На море в България 2024 г.! - Тема 1

• 80 623
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте с мъжа ми и деца на почти 3 и едно бебе края на август началото на септември искаме за отидем на море за 3/4 дни някъде около Бургас търсим къде да отседнем , да се чувстваме комфортно тъй като ще прекараме по голямата част от времето си там, и едно от най важните неща е да бъде много близо до плажа. Не търсим нещо диво ами напротив спокойно място на което голямо дете да се забавлява.  Приемам всякакви съвети и препоръки, хотел, апартамент, бунгало, всичко.

# 481
Тръгнахме в 8 за морето и пътувахме по магистрала Тракия. Спокойно беше, не мога да се оплача от трафик или идиоти по пътя.

Отбихме се на река Ропотамо и пътувахме с корабче. На мен много ми хареса, на домочадието - не. Било за малки дечица.

Пристигнахме в Приморско- този път сме настанени на квартира. Не знам с какво да почна- с негативите или с плюсовете. Ние сме фенове на големите хотели с ол инклузив. За съжаление тази година не можахме да си позволим такава почивка. Сега сме на квартира, но пък сме на широко. Има две спални помещения с големи легла (спални) и две ъглови легла в хола. А пък ние сме само 4- ма. Добре е. Стаите са хубави, просторни  и чисти. (За мой голям срам първата ми работа беше да мина с пръст отгоре на гардероба, за да видя дали има прах 🫣. Е, няма 👍)
Плащаме 170лв на вечер (за справка по  миналото лято плащахме 150лв в Черноморец.) Имаме си осигурено паркомясто, така че бая спестяваме за колата.
Огромен минус е, че има климатик само в голямата стая, а в спалните- не. Синът ми се е затворил в неговата стая, отворил си е прозореца и там като вляза не си диша. Ама не ще да си отвори вратата и това си е. Щял да спи.
Мисля че сме бая далече от морето, но за това ще кажа после. Сега и аз лягам за една юнашка дрямка. До после!

# 482
Препоръчайте хубаво хотелче/ комплекс с басейни. Без изхранване. До 150лв на вечер, южно черноморие. Без слънчев бряг

# 483
Препоръчайте хубаво хотелче/ комплекс с басейни. Без изхранване. До 150лв на вечер, южно черноморие. Без слънчев бряг
Уикенда бяхме в Долче Вита Резиденс. Не знам какви са цените за двойна стая, тъй като ние бяхме в апартамент. Много близо е до плажа и има безплатен паркинг. Беше изключително чисто и спокойно.

# 484
Къде се намира

# 485

Намира се в Несебър, но е в частта към Равда. Намерихме си един бийч бар- Лимончето и там плажувахме.

# 486
  • Пловдив
Ако някой има намерение да плажува на Силистар - да си знае. Има такса преминаване.

Някой може ли да сподели мнение за заведение Боцмана и скумрията във Варвара?

# 487
Десиссслава, предишни години беше ок. По-добрата кухня беше При Димо.

# 488
  • Бургас
Ако някой има намерение да плажува на Силистар - да си знае. Има такса преминаване.

Винаги е имало. Само миналата година беше изключение и нямаше, явно не са могли да нагласят фирмите. Интересното е, че всяка година фирмата на касовата бележка е различна. Grinning

# 489
Iliyana вие как запазихте за Dolce Vita? По телефона ми казаха цена с 200лв повече от букинг. Реших да букна, но ми дава постоянно някаква грешка и не мога да запазя от там?

# 490
  • Пловдив
Irene Adler, от 2020 до 2022 включително поне един ден от престоя ни сме ходили...вчера за първи път ни се случи. Като цяло 2020 беше най-добре...само едно заведение, нямаше наплив, 2021 беше страшно.

# 491
  • В.Търново

Винаги е имало. Само миналата година беше изключение и нямаше, явно не са могли да нагласят фирмите. Интересното е, че всяка година фирмата на касовата бележка е различна. Grinning
Това законно ли е?

# 492
  • There I was on a July morning
Предполагам, че не е незаконно, тъй като казусът е от няколко години и практиката продължава. Пътят до плажа минава през частен имот или имоти и се паркира в една горичка, която не знам чия собственост е. Ние също сме плащали преди 4-5 години и съм я възприемала като такса паркинг. Решението е общината да направи друг общински път.

# 493
  • Русе
Предполагам, че не е незаконно, тъй като казусът е от няколко години и практиката продължава. Пътят до плажа минава през частен имот или имоти и се паркира в една горичка, която не знам чия собственост е. Ние също сме плащали преди 4-5 години и съм я възприемала като такса паркинг. Решението е общината да направи друг общински път.

https://www.dunavmost.com/novini/chastna-firma-sabira-po-5-leva- … do-plazh-silistar

Явно не само от общината зависи. И ние плащахме миналата седмица.

# 494
Това е от 10 години сигурно. По едно време се вдигна много шум, снимаха репортажи и махнаха таксата за 1 сезон. После всичко си е по старому. Поне вече дават касова бележка. Преди даже на 2 места събираха такса. Някои паркират на пътя, за да не плащат.

Общи условия

Активация на акаунт