На море в България 2024 г.! - Тема 1

• 80 741
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Пак ли се дъвче тази тема?! Ами ще плащат такси, като държавата и общината не предприема мерки да отчужди частните имоти, а само да развява знамена, че било защитена местност, така ще бъде во веди веков. Като е частна собственост хората дори могат да си заградят имотите и тогава да видим кой от къде ще минава към морето. Като някой решил, че трябва там да паркира и да минава да си плаща, а не да снима касови бележки.

# 496
  • Бургас
Това е от 10 години сигурно. По едно време се вдигна много шум, снимаха репортажи и махнаха таксата за 1 сезон. После всичко си е по старому. Поне вече дават касова бележка. Преди даже на 2 места събираха такса. Някои паркират на пътя, за да не плащат.

Винаги са давали касови бележки. От 10 години ходим. Интересното е, че всяка година е различна фирмата изписана на тези касови бележки Simple Smile
Не ми се вярва общината да направи друг път защото стигането дотам е много трудно, един разбит път. Строителна техника за пътища не може да стигне до там.

# 497
Защитена местност ли е Силистар или паркинг с такса за преминаване/паркиране? Голяма защита ще да е на ден по триста автомобила да ти тъпчат растенията и бензинови пари да се носят. Отделно почти съм сигурна, че там няма концесионер, тоест елементари неща като вода, тоалетна и спасители липсват. И какво лошо има че някой си снимал касовата бележка, може да е полезно за друг.

# 498
  • Бургас
Защитена местност ли е Силистар или паркинг с такса за преминаване/паркиране? Голяма защита ще да е на ден по триста автомобила да ти тъпчат растенията и бензинови пари да се носят. Отделно почти съм сигурна, че там няма концесионер, тоест елементари неща като вода, тоалетна и спасители липсват. И какво лошо има че някой си снимал касовата бележка, може да е полезно за друг.

Има концесионер, тъй като има шезлонги, чадъри и спасители.
Таксата е за преминаване, пътя до там преминавал уж през частен имот. Не зная какъв частен имот би могло да има там. Та то е една джунгла.

# 499
Да, дори не е защитена местност, а защитена територия от 1992 г., т.е. режимът в нея е по-строг. Зависи обаче каква точно територия обхваща и дали частните имоти попадат в рамките й. Очевидно след като общината твърди, че е в правомощията на държавата, то тези имоти попадат в ЗТ и следва процедурата да се проведе от Министерство на околната среда и водите, Министерство на регионалното развитие, Министерство на туризма, МС и Областният управител на област Бургас. И да, има концесионер от доста години. Има чадъри и шезлонги, за спасител нямам спомен да е имало, но може просто аз да не съм го отбелязала. Така наречените санитарни условия, поне преди години бяха прилични, зад единственото през 2018 г. ситуирано заведение за хранене и напитки. Водата, която се ползваше беше в пластмасови контейнери - резервоари. Лично за мен беше отвратително да стигна до самият плаж, т.к. може да те споходят всякакви гадини. В района преди плажа бяха нацвъкани палатки и само мога да си представя в какви "прекрасни" условия почиват. Дори през деня имаше рояци комари. В рекичката плуват водни змии, които влизат и в морето. Само веднъж ме излъгаха да посетя въпросният плаж, но повече никога не бих повторила.

# 500
  • София
Цялата минала седмица плажувахме на Силистар и никой не ни е таксувал за преминаване... Но ние ходехме следобяд, може би заради това.

# 501
  • Пловдив

За да се стигне до къмпинга или плаж Силистар, се преминава през частен имот в гората /друг път няма ни черен, ни бял/
За да те пуснат да отидеш там, за където си тръгнал - плащаш 5лв.
Плажът е държавен, община Царево от години се "борила" с проблема. Ставало въпрос за изграждане на ново трасе, но факт, че всичко е в сферата на предложенията. Лично на нас за първи път ни се случва да плащаме /2020,2021, 2022 поне веднъж от престоя ни ходим до Силистар/.
Плажът е уреден /за мен като по-див беше по-добре/ няколко заведения, душове, чадъри, шезлонги.
Ще снимам бележки и ще разпространявам, защото всяка година хотелиери е ресторантьори реват, че няма туристи, ами то вече се възприемам като идиот, че още почиваме тук.
Не плюя по собственика на имота - добре дошли бързи пари.
Но мудността на държава/община ме изумява. Иначе за строежи да осигуряват места на първа линия и в областните градове са първи.

# 502
  • Бургас
Единствения вариант е да се изгради път, ама то през тази джунгла не виждам как ще стане.

# 503
На Силистар сме ходили веднъж в '12 или '13. И тогава имаше някаква такса, която явно не беше новост, защото я очаквахме. Вече не помня дали заради пътя дотам или заради друго, но мястото далеч не ме впечатли толкова, колкото очаквах.

# 504
  • Русе
Има тоалетни на гърба на "Морски дар", но цените в заведението са ужасно високи. Тази година ми направи впечатление, че генератора за ток, който беше в началото на плажа до мостчето липсва. Явно при наводнението миналата година водата го е отнесла, а сега от къде вземат ток нямам идея.

# 505
  • Бургас
Наводнението отнесе и мостчето и сега е ново, но като го гледам с тези талашити колко ли ще издържи не се знае. Заведението там от две години е на нови наематели/собственици. Преди това заведение беше в началото на Синеморец. Но цените са доста високи, да.

# 506
  • Русе
Наводнението отнесе и мостчето и сега е ново, но като го гледам с тези талашити колко ли ще издържи не се знае. Заведението там от две години е на нови наематели/собственици. Преди това заведение беше в началото на Синеморец. Но цените са доста високи, да.
То основното заведение /кухнята майка/ на "Морски дар" е в Ахтопол и много голямо. Там цените са доста по-приемливи, но тази година нямаше много хора да пазаруват храна за вкъщи от там както беше предни години.

# 507
Здравейте,
търся отзиви за Морето Seaside апартхотел,Обзор.
Ще почиваме в началото на август- разчитам на оферти Last Minute тази година.

# 508
  • София
Здравейте,
Мисля че сме почивали в съседство, то това е доста извън Обзор. Този хотел, детски лагер и почивна станция на Булмаг или нещо такова, това е районът. Магазинче и ресторант има в Булмаг.
Плажът беше много лош, камъни, стръмно и бурно. Аз май и не влязох изобщо.
Хотелът не знам как е като база.

# 509
Здравейте,

Била съм там преди ковид пандемията, не знам как е положението точно сега.
Ако не сте особено претенциозни, ще ви хареса. Апартаментите са снабдени с основното, без лукс. За сметка на това се чистеха всеки ден. Страхотна гледка към морето и залива, ако сте с морски изглед.
Включено е изхранване. Гладни няма да останете, имаше достатъчно и разнообразна храна, но и не е нещо уау. Алкохол нямаше включен, може да се поръча на място, но не е хубав. Или си носете, или пийте навън.
Наблизо беше спирката на влакчето, с което можете да отидете до центъра на Обзор, не че не може и пеш по крайбрежната улица. Билетът струваше 1 лв.
Плажът е малък, но за сметка на това е плитко и удобно за малки деца. Няма камъни - чист пясък. Шезлонги и чадъри – безплатни за гостите на хотела. Има достатъчно, но въпреки това сутрин мятаха хавлии.
Минус – беше се срутила стълбата, водеща към плажа. Или краят на алеята? Абе, имаше нещо срутено. Дано да са го оправили, мина доста време. Не че не можеше да се слезе на плажа безопасно, има откъде да се мине, но просто изглеждаше много зловещо.
Пак повтарям, това са стари впечатления, сега може да е различно.

Общи условия

Активация на акаунт