Какво повече НЯМА да купя - 24

• 84 970
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Има една бежова Вегета, с повече зеленчуци и по-малко сол. Купувам я и съм доволна, а и не обичам едро нарязани подправки, та ситната Вегета по принцип ми е ОК.
 https://vegeta-bg.bg/products/vegeta-natur-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0 … 1%82%D0%B8%D1%8F/
На мен всички готови са ми солени много, но то си е до лична преценка и евентуални ограничения на солта по здравни показания. Аз не знам защо всъщност са толкова солени, сушенето е самостоятелен начин да се консервират зеленчуците и без сол. Моите не ги соля, съхранявам ги в стъклени или метални бурканчета на тъмно и си траят доста дълго време.

# 556
На мен не ми пречи - просто изобщо не ползвам сол, само Вегетата. А по-ниското съдържание на сол в бежовата значи, че мога да добавя повече вкус и аромат без да пресоля манджата Simple Smile

# 557
Сушени зеленчуци за супа купувам от Биосет.

# 558
Не е нов.Аз ги ползвам повече от година ,може и две и много ги харесвам.Слагала съм ги на боб,на леща на грах.Увират си бързо-дори и за 15 мин.

# 559
  • гр.Пловдив
Ползвам до момента само гранулите на Маги,изобщо не са ми солени,но излизат и те скъпо ,за 3 супи от 3л едната ми коства 1 опаковка Маги от 1.70лв .
Повече такива сушени люспи обаче няма да повторя ,без значение на коя фирма.

# 560
Не е нов.Аз ги ползвам повече от година ,може и две и много ги харесвам.Слагала съм ги на боб,на леща на грах.Увират си бързо-дори и за 15 мин.
Възможно е партидата в такъв случай да не е добра.

# 561
В една италианска градинарска група прочетох, че те като сушат доматите на слънце ги посоляват.Обясниха го,че по-бързо изсъхват и предпазва от насекоми,макар че аз ги покривам с тензух.Моя опит показа,че поръсени със сол си запазват наситения червен цвят.

# 562
А, защо си го причинявате на домашно приготвена храна да слагате тези сушени боклуци? Изобщо не съм привърженик на тези вегети, магита и т.н. Предпочитам да си сложа пресен и  естествен зеленчук, а не тези боклуци, които са отлежавали с години по рафтовете на някой склад.

# 563
Възможно е.На мен Маги и Вегетата са ми  много солени и ги мразя Simple Smile .Аз ям безсолно по принцип.

# 564
А, защо си го причинявате на домашно приготвена храна да слагате тези сушени боклуци? Изобщо не съм привърженик на тези вегети, магита и т.н. Предпочитам да си сложа пресен и  естествен зеленчук, а не тези боклуци, които са отлежавали с години по рафтовете на някой склад.

Много е лесно така и резултатът си е добър. Иначе къде ще намеря само по мъничко от десет вида зеленчуци за една манджа, че да слагам пресни? А и колко ще ги режа?

# 565

Много е лесно така и резултатът си е добър. Иначе къде ще намеря само по мъничко от десет вида зеленчуци за една манджа, че да слагам пресни? А и колко ще ги режа?
Аз ги режа наведнъж с чопъра на ситно, бланширам за кратко, охлаждам и пакетирам в малки пакетчета- в зависимост от манджата може да сложа четвърт, половин или цяло. Като попривършат, правя пак - отнема ми малко време, а ползвам няколко месеца. Сушените пък траят още повече. Периодично си купувам и пресни, но ако няма в момента, ползвам готовите.

# 566
Има една бежова Вегета, с повече зеленчуци и по-малко сол. Купувам я и съм доволна, а и не обичам едро нарязани подправки, та ситната Вегета по принцип ми е ОК.
 https://vegeta-bg.bg/products/vegeta-natur-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0 … 1%82%D0%B8%D1%8F/
На мен всички готови са ми солени много, но то си е до лична преценка и евентуални ограничения на солта по здравни показания. Аз не знам защо всъщност са толкова солени, сушенето е самостоятелен начин да се консервират зеленчуците и без сол. Моите не ги соля, съхранявам ги в стъклени или метални бурканчета на тъмно и си траят доста дълго време.
Доста с солени са за да издържат по-дълго време

# 567
  • София
Скрит текст:
А, защо си го причинявате на домашно приготвена храна да слагате тези сушени боклуци? Изобщо не съм привърженик на тези вегети, магита и т.н. Предпочитам да си сложа пресен и  естествен зеленчук, а не тези боклуци, които са отлежавали с години по рафтовете на някой склад.

Аз ги режа наведнъж с чопъра на ситно, бланширам за кратко, охлаждам и пакетирам в малки пакетчета- в зависимост от манджата може да сложа четвърт, половин или цяло. Като попривършат, правя пак - отнема ми малко време, а ползвам няколко месеца. Сушените пък траят още повече. Периодично си купувам и пресни, но ако няма в момента, ползвам готовите.
И аз се принудих да правя така. То какво ли не се принуждавам да правя вече, за да огранича малко от малко боклуците в храната ни.

отврат. Нищо общо с италианските, които купувам.
Скрит текст:

- обезмаслител. Не върши работи, сравнен с Meglio.

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 22:17 от missence

# 568
Аз не съобразявам някакъв начин на хранене, пази Боже да го нарека и здравословен, защото днес всеки претендира да знае и да учи останалите кое било здравословно, псевдоучители - бол, напротив - ям всичко, което обичам, ама всичко - и торти, и шоколад, и тестени, и месо, и зеленчуци, но просто готовите храни и сладкиши вече не мога да ги ям - отвратителни са на вкус и с миризма на химически завод.
Миналата седмица три пъти купуваме ябълки - различни уж, ами нито едни нямаха аромат и вкус, направо си миришеха на химия, а последните, от които правих щрудел,  станаха на каша след кратко задушаване. То да бях искала да направя ябълково пюре, нямаше да стане...
Тази седмица ще хвърлям боб откъде да взема поредните.

# 569
Сега се сетих какво сътворих преди две години баш по февруари.
Близки ми донесоха доста ябълки от село, страхотни на вкус и аромат, с нищо
не са ги пръскали. Просто ябълката направила много, но нямало кой да
ги изконсумира всичките. Ядох колкото можах, но нямам възможност за
съхранение без да нагният, та си направих конфитюр и няколко дни жилището
ми ухаеше на ябълков аромат.
А след това всяка ябълка от пазара ми беше безвкусна или с привкус на химия.
С нещо ги опушват в складовете и май в повечето случаи нямат точна представа
за количеството, което трябва да използват.

Общи условия

Активация на акаунт