе говоря.
Ако инфото помага, ще попитаме нашата испанска леличка за телефон на приятелките й. Знам колко е гадно да търсиш квартира. Миналата година щях да умра хиляда пъти, дорде се справим с Парижкия проблем за дъщеря ми. Дано само не подлъжа някой. Вие обаче си се отнасяйте към всяка информация с подозрение, включително и към моята. На практика, аз самата не знам моят синковец като се приземи на адреса си в края на август с 3 куфара багаж дали някой ще го чака с ключовете да му отвори, та да се настани.

Хиляди, хиляди благодарности за изчерпателния отговор! Ще съм много благодарна за координати на приятелката на лелята, да видим какво ще предложат!

# 522
Хиляди, хиляди благодарности за изчерпателния отговор! Ще съм много благодарна за координати на приятелката на лелята, да видим какво ще предложат!
Не мога да ви пиша ЛС - забранили сте тази опция.
Моля пишете ми вие, за да препратя скрийншот на получения отговор.

ВЪПРОС:
Чешмяната вода в Мадрид става ли за пиене? Или е нужна кана Брита или подобна, или минерална от магазина?

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 08:34 от majceto

# 523
  • Мадрид / София
В Мадрид водата е една от най-добрите в Испания. Става за пиене направо от чешмата.

# 524
  • София
Подсещате ме да попитам и за водата в Баеселона.

Общи условия

Активация на акаунт