Раждане в Майчин Дом - София (10 тема)

• 58 551
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
При мен за съжаление не пише нищо за вида цезерово сечение.... Аз на ваше място, предвид всичко, което ми се случи, бих се свързала задължително с д-р Хранов просто за уверение, че разрезът на матката е бил хоризонтален.
Пожелавам Ви успех! Аз ще си почакам две години, колкото и трудно да ми изглежда в момента чакането.. и вярвам, че ще имаме и ние второ детенце.

Не знам какво да кажа. Каквото и да е ще е малко. Много съжалявам за загубата ви. Не искам дори да си представям болката ви, която със сигурност е огромна. Уви, в България наказани лекари не знам дали има, но трябва да дадете гласност и да сигнализирате контролните органи. В това спор няма.
Историята ви ме притесни страшно много, защото и моето секцио е правено от д-р Хранов и му е асистирал д-р Златев (не по мой избор, макар че ми набутаха да подпиша документи за избор на екип). Бях приета по спешност заради нефрозен синдром и прееклампсия и бебето бе извадено месец преди термин в 35 г.с. А имам намерение за второ детенце, като не мога да чакам много, защото съм на 44 години. В епикризата ви не пише ли като в моята Sectio Caesarea isthmicotransversalis, което чета че означава хоризонтално? Чудя се обаче дали мога да се доверя на този надпис. Pensive

# 406
При мен за съжаление не пише нищо за вида цезерово сечение.... Аз на ваше място, предвид всичко, което ми се случи, бих се свързала задължително с д-р Хранов просто за уверение, че разрезът на матката е бил хоризонтален.
Пожелавам Ви успех! Аз ще си почакам две години, колкото и трудно да ми изглежда в момента чакането.. и вярвам, че ще имаме и ние второ детенце.

Не знам какво да кажа. Каквото и да е ще е малко. Много съжалявам за загубата ви. Не искам дори да си представям болката ви, която със сигурност е огромна. Уви, в България наказани лекари не знам дали има, но трябва да дадете гласност и да сигнализирате контролните органи. В това спор няма.
Историята ви ме притесни страшно много, защото и моето секцио е правено от д-р Хранов и му е асистирал д-р Златев (не по мой избор, макар че ми набутаха да подпиша документи за избор на екип). Бях приета по спешност заради нефрозен синдром и прееклампсия и бебето бе извадено месец преди термин в 35 г.с. А имам намерение за второ детенце, като не мога да чакам много, защото съм на 44 години. В епикризата ви не пише ли като в моята Sectio Caesarea isthmicotransversalis, което чета че означава хоризонтално? Чудя се обаче дали мога да се доверя на този надпис. Pensive
Смятате ли, че вие сте единствената жена, която е изродил въпросния др Хранов? Помни и знае на кая какъв разрез е направил. Съжалявам за случилото се, бог да ви дава сили. Разреза на матката е изключително важен, неспазването на препоръките на лекарите също оказва влияние. При секцио се препоръчва поне 4 години до следваща бременност. Вие не чакате и година. Руптурата става за секунди и крайният резултат винаги е един и същ. Кръвозагубата е много голяма и има риск и за живота на жената. Благодарете се, че сте жива и със запазена матка. В друга болница можеше и матката да ви отстранят. Изчакайте максимално дълго време за възстановяване на матката напълно и забременейте отново. Бог ще ви дари с още една рожбичка. Желая успех!

# 407
Дори и да сте права, може ли поне в този случай да не използвате такъв язвителен тон? Разбрахме, че работите в Майчин дом и защитавате всичко и всеки там. Но жената в момента изпитва такава болка от загубата на детенцето си, че всяко грешно казано изречение може да я разтърси до основи.
А може би едно навременно ново проследяване на тонове е можело да предотврати леталния изход за бебето. Никой не може да знае, но поне можем да подкрепим дамата, а не да й държим тон. Не става въпрос д-р Хранов да помни какво е правил, а да го напише в епикризата, която следващите проследяващи да вземат предвид. Не знам и дали това е негов пропуск или на друг служител, но е факт, че важен факт не е попълнен в епикризата. Подаването на сигнал е важно, за да се вземат мерки и да не пострадат и други жени по същия начин.

# 408
Най-малкото е могло да има по-човешко и разбрано отношение към нея ! Не мисля,че е щяло да им коства много!
Никой не е казал ,че лекаря е длъжен да помни, но фаталния край е просто… не знам как да се изразя дори Rage
Бъди силна, мило момиче! Heart

# 409
На мен от Майчин дом ми препоръчаха да са минали 2 години за следващо раждане, а не за забременяване. Но пък за вертикална операция не знам дали препоръката не е друга. Аз още се чудя как проследяващите пък са помислили, че разреза на матката е хоризонтален след като на корема е вертикален…. Не е ли логично да са еднакви 🙄

# 410
Първо, четете преди да пишете, аз съм изчакала 1 година и 9 месеца преди забременяване, като основно хората около мен след секцио чакат само година. Второ, никой не ми е посочил в епикризата какъв е разрезът на матката, което е недопустимо. Хранов нито един път не дойде да ме види след операцията. И трето, за секцио, дори и за след руптура, всички казват 2 години изчакване. Не знам тези 4 години от къде ги изваждате. Явно е по-важно да защитите институцията. 

И нямам на кой лекар да благодаря, както ми казвате. Аз самата извиках за помощ цели два пъти.... никой, абсолютно никой  не дойде да провери дали съм добре след като ми бяха дали болкоуспокояващо.  Благодаря единствено на Бога за силата, която ми даде да не припадна и умра на място от вътрешния кръвоизлив.

Смятате ли, че вие сте единствената жена, която е изродил въпросния др Хранов? Помни и знае на кая какъв разрез е направил. Съжалявам за случилото се, бог да ви дава сили. Разреза на матката е изключително важен, неспазването на препоръките на лекарите също оказва влияние. При секцио се препоръчва поне 4 години до следваща бременност. Вие не чакате и година. Руптурата става за секунди и крайният резултат винаги е един и същ. Кръвозагубата е много голяма и има риск и за живота на жената. Благодарете се, че сте жива и със запазена матка. В друга болница можеше и матката да ви отстранят. Изчакайте максимално дълго време за възстановяване на матката напълно и забременейте отново. Бог ще ви дари с още една рожбичка. Желая успех!

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 20:04 от Sirarpi Angelova 674882

# 411
Sirarpi Angelova 674882, моите съболезнования за изгубеното бебенце! Кураж и сили то желая от сърце! Не оставяй нещата така и си потърси правата навсякъде.
Иначе тук в темата всички си я знаем Мони, преди няколко страници бях писала, че само се заяжда. Никой тук не влиза, за да набива канчета, само тя. Всички други момичета са добронамерени. Мони, като не ти се работи, преквалифицирай се, но недей казва на черното бяло за пореден път, защото много се излагаш.

# 412
Дори и да сте права, може ли поне в този случай да не използвате такъв язвителен тон? Разбрахме, че работите в Майчин дом и защитавате всичко и всеки там. Но жената в момента изпитва такава болка от загубата на детенцето си, че всяко грешно казано изречение може да я разтърси до основи.
А може би едно навременно ново проследяване на тонове е можело да предотврати леталния изход за бебето. Никой не може да знае, но поне можем да подкрепим дамата, а не да й държим тон. Не става въпрос д-р Хранов да помни какво е правил, а да го напише в епикризата, която следващите проследяващи да вземат предвид. Не знам и дали това е негов пропуск или на друг служител, но е факт, че важен факт не е попълнен в епикризата. Подаването на сигнал е важно, за да се вземат мерки и да не пострадат и други жени по същия начин.
Не всеки може да има вашият тон. А отговорът ми не е изцяло към нея а към дамата съветваща я да пита доктора. Ако нямате медицинско образование не коментирайте какво е можело и какво не можело да направят. Когато не носиш отговорност е лесно да коментираш и съвети да даваш. Не защитавам никой и не оправдавам никой. Загубата си е загуба. *Сладкодъвка* Нито знаете с какво се занимавам, нито е ваша работа. Ако смятате, че съвета " спазвайте препоръките на докторите си" е набиване на канче, какво съм тръгнала да ви обяснявам. Как зарастват всички слоя на матката, кожа, подкожие, за толкова кратко време, че сте толкова смели за забременявате пък и съвети да давате. Матката е като балон нито може да се преразтяга до откат, нито  се пука на части а изведнъж. Анонимно и от разстояние всеки може да пише колко е на ти с нещата. Завършете я тази медицина да ви видим колко сте добри.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 16:47 от Мони__

# 413
Мони, ако дори една десета от злобата и негативизма, които лееш влагаш в работата си на медицинско лице, ехе....ти наистина ли не се усещаш по какъв начин говориш на хората и това не е частен случай? Арогантна си, ама си завършила медицинско образование. И кво? Това не може да те направи човек. Вече като видя някъде, че са били доктори винаги с мисля, че е с право. Ако се отнасят с човещина и разбиране към пациентите и не гледат на тях като на банкомат, които няма очи и уши, може и да не се стига до подобни ексцесии.
На всяко мнение си контра и пак ще го напиша, зъбиш се на момичетата в темата. Гледай си медицинското образование и не ни просветлявй повече нас, простосмъртните.

# 414
Мони, ако дори една десета от злобата и негативизма, които лееш влагаш в работата си на медицинско лице, ехе....ти наистина ли не се усещаш по какъв начин говориш на хората и това не е частен случай? Арогантна си, ама си завършила медицинско образование. И кво? Това не може да те направи човек. Вече като видя някъде, че са били доктори винаги с мисля, че е с право. Ако се отнасят с човещина и разбиране към пациентите и не гледат на тях като на банкомат, които няма очи и уши, може и да не се стига до подобни ексцесии.
На всяко мнение си контра и пак ще го напиша, зъбиш се на момичетата в темата. Гледай си медицинското образование и не ни просветлявй повече нас, простосмъртните.
Мисля, че не се познаваме за ми говорите на "ти". Отново казвам аз какво образование имам не го интересува никой. Монетата има две страни, добре е да го знаете. Злоба усещате очевидно само вие. Ваш проблем. Отделих ви достатъчно време, което не заслужават.

# 415
Намесвам се,защото не видях никъде злоба, нито заяждане от Мони. Нямам мед.образование и нищо общо с Майчин дом,освен,че родих там. Случаят на жената с починалото бебе е смразяващо ужасен, но със сигурност и такива случаи имат повече от една гледна точка. Нека всички помислим и може би вземем предвид споделеното от нея, като подбираме добре израждащ доктор, изискваме обстоен преглед,или избираме частна болница с надеждата там всичко да е перфектно. Аз искрено се надявам да видя/чуя/прочета,че има наказани и че това не се повтаря при нито една родилка занапред.

# 416
В частна болница пък при най-малкото съмнение за проблем с майката или бебето ще бъде направено преместване именно в Майчин дом. Най-тежките случаи от цялата страна и най-вече именно от частните болници, които нямат капацитет за нищо, се прехвърлят в Майчин дом. Аз съм обаче силно ЗА избор на екип. Не е никак правилно, но според мен има голяма разлика в отношението на целия персонал към родилките, които са с избор на екип

# 417
Добре, съгласна съм с казаното, а какво правим със случаите, в които влизаш за задържане, както беше при мен? Как е възможно 12 часа никой да не измери тоновете на бебето ми? Как е възможно аз сама два пъти да ходя да говоря, че имам болка в корема и никой да не ме възприема насериозно, при положение, че съм в напреднала бременност? Как е възможно да гледат, че си в болка и да не искат дори да ти помогнат при придвижване? Как е възможно да няма елементарни условия на 8 етаж, като това стойката за банките да се движи нормално, а не всички стойки на етажа да са с липсващи колелца? Такъв ужас, който аз преживях не искам на никой да се случва...

В частна болница пък при най-малкото съмнение за проблем с майката или бебето ще бъде направено преместване именно в Майчин дом. Най-тежките случаи от цялата страна и най-вече именно от частните болници, които нямат капацитет за нищо, се прехвърлят в Майчин дом. Аз съм обаче силно ЗА избор на екип. Не е никак правилно, но според мен има голяма разлика в отношението на целия персонал към родилките, които са с избор на екип

# 418
Естествено, това е недопустимо отношение независимо от всичко! Моя коментар е насочен, към жената, която апелира да избираме частна болница. А вие като бяхте за задържане, проследяващия след като е лекар от Майчин дом идваше ли да ви наблюдава? Не даваше ли насоки на дежурните какво да следят? Не ги оправдавам в някакъв случай, те за това са там, и определено не са си свършили работата, но май проследяващия също

# 419
Още с постъпването, в 19:30 часа звъннах и казах на д-р Диков, че съм приета в болницата за задържане, че имам продължителни контракции. И тъй като той вече си беше тръгнал от болницата, набързо ми каза, че на следващия ден сутринта ще дойде да ме види... На следващата сутрин, когато се случи всичко това, нито ми звънна по телефона, едно съжалявам да каже.. нищо..

Просто да не си в нощна смяна или уикенд под "грижите" на лекарите там.. 😥

Естествено, това е недопустимо отношение независимо от всичко! Моя коментар е насочен, към жената, която апелира да избираме частна болница. А вие като бяхте за задържане, проследяващия след като е лекар от Майчин дом идваше ли да ви наблюдава? Не даваше ли насоки на дежурните какво да следят? Не ги оправдавам в някакъв случай, те за това са там, и определено не са си свършили работата, но май проследяващия също

Общи условия

Активация на акаунт