Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 21

• 57 124
  • 782
  •   1
Отговори
# 690
Одри не е нужно имена по скоро възраст, процедура, стимулации нещо такова. Тип статистика или анкета. Не знам как да стане просто всеки да остави инфо за пътя си. По скоро си мислех къде как какво и колко.

МЕРА това с астрологията не знам до колко е вярно. Аз от любопитсво съм правила. Трябваше да съм бременна по картата вече ама на.....

При мен на прегледа след като все пак реших да довърша при лекарката се оказа на ден 12 доминантен 21 мм и един 13 мм тръгнал доста по късно който на ден 6 не се видя. Бих Овитрела и ни прати у дома да сме работели. Всичко като по учебник било. Лигавица 9 мм. На прегледа 17 ден се бяха спукали и двата. Чакаме да видим дали е станало нещо естесвенно. Мъжки фактор няма. За първи път от години си усетих овулацията. Не знам дали се дължи на добавки или екзозомите вече работят. Едва 2 месеца са минали. Но аз не гоня бройка толкова колкото качество.

Та въпроса е как точно работи овитрела. Трябва да предизвика овулация това ясно. Но нямам спомен след като я биеш дали фоликула расте или спира растежа. Питам по повод малкия фоликул 13 мм. 36 часа или до 36 се пука ? Възможно ли е по рано да стане пукането. Чела съм че от 12 до 36 часа някъде из научните изследвания. Възможно ли е след овитрела 21 мм и 13 да са порастнали малко все пак имат още 2 дни уж докато се спукат. надеждата е 13 да е наваксал малко да е станал поне 17 мм. И като се спука да има евентуално 2 яйцеклетки. Естрогена не го мерихме. ЕЦ с кломифен 3 до 8 ден.

При мен продължиха да растат в тези часове след овитрела. И нещо интересно, че нито веднъж при мен не се спукаха до 36тия час, а винаги на 38ия - разбрахме го от подготовката за зет чак, тъй като не пункция не сме имали тази възможност Simple Smile Спука се обаче само доминантният, другите не.

# 691
@Мера, 75 единици ми се виждат малко за нашата възраст. Хмм как звучи. Но, мисля, че 150 трябва да са , за да се увеличат шансовете, пък ако трябва и през ден или само в началото. Дано, сега при увеличение, стане нещо ?
Аз ще искам следващият път, нещо подобно мисля.

@ Всички : имам един въпрос, който сме го дебатирали отчасти във форума. Вие имате ли наблюдения, на колко мм трябв ада се вадят фоликулите ?
Аз имам чувството, че на 20 мм вече са презрели да ви кажа.
А четох, в едно списание на Джон Хопинкс ли беше нещо подобно ми се върти, че при по-големи жени, има тенденция да се вадят по-незрели фоликули май около 13-14 мм .
Мен този въпрос също ме мъчи, защото на няколко пъти констатирам, или презрели, или незрели Ф.

п.с Също така, изписвали ли са ви 21 таблетки противозачатъчни, да се вимат 1 цикъл преди евентуалната стимулация, с цел правене на Ф, в що-годе еднакъв размер ?

# 692
  • гр. София
Черна котка, относно ваденето на фоликулите - при мен ги пунктират между 18 и 22мм. Но последната пункция, според размери и хормони трябваше да бъде в Сряда, най-късно в Четвъртък. Понякога изникват неща които не можеш да предотвратиш, та за това я оставихме за Петък / т.е. с два дни закъснение, но с допълнителна блокираща инжекция - Оргалутран/  Т.е. големия следва да е станал към 23 и по-голям, а малкия към 17,5, третия се пукна по време на пункцията, но беше там преди да ме упоят. Стартирахме от четвърти ден с Летрозол за пет дни и пак от същия ден Мариоферт 150 - 7 бр. Пункцията ми беше на 14ден. Към днешна дата мога да се похваля, че за първи път имам два напълно зрели и завършени бластоциста, даже единия с 4бб оценка. За толкова години имам един завършен бластоцист, но с оценка 3вс. Аз го отчитам като успех. Сега чакам генетичните изследвания да излязат. Междувременно съм преди нова пункция, отново с три растящи и отново по същата схема, но стартираме от 2ри ден летрозола и от 3ти ден Мариоферта. Днес ще ми е шестото биене, утре съм на преглед, ще ги тамъним отново нарочно със закъснение, така говорихме. Та... странна работа, само дано и генитичните да са ок....

# 693
Черна котка, относно ваденето на фоликулите - при мен ги пунктират между 18 и 22мм.

Горе-долу при посочените лекарства, усещам за кой лекар става въпрос...Но при мен 22мм е вече презрял фоликул. Питам се дали в това отношение всяка една е различна ?
Поздравления за 2-та бластоциста. Това си е голяма радост, честито и успех , в това, което следва

# 694
  • София
за размерите на фоликулите мисля че при всеки е различно.
при мен ако не сложим прегнила на 14-16мм сме го изпуснали.
за двата дни до пункция си расте до към 20-22 и я са добре.
но това на ец, със стимулация в зависимост от протокола може да е различно.

# 695
varna2020, може ли да споделиш цената за екзозомите в Брюксел ивф? И освен за количество, споменаха ли дали терапията влияе на качеството на Я?
Стискаме палци за успех, да дадеш хубав старт на пролетта Flowers Four Leaf Clover

2000 евро. 200 евро консултация, отделно хормони се тестват и се прави на чист ден. Като прп е но се прави на следващ ден след прегледа. Има си подготовка.  За качество и количество и хормони стабилизиране, същото като стволовите е като резултат. Благодаря пингвинче, аз толкова процедури направих прп,екзозоми и добавки и акупунктура и билки то вече тая година трябва да се получи. Пожелавам и на теб да се получи.

BlackCat12
Да именно и аз така бях чела казват 13 до 21  имаше и таблица си спомням с проценти при различните размери. Тук вероятно наистина е индивидуално и зависи дали има стимулация и каква или е ец.

Juyii все пак има вероятност да се спукат и по рано или? По лентичките беше 36 часа след това най ярка и беше пика но може да се е случило и през ноща примерно преди да тествам.

Последна редакция: чт, 14 мар 2024, 18:35 от varna2020

# 696
Това стимулиран цикъл ли го водите с Летрозола? Пожелавам успех! В коя клиника си,  petufin?
Черна котка, относно ваденето на фоликулите - при мен ги пунктират между 18 и 22мм. Но последната пункция, според размери и хормони трябваше да бъде в Сряда, най-късно в Четвъртък. Понякога изникват неща които не можеш да предотвратиш, та за това я оставихме за Петък / т.е. с два дни закъснение, но с допълнителна блокираща инжекция - Оргалутран/  Т.е. големия следва да е станал към 23 и по-голям, а малкия към 17,5, третия се пукна по време на пункцията, но беше там преди да ме упоят. Стартирахме от четвърти ден с Летрозол за пет дни и пак от същия ден Мариоферт 150 - 7 бр. Пункцията ми беше на 14ден. Към днешна дата мога да се похваля, че за първи път имам два напълно зрели и завършени бластоциста, даже единия с 4бб оценка. За толкова години имам един завършен бластоцист, но с оценка 3вс. Аз го отчитам като успех. Сега чакам генетичните изследвания да излязат. Междувременно съм преди нова пункция, отново с три растящи и отново по същата схема, но стартираме от 2ри ден летрозола и от 3ти ден Мариоферта. Днес ще ми е шестото биене, утре съм на преглед, ще ги тамъним отново нарочно със закъснение, така говорихме. Та... странна работа, само дано и генитичните да са ок....

# 697
  • гр. София
Това стимулиран цикъл ли го водите с Летрозола? Пожелавам успех! В коя клиника си,  petufin?
Принципно съм на ЕЦ, че миналата година обичайно имах по 1, а понякога и 0 антрални. Но като се явят повече и се стремим да не ги пропуснем. В Неовитро съм. Пък те, тази година, след смяна на добавките взеха да са повече от 1 и да не ги пропускаме... И явно при мен трябва да си доузряват, че иначе някои стигат до 5ти ден, ама с изключение на 1 все са на стадии ранен бластоцист. Имам три трансфера и тайно се надявам единствено некачествените ембриончета да са причина за неуспеха....

# 698
Смяна на добавките Hands Clap
И кои добавки доведоха до повече Ф?
Искам и аз хубав бластоцист Hands Pray

# 699
  • гр. София
Смяна на добавките Hands Clap
И кои добавки доведоха до повече Ф?
Искам и аз хубав бластоцист Hands Pray
О аз не съм сигурна дали само от смяната на добавките е довело това или някак си от само себе си се получи. Първо почнах fh про -никаква разлика, после смених с опти ова и почнахме да вадим яйцеклетки но или не се оплождаха или както казах по-горе не стигаха до завършен бластоцист. Междувременно започнах да се храня нисковъглехидратно. Финално спрях абсолютно всичко и си купих просто б12 което смуча сутрин, витамин d който пръскам абсолютно всеки ден не пропускам, убикваноЛ, който приемам сутрин със закуската и омега 3 вечер с вечерята. Толкоз даже и фолиевата киселина спрях. Другото по-различно което направих е че от три месеца ходя на иглотерапия, харесва ми чувствам се добре, не знам дали от това има резултат и от какво е резултатът точно. Също въглехидратите са ми почти занулени освен плодовете които ям всеки ден включително и банани когато ми се ядат плодове.

# 700
На същото мнение съм като бамбарадамбара, относно размера на фоликулите, че при всяка една от нас е различно и че продължават да растат след овитрел. Решили сме да продължим за момента с инсеминации на напълно естествен цикъл, вместо инвитро. Този месец нямаше възможност да отида на 2 ден от МЦ на преглед, а отидох на 4 ден. Бяха тръгнали 3 прилични фоликула в левия яйчник (а десния бе решил да си вземе отпуск) и в последния момент решихме да ги подпомогнем с Летрозол. На последния преглед преди инсеминацията бях с 3 фоликула - 21.9 мм, 17.9 мм и 14.5 мм. Вечерта сложих овитрел, а на следващия ден имах усещане като при овулация и си помислих, че големият фоликул се е спукал и сме го изпуснали. Но около 38 часа след овитрела (при самата инсеминация) и трите фоликула си бяха там като лекарката ни обясни, че усещането като за овулация предния ден е било заради овитрела. Не зная какви размери са били точно при самата инсеминация тогава отново бях започнала да усещам онова напрежение в ляво като при овулация. На прегледа в деня след инсеминацията (т.е. вчера)  се оказа, че и трите фоликула са се спукали като жълтото тяло на най-малкия фоликул беше 15.1 мм, т.е. фоликулите нарастват и след поставяне на овитрел.

# 701
Ооо това е доказано и научно, че фоликулите нарастват след овитрела.
Именно заради това, имаше статия, нали ви споменах преди време от сайта на Джон Хопкинс ли беше не помня, за това, че би трябвало да се поставя тригер при жени след 40+ на по-малък размер фоликули.
Нещо ми се върти като 14-16 мм, че можеше вече.

PS. Ето я статията, но имаше и още една. Не е на Джон Хопкинс, но въпреки това идеята е да се прочете, че след 40+ би трябвало да се тригетира по-рано.

https://www.centerforhumanreprod.com/blog/highly-individualized- … gg-retrieval-hier

Последна редакция: пт, 15 мар 2024, 13:03 от BlackCat12

# 702
Момичета, това ми са изследванията на щитовидната жлеза. Моля, който разбира да коментира! Знаете, че съм след неуспешен опит, с един ембрион,  който не удържа до бластоцист.

# 703
Напълно наред изглеждат, само защо липсват и другите 2 хормона на щитовидната?
Момичета, това ми са изследванията на щитовидната жлеза. Моля, който разбира да коментира! Знаете, че съм след неуспешен опит, с един ембрион,  който не удържа до бластоцист.

# 704
Страхотен въпрос! Същото ме попитаха и в лабораторията! Аз подадох бележката на моя лекар- иска тези три хормона. Нямам идея!
Кои са другите два?! Освен да ги пусна на своя глава.... знам ли! Като ме попита лаборантката, трябваше да и кажа- пускай всичко, ама пуста несигурност..... слушам какво е назначил лекаря!
Напълно наред изглеждат, само защо липсват и другите 2 хормона на щитовидната?

Общи условия

Активация на акаунт