Раждане в Майчин Дом - София (10 тема)

• 58 230
  • 751
  •   3
Отговори
# 735
Здравейте,търся мнения за д-р Дяволов.Акушер гинеколога,който ме следи ме насочи към него за раждане.В кой месец от бременността трябва да съм си организирала час при него,какво му е отношението към пациентите/вкарващ напрежение или е спокоен/,на 100% ли е на самото раждане с теб или го замества някой.Общо взето всичко би ми било от полза.Термина ми е м.август.Благодаря.

Както са ви отговорили по-горе, д-р Дяволов не приема нови пациенти до септември.

Иначе на въпроса, аз родих при него март миналата година. Започнах да се следя при него в 5-ти месец. Отношението беше нормално, но не е за всеки, защото ако искате да ви говори през целия преглед, да ви показва какво вижда на видеозона и всякакви дребни подробности, няма да го прави. Ако има проблем ще ви каже. Ако не, няма. По-мълчалив е. За мен това не беше никакъв проблем, но има жени, които искат да им се говори много.
Чакала съм за часа си най-много 5 мин. Тоновете ги правих при него. За тях изобщо не съм чакала.
През цялата бременност се следих и на друго място (по НЗОК), като д-р Дяволов насърчи това.
Самото раждане беше супер, надявам се като дойде време за второ, пак при него да родя. При приема в спешното на МД, му се обадиха докато ме преглеждаха и проверяваха разкритието. Той дойде супер бързо и от рано сутринта, да е било към 6-7, по бегли спомени, до след раждането беше при мен (12:30-13:00). Докато чакахме за разкритие беше при мен, седеше до мен, говорихме си, после излизаше, докато при последната проверка на разкритието каза, че като се върне започваме. Изобщо не всява напрежение. Спокоен е.
По време на самото раждане беше на 100% с мен. Акушерката израждаше, той следеше и помагаше заедно с още един лекар. После той пое от акушерката и накрая той ми направи епизиотомията. Дойде 2 пъти да ме види в стаята дните след раждането.

Може да проверите и д-р Ибрям Ибрям (той ми беше и ще ми е втория избор, след д-р Дяволов, ако раждам втори път) Relaxed

# 736
  • България
Въпрос към раждалите момичета със секцио - кога ви позволиха да се изкъпете? (За 7-ми етаж става дума)

Аз съм с повече шевове, които ще се свалят след 8-мия ден. Нося си водоустойчива лепенка, но директно ми отказаха докато не се сваляли шевовете. На други им дадоха обаче.

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 09:17 от Lady_Kalinka

# 737
Здравейте , имам питане дали има как да се свържем с доктор Ибрям по друг начин освен във фемиклиник. Има час чак за март месец , предполагам ще е прекалено късно , за да се разберем дали ще ме приеме за раждане . Термина ми е началото на април .
Би трябвало още да работи в МЦ Димитров.

# 738
Въпрос към раждалите момичета със секцио - кога ви позволиха да се изкъпете? (За 7-ми етаж става дума)

Аз съм с повече шевове, които ще се свалят след 8-мия ден. Нося си водоустойчива лепенка, но директно ми отказаха докато не се сваляли шевовете. На други им дадоха обаче.

Цяла се къпах чак вече вкъщи.
Там обаче на части, без да мокря раната всеки ден.

Улучила си момент, питай пак като видиш, че са по-свободни. Трябва си време да се махне лепенката, да се сложи нова и после пак махат и пак слагат дишаща. Затова отказват понякога.

# 739
  • България

Цяла се къпах чак вече вкъщи.
Там обаче на части, без да мокря раната всеки ден.

Улучила си момент, питай пак като видиш, че са по-свободни. Трябва си време да се махне лепенката, да се сложи нова и после пак махат и пак слагат дишаща. Затова отказват понякога.

А вкъщи си бяхте без шевове вече или?

Защото ще ми ги махат към края на тази или началото на другата седмица.

# 740
Зависи на кого сте попаднали. Аз се изкъпах, когато ми сложиха водоустойчива лепенка (мисля че на втория ден, след реанимация). И въпреки нея, гледах да е бързо и да не тече вода директно върху нея. На 5тия ден ми сложиха втората лепенка и казаха на 7мия просто да я махна. Вкъщи продължавах да се къпя набързо и да попивам хубаво раната.

П.П. шевове не съм имала, доктор Дяволов лепи, та това поне ми го спестиха и не съм го мислила.

# 741
  • България
Д-р Ибрям извърши секциото и разбрах, че той всъщност прави повечко шевове. Сваляли се след 8 ден.

# 742
И аз не съм имала шевове при д-р Дяволов.
Попитайте лекаря по-добре, в такъв случай, за най-сигурно

# 743
При първото раждане и аз имах 2 конеца за махане, при второто нямах.
И двата пъти си се къпех всеки ден още от момента на качването в стаята.
Първият път внимавах да не мокря лепенката, втория път си бях взела водоустойчиви, които лепях директно върху другата, а след банята ги махах.

Може ли да помоля някой да пусне нова тема.. 🤗

# 744
Дяволов не лепи, а правят вътрешни шевове. И аз мислих, че съм лепена, родих октомври при него, но ми обясниха, че шевовете са вътрешни и за това мислим, че сме лепени.

# 745
Както и да е. Нямаш стърчащи конци, нямаш нищо за сваляне. Simple Smile

# 746
На мен др Ибрям ми направи секцио без шевове, дори и един шев нямах. Много дискретен белег ми остана. Дори акушерките питаха кой е правил операцията, много добре зашито .

Д-р Ибрям извърши секциото и разбрах, че той всъщност прави повечко шевове. Сваляли се след 8 ден.

# 747
Налага ми се да намеря много добър и опитен гинеколог от Майчин дом. Имам много здравословни проблеми и ще трябва стриктно да бъда проследена. Кой бихте ми препоръчали оттам?

# 748
Мен също ме отрязаха като ги попитах дали мога да се изкъпя с водоустойчива превръзка. Изкъпах се в деня, в който ми свалиха конците, което беше 1 седмица след секциото. Оперира ме д-р Тоцев и имах само 2 конеца за сваляне. По-болезнено беше махането на превръзката отколкото махането на конците, което изобщо не се усети😅

# 749
Здравейте! Някой може ли да препоръча ендокринолог и гинеколог за рутинни прегледи?

Общи условия

Активация на акаунт