Студенти в Испания

• 46 125
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Здравейте,
 При кандидатстване в Барселона правили ли сте регистрация в Университетския канал?
Много ми е объркано, търся, ровя из сайтовете, постоянно ме прехвърля с линкове към други сайтове....
Ние търсим информация за малко по-специфична специалност, свързана със звуков дизайн или тонрежисура и обучението да е на английски. Има ли някой, който е имал подобни интереси?

# 436
Гледах в Pompeu Fabra University (UPF) специалност Bachelor's Degree in Computational Audiovisual Engineering на английски. За съжаление и аз не разбрах изискванията и начина на кандидатстване за конкретната програма. Линковете са кандидатстване в бакалавърски програми и вероятно трябва да се пише с конкретни въпроси за конкретна специалност. От линка към PAU има друг линк за студенти от ЕС, който води към Портал за достъп в университета, от там линк към тестове за самооценка на испански...Разбирам объркването ви, може би пропускаме нещо. Може би каталунските са по особени.

# 437
Здравейте,
 При кандидатстване в Барселона правили ли сте регистрация в Университетския канал?
Много ми е объркано, търся, ровя из сайтовете, постоянно ме прехвърля с линкове към други сайтове....
Ние търсим информация за малко по-специфична специалност, свързана със звуков дизайн или тонрежисура и обучението да е на английски. Има ли някой, който е имал подобни интереси?
Доколкото ми е известно, където и да кандидатствате в Испания трябва да минете през Unedassiss за акредитация на дипломата и кандидатстване, за бакалавър говоря. За магистър не знам

# 438
Само да кажа и аз, че се кандидатсва по един и същи начин от едно и също място за всички държавни университети.

# 439
В  UB има страхотни арт специалности, съчетани с дигитални чудесии, дизайн и прочее....малко по-скъпи бяха кредитите обаче...

# 440
Кампуса на Помпеу е уникален и все пак Помпеу е по- пристижен, но УВ също е добър университет( аз учих там).

# 441
И Кралицата също в УВ  е учила)))))

# 442
Е, тя тогава е била простосмъртна, но не знаех че е учила в УВ, съответно говори каталан?! Не знаех

Edit: Сега прочетох че е учила в Мадрид, нещо се бъркаш.

# 443
  • Мадрид / София
Е, тя тогава е била простосмъртна, но не знаех че е учила в УВ, съответно говори каталан?! Не знаех

Edit: Сега прочетох че е учила в Мадрид, нещо се бъркаш.
Може и да се е научила да говори каталан. Живяха доста години в Каталуня, когато се ожениха. Сега като кралица може и да са дошли в Мадрид.

# 444
Не заради каталана, може сега да го е научила както принцесите, които го говорят перфектно, без грам акцент Simple Smile
Но в Wikipedia не пише да е учила нищо в Бсн.

# 445
Ммм дааа - в Мадрид си е учила, странно от къде съм запомнила, че е в Барселона...докато преглеждах унитете ли миналата година съм се объркала, незнам...е научихме поне)))))

# 446
Здравейте, мили дами! Благодаря на всички, които сте споделили много полезна информация по темата! Моята дъщеря е приета от уч.2025/2026г. в специалност BAES/Европеистика и първата година и половина ще учи в Мадрид, Universidad Complutense. Бих искала да попитам дали има тук и друг бъдещ студент в същата специалност? Ще съм Ви благодарна!

# 447
  • София
Благодаря за отговорите.
В Университет Барселона има арт специалности - Degree in Music and Sound Production for the Entertainment Industry - към ENTI, който е частен.
Писахме им и ни препратиха пак към линкове за повече информация, повечето от които са неработещи. Конкретен отговор ни дадоха само за цената на обучението на година и че трябва да премине един тест за музикални познания, който е описан и в сайта им при описанието на програмата. Никъде не видях изисквания за ниво на английски език или какви предмети от дипломата участват в балообразуването. Пак ще им пишем

# 448
Включвам се с бързо напомняне за младежката програма на Bulgaria Air, която позволява младежи до 26 години да пътуват с 2 куфара до 23 кг + куфар салонен багаж + ръчен багаж на цената на билет без багаж (или нещо такова), което е много удобно при първоначалното изнасяне, когато се транспортира огромно количество стока. Да, има условие и то е да се купи двупосочен билет, което е ок, защото децата по принцип се връщат поне около Коледа, когато движението си е по принцип скъпичко.
Днешната цена за нашия младеж е 560 лв двупосочно - отиване в края на август, връщане точно преди Коледа, като и двата периода са традиционно скъпи, така че съм доволна от сделката.
За справка, билетите на уиз за отиване и връщане за същите дати са 799 лв. без багаж и без място; райън са по-добре, но пак са по-скъпи от Бг еър с около 100Е, като при райън калкулирах 2 куфара за изнасяне за натам и само 1 куфар за връщане насам. Така погледнато излиза, че с Бг еър получаваш повече килограми багаж за по-малко пари. Успех.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 17:41 от majceto

# 449
  • Sofia
Младежката програма на Bulgaria Air е супер, но за съжаление местата са ограничени и не винаги има налични. Трябва да се разиграват различни комбинации с датите

Общи условия

Активация на акаунт